Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csmsdvd

225 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut.”(Péld 14,23) Amit mondasz, annak közvetlen kapcsolata van a szíveddel. Amivel a szíved tele van, az fog kijönni a szádon. Ha haraggal vagy tele, a harag fog kijönni a szádon. Ha a szíved tele van depresszióval, az…..
„Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” (Ef 6,12) Folyik egy számunkra felfoghatatlan, láthatatlan harc, egy szellemi, spirituális háború, a mienktől különböző…..
"[Isten] erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi." (Ézs 40,29) Ha hiszel Jézusban, Isten erejét kapod életed minden napján. Régebben azt gondoltam, hogy ez nem nagy dolog. De rájöttem, hogy a legtöbb ember számára nem az aggodalom, a félelem, a bűntudat vagy a keserűség az…..
"Minden benne kezdődött, és benne találja meg a célját" (Kol 1,16 MSG fordítás). Amikor Jézus Krisztusba veted bizalmadat, megtudod, hogy mi Isten célja az életeddel. A legtöbb ember nem tudja, mi az élete célja. Azt hiszik, hogy tudják, mit akarnak, vagy mi a legjobb számukra. De ha nem adtad…..
„Potifár… Józsefet azután háza felügyelőjévé tette, és rábízta egész vagyonát. Attól fogva, hogy házának és egész vagyonának a felügyelőjévé tette, megáldotta az Úr az egyiptomi ember házát Józsefért, és az Úr áldása volt egész vagyonán, ami a házban és a mezőn volt.” (1Móz 39,4-5) Miben van…..
 „Mindig pajzsként hordozzátok a hitet, mert ezzel képesek lesztek kioltani a gonosz által kilőtt összes nyilat.” (Ef 6,16 GNT fordítás) Jézus követőjeként állandóan tüzes nyilak érnek bennünket. A Sátán a következő gondolatokat hozhatja fel az elmédben: Kételkedés. Elkezded kérdezgetni…..
 „Az Úr, aki Lélek, egyre inkább magához hasonlatossá tesz minket, ahogyan az ő dicsőséges képmására változunk” (2Kor 3,18 NLT fordítás). Az életedben a saját akaraterődnél sokkal több erőre van szükséged. Isten erejére van szükséged! A Lélek gyümölcsei azok a tulajdonságok, amiket Istentől…..
„Ugyanolyan hozzáállással kell rendelkezned, mint amilyen Krisztus Jézusnak volt" (Fil 2,5 NLT fordítás). Életed megváltoztatása új gondolkodásmódot igényel. A küzdelem, amit hibázásaid megszüntetéséért folytatsz, mindig mentális harc. Az elmédből indul ki, és az elmédben nyered meg, vagy…..
"Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." Fil…..
"Akik Lélek szerint élnek, a Lélek dolgaira gondolnak. A test által uralt elme halál, a Lélek által ural elme pedig élet és békesség.” (Róm 8,5-6 NIV fordítás) Nem frusztrációval és stresszel teli életre ítéltettél. Nem kell leragadnod a fájdalmaidban, szokásaidban, és elakadásaidban. Isten…..
Napi remény Ez nem rólad szól! 2024.02.09 03:00:00
„A mi üzenetünk nem rólunk szól. Hanem Jézus Krisztusról, a mi Urunkról. Az ő kedvéért vagyunk a szolgái" (1Kor 4,5 GW fordítás). Minél inkább énközpontú életet élsz, annál  hajlamosabb vagy a csüggedésre. Minden alkalommal, amikor elfelejted, hogy nem rólad van szó, önteltség, félelem vagy…..
„Akiken a bűnös természet uralkodik, azok bűnös dolgokon gondolkodnak, akiket viszont a Szentlélek irányít, azok olyan dolgokon gondolkodnak, amelyek a Léleknek tetszenek” (Róm 8,5 NLT fordítás). Érezted már úgy, hogy a gondolataid túsza vagy? Lehet, csak egyszerűen nem tudsz kiverni egy…..
„Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket” (Mt 5,44). Jézushoz hasonlóan gondolkodni azt jelenti, hogy hajlandó vagy megbocsájtani azoknak az embereknek, akik megbántottak téged. Jézus még a kereszten is megbocsájtott. Lukács evangéliumának 23. fejezetének 34.…..
