Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ptd

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
angol4u A ház részei angolul 2017.05.10 13:52:59
Parts of the House A ház részei angolul, gyakorlatokkal, letölthető szószedettel..
Nehéz újra és újra elkezdeni az angolt. Csak egy gondolatébresztő poszt, hogy ne veszd el a kedved, próbálj újra neki vágni az angol tanulásának...
Külföldi munka esetén is előfordul, hogy elkésünk. Forgalom, közlekedési problémák lépnek fel, vagy egyszerűen elalszunk. Lehet a kifogás valós vagy kitalált. Egy biztos, ha elvárják , hogy pontosan érkezzünk mondani kell valamit. Angol nyelvi környezetben a következő mondatok alkalmazhatóak késés…..
Buszon való utazás nagyszerü lehetöséget nyújt az angol nyelv gyakorlására. Ahány ország, annyi szokás. S igaz sok információt lehet gyüjteni a neten, legtöbbször szükség van, hogy tájékozódjunk a helyiektöl. Nézzük a kérdéseket:How often do the busses run to? Milyen gyakran indulnak buszok…..
angol4u Angol túlélőcsomag 2016.06.21 16:17:33
The only normal way to begin speaking in a new language is to begin speaking badly.Greg Thomson Egyetlen normális módja, hogy elkezdj egy nyelvet beszélni, hogy elkezded rosszul beszélni.   If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his…..
Tele vagyok, mint a déli busz, mondta egyik angol anyanyelvű ismerősöm, aki magyar barátnőjével Magyarországon rokonlátogatáson volt.  Csodálkoztam is, hiszen csupán pár magyar szót ismert. Azonban ez a mondat hasznosnak bizonyult a vendégszeretetükről ismert magyarok körében. Összehasonlítva…..
Angolul a következő kérdések, felszólítások hangozhatnak el a reptéren a biztonsági ellenőrzés során. Mit jelentenek magyarul? Gyakorold a digitális szókártya segítségével! Végül teszteld a tudásodat!..
Angolul a következő kérdések hangozhatnak el a reptéren a jegykezelés és a poggyászfelvétel  során. Mit jelentenek magyarul? Gyakorold a digitális szókártya segítségével! Végül teszteld a tudásodat!  ..
angol4u Go, get, take.... 2016.06.09 22:20:46
A go, get, take, make, do igéket gyakran használják az angolban, jelentésük nem érthető, ha nem tudatosítjuk, hogy különböző szóösszetételben más a szerepük és jelentésük. Ne szavakat, inkább kifejezéseket próbáljunk megjegyezni, ahogy az angolban használják. Fontos, hogy tudd mely szavak…..
angol4u Nyelvtan kontra beszéd 2016.06.07 15:00:12
Szavak plusz nyelvtan egyenlő beszéd, sajnos nem ilyen egyszerű, ezek mellett ugyanolyan fontos az önbizalom, a bátorság, a lazaság, a motiváltság, hogy el kezdjünk beszélni angolul...
Sokan alábecsülik ezt a számot. Bonyolítja a helyzetet, hogy van passzív és aktív szókincs. Töltsd ki a tesztet és csodálkozz rá, hogy milyen sok angol szó van a tarsolyodban ! Két tesztet ajánlok az angol szókincsed nagyságának a felmérésére. Angol szókincs teszt 1 Az első időigényes, de…..
ptd 2016.06.03 13:05:34
@asgabad: nagyon egyetértek, s főleg a köznyelvről van szó. rengeteg olyan kifejezés, phrasal verbs van , ami az anyanyelvi beszélőnek evidens, s az aki a nyelvet tanulta inkább egy ritkábban használt, anyanyelvi számára szofisztikáltabb szót használ.
Ugyanakkor nagy különbségek vannak szerintem az anyanyelvi beszélők között is, milyen munkát végez, mi a hobbija, mennyit olvas...stb (ahogy a magyarban is, és persze hihetetlenül nehéz korrekt módon felmérni egy átlagos ember szókincsét.)
Voltak olyan szavak, amelyeknél ki tudtam zárni a rossz meghatározásokat, de azért sztem messze van attól, h. én azt ismerem.
