Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehér Andor

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén korán ránk rontott a nyár, de a szokatlan tavaszvégi meleg napok nem jelentik azt, hogy késő lenne a kert felújításába, átfazonírozásába belevágni. Szokás szerint a tavasz második felében lehet az érdemi kerti renoválásokat megejteni, a tavasz első heteiben az alapozás…..
Ezt a posztot már a parlamenti választások után olvashatják. Most, hogy már semmi reális politikai haszna nem lehet annak, ha bizonyos jelenségeket kifogásolunk, talán odaát is megértik, hogy az alábbiakat nem a pártpolitikai értelemben vett ellenzékiség mondatja velünk, és nem is egy 88 éves…..
Fehér Andor 2018.04.10 12:20:30
@Szelid sunmalac: Semmilyen véleménykülönbség nem riaszt el a kultúrált vitától, de nem tűrünk trágárkodást ezen a felületen.

"A vadaszat ugyanis sem a multban, sem a jelenben nem baloldalai, de nem isliberalis kedvtoltes volt, barmily nagy sokkot is okozok most Onnek ezzel."

Csacskaság. Ott van például az államszocializmus időszaka. A pártelit jelentős része vadászott, nem hinném, hogy azért, mert titokban jobboldali-konzervatívok voltak. De a rendszerváltás utáni politikusok közül is számos példa van arra, hogy a vadászat egyik oldalhoz sem kötődik erősebben, mint a másikhoz. Vadászik a Jobbikos Magyar Zoltán, az LMP-s Sallai R. Benedek, a szovialista Juhász Ferenc, Szekeres Imre, Medgyessy Péter, Gráf József is. A baloldali oligarcha Leisztinger ugyanúgy, mint újabban Mészáros Lőrinc. A " mezei" vadászok között pedig ugyanolyan arányban vannak Fideszesek, mint a nem vadászok között. A tegnapelőtti események tanúbizonysága szerint bizonyára sokan, de korántsem mindenki.
Fehér Andor 2018.04.10 12:27:54
@Szelid sunmalac: Igen, nyilván Te sokkal jobban otthonosan mozogsz a vadászati közéletben, hiszen még vadászó ismerőseid is vannak :)

