Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyemberke12á9vé

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki tudja, hogy azokban az időkben, amikor sem (az) idegenek, sem belső ellenség pudvás foga nem rágja, tépi, marcangolja kicsiny országunkat, könnyű hazafinak tűnni. Azonban az igazi kiválóságot, a Dobogókővel (ugye senkinek nem kell magyarázni, hogy ma már a tudósok körében is nem pusztán…..
egyemberke12á9vé 2018.03.26 08:23:56
"Ha 18-n van a számlázási fordulónap, és 20-n szűnik meg a szerződés, akkor  miért nem lehet arra a két napra tört havidíjat számlázni???" - teszi fel Imre elkínzottan a kérdést. Utánajártunk. Kedves T.H! Ismét a Telenorral kapcsolatban kell megosztanom Veled egy már-már szokásos történetet: A…..
Most, hogy Vágó Petőfi Gábor bocsánatot kért Gyurcsány Kikérem-magamnak-hogy-szabálysértéssel-vádolnak Ferenctől, és Szél Detti is kávézott egy órát Vona Gáborral félúton hazafelé, vissza lehet térni oda, ahol egy hete tartottunk. Az ellenzék az elmúlt napokban olyan magas labdákat dobott fel a…..
"Ezek a rohadékok, akik most ajvékolnak, hogy ők meg lettek fenyegetve. Pedig mindössze arról van szó, hogy egyszer tényleg vége lesz, és az összes szemét, rágalmazó tetű be lesz perelve." (Elhangzott Mészáros Lőrinc propagandatévéjének Sajtóklub nevű műsorában.)..
Telefonos kampányba kezd a Fidesz, amiért Vona Gábor 2013-ban Törökországban járt. Lelke rajta az állampártnak, de szeretnénk segíteni: kinek kellene még a körmére nézni...
egyemberke12á9vé 2018.02.02 07:29:35
@midnightcoder2: Ezzel szemben ma a szegényektől vesznek el és a gazdagoknak adják!
Valaha egy közgazdász így fogalmazott (hogy bárki megértse): Egy ország (társadalom) vagyona (pénz, föld, termelőeszközök stb.) adott. Ha ezek közül bármelyik valahol felhalmozódik, azt jelenti, hogy valahonnan hiányzik, elvették.
A volt kormányzó karaktergyilkosság áldozata, a zsidóknak jobban kellene méltányolniuk - ezt tervezte elmondani a fideszes parlamenti alelnök az emlékmisén. ..
egyemberke12á9vé 2018.01.30 20:19:54
@rallus: Elolvastam (csak egy részét) a magyarmegmaradasert.hu lapnak.
Nem hittem a szememnek. Elborzadtam. Remélem, így, képernyőn keresztül nem fertőző. Testileg. A szellemre nézve ARRA FOGÉKONYAKNAK halálos veszély, valószínűleg gyógyíthatatlan.
egyemberke12á9vé 2018.01.31 07:54:35
egyemberke12á9vé 2018.01.31 08:32:36
Halad(gat)unk arrafelé, hogy Horthyt szentté avassuk. @Európai téridő: A fizika órákon szentté avatásról -és általában vallási témáról- nem volt szó. Amint a Bibliában -és más vallási szentírásokban- nem esik szó fizikáról.
A német belügyminiszter fontosnak tartja a kvóta kapcsán a szolidaritást, de úgy gondolja, hogy vitát félre kellene tenni, mert addig előreléphetnek a menedékpolitika más területein; Közép-Európában látványosan külön-külön pályán halad a jól teljesítő gazdaság, illetve a kétes erők által vitt…..
A képlet viszonylag egyszerű: minden európai bevándorlás-ellenes pártra akar szavazni. Hogy miért nem tette? Mert a kontinensen nincs demokrácia – szól az orbáni értelmezés...
egyemberke12á9vé 2017.12.24 07:42:21
A mai napon a bíróság kimondta, hogy a Lokál nevű kormányzati hírportál és így a Fidesz is hazudott és helyreigazításra kötelezte a kormányszócsövet. Ugye mindenki emlékszik amikor beszámoltunk arról, hogy fideszes aktivista néniknek nem tetszett Weszely Ernő magatartása. A híres művész ugyanis nem…..
Nem kell ahhoz antiszemitának lenni, hogy náci, göbbelsi kampányt folytasson a magyar kormány. Márpedig széles mellkassal, szégyenkezés nélkül állt bele a legújabb náci alapvetésbe is a Fidesz...
Ez az az államtitkár, aki egyszer egy őszinte pillanatában beismerte, hogy mindenki életét meg akarják lopni...
egyemberke12á9vé 2017.12.13 07:23:59
@Womb Raider: Hova akasztanál négy tonna krumplit (vagy burgonyát)? Ha a karácsonyfára, akkor előbb be kéne szépen csomagolni sztaniolba!
Bár .... a közmunákások nem alkalmasak erre?
Egyre világosabb: a kormány propagandistái nem számoltak azzal, hogy gyűlöletük tárgya, Soros György is részt megszólal majd az ellene folyó hadjáratban. A milliárdos legújabb írását sem teszik ki az ablakba...
Magyarország nem szállít 1000 buszt Iránba, csak kifizeti, hogy a perzsák gyártanak maguknak. A NER már megint át lett verve. A választókról nem is beszélve...