„Mert mindenkit saját kívánságai csalogatnak és vonnak kísértésbe.” (Jak 1,14) Apámnak minden olyan nap, amikor nem fogott halat, egy elvesztegetett nap volt. Bármi is történt, ő minden nap legalább 30 percet horgászott. Néztem apámat, ahogy egyik halat a másik után fogja ki (mialatt én semmit se…..
„Ahol Isten szeretete van, ott nincs félelem, mert Istennek a tökéletes szeretete kiűzi a félelmet” (1Jn 4,18 NCV fordítás). Nagyon sokan a hitet látják, mint a félelem ellentettjét. Pedig nem az! A félelemmel a szeretet áll szemben. A szeretet a félelem ellenében munkálkodik. Ha szeretet van a…..
„Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.” (Mt 11,29) Mindenki szeretné tudni, mi a szorongás ellenszere, mert mindannyian tapasztaljuk. Nyomás alatt éljük az életünket, testünk és lelkünk pihentetése…..
„Az áldás pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-e? A kenyér, amelyet megtörünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-e?” (1Kor 10,16) Amikor úrvacsorát veszünk, arra emlékezünk mit tett Jézus értünk a kereszten. Ez nem egy üres szertartás, amit a keresztyének…..
„Ezért tehát, mivel a hitbizonyosságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden terhet, ami lelassít bennünket, különösen a bűnt, ami annyira megakaszt. És állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát, amelyet Isten állított elénk” (Zsid 12,1 NLT fordítás). A hazai pálya előnye…..
„A szeretetet … mindig a legjobbra törekszik.” (1Kor 13,7 MSG fordítás) Ha nagy elvárásaid vannak valakivel szemben, akkor nem azt mondod, ami valójában van. Azt mondod, ahogyan szeretnéd, hogy legyen. Ez mit jelent? Azt jelenti, hogy hiszel abban, amit Isten tenni szeretne abban a személyben és…..
„A szeretetet mindennél fontosabb, mert az tökéletesen összefog mindent.” (Kol 3,14 CEV fordítás) Szeretnéd tudni, hogyan töltheted a legjobban az életed? Íme az egyik: Életed legjobb felhasználása, ha szeretsz. Isten azt mondja, hogy a szeretet megtanulását kell elsődleges céloddá, legnagyobb…..
„Jézus mondta: >>Ne halogass! Ne nézz hátra! Az Isten országát nem lehet holnapra halasztani. Ragadd meg a napot!<<” (Lk 9,62 MSG fordítás) Márk evangéliumának 10. fejezetében Jézust nagy sokaság követte, amikor elhagyta Jerikót. Egy vak férfi, akit Bartimeusnak hívtak, az út mellett…..
„Isten kegyelme és ajándéka kiáradt az egy ember, Jézus Krisztus kegyelme által sokakra” (Róm 5,15). Ha ma belenéznél a postaládádba, és találnál benne egy ingyenes ajándékot, az biztosan nem lenne ingyen. Annak az árát valaki más fizette ki. Ugyanez igaz Isten kegyelmére is. Számodra az…..
Napi remény Engedd el! 2023.08.10 03:00:00
„Nézzétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg mindenkinek, aki megbánt titeket. Jusson eszetekbe, hogy az Úr megbocsátott nektek, tehát nektek is meg kell bocsátanotok másoknak.” (Kol 3,13  NLT fordítás) Talán már hallottad korábban – vagy talán meg is tapasztaltad – hogy az ellentétek vonzzák…..
  „Nem jó az embernek egyedül.” (1Móz 2,18). A Biblia gyakran hasonlítja az életet járáshoz, mivel az élet egy utazás. Nem csak ülünk mozdulatlanul! Az Újszövetség végig azt mondja, járjunk szeretetben, bölcsességben, világosságban és engedelmességben. Azt mondja, hogy járjunk úgy, ahogyan…..
„Az Úr olyan, mint az atya a fiakhoz, gyengéd és könyörülő az őt félők iránt. Mert ő tudja, milyen gyarlók vagyunk; megemlékezik róla, hogy csak por vagyunk” (Zsolt 103,13-14 NLT fordítás). A siránkozás nem egy olyan szó, amit nap mint nap használunk manapság, viszont ennek gyakorlása szükséges…..