Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forumuser

0 bejegyzést írt és 1957 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Agave minden Könyvhétre kijön egy-egy olyan magyar regénnyel, amely bevett zsánereket ültet át hazai környezetbe. Adtak ki jót és rosszat egyaránt, némelyik érthető módon, másik méltánytalanul tűnt el a süllyesztőben, ám az idei nagy dobás, Veres Attila Odakint sötétebb című regényének…..
forumuser 2017.08.30 14:05:54
@VonBraun: @Keresztény szellemiségű luxuskurva:
Néha előfordul, hogy valakinek eltér a véleménye a tiédtől. Van ez így.
(Nem olvastam még a könyvet - már megvan -, de ez itt fent egy megindokolt negatív kritika. Amivel vagy egyet fogok érteni, vagy nem - ganítom, az utóbbi -, de ez lényegtelen. Ha csak ideböfögte volna, hogy "szar", érteném a kirohanást ellene.)
A magyar katolikus egyház vezető testületének elnöke kemény szavakkal bírálta a kormányt. Mióta erre rámutattunk, sorra áradnak a reakciók...
forumuser 2017.08.23 20:07:55
@aeidennis: Frászt. Az abortusz betiltásának legfőbb következménye az, hogy megnő az illegális abortuszok száma, ebbe tőbb nő (későbbi potenciális anya) hal bele vagy válik meddővé.
forumuser 2017.08.23 20:07:59
@aeidennis: A kibicnek semmi sem drága...
Levert a víz, mikor szóltak a bölcsiből, hogy szeptember 4-én kezdhetünk. Úristen, máris? Tudom, bele fogok halni egy kicsit, ugyanakkor már izgatottan várom. Idén januárban eldöntöttük a párommal, hogy Dávidot bölcsibe adjuk. Meg is találtuk a tökéleteset. Bilimbó Háza Óbuda. :) Az okok: keveset…..
forumuser 2017.08.09 18:02:42
@Hortenz: Hasonlót férfiaktól is hallani: "túl sokat dolgoztam, sosem voltam otthon, alig láttam a gyerekeimet" - szóval hajrá, megosztott "gyes", én azt mondom.
"A ma már több vidéki nagyvárosban is elérhető cég villámgyors karriert futott be. Olvasónk levele alapján talán túl gyorsat is, és már, nem tudják tartani a lépést az igényekkel." - írtam tavaly nyáron. Azóta én is kipróbáltam, és bevallom, nekem nem jött be a rend és tisztaság elérése helyett az…..
forumuser 2017.07.12 11:06:56
@Terézágyú: Oké, értem, hogy a kézi mosogatás nem gátja a családi időtöltésnek, beszélgetésnek. De ez még mindig hamis dilemma:
"Ja persze, amikor mindenki ül a szobájában és nyomogatja a kütyüket, akkor marhára együtt van a család..."
Vagy nevezhetem csúsztatásnak is.
forumuser 2017.07.12 11:09:26
forumuser 2017.07.12 11:15:35
@zserzsenne: Jaj, ne kezdjük már ezt.
Nekem az se fáj, ha jóskapista azért takaríttat mással pénzért, hogy facebookozhasson.
A Szolgálólány meséje (The Handmaid’sTale) egy olyan sorozat, amit minden kereszténynek látnia kellene. Fájdalmas, de nagyon fontos kérdéseket feszeget és létező szólamokat erősít fel. Laborczi Dóra sorozatajánlója. Az index.hu Comment:com médiablogján jelent meg nemrég egy értékelés a…..
forumuser 2017.06.24 02:02:59
@Amok: Aha. Ez meg egy párhuzamos dimenzióban történt:
444.hu/2017/05/26/az-ensz-es-a-dolgozo-nok-pusztitjak-el-az-emberiseget
Élénk vita kísérte azt a SZEMléleken megjelent cikket, amely a gyermektelen állami vezetők kapcsán egyes nemzeteket fejétől bűzlő halhoz hasonlító pap írására reagált...
forumuser 2017.06.16 14:12:08
@tutifruti22: Szerinted a "tipikus" anyósok miért olyanok, amilyenek, ha igaz az, hogy a gyermekvállalás jobbá teszi az embert, míg a gyermektelenség megkeseredetté?
forumuser 2017.06.16 14:13:19
@Jakab.gipsz: "csak félig nő"
Miért mindig a nőkőn köszörülitek a nyelveteket? A gyermektelen férfiról miért nem olvasok soha olyat, hogy "csak fékig férfi" vagy "leszáradt tökű evolúciós zsákutca"?
Amúgy meg, gyereket csinálni minden hülye tud, ettől még nem lesz valaki értékes ember. Jól felnevelni, na, az valami.
Viszont: sem az nem igaz, hogy az emberiség javára válni csak azzal lehet, ha mindenki szaporodik, sem az, hogy egy adott egyén mindenképpen azal tud leginkább az emberiség javára válni, ha szaporodik.
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
forumuser 2017.05.04 01:33:48
@Colonel H. Stinkmeaner: Mert ugye a gyermektelenség kizárólag a nőkön múlik.
forumuser 2017.05.04 01:42:25
@Nincs közöttünk csicska: Azért tegyünk egy próbát egyszer, a jövőben. Női egyenjogúság - egyik bolygó, nők visszafokozása szülőgéppé - másik bolygó.
Alapvetően én is egyetértek abban, hogy a túlélésért folytatott napi szintű kemény harc mellett "luxus" a női egyenjogúság, főleg akkor, ha elesik az egészségügy, és megint hullani kezd az emberiség, mint a legyek korábban gyógyítható gyermekkori nyavalyák és egyéb betegségek révén.
De az igazi kérdés az, hogy ha van/lesz egy lányod, őt melyik bolygóra küldenéd.
forumuser 2017.05.04 01:44:32
@Voldi: Tárt karokkal vár a Kék Osztriga Bár törzsközönsége. (Erre a passzív-agresszív önsajnálatcunamira nem jut eszembe kreatívabb válasz.)
A lombikprogram magánügy. Két ember magánügye. A megtermékenyítésre váró nőé, és a megtermékenyítést „végző” orvosé. Ebben a folyamatban a teremtés koronáit lefokozták. Mellékszereplők lettek. A saját történetükben. Persze, vannak kivételek. Ez az írás nem róluk és nekik szól. Fotó:…..
forumuser 2017.05.03 20:49:44
@forumuser: (Ennyire azért ne legyünk már gyerekek. "Gyerek" itt: a döntés felelősségét nem vállaló.)
forumuser 2017.05.03 22:47:36
@odamondó:
Azt ne kérdezzem meg a fickómtól, hogy szeretem-e a tökfőzeléket? Nem "mi" szeretjük vagy utáljuk, hanem "én" szeretem vagy utálom. A gyerek utáni vágy egy késztetés, amely az egyénben támad fel - vagy sem. Hogy aztán milyen _döntés_ születik, az más kérdés. A _döntés_ a két ember joga, felelőssége. Dönthetünk például úgy, hogy főzünk tökfőzeléket meg mást, aztán ki-ki eszik, ami neki jólesik.
A gyerekvállalás ettől abban különbözik, hogy bináris - igen vagy nem. Nincs olyan, hogy a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad. Ha különböznek az elképzelések, és nincs kompromisszumos megoldás (márpedig gyerek vagy lesz, vagy nem), az egyik fél mindenképp szív.
Komolyan érdekelne, hogy mi volna a helyénvaló szerinted, ha a "fickóm" szándéka különbözne az enyémtől. Lemeccseljük szkanderben, hogy szüljek-e gyereket? Esetleg kő-papír-olló? Fej vagy írás?
Ha ő nyer, akkor én szülök, holott a gondolata is taszít?

