Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csmsdvd

163 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Éljetek énbennem, és én tibennetek fogok élni. A szőlővessző nem tud magától semmilyen gyümölcsöt teremni. Kapcsolódnia kell a szőlőtőkéhez. Ehhez hasonlóan ti sem teremhettek gyümölcsöt, ha nem éltek énbennem.” (Jn 15,4 GW). Jézus a halála előtti estén így tanította tanítványait: „Éljetek…..
„Megijedt Jósáfát, és az ÚRhoz imádkozott útmutatásért” (2Krón 20,3 GNT). Krízishelyzetben teljesen természetes elmondani Istennek, min megyünk keresztül, és kérni az Ő segítségét. Azt szeretné, ha úgy beszélnél hozzá, hogy a teljes szívedet kiöntöd neki. Azonban jó, ha nem azzal kezded az…..
„Isten minden dologban azok javát munkálja, akik szeretik őt” (Róm 8,28 NIV). Mivel Isten szeret téged, ezért mindenben a javadat akarja. A Biblia szerint: „Az ÚR minden útja szeretet és hűség” (Zsolt 25,10 NIV), valamint „Isten minden dologban azok javát munkája, akik szeretik őt” (Róm 8,28…..
„Kegyelmének üzenete... képes felépíteni téged, és megadni neked az áldásokat, amikkel Isten rendelkezik minden embere számára” (ApCsel 20,32 GNT). Amikor Isten igéjével élsz, akkor növekszel. A Biblia a lelked tápláléka. Nem lehetsz egészséges, ha mindig gyorséttermi ételeket eszel. Hasonlóan…..
„Ők ezt mondták neki: »Uram, nyíljon meg a szemünk!« Jézus... megérintette szemüket, és azonnal helyreállt a látásuk, és követték őt” (Mt 20,33–34 ESV). Milyen a jövőképed manapság? Talán hálával és megelégedéssel élsz. Ha így érzel, akkor ez nagyszerű! Viszont, ha negatív gondolatok…..
„Igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” (Zsolt 23,3 NIV fordítás). Az emberek nagyon gyakran félnek, hogy rossz döntést hoznak, ez a félelem pedig stresszhez vezet. Lehet te is éppen egy fontos ügyben döntés előtt állsz: Várnom kell, vagy mehetek? Jöjjek össze vele, vagy tartsam magam távol?…..
„[Isten] olyan magabiztossággal beszél a jövőbeli eseményekről, mintha azok már elmúltak volna” (Róm 4,17 TLB). Szavaidnak óriási hatalma van. Ha a hit emberévé fogsz válni, akkor más módon kell beszélned. Ki kell jelentened azért, hogy megtapasztald. Néha a hitből való beszéd teljesen…..
„Az igazak gondosan választják ki a társaikat” (Péld 12,26 NIV fordítás). Amennyiben elvárható, hogy gondosan választod meg barátaidat, még gondosabban kellene kiválasztanod az életre szóló társadat. És vedd észre: választanod kell! Isten vezet, kalauzol és irányt mutat neked. Viszont, hogy végül…..
„Egy Isten van és egy közvetítő Isten és az emberiség között, az ember Krisztus Jézus” (1Tim 2,5 NIV fordítás). Konfliktus esetén elsősorban a kibékülésre összpontosíts, ne a megegyezésre! A két szó között nagy különbség van. A kibékülés a kapcsolat visszaállítását jelenti. A megegyezés azt…..
„Bármit is tesztek, dolgozzatok rajta teljes szívetekből, mintha az Úrért és nem emberekért dolgoznátok!” (Kol 3,23 GNT). Jézus azt mondta, a legfőbb parancsolat, hogy „szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből” (Mk 12,30 NLT). Ahogy…..
„Ne késs jót tenni a rászorulóval, ha módodban van, hogy megtedd!” (Péld 3,27). Isten minden nap ad lehetőséget arra, hogy jóindulatú és kedvess légy a körülötted élő emberekkel. És ő látja, hogy mit teszel ilyenkor. Az önzést választod vajon? Vagy esetleg észreveszed azokat, akiknek szükségük…..
„Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha [...]  Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből” (Jn 10,28–29). Gyerekkoromban az egyik dolog, amit nagyon tiszteltem apámban, az apám kezei voltak. Kisgyerekként kezei óriásinak tűntek.…..
„Szabaduljatok meg minden keserűségtől, haragtól, dühtől, civakodástól és rágalmazástól, valamint a rosszindulat minden formájától! Legyetek egymással kedvesek és könyörületesek, bocsássatok meg egymásnak, ahogy Isten megbocsátott nektek Krisztusban!” (Ef 4,31–32). Ha te is a többséghez tartozol,…..
