Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Udi

1 bejegyzést írt és 306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezek most a döbbenet és a gyász órái, friss posztra, elemzésre nincs intellektuális kakaóm. Viszont írtam én kereken tíz hónappal ezelőtt egy nem is tudom micsodát (rövid értékelést, elemzést, reflexiót, ilyesmit) a Charlie-támadás után. Most ismét elolvastam és az a…..
Udi 2015.11.14 12:23:28
@tiboru: köszi.

Persze a véleményemet nehéz civil formában megfogalmazni, de én is remélem, hogy változni fog a hozzáállás. Én személy szerint hiszek a liberalizmusban valamennyire, de azt nem tartom elfogadhatónak, hogy kissebség rákényszerítse az akaratát a többségre.
WinMagazin Kell-e nekem WP8? 2013.04.09 08:00:00
A Microsoft 2010 őszén indította útjára a Windows Phone 7 elnevezésű mobil operációs rendszerét, ami a Windows Mobile után egy teljesen új irányt hozott. A WP7-et leginkább a teljesen újragondolt, eredetileg Metro, majd később Modern UI-ra keresztelt kezelőfelület és a…..
A Dove köztudottan a természetes szépség híve. Kampányában most a grafikusokat, art directorokat és fotós szakembereket szerette volna megszólítani, tiltakozva az eredeti fényképek mindennemű retusálása ellen, mellyel ráncokat simítanak ki, hájredőket tüntetnek el, narancsbőrt…..
Neve, élete és végzete összefonódik a Gyilkosság Zrt-vel. A maffia ítéletvégrehajtó alakulatáéval. Senki nem tudja pontosan hány ember haláláért felelős, közvetve vagy közvetlenül. Lepke volt a Gyilkosság Zrt. vezetője. Keze alatt dolgoztak a szervezett alvilág…..
A Yahoo! a frissen kiadott Axis böngészővel együtt sikeresen nyilvánosságra hozta a Chrome bővítmények aláírására szolgáló titkos kulcsát is, melynek birtokában bárki készíthetne olyan - potenciálisan rosszindulatú, man-in-the-browser - kiegészítőket, melyek látszólag az…..
Örülünk, Vincent? OMG Vincent 2012.04.01 12:00:00
  Az Örülünk, Vincent blog nem szűnt meg, csak kissé átalakul. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság NER/201204-1 sz. határozata alapján jogsértő tartalom ismételt közlése miatt ideiglenesen felfüggesztette a médiaszolgáltatás továbbítását, azaz magát a blogot. Az…..
Subba Faszkorbács: Erzsike 2012.03.05 12:17:00
Ganxsta Zolee új formációja, amit tegnap már meg is hakniztatott az egyre hihetetlenebb színvonalú Frizbiben, a STOPosok! Mégis miért csinálna Zolee a sok évnyi műrepp után hirtelen ilyen mocskosul semmilyen örömzenét a 40pluszosoknak?* Milyen messzire lehet jutni a beszédhibás…..
Egy kép: havas táj, zúzmarás fák, kék égbolt… és a fán egy madár, élénkvörös színű tollakkal! Ugye, milyen hihetetlen kép? Pedig ez a valóságban létezik! Most olyan madarakról lesz szó, melyek élénk tollazatukkal virítanak a fagyos télben.1. éves vörösbegyA…..
Udi 2012.02.24 16:30:26
Tavaly decemberben rohamtempóban írták össze az állami intézmények, hogy a közszolgálati dolgozóknak mennyi és milyen devizahiteleik vannak, majd december végén levelet is kaptak Orbán Viktortól, melyben azt kérte tőlük, hogy jelentkezzenek be bankjuknál a kedvezményes…..
Van az úgy időnként.  1956 Emberek! Megtudtuk, hogy Gerő Ernő elvtárs a Hazafias Népfront területfoglalási igényét fogadta el, így nincs mit tenni, menjen mindenki haza, a forradalom elmarad!   1848 Mit kíván a ... Hogy? Mi van? Nem értem! Jaaa, hogy a császáriak…..
Kapanyél Ragadozó madaraink 2012.01.12 09:00:00
„Ott egy sas!” – hangzik el bizonyára számtalanszor nap mint nap, ha egy ragadozó madár repül az út mellett. Persze madarunk büszke lehet kölcsönkapott titulusára – merthogy nagy valószínűséggel egerészölyvet sasoztunk le. Itt az idő, hogy egy kicsit rendet…..
Udi 2012.01.12 16:07:24
@Lecso (F*ck the Shit): Én inkább a vörös vércsét / vándorsolymot hiányolnám, ezekkel nagyobb eséllyel találkozhatsz. :)
Hűséges olvasóink tudják: mi itt a Vincenten mindig úgy szolgáltuk a köz érdekét, hogy nem vártunk érte hálát vagy pénzbeli ellenszolgáltatást. Most, hogy látjuk, hogy a hazának szüksége van néhány biztató szóra, hogy kilábaljon a második világháború utáni legsúlyosabb…..
Kapanyél A rigók 2011.12.14 08:30:00
Kertjeinkben, főként ha vannak bogyós termésű cserjék, fák, megjelennek a rigók jeles képviselői is.Több fajuk él Európában, nálunk 5 fajjal találkozhatunk rendszeresen. Határozásukban nagy segítségünkre van, ha ismerjük a hangjukat. (Itt jegyzem meg, hogy a…..
Udi 2011.12.14 12:17:31
@AzHofi: Közhely, de az nem rigó :)
A Porsche új kerékpársorozatot dobott piacra a 2011-es nyári idényre. A német autógyártóhoz nem az egyetlen, amelyik saját brend alatt készít bicikliket, sőt az utóbbi időben ez már-már kötelező melléküzemág lett a nagyobb márkáknál. A recept az, hogy a jó név mellé…..
Az Ubuntu Linux a látványos és kényelmes újítások miatt népszerű, és egyre jobban kihasználja a számítógép erőforrásait. Beletörődhetünk, hogy a Unity interfész még nem elég kiforrott és ráfér az optimalizálás, de akár tehetünk is azért, hogy a rendszerünk gyorsabb…..
Udi 2011.07.15 09:36:48
@ern0: Nekem tetszik a unity, sőt!

