Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meseszép

142 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nem paprikáscsirkeízű nem, ez természetes anyagokból, valódi szalonnaíz. mint minden világrengető felfedezés, ez is a véletlen szüleménye. mivel osztályommal (másodikosok) anyák napjára sütit sütöttünk, - és nagyon nehéz volt megállni a végtelen kóstolást-, úgy…..
olvasom a "vissza a természetbe!" meg "éljünk úgy, mint eleink!" veretes posztokat. elgondolkodtam. ha komolyan úgy akarnék élni, mint nagyszüleim, sikerülne-e? pozitív vagy negatív lenne a mérleg? meg lehet-e valósítani a régmúlt életformát? érdemes-e? a legkorábbi emlékem…..
a nyár teszi a dolgát, simítja a ráncokat :) ezért nem is mérgelődöm az alábbiak miatt: (már) be kell mennem a bankba. ez mindenképpen idegölő tevékenység, ha pénzt kérek, azért, ha vissza akarok adni, akkor meg pláne. (jó magyarsággal megaszondva) szóval ott ülök,…..
ha nem tudatos provokáció, akkor viszont olyan félelmetes középosztálybeli tudatlanság, hogy sírni kell tőlenivo.blog.hu/2011/12/17/minimalberbol_fogok_elni_1..
jó pár éve (amikor még szakmai vitákat folytattunk a tanáriban), arról beszélgettünk, nem kellene-e felülvizsgálni a kötelező olvasmányok listáját.én bőszen érveltem az igen mellett, legfőbb érvként a kincskereső kisködmönt hoztam fel: a mai gyereknek már fogalma sincs…..
-Öltözzön fel jól, ...... néni, nagyon hideg van odakint. - köszön el anyuka.eltekintve a "néni"-től, ez egy gyönyörű mondat. :)nem?vajon az ilyen szülők véleményét is kikérték, amikor sommás véleményt alkottak rólunk?a pedagógusokról. amúgy…..
-én úgy szeretek iskolába járni!- mondja egyik kis elsősöm.- én nem szeretek -feleli a másik -(itt megállt bennem a levegő, elszorult a torkom, egyetlen pillanat alatt végigszaladt előttem az eddigi összes órám, hányszor lehettem volna érdekesebb, felkészültebb, hányszor kellett…..
nézegetem a bejegyzéseket. mintha réges-régi emlékkönyvek oldalait forgatnám. kicsordul a giccs az asztalomra.talán erről is kéne beszélgetni a tanítványainkkal. idézet és idézet közti különbségről, ízlésről, műveltségről, olvasottságról.alig várom, hogy az új…..
mi a véleményed az interaktív tábláról?nagyon hatékony, jó.bővebben?utálom, idegesít. heti egyszer használom...
betűhíven, hitelesenTisztelt Tanárnő!A ..... 14,15,16, és 19,én hétfőn nem tudott elmenni az Iskolába mert egyszerüen lehetetlen volt a hegyről lemenni. Szerdán reggel ónos esső esett ami ráfagyott az útra.Ide a hegybe sajnos nem jön hótoló vagy valami ami az utat járhatóvá…..
ennyi, és nem több az elvárás osztályomtól. ők nem tagozatos osztály, hanem a normál, futottak még kategória. ami annyit jelent: nem számítanak. mintha ott sem lennének. ők az eleve buták, balhésak, problémásak. ők nem lehetnek tehetségesek, okosak, hiszen nem kerültek be a…..
1."..a testi nevelés tehát nem választható el a nevelés többi tevékenységétől,........ a testi nevelésnek a szellem kiművelésével való belső egységét éppen az biztosítja, ha mindig a nevelés egyetemes álláspontjáról tekinti feladatát, az egész emberre kiható…..
valami dühödt elszántsággal állok már második hete a tűzhely előtt. véremben lüktet dédanyám, nagyanyám, és minden ősöm üzenete: ami megtermett, nem szabad elherdálni. mindent meg kell becsülni, el kell tenni ínségesebb napokra.köröttem nem maradhat befőzetlen gyümölcs.…..
a gondos szülő időben beszerző körútra indul, megvenni a tanító néni által kért kötelező olvasmányt. az alábbi mondat valóban így hangzott el:kérem a kiskereskedő kisködmönt!ehhez nem tudok mit hozzáfűzni..........
mondjuk a magunkét, és közben nem vesszük tudomásul, hogy igen is vannak köztünk is (!) munkakerülők. fel kéne végre vállalni, hogy mi sem a grál lovagok egylete vagyunk, köztünk is van ocsú is meg búza is. csak az arányokról kéne tiszta képet kapni.aranyos történet:…..
nekem már nem lehet olyan nyugdíjas búcsúztatóm, ahol régi, kedves kollégáktól, falaktól köszönök el. van még - akárhány - évem, a gyökereimet már odahagytam. átültettek, de öreg fa..kolléga búcsúzott, felidézte a több évtizedet, a közös emlékeket..nekem ez már nem…..
ideje van a számadásnak..ami pedagóguséknál azt jelenti le kell adni az aktuális statisztikát, év végi beszámolót. mi is megkaptuk a sorvezetőt, direktrívákat.gondoltam egy nagyot, , megcsinálom úgy, ahogy szoktam, ahogy nyugodt lelkiismerettel kiadhatom a kezemből. szépen…..
nem. NEM!! ez egy ostoba kampány. széplelkek önfeloldozó pótcselekvéseamikor óra előtt nem akart elcsitulni az aprónép, első időben a következő forgatókönyv működött: volt 2-3 megfelelni akaró gyermek, aki csöndben várta, kezdődjék az óra. a többség folytatta szüneti…..
valamikor, hajdanán, hosszabb kórházi tartózkodásom alatt ismerhettem meg egy hölgyet. köröttem mindenki vagy műtét előtt, alatt, után volt, de kellő derűvel viselték a helyzetet. nem panaszkodtak, egymást erősítették, és szótfogadtak az orvosoknak, nővéreknek. (más világ…..
15 perc sétaút a belvárosban. 19 bezárt üzlet mellett megyek el....
aki vagyok én...volt tanítványom ballagásán vehettem részt. meghívott. akkori osztályomból még hárman ballagtak, gyönyörűség volt nézni is őket. pár szót beszélgettem velük, a szüleikkel, jó volt felidézni a közös múltat. (édesapa a következő szavakkal indított:-hát,…..
nem értem, az okt. áll.titkár levelében miért a 'pedagógusok véleményére" kíváncsi, ha azt az iskoláknak küldi, és az igazgatóktól vár választ, de tüstént!fel nem foghatom ezt a parasztvakítást. illetve nagyon is. az igazgató munkáltatója az önkormányzat, és a…..
nem tudom nem leírni a szépet is. mert van az is. a gyerek,  bárhol legyen is, mindig örömforrás.most érettségiző volt tanítványom meghívót hozott a ballagására. engem is ott akar tudni.kell ennél több?..
újabb esemény borzolja kies lakhelyem közvéleményét.az egyetlen, még eddig állva maradt iskolát is beterelték a közös akolba. van nagy felzúdulás, tiltakozás, de a kutya ugat, a karaván halad....mindenki tiltakozik, mondja a jobbnál-jobb érveket, ám emlékezni senki nem…..
ma szépen indult a reggel.mentem dolgozni, a szokásos bambasággal, amikor rám köszönt egy hatalmas "kezétcsókolommal" egy fickó. meglepődve fogadtam, aztán beugrott a régi kép: tejfölszőke haj, szeplős arc, előreálló egérfogak, megvan! tanítvány volt ő is. lám,…..