Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bedi

0 bejegyzést írt és 278 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta tudjuk, hogy Orbán Viktor környezetében csak néhányan engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy olykor beszóljanak a rendszernek. Ilyen az egykor szebb napokat megélt showman, Fábry Sándor, aki most is kicsit odapiszkált a Fidesznek. Egy nyilatkozatában a napokban épp azt magyarázta, hogy az…..
Bedi 2019.11.12 00:52:04
@Punxsutawney Mormota: "Választást nyert a Fidesz, miközben kaptak jónáhány kokit és sallert."

Választásnak csúfolt színjátékot nyert a fidesz. Ha ez egy demokratikus választás lett volna, a fidesz eltűnt volna a színről.
Jelen írás a balesetet mutatja be percről percre, valamint feltárja az okait és következményeit. Tartalom: A baleset és az azt követő események A szarkofág Személyi következmények Politikai következmények Egészségügyi és környezeti következmények A baleset okai Az erőmű utóélete…..
  Az utóbbi időben gombamód termi a magyar szántó az áramot. Hétről hétre érkeznek a friss hírek arról, hogy ennek és annak a településnek a határában egy újabb naperőmű emelkedett, emelkedik ki a földből. Monor, Szügy, Balatonberény, Domaszék – csak hogy néhányat említsünk azon települések közül,…..
Mindig meg tudok azon lepődni, amikor tévésorozatokban teljesen véletlenszerűen feltűnnek magyar utalások (a Brooklyn 99 például elég jó ebben), de még furább ez a The Good Place-ben, a Netflix sorozatában, aminek a sztorija egy mennyország és egy pokol között pingpongozik. Nem, Magyarország ebben…..
A hagyományos kézfogásnak központi szerepe van az életünkben. Olyanokkal is kezet fogunk, akiket ismerünk és olyanokkal is, akiket nem. A kézfogásunk kommunikálja a személyiségünket, az emberekhez való hozzáállásunkat és számos élethelyzetben használjuk...
Bedi 2018.06.20 15:41:54
@czerka: Bizony, a rendszeres kapcsolat idegen baktériumokkal fontos a változatos bélflóra kialakításához és fenntartásához. A változatos bélflóra meg csökkenti az esélyét egy csomó allergiás meg autoimmun betegségnek, az elhízásnak sőt még a szellemi állapotra is pozitívan hat.

Vannak speciális helyzetek (pl immunhiányos állapot), meg anélkül is egyesek ráfaraghatnak egy-egy különleges fertőzéssel, de összességében, statisztikailag sokkal hasznosabb a baktérium kitettség.
Bedi 2018.06.20 16:45:52
@czerka: Alapvetően egyetértek, habár ennyi részletet nem reméltem megtudni. :)
Nézem a Búking hirdetését, amelyben a fogyasztókat erősen megtévesztő állításként elhangzik, hogy akár/legtöbbször ingyen is lemondhatók a Búkingon foglalt szállások. A megtévesztés az "akár/legtöbbször" szóban keresendő. A látszat az, hogy ingyenesen lemondható, de valójában a fene tudja. Akkor meg…..
       Veres András püspök a héten többször is meglehetősen elítélően nyilatkozott a mesterséges megtermékenyítésről.      Az igazság az, hogy II. János Pál pápa, XVI. Benedek pápa és I. Ferenc pápa egyaránt elítélte a mesterséges megtermékenyítést. Itt van az elméleti rész kifejtve Ratzinger…..
Manapság a taxisofőrtől a fagylaltosig mindenki napelemet árul vagy rosszabb esetben szerel. Márpedig ez egy külön szakma, ami hozzáértést és tapasztalatot igényel. Nem csoda, hogy napi szinten jönnek a telefonok, e-mailek, hogy javítsuk ki a rendszert, tegyük rendbe vagy garanciális problémával…..
Bedi 2017.07.14 23:50:54
@]{udarauszkasz:
Amatőr vélemény:

- Elvileg bármilyen tetőre lehet tenni

- Gyakorlatban a régi palatetők rosszul bírják a piszkálást. Ha a nem túl távoli jövőben le lesz cserélve, akkor addig nem tennék rá szolárt.
Előzőleg arról ejtettünk szót, hogyan legyen minél kisebb a kivitelezendő épület építése során felhasznált anyagok energiavesztesége, most lássuk, hogy az ideális végeredmény érdekében milyen extra megoldásokat érdemes még fontolóra venni, amikor épp merünk nagyot álmodni a tervezőasztalon! A…..
Bedi 2017.06.14 10:16:57
@igazi hős: ellenáramú hőcserélő
Az ősöktől örökölt régi Singer varrógépek valójában csodaszép asztalkák: a varrógépet ugye elrejtették a a dobba, és a két szélső fiókocskában pihennek a cérnák és a tűk. De mit lehet kezdeni ezzel az ősrégi darabbal egy modernül felújított belvárosi lakásban?..
Ki ne ismerné azt a nézést, amit akkor látunk, mikor kutyánk vacsoraidőben produkál az ebédlőasztal mellett állva. Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy legalább egy apró ételdarabkát ne ejtsünk le a földre kedvencünk számára. Vannak olyan ételek, melyeket még a könyörgő szemek láttán sem adhatunk…..
Czett Petra Hihetetlen, hogy már egy éve nekiindultunk a nagy és ismeretlen Németországnak. Nem tudtuk, mire számítsunk, csak reményeink voltak. A kezdőlökést az adta, hogy otthon már nagyjából a maximumot hoztuk, mégse nagyon tudtunk számottevően előre lépni, és erre reményt se nagyon…..
Orbán a muszlimoktól való rettegésében falat építtet, néhány balos politikus a robotoktól való rettegésében feltétel nélküli alapjövedelmet (FNA) biztosítana állampolgári alapon mindenkinek. A két ötlet között több a hasonlóság, mint az eltérés: mind a kettő a jövő sötét beállítására és a szavazók…..
A 19. század közepéig a szennyvizek, a hulladék, valamint az emberi és állati ürülék kezelése még alig különbözött a középkoritól.  A gyorsan növekvő népességű és egyre zsúfoltabb városokban a köztisztaság ügye az ipari forradalom korában hovatovább közbiztonsági kérdéssé vált. A kor mikrobiológiai…..
Nemrégiben érdekes cikket lehetett olvasni az Indexen, melyben egy helyi lakos arról tesz panaszt, hogy a Stefánia út fáit brutálisan megcsonkolták, sőt, a fák odvait purhabbal nyomták tele. Az eset több aspektusból is tanulságokkal szolgál, így mindenképp érdemes röviden kivesézni a történteket,…..
Bedi 2016.03.13 00:25:43
@scsaba1: Van még más gond is a PUR habbal. Az igaz, hogy befújás után kitölti a rendelkezésre álló helyet, de utána merev marad, és nem követi a határoló felületek mozgásait.

Abban is biztos vagyok, hogy a tapadása a belső felületekhez pocsék volt, biztos nem takarították ki az odvakat pormentesen befújás előtt.