Még egy dolog, lehet ismerem a szót, de nem tudom biztosan , hogy mikor lehet használni. Erre példa 4,5 éves kisfiam mondata...jó, hogy nem kell venni eleséget a boltban, mert van ebédünk. Tehát ismeri azt a szót , hogy eleség, de még távol áll attól, h. helyesen használja. :)
Az első részben két angol szókincs nagyságát felmérő tesztet ajánlottam. A második tesztet kitöltött  2 millió résztvevő alapján a következő összesítést készítették. Legtöbb angol anyanyelvű szókincse 20,000–35,000 szóig terjed  Nem angol anyanyelvű beszélő estén a legjellemzőbb a 4,500 szavas…..
angol4u Utazz és tanulj angolul 2016.05.31 09:47:59
Ha külfüldön nyaralsz több  lehetőséged van, hogy használd az angolt: 1. Már a tervezésnél is érdemes angolul is olvasni a helyről, látnivalókról, tippekről. 2. Lehet épp egy angol e-mailt kell írnod, hogy lefoglald a szállást. 3. Megérkezéskor beszélni kell a szállás elfoglalásakor, felmerülő…..
angol4u Beszéljen a gyerek angolul 2016.05.30 10:57:50
Sok szülő, úgy gondolja, hogy a gyereke feladata megvalósítani az álmait, kimaradt vágyait beteljesíteni. Nem rossz gondolat olyan szempontból, hogy tudjuk milyen hasznos lett volna nekünk például az angol, akár egész életünk máshogy alakul, így azt szeretnénk hogy ő jól tudjon  beszélni angolul.…..
Külföldi munka, utazás során egy dolog  ami kikerülhetetlen a mellékhelyiség használata. A posztban azt próbálom öszegyűjteni, ami a nyelvtanfolyamokon nem hangzik el, nyelvkönyvekben nincs benne. Angol szavak, kifejezések a wc használatakor. Valószinű az anyanyelvi beszélőktől különféle szlenget is…..
Nem hiszem, hogy sikerül elűznöm az esőt evvel az angol mondókával. Esik, és esni fog a következő napokban. Akkor nézzünk pár esővel kapcsolatos kifejezést  Az angol nyelv bővelkedik ilyen kifejezésekben  az angliai változékony időjárás miatt...
Ha nincs időd vagy alkalmad angol órára járni, akkor se maradj angol nélkül. Vedd magad körbe angollal, s tedd ezt rendszeresen! Hogyan? Az alábbi linkeken gyakorolhatsz. Légy akár kezdő, újrakezdő vagy haladó. Nézd meg, s ha valamelyik tetszik, szánj rá rendszeresen naponta egy kis időt. Használd…..
angol4u Bemutatkozás angolul 2016.05.04 14:03:41
Ha új helyre megyünk az első lépés hogy, be kell mutatkozni. Ezzel alkalmat teremtünk, hogy beszélhessünk és gyakorolhassunk angolul...
Hányszor vágtál már már bele az angol nyelv tanulásába? Hány angol tanfolyamon vettél részt? Hány nyelvtankönyvet vettél meg? Minél többször annál nehezebb hinni, hogy képes vagy kommunikálni angolul.   ..
Gyorséttermekben egyszerű ételt rendelni,  a pultnál rendelsz, van amikor elég egy számot mondani és már fizethetsz is. Itt van pár kifejezés, amit használhatsz és hallhatsz ilyen helyzetekben.   Expressions you say I would like to get a bucket of chicken and a bottle of coke. Can I…..
angol4u Külföldre költözés 2016.03.18 15:06:38
Nem kell külföldre költözni ahhoz,hogy valaki megtanuljon egy nyelvet, de vannak akik szeretnének világot látni a nyelvtanulás mellett. A kíváncsiságon túl, még számtalan személyes ok miatt dönt valaki, úgy, hogy külföldre menjen dolgozni...
angol4u A nyelvek és én 2016.03.17 14:59:16
  Egy új világ kezdődik minden nyelv küszöbén, a szépség új birodalma, új értelmi és érzelmi törvényekkel. Kosztolányi Dezső..
angol4u Állásinterjú angolul 2016.03.11 12:41:04
Kötetlen beszélgetés sem mindig egyszerű egy idegen nyelven, de olyan szituációban teljesíteni, ami magyarul is nehéz, igazán kihívás lehet angol nyelven. Ha még is az a cél, hogy nekivágjunk egy angol állásinterjúnak, nincs más dolgunk, minthogy alaposan felkészüljünk. Az interneten hitetlenül sok…..
Hogyan lehet feloldani egy megakadt projektet? Sokat tanultál már angolul és mégis úgy érzed semmit nem tudsz? Először rossz volt az iskola, aztán a tanár, aztán az angol nyelvkönyvek aztán idő sem volt rá. Fel kellene hagyni ezekkel a kifogásokkal. Mert nagyszerű ha van jó tanár, nyelvkönyv és…..