Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolbásné Viola

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Ahol féltékenység és önző törekvések vannak, ott összevisszaság (nyugtalanság, lázadás) és mindenféle gonosz dolog van.” (Jakab 3:16, AMP fordítás). Ami leginkább megakadályozhat abban, hogy Isten célja és küldetése megvalósuljon az életedben, az egy nagyon alattomos…..
„Isten alkotott annak, akik vagyunk. Isten arra alkotott minket Krisztus Jézusban, hogy jó tetteket vigyünk véghez, amiket Isten már előre eltervezett az életünkre, hogy ezeket megtegyük.” (Efézus 2:10 NCV fordítás) Isten úgy formált téged, hogy Őt szolgáld. A Biblia azt…..
„Az a célunk, hogy Istennek tetszünk, ne az embereknek. Egyedül Ő az, aki a szívünk szándékait vizsgálja.” (1Thesszalonika 2:4b NLT fordítás - második kiadás) Isten nem azért teremtett, hogy azzá válj, amivé valaki más akar tenni téged. Isten nem azért teremtett, hogy az…..
“Légy óvatos, hogyan gondolkodsz; a gondolataid formálják az életed.” (Példabeszédek 4:23, TEV fordítás) Isten sokkal inkább a gondolkodásodat akarja megváltoztatni, mint a körülményeidet. Mi azt szeretnénk, ha Isten minden problémánkat elvenné: fájdalmat, bánatot,…..
„Szerezz bölcsességet; fejlessz ki jó ítélőképességet.” (Péld 4,5 NLT fordítás) A kulturális figyelemelterelés az egyik legfontosabb próbatétel, amivel mindannyian találkozunk Isten elhívásában. Történt-e már veled, hogy az alábbiak valamelyike miatt elvesztetted az…..
„Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (Máté 6:33, NIV fordítás) Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldja az életed bármely területét, akkor azon a területen Őt kell az első helyre tenned. Szeretnéd, ha Isten megáldaná a vállalkozásodat? Akkor…..
„Nevess vidám barátaiddal, amikor boldogok, osztozz könnyeikben, amikor le vannak sújtva” (Róma 12,15 MSG fordítás) A fájdalommal és örömmel kapcsolatban érdekesség az, hogy amikor osztozol valaki örömében, akkor az megduplázódik, viszont a fájdalommal pont az ellenkezője…..
„Ezután otthagyta a farizeusokat, beült a csónakba, és elindult a tó túlsó partjára.  A követői eközben elfelejtettek kenyeret vinni magukkal; csupán egyetlen kenyér volt velük a csónakban. Jézus figyelmeztette őket, ’Vigyázzatok! Óvakodjatok a farizeusok kovászától és…..
„Foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy megadja magát és engedelmeskedjen Krisztusnak” (2 Korintus 10:5b, NCV fordítás). A kísértés titka a következő: ne harcolj vele, csak koncentrálj valami másra. Aminek ellenállsz, az ragaszkodik hozzád. Tudtad, hogy a Biblia egyszer sem…..
Napi remény Mi a te napi kenyered? 2016.06.18 11:00:00
„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely az Úr szájából származik." (5Mózes 8,3b NLT fordítás) Amikor Jézus azt mondja, így imádkozzunk: „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", akkor sokkal többről beszél, mint csupán a napi kenyérről. A Bibliában…..
"Hálát adok Istennek azért a segítségért, amit adtatok nekem" (Filippi 1:5, NCV fordítás) Az, hogy másokért hálásak legyünk, nem jön magától. Természetünkből adódóan mi, emberek nem vagyunk hálásak. A természetünkből az fakad, hogy elégedetlenek vagyunk, és hogy…..
"Aki pletykálkodik, abban nem lehet megbízni, de abban igen, aki méltó a bizalomra." (Példabeszédek 11:13 TEV fordítás) A bizalom mutatja meg a különbséget az ismerős és a barát között. Az ismerőseiddel beszélgetsz, de a barátaidban megbízol. Szükséged van legalább egy…..
"Bizony, el nem múló szereteted üldöz engem életem minden napján." (Zsoltárok 23:6a, NLT fordítás) Ugyanúgy, mint ahogyan Isten jósága, az Ő el nem múló szeretete is követ minket egész életünk alatt. Dávid Király azt mondja, hogy üldöz minket! Képzelj el egy szülőt,…..
"Engedjétek, hogy Isten új emberré formáljon titeket azáltal, hogy megváltoztatja a gondolkodásotokat." (Róma 12:2, NLT fordítás) Nem tudsz azzá válni, amivé Isten teremtett addig, amíg meg nem érted azt az öt tényezőt, amelyek hatással vannak az identitásodra. Az első kettő…..
Napi remény Mi a te ítéleted? 2016.03.28 03:00:00
"Pilátus megkérdezte tőlük: ‘Mit tegyek akkor azzal, akit a zsidók királyának mondotok?’" (Márk 15:12, NIV fordítás) 2000 évvel ezelőtt történt egy esemény a Közel-Keleten, amely örökre megváltoztatta a világot. Emiatt az esemény miatt oszlott ketté a történelem.…..
"Ez az, amit Krisztus végérvényesen tett: mások bűnei miatt szenvedett, az Igaz a nem igazakért. Mindenen keresztülment - megölték és aztán feltámadt - azért, hogy minket Istenhez vigyen." (1 Péter 3:18, MSG fordítás) Húsvétkor egy olyan eseményt ünneplünk, ami bizonyítja,…..
“Ha kegyelem által van, akkor többé nem cselekedetek alapján, különben a kegyelem többé nem kegyelem.” (Római levél 11:6, NASB fordítás) A világ legnagyobb része azt hiszi, tudja, hogyan lehet a Mennybe jutni. Kérdezz meg 10 embert, és valószínűleg ehhez hasonló…..