Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K. Juc

74 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Mostanáig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek, és meg fogjátok kapni, így örömötök a lehető legteljesebb öröm lesz” (Jn 16,24 NCV fordítás). Anyagi nehézségeid vannak, és Istenre vársz, hogy segítsen? Isten megígérte, hogy be fogja tölteni anyagi szükségeidet. Csak arra vár, hogy kérd a…..
„Megválaszthatjuk, hogy milyen hangokra hallgatunk. Megválaszthatjuk azt is, hogy milyen ízű ételt eszünk. Ugyanígy kellene választanunk azt is, hogy a jót követjük. De először is magunknak kell meghatároznunk, hogy mi az." (Jób 34:3-4).  Érezted már azt, hogy nincs elég…..
„Mindent meg tudok tenni azáltal, aki megerősít engem." (Filippi 4:13, ESV fordítás) Isten segíteni fog az életed bármely területén, amelyet átadsz neki – beleértve az időd kezelését is. Ahhoz, hogy a legtöbbet tudd kihozni a rendelkezésedre álló időből, hinned kell,…..
"Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, amely sokkal csodálatosabb, mint amit az emberi elme képes felfogni." (Filippi 4:7, TLB fordítás) Az amerikaiak manapság jobban szenvednek a stressztől mint valaha. Az Amerikai Pszichológus Szövetség 2017-es stresszel…..
„Végül testvéreim: ami igaz, ami nemes, ami helyes és tiszta, ami szép és minden, ami tiszteletreméltó – ha valami kiváló és dicséretreméltó –, akkor ezeken gondolkozzatok!" (Filippi 4:8, NIV fordítás) Nem tudod lecsökkenteni a stresszt az életedben, ha nem változtatsz a gondolkodásodon, mivel…..
„Jézus megérti a gyengeségeinket, mert ugyanazok a próbatételek érték, mint bennünket, mégsem követett el bűnt. Ezért jöjjünk bátran a kegyelmes Isten trónjához. Ott megkapjuk irgalmát és rátalálunk a kegyelemre, amire a legnagyobb szükségünk van." (Zsidók 4:15-16, NLT…..
„Nem a bűneink szerint bánik velünk; nem bánik velünk keményen, ahogy megérdemelnénk. Olyan messze vetette el a bűneinket, amilyen messze van kelet nyugattól." (103. Zsoltár 10,12 NLT fordítás) Isten mindig azt adja, amire szükségünk van, nem pedig, amit megérdemelnénk.…..
„A bölcs ember éhezik az igazságra, a bolond viszont szeméttel táplálkozik.” (Példabeszédek 15:14, NLT fordítás) Ha bölcs akarsz lenni, akkor a legfontosabb, hogy minden nap lakomázz Isten Igéjéből. A Példabeszédek 2:6 szerint: „Az Úr ad bölcsességet, Tőle jön a…..
„A szolgálatotoknak köszönhetően, dícsérni fogják Istent. A feléjük, és minden hívő felé mutatott  nagylelkűségetek lesz a bizonyítéka annak, hogy engedelmesek vagytok Krisztus Jó Hírének.” (2 Korintus 9:13, NLT fordítás) Krisztus követőiként, fontos hogy…..
„Aki velem akar jönni, annak engednie kell, hogy én vezessek. Nem te vagy a vezetői ülésben, hanem én.” (Máté 16:24, The Message fordítás) Hogyan tudod átengedni az irányítást Istennek? Először is: Jézust kell az életed vezetőjévé tenned. Az a gond, hogy általában mi akarjuk irányítani az…..
„Kezdd ISTENNEL – a tanulás első lépése, hogy meghajolsz Isten előtt; csak a bolondok hagyják figyelmen kívül az ilyen bölcsességet és tudást.” (Példabeszédek 1:7, The Message fordítás) Talán feltűnt, hogy amint kitűzöl egy célt az életedre, az emberektől szinte…..
„Szerezz bölcsességet és fejleszd az ítélőképességed!” (Példabeszédek 4:5, NLT fordítás) Miközben igyekszünk megvalósítani, amire Isten elhívott bennünket, mindannyian szembesülünk napjaink kultúrájában olyan dolgokkal, amelyek el akarják terelni a figyelmünket -…..
„Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent a javukra fordít azoknak, akik Istent szeretik és akiket elhívott az ő céljaira." (Róma, 8:28, NLT fordítás) Az egyik legnagyobb félelem, amellyel mindannyian szembesülünk, a jövőtől való félelem. Félelemmel gondolunk arra, hogy mi lesz majd…..
„Mi ismerjük a szeretetet, amivel Isten szeret bennünket, és bízunk ebben a szeretetben … mert Isten tökéletes szeretete kiűzi a félelmet.” (1. János 4:16, 18, NCV fordítás) Több ezer emberrel beszélgettem már arról, hogy miért nem bíznak Istenben teljesen. Általában a…..
„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – kinyilvánítja rólunk, hogy «nem vagyunk bűnösök» –, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És pontosan ugyanígy mindannyian megmenekülhetünk, ha Krisztushoz jövünk, nem számít, hogy kik vagyunk vagy…..
Napi remény Isten újjá tesz 2018.06.05 03:00:00
„A neved nem Jákob lesz többé … mostantól Izráelnek hívnak.” (1. Mózes, 3:32-38, NLT fordítás) Nem kell ugyanolyannak maradnod, amilyen eddig voltál! A megtéréssel új identitást kapsz. Nézd meg Jákob életét Mózes 1. könyvében. Amint Jákob megvallja, hogy a…..
„Légy nyugodt Isten jelenlétében, és várd türelmesen, hogy cselekedjen!" (37. Zsoltár 7, NLT fordítás) Szerinted Isten mit szeretne, hogy tegyél, amíg a választ várod az imádra? A 37. zsoltár szerint: „Légy nyugodt Isten jelenlétében, és várd türelmesen, hogy…..
„Ki fog megszabadítani ettől az élettől, amit a bűn és a halál ural? Istennek hála! A válasz Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van!” (Róma 7:24-25, NLT fordítás) Íme, egy kínai keresztény bizonyságtétele: „Az élet útján jártam, amikor beleestem egy mély árokba. Az…..
„Ha meg szeretnéd tudni, hogy Isten szerint mit kellene tenned, akkor kérdezd meg tőle, és ő örömmel elmondja neked. Mert mindig kész bőségesen ellátni bölcsességgel mindenkit, aki erre kéri.” (Jakab 1:5, TLB fordítás) Ahhoz, hogy megtudd, mi Isten akarata, neked is meg kell…..
„Ha bölcsességre van szükséged, kérd a nagylelkű Istenünktől, és meg fogja adni neked. Nem fog leszidni, amiért hozzá fordultál.” (Jakab 1:5, NLT fordítás) Amikor imádkozunk, megvallhatjuk Isten ígéreteit az életünkre. De miért is jó ez? Mert segít emlékeznünk arra,…..
„A Menny és a föld elmúlnak, de az én szavaim sosem múlnak el.” (Lukács 21:33, NIV fordítás) Gyakran gondolkodóba esünk, hogy egy-egy ötletünk vajon Istentől jött iránymutatás, a Sátán akar becsapni rajta keresztül, vagy pedig olyasmi, amit mi szeretnénk nagyon megtenni.…..
„Ő mentett meg bennünket és ő választott ki szent munkájára, de nem azért, mert megérdemeltük, hanem mert már jóval a világ kezdete előtt ez volt a terve. Így akarta bemutatni nekünk a szeretetét és kedvességét Jézus Krisztuson keresztül.” (2 Timóteus 1:9, TLB…..
„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek." (Lukács 23:24, NIV fordítás) A megbocsátás a kultúránk talán legtévesebben alkalmazott és legfélreértettebb jelensége. Azt hisszük, hogy tudjuk, pontosan mit is jelent, de ez valójában nem igaz. Mielőtt…..
 „Isten bármit megtehet – sokkal többet, mint amit valaha is el tudnátok képzelni, ki tudnátok gondolni vagy a legmerészebb álmaitokban kérni." (Efézus 3:20, The Message fordítás) A Bibliából tudjuk, hogy Jézus mindig kitűzött maga elé célokat, és a szolgálata…..
„A hegyek és a dombok megrendülhetnek, de a szeretetem feléd sosem szűnik meg." (Ézsaiás 54:10, GNT fordítás) Ha nem érzed Isten szeretetét, akkor biztos, hogy nem fogsz tudni másokat sem igazán szeretni. Lehetetlen ugyanis szeretetben élni a mindennapokban, ha valójában nem érted, és nem tudod…..