Nem "kiadtam a szabályokat", hanem nyíltan vállalom, hogy nem akarok gyereket. Ez nem demokratikus döntési helyzet.
Nincs olyan (vagy nem kellene, hogy legyen), hogy "ráhagyom a békesség kedvéért" sem pro, sem kontra. Hanem értékrendek összeférése vagy összeférhetetlensége van. Ha nem egyezünk egy ilyen alapvető elképzelésben, akkor eleve nem vagyunk egy pár. Ha neki fontos lenne az utódnemzés, elengedném.
„Volt egy nagy veszekedésünk, és ő felvázolta, mi mindenről kell majd lemondanunk, ha jön a gyerek” – Levélírónkban lassan kialudt a gyerek iránti vágy, amit a férje képtelen volt elfogadni. Sajnos válással végződött az ügy, de végül szerencsésen sikerül…..
forumuser 2012.01.17 17:51:21
@Bundabandi: "Kit érdekel? Ha meg odafigyelsz magadra nem fog lógni 30 felett sem semmid."

Hogy mi fog megereszkedni, csíkosodni, lógni, jelentős mértékben genetikai adottság.
forumuser 2012.01.17 17:53:12
@leonito77: "Ahol a legnagyobb a szegénység, ott a gyermek áldás a legsűrűbb. Pl, India..."