Örültem a diskurzusnak :)
Fehér Andor 2018.04.10 13:49:08
@Szelid sunmalac: További kellemes napot :)
A portugáloknak nagy kedvence a magyar modell, hisz a GQ magazin Portugál száma választotta az év modelljének is Palvin Barbit. Most pedig nem máshonnan, mint a Vogue címlapjáról tekint vissza ránk duplán egy gyönyörű editorial anyaggal együtt, melyet Andreas Ortner fotózott, és Jan Kralicek…..
Fehér Andor 2018.04.04 23:57:02
Jóllehet a latin egyház papjainak kötelező cölibátusa egy Krisztus példáját követő és az apostoli hagyományban gyökerező egyházfegyelmi gyakorlat, mégsem igaz az, hogy az Egyháznak egyetlen rá vonatkozó dogmája sincs. Az alábbiakban Schütz Antal dogmatika tankönyvének vonatkozó fejezetét adjuk…..
Budapesten a régi polgári lakások atmoszférája áll hozzám a legközelebb. Talán nosztalgikusan keresem azt az érzést, amikor Balatonfüreden egy hasonló stílusú házban laktam évekig. Hiszem azt, hogy akit egyszer megérintett a magas belmagasság általi tágas élettér érzése, az onnantól fogva mindig ezt…..
Beírókönyv Dílerek 2018.02.15 13:43:28
Nos... Szemtelenednek a dögevők. Tavalyelőtt ez a cég volt az egyik támogatója az OMVK hivatásos vadászok vetélkedőjének. Ez nagyjából olyan, mintha drogdílerek támogatnák az iskolai futóversenyt. Ezekkel az OMVK-nak jövőre is feltétlenül együtt kell működnie. De közvetlenül ezután semmiképp sem…..
Alábbiakban Dr. Jeff Mirus, a CatholicCulture.org alapítójának egy tavaly márciusi cikkét közöljük magyar fordításban, melyben a Szentlélek pápaválasztásokon betöltött szerepét gondolja végig. Az elméleti kérdés érdekfeszítőségén túl az írásnak különös aktualitást ad, hogy Ferenc pápa vitatott…..
A Tíz dolog-sorozat eddigi részeitől kicsit eltérő poszt következik ma, hiszen Zuzzer egyrészt nem pontokba szedte mondandóját, másrészt írt a negatívumokról is, még ha ezekből azért nincs olyan nagyon sok...
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..
  Érdekes, hogy Rómában, Párizsban, vagy Lisszabonban járva nemigen látni rosszul öltözött embert. Idehaza, bár egyre halkabban, de még mindig hallani olyan hangokat, hogy "az a fickó, aki száz kiló alatt van és divatos ruhát visel, az nagy valószínűséggel meleg..." Ezt persze többnyire még azok…..
Akik a 90-es években születtek még mindig tisztán emlékezhetnek a korszak ikonikus édességeire. Szinte még mindig érezzük a pattogós cukorkák, gömbrágók és PEZ cukorkák ízét. Sajnos ma a finomságok egy része eltűnt a boltok polcairól, pedig sokunk kipróbálná újra ezeket az édességeket. A most…..
Mária Terézia Sarolta, a Madame Royale. (Wikipédia) "Én vagyok a legszomorúbb ember a világon. Nem kaphatok hírt anyámról, és nem is láthatom őt, pedig ezerszer kértem.  Légy életben édesanyám, és mindazok, akiket szeretek, de nem hallok  róluk semmit. Ó édesapám! Kérlek, vigyázz rám a…..
Kereken 60 éve, 1957. december 14-én ért haza a Magyar Természettudományi Múzeum Egyiptom-expedíciója. Az utazásról nem csak az ott gyűjtött állatok, a róluk írt tudományos cikkek és az élményeket összefoglaló könyv maradt fenn, de több albumnyi fotó is. Ezekből szemezgettünk az évforduló…..
Fehér Andor 2017.12.16 14:55:25
@KatonaG: Köszönöm!

Akkor már csak az a furcsa, hogy Kittenberger 1958-ban halt meg, ez a fotó pedig 1957-ben készült. Ezek szerint Kittenbergert még életében "megszoborták".

Pedig Fekete István Kittenberger-életrajza alapján kizártnak tartottam, hogy KK szerénysége engedte, hogy ennyire dicsőítsék.
Fehér Andor 2017.12.17 10:08:05
@KatonaG: Köszönöm. Én is megkérdem, hogy van-e évszám a vadászkamaránál látható példányon.
Fehér Andor 2017.12.21 08:12:03
@KatonaG: Igazán köszönöm, mindig tanul az ember valamit. Még egy kérdés: bronz vagy nem bronz? A vadászkamarai példány gipszöntvény (bár elsőre bronznak tűnik).
Képzeljék el, hogy a Vadászlap múlt havi számában megjelent egy cikk, amely hangvétele bátor, szókimondó, karakán. Amolyan igazi odamondogatós cikk. Ilyen nem történt ebben a lapban, mióta szegény Csekő Sándor elhunyt. Mielőtt esetleg arra gondolnak, hogy a tartalma netán egy olyan konfliktusos…..
Fehér Andor 2017.12.12 19:07:29
@vargus: Kedves Vargus,