„Mivel tehát Krisztus szenvedett, és fájdalmakon ment át, hasonlót kell nektek is tanúsítanotok: legyetek ti is készek a szenvedésre! Emlékezzetek, hogy amikor valaki testileg szenved, a bűn elveszti erejét!” (1Pt 4,1 TLB). Amikor fájdalmaid vannak, kire gondolsz leginkább? Magadra. Emberi…..
Napi remény Hogyan bocsátasz meg? 2021.03.06 03:00:00
„Azaz Isten Krisztusban volt, ezzel kibékítve és megbocsátva az embereknek a világon. És reánk bízta, hogy megosszuk a békéltetés igéjét” (2Kor 5,19 CEV). 1956 januárjában öt amerikai misszionárius a kelet-amazonaszi Equador esőerdői felé tartottak. Második látogatásukat tették a huaorani…..
„Követői megvitatták ennek a jelentését mondván: »Azért mondta ezt, mert nincs kenyerünk.« Tudva, hogy miről beszélnek, Jézus megkérdezte tőlük: »Miért beszéltek arról, hogy nincs kenyér? Még mindig nem látjátok és nem értitek? Bezárult az elmétek?«” (Mk 8,16–17 NCV). Amikor nem a helyes dolgokra…..
„[Az ígéret] nemcsak azoknak szól, akik Mózes törvénye alatt élnek, hanem bárkinek, aki olyan hittel él, mint amilyen Ábrahámé” (Róm 4,16 NCV). Istennek nincsenek kedvencei – tekintet nélkül a hátteredre, a rangodra vagy a bűnödre. Nem számít, hogy vallásos ember vagy, esetleg vallásos ember…..
„Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mivel Isten ezt mondta: »Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged«” (Zsid 13,5 NIV). Manapság sok ember érzi bizonytalannak az anyagi helyzetét, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van a bankban. Sokan teszik fel a kérdést: Lesz…..
„Sóvárgás fogta el őket a pusztában, próbára tették Istent a sivatagban. Teljesítette ugyan kérésüket, de csömört támasztott bennük” (Zsolt 106,14–15 NLT). Isten megadta azokat a szabályokat, amelyek szükségesek az élethez. A Biblia használati utasítás az élethez. Megtalálod benne az összes…..
„Csapdába esik az, aki könnyelműen tesz fogadalmat, mert utána már hiába bánkódik” (Péld 20,25 NIV). Amikor megtanulod, hogy döntéseid előtt elcsendesedj és imádkozz, akkor kezelhető szintre tudod lassítani az életedet. A példabeszédek könyve 20. fejezetének 25. verse szerint: „Csapdába esik az,…..
„Igazságos az Isten, nem feledkezik el a cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet őfelé tanúsítottatok, amikor az övéit segítettétek. Ő nem fog elfeledkezni arról, hogy még most is segítitek őket” (Zsid 6,10 NCV). Mindannyiunknak ugyanannyi perc áll rendelkezésére minden nap. És…..
„Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban” (Ef 4,32). Hogyan kezeled az életedben kapott sérüléseket? Gyógyítsd őket kegyelemmel! Amikor kegyelemmel gyógyítasz, az nem azt jelenti, hogy figyelemre se méltatod azt, aki…..
„Aki tisztességben jár, biztonságban jár, de ha valaki nem a tisztességes utat járja, az hamar kiderül” (Péld 10,9 NIV fordítás). A Bibliában A példabeszédek könyve 10. fejezetének 9. verse szerint „Aki tisztességben jár, biztonságban jár, de ha valaki nem a tisztességes utat járja, az hamar…..
„Minden, amit ő tesz, jó” (Zsolt 111,7 NCV fordítás). Amikor megkérdezed az emberektől, mi a bűn, akkor egy sor választ kapsz a gyilkosságtól kezdve egészen az „elfelejtettem anyámat felhívni Anyák napján”-ig. Legtöbbször az emberek úgy gondolnak a bűnre, mint helytelen viselkedésre. Az igaz,…..
„Ne figyelj oda mindenre, amit az emberek mondanak!” (Préd 7,21 GNT fordítás). Miért lehet függővé válni a közösségi oldalaktól? Miért kell  50-szer újra megnézni egy képet, miután feltöltötted? Miért nézed állandóan a telefonodat? Mindenki szeretné, ha mások elfogadnák. Az embereknek nagyon…..