Nincs semmi értelme összehasonlítani a kettőt, a mélyszegénységben élőknek ugyanis se ismerete, se eszköze a hatékony fogamzásgátlásra, ezért potyogtatnak annyi gyereket, amennyi gyün. Nem mellesleg a nyugatinál jóval magasabb a szülési halandóság, és a gyerekek jóval nagyobb hányada nem éri meg a felnőttkort.
Továbbá, a gyerekeket amint lehet, munkára fogják a napi túlélésért folytatott harcban, nem ám tizenévnyi iskola... Így aztán egy újabb gyerek nem csupán egy újabb éhes szájat, hanem újabb dologra fogható kezeket is jelent.
"Binx nevű macskánk gyakran "dolgozik" férjem irodájában. Ilyenkor ő mindig felkapcsolja neki a lámpát, hogy szolizni is tudjon, azokkal a papírokkal pedig, amelyeken a cica fekszik, nem foglalkozik" – írta cillancs.Köszönjük! Forrás: cillancs..
forumuser 2010.11.15 22:36:08
@A.. Közbiztonság Szilárd: Unalmas már ez a poén, és elsőre is szar volt.
  Patrick Bateman mellett másik miniposzt-bajnokunk - bajor gizella - csinált egy ilyet nekünk. Csökken a színvonal, mi? Hát ezt kapjátok ki. Ez pontosan az a fajta írás, ami - bár férfiaknak állít görbe tükröt - a sziszegő düh és sértődöttség helyett (jujj,…..
forumuser 2010.11.15 21:44:19
@Cuppanj a végére!: Marhaság. Kábé mintha én meg kijelenteném, hogy minden nőt csalnak, vernek, és nyomorúságukban a szingliket mocskolják.
A Kolontár határában levő egyik zagytároló gátszakadása következtében négy ember meghalt és több mint száz ember megsérült, égési sérüléseket szenvedtek a rájuk zúduló lúg következtében. A tragédia borzalmas, az emberek nagy része nem tud és nem is kíván…..
forumuser 2010.10.08 20:10:02
@Dr.Traktor: "lehet hogy a libsibibs macskabuzi lelkednek ez kegyetlenül hangzik de bizony évszázadok óta bevett szokás."

Igen, és?
Csecsemőket ölni is évszázadok óta bevett szokás bizonyos helyeken - az ok ugyanaz: nemkívánt szaporulat -, mégsem gondoljuk, hogy ma is elfogadható megoldás a problémára.

A XX. századig nem létezett hatékony fogamzásgátlás (az embernek) és ivartalanítás (az állatnak - legalábbis a nőstényállatnak, és a nemkívánt szaporulatot a nőstényeknél lehet "megfogni", ugyebár), ergo nem volt más megoldás, mint az újszülött állatok elpusztítása.
Most már _van_. Úgyhogy a nemkívánt szaporulat _megelőzhető_,

"libsibibs" - Basszus, nem gondoltam volna, hogy még a macskabarátságba is bele lehet magyarázni, hogy "libsi" meg "zsidó" Agyameldobom.
forumuser 2010.10.08 20:12:39
@grammar nazi: Nem érvelek. Hülye vagy. Pont.
Nehéz bármit is írni Ancsa két beküldése elé:Legutóbbi mozis élményem a Remember Me volt, aminek bár a címét véletlen pontosan fordították "Emlékezz rám"-ra, a szövegben azért voltak furcsaságok. Elhangzik a mondat: Tyler: Your children will hang themselves on…..
forumuser 2010.09.07 14:55:39
@Gergő77: "kiejtést (mint a kínaiban az intonációt) is külön meg kell tanulni minden szóhoz."

Dehogy kell. Nagyrészt a kiejtést is szabályok határozzák meg, amit meg nem, azt valamilyen nyelvtörténeti dolog, erre vagy ráérzel, vagy nem - de 80-90%-ban nem kell megtanulni.
Kedves Mindenki! Nekem is volt egy iolyan főnököm, mint amiről a http://munkahelyiterror.blog.hu/2010/08/19/nyomult_a_fonok posztban olvashattunk.Pici iroda, 4-en ültünk, és minden napra volt valami (De el tudnék veled szórakozni, milyen szép hosszú lábad van, nem megyünk le…..
forumuser 2010.09.01 14:22:42
@mothe: "ez pontosan az a viselkedés, amit egyetlen pasi sem tud értelmezni: a kacérkodó, kihívó nő, aki nemet mond, de az arcomba tolja a dekoltázsát."

Az ilyenek _mindent_ félre tudnak értelmezni. Ha a nő zsákban jár dolgozni és hozzájuk se szól, abba is belemagyarázzák valahogy, hogy "ahh, biztos engem akar, csak kéreti magát".
Gyerekszoba Letisztult rusztika 2010.03.04 17:47:00
Katrin Arens weboldalában elmerülni igazán felüdítő, órákig tudom nézegetni ezeket a frissítően egyszerű, és mégis robosztus, a természet erejét éreztető bútorokat. Koncepciója az egyszerűségre való törekvés, a kreativitás, és lehetőleg az anyagok újrahasznosítása,…..
forumuser 2010.03.05 00:30:29
@dark future: Ezen én is jót szoktam derülni.

