Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Műterep

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Művésztelepre járó! Szeretnénk a műterep blogot a fotókkal színesíteni. Kérünk, hogy a művésztelepen készült publikus képeidet névvel, dátummal és a tábor megnevezésével küldd el nekünk a mke.kurator.ma2015@gmail.com-ra! A beérkezett fényképeket a megadott adatokkal a blogon fogjuk…..
műterep Interjú Kara Dáviddal 2016.04.25 21:29:45
Interjú Kara Dáviddal képgrafika szak, végzés éve 2015   Molnár Ráhel: Milyen művésztelepeken és kikkel voltál? Kara Dávid: Én Kőnig Róbert osztályába jártam. Ha jól emlékszem, vele egyszer vagy kétszer voltam Tihanyban, egyszer-kétszer pedig egy felvételis előkészítő társasággal. Jórészt…..
A majoron túl. Minden, ami a telepen túl történik, mégis fontos a művésztelep életében. Tihany múzeumtörténeti és műkereskedelmi vonatkozásai.  ..
Interjú Frenyó Júliával Révész osztály, 4. évf.   Molnár Ráhel: Mesélnél kicsit arról, hogy milyen élményeid vannak a tihanyi művésztelepről? Frenyó Júlia: A művésztelep nálunk nem annyira az alkotó munkáról szól. Számomral sem a festés benne a lényeg. Ennek többek között gyakorlati okai is…..
műterep Interjú Sugár Jánossal 2016.04.25 21:29:16
„A vendégszeretet fogalma túlmegy az aktuális praktikus értelmezéseken, mert azegyfajta dialógusra való nyitottságot is jelent. Egy abszolút tágítható és nagyon aktuális fogalom” Interjú Sugár Jánossal Molnár Ráhel: Kérlek, mesélj arról, hogy milyennek élted meg hallgatóként a művésztelepet és…..
műterep munkanapló_Gallai_Alíz 2016.02.25 09:57:06
A muterep.blog egy egyetemi szeminárium keretében folyó kutatás (rész)eredményeit összegzi. A munkanaplók a projekt folyamatát és abban az egyéni munkát mutatják be úgy, hogy az ötletből kiindulva a kutatási módszer kiválasztásának szempontjai és a munkában rejlő nehézségek is kirajzolódjanak.…..
A Tihanyi Művésztelep negyven éves történetének kronológiája a Magyar Képzőművészeti Egyetem Levéltárában található dokumentumok felhasználásával.             A tihanyi művésztelep történetének kronologikus áttekintése 1974-1991...
műterep Somogyi 2016.02.25 01:27:05
A kutatás fókuszában Somogyi József, a Képzőművészeti Egyetem, akkor Főiskola tanára, 1974–1987 között rektora állt. Kossuth díjas szobrászművész, aktív közéleti személyiség, országgyűlési képviselő, Elnöki Tanács tag és mindezek mellett presbiterként is működött. Somogyi kapcsán érdekelt az Ő…..
műterep Interjú Maurer Dórával 2016.02.25 00:39:30
"Nem olyan, hogy boldogan nézem a naplementét, hanem én igyekszem egy naplementét csinálni valamiből"   Interjú Maurer Dórával Molnár Ráhel: Mesélne a hallgatóként átélt művésztelepekről? Maurer Dóra: 1956 nyarán voltam először művésztelepen, amikor elsős voltam. Ez Tatabányán volt és Tatabánya…..
"Én mindig festettem ott, és ha valaki érdeklődött, kezébe nyomtam az ecsetet, és megkértem, hogy fejezze be a képet" Interjú Halász Andrással Téglássy Lili:  A Tihanyi Művészteleppel foglalkozó projektünkben felmerült, hogy vajon miért nem mutatja semmi, hogy az épületben és környékén alkotó…..
„Tulajdonképpen lehetne ez jó, hiszen van egy adott helyszínünk, amit ki lehetne használni. De szerintem itt főleg az idő rövidsége gátolja a hatékony munkát.” Interjú Bánfi Brigittával Molnár Ráhel: Mesélnél a festő művésztelepekről? Bánfi Brigitta: Nálunk negyedikig van Tihany, ötödéveseknek…..
műterep munkanapló_Molnár_Ráhel 2016.02.24 23:26:58
Kutatásomban a művésztelepet a különböző tudásmegosztási modellek kontextusában vizsgálom. Az alap témám a tihanyi hely, mint alternatív oktatási helyszín, és maga a művésztelep forma. A kutatás során olyan kérdések merültek fel, mint: Mit jelent a Tihanyi Művésztelep az egyetem különböző…..
műterep képek az archívumból 2016.02.24 16:34:39
műterep A műterep 2016.02.23 23:49:05
A Műterep a Magyar Képzőművészeti Egyetem elsőéves Képzőművészt-elmélet MA szakos hallgatóinak a projektje. A blogon az egyetem Tihanyi Művésztelepéhez kapcsolódó alapkutatás eredményeit mutatjuk be. A Tihanyi Művésztelep (hivatalos nevén Somogyi József Művésztelep) 1975-től kezdődő történetének…..
műterep munkanapló_Ács_Bálint 2016.02.22 04:00:23
Személyes kutatási terültem az 1960-as évektől 1994-ig működő Tihanyi Múzeum, illetve az 1994-től kezdődőn Bencés Apátsági Múzeum történetének és képzőművészeti kiállításainak feldolgozása. Ezenkívül igyekeztem feltérképezni a Múzeum és a Művésztelep kapcsolódási pontjait, azonban eddigi kutatásom…..
MŰTEREP (ÖTLET)PÁLYÁZAT FELHÍVÁS /ötletpályázat művészeti projektre A Tihanyi Művésztelep immáron 1975 óta biztosít szakmai programokhoz helyszínt a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjai számára. Célunk, hogy ezt a kivételes környezeti, valamint történelmi helyszínt színesebbé tegyük kortárs…..
műterep munkanapló_Téglásy_Lili 2016.02.21 01:10:22
A kutatásom egy olyan szembeötlő kérdéssel indult, hogy vajon miért nincsenek műalkotások a Tihanyi Művésztelepen? Ezt a kérdést kezdtem körbejárni először az egyetemen kérdezősködve, majd a művésztelep vezetőjével is felvettem a kapcsolatot. Eltérő válaszokat ugyan kaptam, mint az alkotások…..
műterep munkanapló_Kókai_Zsófia 2016.02.18 17:00:53
A munkafolyamat és az eredmények:  Feladatom a Magyar Képzőművészeti Egyetem Tihanyi Művésztelepének archív dokumentumainak felkutatása, feldolgozása és egy a művésztelep kialakulásától a napjainkig mutató kronológia elkészítése volt. A kutatást 2015. október 19-én kezdtük el Komlósi Dóra…..