Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ktamas

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Trey Parker és Matt Stone hatalmas rajongója a musicaleknek és a South Park is tele van saját szerzeményekkel, paródiákkal és feldolgozásokkal. Ennyi év után egy komplett ötlemezes diszkográfiát is össze lehetne állítani a legelvetemültebb zenéikből, de mi most megpróbáltuk…..
Közeleg a tél! Bár ha jobban belegondolunk, a hóemberek inkább a tavasz közeledtével szoktak meghalni, de a Havas Jon-Kázmér és a rémfarkas-Huba így is telitalálat! ..
Az HBO már a harmadik nagyszerű előzetest nyomja ki az áprilisban folytatódó Trónok harca elé, a téma ezúttal a szeretet, nahát. Bemutató április 1, nálunk egy nappal később. The More You Love Trailer..
ktamas 2012.03.12 18:32:53
Nem akarom most megint az Andy Samberggel készült Dick in a Box (Fasz a dobozban) című videóklipet felemlegetni, inkább megmutatjuk a múlt hétvégi SNL-finálé egyik legjobb jelenetét Timberlake-kel, Kirsten Wiiggel és Lady Gagával. ..
Ezek után senki ne mondja nekem, hogy Michael Bolton nyálas, szar arc. ..
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
ktamas 2011.02.16 08:17:27
egy kis történet:

"Levél Dr. Laurához
Laura Schlessinger egy amerikai rádiós műsorvezető, aki egy lelki tanácsadó műsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztény azt mondta, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bűn, MERT Leviticus (azaz Mózes harmadik könyve) 18,22 szerint utálatos az.
Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevű hallgatója.

Kedves Dr. Laura!

Igen hálás vagyok, amiért oly sokat fáradozik azon, hogy Isten törvényét megismertesse az emberekkel. Rengeteget tanultam Magától, és szeretném ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja védelmébe venni a homoszexuális életformát, akkor én egyszerűen emlékeztetem rá, hogy a Leviták könyve a 18,22 alatt világosan kimondja, hogy ez utálatos dolog. Vége a vitának.
Viszont szükségem volna még pár eligazításra néhány speciális törvénnyel kapcsolatban, és arról, hogyan követhetném ezeket a legjobban.
a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom, hogy az az Úrnak kedves illatú (Lev 1,9, illetve Lev 1,3.17). A probléma a szomszédaimmal van. Azt mondják, számukra egyáltalán nem kedves ez a szag. Mit tegyek?
b) Szeretném a lányomat rabszolgaságba adni, amint a Kivonulás könyve (21,7) ajánlja. Mit gondol, milyen ár volna méltányos érte manapság?
c) Tudom, hogy nem léphetek kapcsolatba nővel, amíg a menstruációs tisztátalanság időszakában van (Lev 15,19–24). A gond csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált rá.
d) A Lev 25,44 azt mondja, hogy csak a szomszédos népek tagjai közül vásárolhatok rabszolgát. Egy barátom szerint ez a mexikóiakra vonatkozik, de a kanadaiakra nem. Fel tudna világosítani?
e) Van egy szomszédom, aki ragaszkodik hozzá, hogy szombaton is dolgozzon. A Kiv 35,2 világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Kihívtam a rendőrséget, de nem tudnak segíteni. Erkölcsi kötelességem, hogy megöljem saját kezűleg?
f) Egy barátom szerint, bár kagylót vagy homárt enni utálatos dolog (Lev 11,10), ez még mindig kevésbé utálatos dolog, mint a homoszexualitás. Nem értek egyet vele. Eligazítana bennünket?
g) A Lev 21,18–20 kimondja, hogy nem közeledhetek Isten oltárához, ha valami probléma van a látásommal. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy van azért itt egy kis játéktér?
h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez Lev 19,27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?
i) Lev 11,8-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. Az a kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok?
j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti Lev 19,19-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet, hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak (Lev 20,14)?
Tudom, hogy mélyrehatóan foglalkozott ezekkel, úgyhogy nincs kétségem afelől, hogy el tud igazítani. Igazán köszönöm még egyszer, hogy a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet rá bennünket: az Úr törvényei örökérvényűek és megváltoztathatatlanok.
Az Ön odaadó rajongója: Jake"
 Szeretném tisztelettel megkérdezni, hogyha tudható volt, hogy választókerületenként csak egy szavazókörben lehet igazolással szavazni, és lehetett tudni, hogy hányan kértek igazolást az adott kerületben történő szavazáshoz, akkor hogy a fenébe nem állt össze egyetlen jó…..
Kedves olvasó!A mai nappal bezár a Subba.blog.hu. Köszönjük az eddigi látogatást, az archívum továbbra is elérhető lesz. Viszlát, Subba..
A néhány hónapja a weben keringő videó a PayPal új platformjának és versenyének első vírusvideója. A lényeg, hogy a szolgáltató nyitott API-val és fejlesztői eszközökkel próbálja rávenni az online mikrofizetésben érdekelt cégeket és magánszemélyeket, hogy a PayPalt…..
w A szomszéd tehene 2009.08.04 04:30:00
Ma szinte minden kormányképes tömegpárt egyik legfőbb mumusa a társadalmi egyenlőtlenség, Magyarországon és azon kívül is. Holott már a probléma megjelölése is az ember aljasabbik énjét szólítja meg. A jövedelemkülönbségek elleni harcnak megvan a története legalább a…..
Gábor egy egészen ritka, mondhatni egzotikus szóviccműfajban indul (bár lassan már minden szóvicc különleges, ami nem híresemberfejű), az irodalmi-geekben, amiben az a legjobb, hogy a kommentelők fele nem érti, a másik egyharmada meg atyai módon megmagyarázza az előbbieknek, akik…..
Amikor tavaly Marissa Mayer, a Google keresőmegoldásokért felelős alelnöke bejelentette az Univerzális Keresőt, már sejteni lehetett, hogy a "keresőóriás" gúnynévvel illetett cég nem tesz le arról, hogy felülmúlja az önmaga által felállított mércét. Ugyanakkor az…..
Félre ne értsetek! Nem akarok én rámenni az ügyvédekre. Csak ha szar a csajozós dumájuk. :) "Én is ügyvéd vagyok!Egy vidéki konferencián voltam nem sokkal karácsony előtt.Ezek a konferenciák rendkívül hasznosak a továbbfejlődés szempontjából, de mondanom sem…..
Épp az előbb frissült be a Java a gépen, és installálás közben a Sun saját, openoffice-os hirdetését nyomatta. Persze egyből a konkurens Microsoft Office-t vették célba a kampánnyal. Pontosabban az MS-júzerket, hogy váltsanak az ingyenes tutira. Az install ablakban megjelenő…..