Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Esszlessz

322 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2022. március 10. és 17. között első alkalommal vehetnek részt a borkedvelők az Egri Csillag Héten. A tematikus hét célja, hogy felhívja a figyelmet az Egri borvidék meghatározó fehérborára. Bonthatunk egy palack egri csillagot otthon, részt vehetünk az országosan szervezett kóstolók valamelyikén,…..
A rendezvény, ahol a kiváló borok rajongói találkozhatnak a jazz zene szerelmeseivel és közösen átélhetik, hogy ez a kettő miért is alkot tökéletes párost. Program: Sétálókóstoló: 18:00-23:00 Koncert: 20.00 – 22.00 (szünet féltávon: 20…..
Több mint 1400 sör közül választották a negyedik legjobbnak a Pécsi Sörfőzde Prémium Búzasörét, amely az összesített versenyben végül a  legkedveltebb búzasörnek bizonyult a České Budějoviceben rendezett nemzetközi, Arany Sörpecsét versenyen. 271 sörfőzde 1400-nál több terméke, 38 kategóriában…..
Az Egri Borműhelyhez tartozó borászatok elkötelezettek az iránt, hogy megmutassák, Eger a világ egyik legnagyszerűbb borvidéke. A borvidékben rejlő értékek pedig legjobban magán a helyszínen tapasztalhatóak meg, ahol a borok adta élmény kiegészül a termőtáj és az itt dolgozó borászok…..
Idén először indult útjára az 1 Bor 1 Vers kezdeményezés a VEB 2023 EKF támogatásával, aminek lényege, hogy a borokhoz választott kortárs versekkel együtt egy komplex élményt nyújtson, mondjuk egy őszi estén, amikor kicsit több idő van elmélyedni a kóstolásban és a gondolatokban. Idén 6 Szent…..
Szüreti borvacsora a Laposa Borteraszon2021. szeptember 17. 19:00Hangulatos őszi naplementés szüreti vacsora izgalmas ételekkel és borpárosításokkal, Laposa Lilla és Laposa Bence vezetésével.Szüreti történetek, örömteli koccintások, ízletes fogások és persze a páratlan kilátás.A Laposa Terasz séfe,…..
Van egy hegy a Balaton-felvidéken, ami pont annyival van távolabb a parttól, hogy a kilátást tanúhegyek keretezzék, hogy még fényesebbek legyenek a csillagok, végeláthatatlanok a szőlősorok, és azok találjanak ide, akik valami különlegesre vágynak. Idén negyedik alkalommal „mozdul meg a hegy”, mint…..
A franciaországi Cannes-ban idén nyáron nemcsak a filmcsillagok ragyognak, hanem az Ostoros Családi Pincészet Egri Rozéja is. 2004 óta itt rendezik meg ugyanis minden évben a világ legnagyobb, kifejezetten rozéknak szóló világversenyét, a Mondial du Rosét, ahol az Ostoros 2020-as évjáratú Egri Rozé…..
Sokan emlegetik úgy 2021-et, mint a megújulás évét. Az Egri borvidékre ez különösen igaz, hiszen idén új arculattal lép a borkedvelők és a szakma elé. Az egyszerre modern és klasszikus dizájn mostantól egységesen képviseli a borvidék közösségét. Hosszabb előkészítő munka előzte meg az…..
ÚJRA AUGUSZTUS 20. TÖRÖK CSABINÁL Már klasszikus a 2HA Szőlőbirtok augusztus 20-i bulija: csodás borok, megunhatatlan kilátás, szőlősorok és olívafák, frissen sült bbq ételek, és persze jó zenék. 11:00-13:00 Napindító pezsgő+brunch kombóval Egész nap DJ szettek A BBQ mellett a Fillet Event…..
A Magyar Sommelier Szövetség idén hetedik alkalommal ítélte oda a Par Excellence díjat, melyet termelő kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl pincészet kapott meg. A szinte kizárólag rajnai rizlinggel foglalkozó pincészetet a svéd Sandahl testvérpár alapította 2004-ben. A bor készítése magyar…..
Vannak dolgok, amelyeket természetesnek veszünk, mert amennyire vissza tudunk emlékezni, mindig is tudtunk a létezésükről. A tokaji aszú sokaknak ilyen magától értetődő és ezért kevésbé érdekes borkategória. Pedig több szempontból is egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket így az ünnepek…..