Kérem ügyeljen arra, hogy a hozzászólása a poszt témájához illeszkedjen, mert például annak, amit írt, semmi köze a jelenlegi témához.
Tejturmix Képviselőfánk 2017.12.04 12:55:34
A blogomon keresztül már megismerhettük az égetett tészta felhasználásának két népszerű desszertjével: a profiterollal és az ekler-fánkkal. Most jöjjön hát a harmadik nagy kedvenc, a klasszikus képviselőfánk. 12-16 db képviselőfánkhoz Az égetett tésztához: 200 g liszt 200 g olaj 200 g…..
Fehér Andor 2017.12.05 11:41:14
Alighanem a fotózást kezdtem először: Makk Marcis bélyegek (korosztályom érti....) gyűjtéséből származó 500,-Ft-ért (plusz édesanyám támogatásával) vásároltam az első fényképezőgépemet, valamikor tizenéves koromban. Nemsokkal utána megírtam első versemet is, szóval a képi és írott szó általi…..
Az első két rész elolvasható itt és itt. Érdemes. Tudod, Dallas. ;) Átzúdultunk Mostarba. A mai napig vannak benne lyukas házak, de alapvetően szépen helyreállították, a belvároson nem látszik, hogy 20 éve szétlőttek mindent. A koncerthelyszín egy, már ötven éve létező…..
Fehér Andor 2017.11.20 16:17:25
  Ha már volt szó a lánykérésről, ne feledkezzünk meg a gyűrűkről sem! Egy kis gyűrű történelem  Eredete egészen az ókorig nyúlik vissza. Egyiptomban kezdetben növényekből készítették az első gyűrűt, de mivel nem bizonyult elég tartósnak, így idővel felváltotta a bőr, a csont és később a fém. Minél…..
Mi magyarok, legyen szó hírfogyasztásról, irodalomról vagy történelemről, szeretünk magunkkal foglalkozni. Ráadásul azt gondoljuk, a világ is velünk foglalkozik. Például kedvelt rádióállomásom nemzetközi lapszemle címén a világsajtó Magyarországról írt cikkeit foglalja össze. Az persze homályban…..
Lisa Zimouche igazi sztár, még akkor is, ha hozzánk hasonlóan eddig nem hallottad a nevét. A 18 éves freestyle-os focista nem csak a labdával művel zseniális dolgokat, hanem a neten is. A lánynak ugyanis nem kevesebb, mint egymillió követője van az Instagramon, ami azért elég szép…..
A Lehet Más a Jövő anyapártján, az Lehet Más a Politikán keresztül a mai nap folyamán alkotmánymódosítást terjeszt az Országgyűlés elé, amely nem másra tesz kísérletet, mint hogy leszállítsa a választási korhatárt (de nem a választhatóság korhatárát) a 2019-es önkormányzati és európai parlamenti…..
Fehér Andor 2017.10.12 08:39:47
@gigabursch: Különösen a katonaviseltség vicces, mint a társadalmi érettség indikátora... Tehát ha valaki átesett azon, hogy hatelemis, kisebbrendűségi komplexusos cezaromán idióták nyomatták vele a fekvőtámaszt, akkor az szerinted megérett arra, hogy elmehessen szavazni, aki meg nem, az nem. Igazi demokrata vagy.

Nőknél két gyerek. Gondolom azt akarod ebből kihozni, hogy a két gyerek révén nagyobb társadalmi felelősséget vállal, mint egy gyerektelen. Biztos így van, de akkor egy négygyerekes nőnek meg legyen két szavazata, egy hatgyerekesnek meg három?
Fehér Andor 2017.10.12 08:52:10
@Édua84: "A jogosítványSZERZÉS (NEM a használata, ami 18 éves korhoz kötött!), "

Nem így van. Nincs 18 évhez kötve a jogosítvány használata.
Dühítő, felháborító. De nem a válogatott szereplése, hanem a szurkolók hozzáállása. A magyar válogatott szerepléséről akartam írni egy bejegyzést, azonban a meccs közben a cím megváltozott. Rossz volt hallgatni - ismét - ezeket a degradáló rigmusokat, és egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet…..
Ha valamelyik tanítványom megemlítené, hogy környezetvédelmi szakújságíró szeretne lenni, azt javasolnám neki: olvassa Hargitai Miklós cikkeit. Mások is elsajátították a környezettudatos gondolkodásmódot, de talán ő írja meg a legérthetőbben, amit megtanult. Amióta azonban megválasztották a Magyar…..