Nem is vízálló, és előbb utóbb rés lesz a fa és a hab között. A víz be fog jutni, de nehezebben fog kiszáradni, mint ha a hab ott sem lenne.
Vannak olyan sorozatgyilkosok, akik anyagi haszonszerzés miatt követik el aljas tetteiket. Ilyen volt például Ember Zoltán vagy Filó Margit. Vannak olyanok, akik nem tisztelik az emberéletet és saját sötét céljaik elérése érdekében lelkifurdalás nélkül átgázolnak mindenen és…..
- Imádok itt lenni. Egy kis városban nőttem fel, olyan, mintha hazajönnék.- Michiganben nőttél fel?- Hát, Monacóban. De az kb. ugyanaz. Félve kezdtem bele a Battle Creekbe, amire előzetesen azt mondták több helyen is, hogy a House és a Breaking Bad keresztezése lesz. Nagy…..
Nagy örömmel jelenthetem be, hogy újra indul a Közösségi Média az Orvoslásban kurzusom a Semmelweis Egyetemen. Ez a kurzus még mindig az egyetlen a világon, mely a közösségi média orvosi aspektusaival ilyen részletesen foglalkozik az orvosi kurrikulum részeként.  Az alábbi…..
Bedi 2015.02.03 16:05:01
Bedi 2015.02.06 17:41:20
@Meskó Berci: Köszönet!
Néhány poszt erejéig rákanyarodunk az elektromos ügyekre, megnézzük, hogy mit nézzünk a villanyszámlánk kapcsán, megvizsgáljuk, hogy ha érdemes, akkor miként érdemes napelem telepítésében gondolkodni, majd a sorozat végén bemutatunk egy Tanyabokor-közeli ismerős már…..
Bedi 2014.11.10 18:57:36
@Nanenáné: "Bármilyen hihetetlen, azt hőmennyiséget, amelyet a vízjég tárol, azt a jég lefagyasztásnál te tápláltad be. "

Persze, de NAPPAL, amikor még az L Simon szerint is süt a nap, és termel a szolár.

Csak annyit magyarázok, hogy a hűtőnek nem kell FOLYAMATOSAN áram.

Ugyanígy, csak annyit állítottam a fűtésről, hogy a keringetőszivattyúkra nem kell méretezni éjszakára, elég, ha NAPPAL megy a fűtés.
Bedi 2014.11.11 13:24:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Simán okozhat többmilliós kárt az inverter hibája. Biztos nem bíznám magam egyedi fejlesztésre, de még a gyári típusoknál is figyelnék arra, hogy a gyártó stabilan elérhető, perelhető legyen.
A középkor és a koraújkor embere három veszély ellen fohászkodott segítségért: "A pestistől, az éhínségtől és a háborútól óvj meg minket, Urunk!" A 18. század során Európa végleg megszabadult a három csapás közül az elsőtől, de az évszázadokon át rettegett "fekete halál" helyett a 19. század első…..
Jó napot!Hollywood imádja dramatizálni a leghétköznapibb dolgokat is. Részben nekik, részben pedig az internetes anarchiának (bárki bármit bármiről bárhogyan bármibárhó írhat) köszönhetjük (köszönjük is lelkesen), hogy igensok tudományos dőreség tartja magát a tényekkel…..
Bedi 2014.09.11 18:54:42
@Makkasz: "Lehet hogy nem robbanna fel az emberi test az urben, de egy masodperc eleg a halalhoz:"

A gyakorlat nem ezt mutatja. Már fordult elő ilyesmi földi teszteléskor a hatvanas években. 10 másodperc utána fickó elájult. Ha jól emlékszem, kb 1 percig volt vákuumban és miután helyreállt a nyomás, fél perc kellett, hogy magához térjen.
7. Na ez a Csubakka tényleg aranyos És végre egy rendesen fotózott panel. (Kösz Geri!)   6. Ilyen menő házat lehet építeni egy XIX. századi szeszgyárból Magyarországon furcsa módon nem nagyon mennek a nyugati típusú városi loftok, de kisebb vidéki ipari épületekből…..
Hogy életünk ritmusát az óra szabályozza, történelmi távlatból nézve viszonylag új jelenség. Magyarországon körülbelül másfél évszázaddal ezelőtt kezdődött az óra „hatalomátvételének folyamata”, és fokozatosan, több nemzedéken át terjesztette ki fennhatóságát a társadalom egyre szélesebb…..
Az imént néztem végig, ahogy három technodzsekis közteres megvág egy 206-ost. A tábla szerint (ami olyan magasan van, hogy csak létráról látni) 20 méteren belül tilos megállni. A galád törvénysértő egy egész vonóhorognyit és fél lökhárítónyit belóg a tiltott övezetbe,…..
Bedi 2014.03.28 12:56:16