* 2020 legnagyobb Kárpát-medencei kóstolója *  www.bormedence.hu  50 KIÁLLÍTÓ, 14 TÖRTÉNELMI RÉGIÓ, 150+ TÉTEL, EXTRA BORBEMUTATÓK Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre a Bormedence Kárpát-medencei borünnep. A Magyar BOR Intézet és Kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a…..
Szeptember 25. és 27. között idén is Újpestre érkezik a borvilág. A 2018-ban újragondolt Szüreti Mulatság tavaly már Újpesti Borfesztiválként folytatódott. A rendezvény idén, az esemény hangulatát jobban megragadó BorVíkend néven mutatkozik be. Az új elnevezés jól tükrözi a három napos rendezvény…..
A szekszárdi Vida Borbirtok szeptemberben mutatja be vörösborát, amellyel a borvidék meghatározó talajtípusára, a löszre irányítja a figyelmet. A Vida család azért erről a talajról nevezte el legújabb házasítását, mert az döntő hatással van a szekszárdi borok stílusára. A nemzetközi borvilágban…..
Azt az elején már leszögezhetjük, hogy lelkes kis csapatunk rajong  a jóféle bubikért. Így bátran kijelenthetjük, hogy a buborékos teszt az év egyik legjobban várt, ha nem a legjobban várt, és legjobb hangulatú kóstolója. Ha izgalmas tétel is kerül a sorba, elkötelezettségünk csak nő, míg a kevésbé…..
Mindenki, főleg a rozét készítő borászok, előszeretettel mondja, hogy a rozé töretlenül népszerű, és évről évre nő ennek a borstílusnak a rajongótábora, ezzel együtt pedig az eladási számai is. Vajon igaz ez? És milyen irányzatokra kell odafigyelnünk, ha lépést akarunk tartani a trendekkel? Az…..
* A nyár legnagyobb közösségi borkóstolója Budapest 6 neves borbárjában * 4 KERÜLET, 6 BORBÁR, 30 KIVÁLÓ BOR, A KÁRPÁT-MEDENCE SZÁMOS BORVIDÉKEIdén első alkalommal kerül megrendezésre a Pesti Borkörút rendezvény, amelyen a Kárpát-medencelegjobb borai kóstolhatók. A RENDEZVÉNY CÉLJA A Magyar BOR…..
Az Egri Bor Busz szombatonként indul, és körjáratként működik, fix megállókkal, délelőttől egészen estig. Az Egerbe látogató borkedvelőknek kínál lehetőséget arra, hogy egyszerűen eljuthassanak egy nap akár több egri pincészethez is, és így könnyebben megismerhessék a helyi borkultúrát. A…..
Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, majd indult a…..
A balatonmáriafürdői PORT étterem&panzió tulajdonosa, Balla György nem hogy elkeseredett volna a járvány idején, hanem még nagyobb sebességre kapcsolt a tervezett átalakításokkal. Így az övcsatorna melletti, kikötői hangulatú teraszos étterem most megújulva várja a vendégeket, hogy a…..
Szigliget nagy erőkkel dolgozik azon, hogy ha újból megnyithatja kapuit, még több látnivalóval, még színvonalasabb, igényesebb körülmények között várhassák a turistákat. Pályázati forrásból fejlesztik a strandot és a várat, saját erőből utat, járdát építenek, és szépítik a közterületeket. A…..
Languedoc, Dél-Franciaország, Paul Mas Borászat: itt leledzik nem csupán megjelenésében, hanem nevében is kissé különc békás borunk az Arrogant Frog, mely igaz, hogy sok mediterrán jegyet hordoz magában, viszont igencsak újvilági, és ezt nem is szeretné tagadni. Egy igazi különc francia. Nincs is…..
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Nyomozz Velünk (AR/VR Game Flow  Kft.) csapata 2020. május 18-tól 4 héten keresztül tartó nyereményjátékot hirdetett „Ha Badacsonyba Vágysz, Nyomozz Velünk!” címmel.  A játék célja, hogy ismertté tegyék Badacsony festői szépségű környezete mellett a…..
Február utolsó napján tizedik alkalommal mutatkozott be a Badacsonyi Borvidék a szakmai és nagyközönségnek a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében. Összesen 33 borászat és 10 turisztikai szolgáltató hozta el és mutatta be kínálatát. „Csaknem 800 vendég látogatta meg a…..