A választások közeledtével a kormány két kézzel szórja a pénzt, vagy legalábbis igyekszik úgy csinálni, mintha mindenkinek juttatna valamit. Az egészségügyi dolgozók most úgy kaptak fizetésemelést, hogy a bérük nem lesz magasabb...
Kiskartali István egy augusztusi hajnalban írt meglehetősen erős bírálatot a faluja polgármesteréről a saját Facebook oldalára. A polgármester ezért feljelentette őt a rendőrségen, ahol meg is indították a nyomozást becsületsértés ügyében. Közbelépésünknek köszönhetően a jászberényi ügyészség…..
Konrád György szerint Európa a nácizmussal és a kommunizmussal szemben naiv és felkészületlen volt, és az iszlamizmussal szemben is az.  "Nyolcvanhárom évem során három totalitarizmusról volt kényszerű alkalmam gondolkozni: a nácizmusról, a kommunizmusról és újabban az iszlamizmusról. Közös bennük,…..
Az állítólagos szakbizottságon húsz perc alatt átment a rendeleti költségvetés néven elhíresült államháztartási törvénymódosítás - ugye ez az a fórum, ahol úgynevezett érdemi vita folyik, amin sokat javít az a tény, hogy sem Rezsi Mocsári Ragya Szilárd, sem Bánki Erik nem tag. No, ez a bizottság…..
Tarlós István tavaly szeptemberben fordult a miniszterelnökhöz a BKV finanszírozása ügyében. Novemberben pedig már azzal fenyegetőzött, hogy ha az állam nem kompenzálja azt a 31 milliárd forintot, amelytől a BKV az elővárosi közlekedés és a jegykedvezmények miatt esik el, akkor…..
egyemberke12á9vé 2016.02.17 21:02:46
@Válasszunk:
VÁLASSZUNK-nak
Egy kis fizika. Meg matematika (elég a százalékszámítás, meg némi mértékegység-ismeret).
A mozgó tárgyaknál fellépő ellenerők: a közegellenállás (ami nem függ a tömegől, csak a felülettől); a hajtómű belső surlódása (amit minimális mértékben befolyásol a tömeg, amit mozgat);
a "külső" surlódás (itt az un. gördülési ellenállás), ami egyenesen arányos a (mozgó) tömeggel.
Egy szgk. (pl.) 1200 kg-os tömege (vezetővel együtt) megnövekszik -mondjuk- két ember 170 kg-os tömegével. Ez hány százalékos tömegnövekedés? Kb. ennyivel fog növekedni az energiafelhasználás.
Egy busz (pl.) 14 tonnás tömege (a fizető utasokkal együtt) megnövekszik --mondjuk- 10 nyugger 600 kg-os tömegével (a nyuggerek többsége nem izomkolosszus). Ez hány százalékos tömegnövekedés? Ennyivel növekszik az üzemanyagfogyasztás. A növekedés mértéke olyan nagyságrendű, ami összemérhető azzal, ami a jármű állapotától és a vezetési körülményektől (forgalom, stílus) függ.
A villamos esetén az arány (össztömeg + fizető utasok és az ingyen utazó nyuggerek aránya) SOKKAL nagyobb, a többletköltség már alig számottevő.
A vonat esetén -nem kívánom részletezni- a többletköltség lepkefing méretű.
Csúcsidő: Pista bácsi lehet, hogy csúcsidőben utazik a kezelésre (akkor kell neki), panaszkodik is emiatt, de Mari néni a temetőbe, meg Juliska néni a csirkenyakér biztosan nem csúcsidőben utazik
(hacsak nem mazochista). Meg kell kérdezni egy ellenőrt, hogy csúcsidőben mennyi a nyuggerek aránya. Egy biztos: +járatot NYUGGEREK miatt még soha nem indított egyetlen vállalat sem. Figyelemre méltó, hogy valaha
bevezették az un. regisztrációs jegyet az ingyen utazók számára, ami hamarosa eltünt. Mindenki (vállalat+állam) rájött, hogy nincs értelme, sok többletköltséget jelent és semmit nem hoz.
33 évig vezettem buszt (BKV és VOLÁN). FELELŐSÉGEM TELJES TUDATÁBAN KIJELENTEM: SOHA , EGYETELEN UTAST NEM VOLTAM KÉNYTELEN LEHAGYNI INGYEN UTAZÓ NYUGGEREK MIATT (Rendkívüli eseteket kivéve -baleset, forgalmi torlódás stb.- egyáltalán.) Mióta nyugger vagyok, elég sokat utazom (busszal, vonattal): nagy család, nagy távolságok. Még soha nem utaztam úgy, hogy a járművön ne lett volna üres hely.
Azt pedig tudomásul kell venni, hogy KULTÚRÁLLAMOK többségében a fiatalok (gyermekek) és idősek ("nyuggerek"), mint a társadalom legkiszolgáltatobb rétege (akiknek nincs választási lehetősége)
-különböző helyeken és mértékben- preferenciákat, kedvezményeket élveznek.
egyemberke12á9vé 2016.02.18 07:59:50
@Válasszunk:
Egy dolgot sikeresen bizonyított amit írsz: nálad nem volt sikeres az iskolai (ki)oktatás.