Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Z. Patkós Miklós

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
…vannak ezek a derék vadásztársak a Szolnok megyei Határvölgyi Vadásztársaságnál. Jót akarnak, lelkesek, agilisak biztosan. Hát kértek pénzt eszközökre a Nagykunságért Vidékfejlesztési Egyesülettől „helyi turisztikai kínálat és szolgáltatások fejlesztésére”. És kaptak is, hiszen – mondom – lelkesek,…..
Koncz Gábor egy fél etikai vétséget már elkövetett. Néhány hónapja ez még egyértelműen etikai vétség is lett volna. Tette nagyközönség előtt, élő adásban, határozottan. Nem szoktunk spekulálni, gyanúsítgatni, most sem tesszük: ez ténykérdés. Mi következik ebből? Nem... nem az. Hanem hogy ő lett a…..
Bors Richárdnak, a Nimród Vadászújság főszerkesztő-helyettesének, az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás” szakmai igazgatójának érdemei szerint, a „Garancia” című „cikkére” a „megújult” Nimródból forrás: Nimród Facebook Oldal Blogunk mindhárom szerzője írt a megújult…..
Mint megírtuk, tudomásul vesszük, hogy a magyar vadászoknak megfelel a mostani vezetésük, „érdekképviseletük”, így nem próbálunk változtatni a véleményünk szerint mindnyájunkhoz méltatlan állapotokon. Ehhez tartjuk is magunkat. Ám a nekünk publikációra küldött leveleket, ahogy eddig, ezután is közzé…..
Túl vagyunk a küldöttközgyűlésen. Hogy mi volt, hogyan volt, arról ott a jelentés a kamara honlapján. Elég uncsi. Nem azért, mert hivataloskodó, hanem mert az izgalmas részletek pont kimaradtak. Volt már rá példa, hogy segítettünk a vadászoknak tájékozódni (valamiért Jámbor elnök úr zokon is vette),…..
Gratulálunk Bajdik Péternek, a vadászkamara főtitkárának! Hiszen alig három hét után sikerült elérnie, hogy a Balázsék Showban ismét foglalkozzanak a vadászattal. Tök jól elpoénkodtak azzal, hogy hogyan csalná ki Balázst az erdőbe és lövetné le vadászbalesetnek álcázva. Ha ez nem elég, a reggeli…..
A blogunkkal kapcsolatban a kamara jelenleg még regnáló elnöke, Jámbor László rengetegszer mondta, hogy nem kell velünk foglalkozni. Fontosnak tartotta ezt a tavaszi kamarai tisztújítás után írt győzelmi jelentésében és nyílt levelében is kiemelni (mókás, hogy mindkettő gyakorlatilag csak a…..
Beírókönyv Számvetés 2018.09.06 12:05:23
Hétvégén lesz az országos vadásznap. Összejönnek a vadászati közélet vezetői, hogy nyájasan eldiskuráljanak az elért eredményeikről, vállon veregessék, kitüntessék egymást. Tartanak maguknak egy VIP koncertet az aggteleki cseppkőbarlangban (mondjuk ez nem tartozik a kamarai tagságra, mert zártkörű),…..
Beírókönyv Átláthatóság 2018.08.27 13:37:45
„2014 után az új vezetés – én és az alelnökök – azt a célt tűzte ki maga elé az Elnökség maximális támogatása mellett, hogy a kamara működését tisztává, átláthatóvá, szabályozottá tegye.”   (dr. Jámbor László, az OMVK elnöke az elnökség rendkívüli ülésén,Budapest, 2017. június 30.) A fenti…..
Győrffy Balázs NAK-elnök (akinek az éjjellátók térnyerését köszönhetjük), Csányi Sándor professzor (neki a tájegységi határvonalakat), Bitay Márton FM államtitkár (ő felügyelte a Vtv. és a Vhr. dicső módosítását, amiben magasról tettek a kamara véleményére, viszont bekerült pl. a tájegységi rendszer…..
Beírókönyv Placebó-hatás 2018.04.04 06:50:57
„A placebo (latin szó, jelentése 'tetszeni fogok') klasszikus, a gyógyító kontextusra nem leszűkített meghatározása szerint egy olyan „anyag vagy eljárás, ami az érintett tudomása szerint változtatni képes bizonyos tüneteket vagy külső-belső testi észleleteket, ám valójában nem bír az e…..
Beírókönyv Póráz 2017.02.19 15:36:23
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt. / blikk.hu Az OMVK sok mindent elk*rt, és annál is több dolgot csinálhatott vagy csinálhatna jobban, vagy legalább valahogy. De ezt a kutyafuttatós dolgot most úgy néz ki, elkezdték kezelni. Annak, aki nem figyelte a mátyásföldi kutyalövés fejleményeit: a főbb állatvédő…..
A november 14-ei, a tájegységi fővadászok pályázati kiírásáról szóló posztom után Rakonczai Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem vadgazda mérnök hallgatója a szakdolgozatához kért tőlem segítséget. A téma: a tájegységi fővadász pozíció létrehozásának az előzményei, folyamatai és a megvalósulása.…..
Jövő hét végéig lehet jelentkezni tájegységi fővadásznak. Tudjátok, vannak azok az állásinterjúk a zsíros állami pozícióra. Ha téged, Nyájas Olvasót még nem is hajtott bele ilyenbe az ambíciód vagy nem is kergetett bele a sors, szinte bizonyosan van rokonod, barátod, ismerősöd, akit igen. Aki egy…..
„A vadászati tevékenységet csak olyan személy végezhet, aki a jogszabályok által előírt és a kamara által lebonyolított, magas szintű elméleti és gyakorlati képzést eredményesen elvégezte.” Idézet a vadászkamarai törvényt módosító, az országgyűlésnek tegnap benyújtott törvénytervezetből. Úgy…..
Szomorú, hogy nem válogathatjuk meg, kik vadásszanak ma Magyarországon. Csak reménykedhetünk, hogy összehoz az élet olyanokkal, akik nem a lehető legnagyobb agancsért vagy terítékért, netán (ez még mindig jobb) a lehető legtöbb húsért mennek ki a területre, hanem olyanokkal, akik vadászni…..
Beírókönyv Szél-vihar 2016.04.11 16:20:23
Nem az a lényeg, hogy megválasztották a régi-új OMVK főtitkárt. Az elnökség már rég jelezte (talán pont a keringő pletykák miatt): Pechtol János a jelöltjük, nem a hivatalosan soha meg nem nevezett, de nyílt titokként kezelt Kemenszky Péter. Nem is igen tehettek volna másképpen: Pechtol nem…..
Beírókönyv Az OMVK 21. százada 2016.03.25 09:24:54
…aztán február 29-én délelőtt 10.00-kor írt a Pista a Facebookon, hogy ugye kiváltottam már a vadászjegyet, mert holnaptól nem érvényes. Derült égből villámcsapás, mert naná, hogy nem. És Berlinből nem is fogom tudni. Mindennek vége, viszik a puskákat…!!! Ebből az álomból ébredtem meg hideg…..
Beírókönyv Dominóhatás 2016.03.05 20:21:00
Harangoznak országszerte. Vészharangot kongatnak. Hogy így a tájegységek, úgy a tájegységek, itt félbevágják a területet, amott lemegy a nagysága 3000 hektár alá, és ezzel egyben a Vt. rolója is. Rémhírkeltés – legyint persze a pletykákra a tájékozott vadgazda, miután az utóbbi hónapokban több ízben…..