Amúgy lowendre tényleg ajánlott az lxde.
breach auth bypass 2011.07.12 12:27:00
A napokban kaptam egy kódot átnézésre. Egy egyszerű beléptetést valósít meg, mysqlből user és jelszó alapján. Semmi magic, a szokásos scenario. A kódot lebutítottam, így csak azokat a elemeket tartalmazza amelyek aktív szerepet játszanak a beléptetésnél. if…..
Udi 2011.07.12 14:13:13
 Néhány hete zajlott a 19. Defcon Capture the Flag játékának selejtezője, melyen a hazai IT-biztonsági színtér minden szegletéből toborzott csapattal indultunk el, Senkihaziak néven. Remélem a poszt végére mindenki kellően át fogja érezni a minket ért megrázkódtatásokat :)…..
Udi 2011.06.18 08:41:18
Mai (eredetileg külföldi) rövidhírünk csak nagyon-nagyon távolról cseng össze a magyar szolgálati nyugdíjasok problémáival, az igazságügyi államtitkár eszmefuttatásával a jogállamiságról és a szerződések mibenlétéről, a demonstráló rendvédelmisek tiltakozásaival, továbbá az élet, a halál és a…..
BuheraBlog BalaBit Open Academy 2011.05.09 19:46:00
Május 26-án az első BalaBit Open Academy keretein belül tartok előadást a PHP webalkalmazásokkal kapcsolatos biztonsági tapasztalatokról. Az ingyenes rendezvényen emellett csupa előremutató technológiáról, módszertanról tekinthettek meg prezentációkat, így jó alkalom lesz ez,…..
Egyik olvasónk az elmúlt napokban Londonban járt, s az ottani Metro újságban egy érdekes apróhirdetésre lett figyelmes. Nem volt rest és megörökítette számunkra.Egészen véletlenül semmiféle konkrét célunk nincs ezzel a poszttal, csak úgy eszünkbe jutott, hogy vajon mikor fogunk…..
Tommi Satosaari távozik Fehérvárról  2011.01.18. 14:49 kultúrmisszionárius Tommi Satosaari Svédországban folytatja 2011.01.18. 14:37 / albavolanhockey.hu ..
A hatodik másodpercben kitört a bunyó 2010.12.11. 09:09 kovacsistvan ..