Kreatív minimalizmus? Szerintem ilyen babaágyat én is tudnék gyártani némi számítgatás után.
"A képeken családunk két legújabb tagja látható Sony és Samsung. Ők két majdnem egy éves félig brit cicák. A család szerint az eredeti nevük helyett sokkal jobban illik rájuk a Bundás és a Kisköcsög" - kezdte levelét Xandra. "Az első képen Bundás látható kicsi…..
forumuser 2009.12.14 19:48:38
@egabor: Dehogynem. A miénk pl. megtanulta, hogy nem nyúlhat hozzá a galambhoz. Nem nagyon tudott repülni, és nem volt bezárva, a macska simán elkaphatta volna.
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
forumuser 2009.12.08 16:06:58
@kg--: Ez azokra is vonatkozik, akik hitelt vesznek fel karácsonyi ajándékra...?
Persze én sem értek egyet Árpáddal teljesen. Azoknak, akiket jól ismerünk, lehet (számukra) értékes ajándékot venni, és nem feltétlenül muszáj a multik ünnepévé változtatni a szokást.
forumuser 2009.12.08 16:58:06
@Tóta W. Árpád: Ezt könnyen ki lehet kerülni némi tájékozódással.
Sosem értettem, miért ciki megkérdezni akár a megajándékozandótól (ha ez nem opció, akkor egy családtagjától), hogy a kedvenc írótájának melyik műve nincs még meg neki.
Irodalom is, női is, hazai is, s végre egy férfiszerzőtől közlünk! Tóth Krisztina, hazánk ismert költőnőinek egyike (azért vannak páran, Rakovszky Zsuzsa, Takács Zsuzsa, Balla Zsófia, Szabó T. Anna, Mesterházi Mónika, Karafiáth Orsolya, Rapai Ágnes, Kálnay Adél,…..
forumuser 2009.12.07 02:02:13
@antikám: Nem feltétlenül passzív, csak hát nézzük meg, min nevet az átlagember: az altesti poénokon (gyakran a kultúra mázával bevonva ugyan). És ez egy nő szájából kevésbé hiteles, az általános vélekedés szerint nem hozzáillő.
forumuser 2009.12.07 18:28:46
@kolbászoszsömle: "A nők szolgai módon másolnak cselekvésmintákat.
Ezért alkalmasabbak a szalag melletti munkára is, ezért nagyobb a monotóniatűrésük, mint egy férfinak."

Már akinek. Ne általánosítsunk, kérem.
Tudom, ez a kedvenc érv amellett, hogy miért a nő nyakába kell varrni az összes házimunkát.

Egyébként valóban: a nők inkább elfoglalják magukat hétköznapi dolgokkal, továbbá a férfiak jobbak a specializálódást igénylő területeken. Általában.
Ezek is annak okai közé tartoznak, hogy kevesebb a női tudós, mint a férfi. De még mindig nem jelenti azt, hogy a nők intelligenciája alacsonyabb.
De továbbra is azt gondolom, a fő ok az anyaság. Mint az energiákat erősen lekötő tevékenység, és mint jellemző vágy és életcél, amely a nőkre jellemző.
forumuser 2009.12.07 18:46:51
@lac1: Azt aláírom, hogy a nőket kevésbé érdekli a tudományos pálya, továbbá hogy kevesebb energiát fordítanak a tudományos érvényesülésre illetve egyéb karriercélra, de én ezt nem abból vezetem le, hogy hülyébbek, vagy képtelenek a logikus gondolkodásra, hanem (főként) abból, hogy mások az életcéljaik: szerepel bennük család.
Ha egy tudós férfiú nemz is néhány gyereket, korántsem köti le annyira a nevelésük, mint a nőt. Ha ő a családfenntartó, ez még ürügy is lehet arra, hogy teljes mértékben a munkájának szentelhesse a figyelmét.

Könnyen lehet, hogy a vágyak, életcélok és a jellemző érdeklődési kör kölcsönös összefüggésben áll az agyműködéssel illetve az agy felépítésével, tehát léteznek bizonyos biológiailag kijelölt irányvonalak. Nem is ezzel van bajom, hanem azzal, ha valaki az alacsony(abb) átlagos intelligenciahányadosra következtet abból, hogy kevesebb a női tudós.
Ezen "biológiailag kijelölt irányvonalak" valóban csupán irányvonalak; az egyes nők és egyes férfiak között jelentős személyiség- és képességbeli különbségek lehetnek. A női(es)ség és férfi(as)ság nem bináris. Az egyén egyedi arányban hordozza magában a férfias(nak) és nőies(nek mondott) tulajdonságokat, késztetéseket, vágyakat.
Fogadjuk el a játék kedvéért alapvilágcsúcsnak a Virslis nevű olvasónk által beküldött Baroni Bécsi Würstchent, ami nyomokban búzát, tojást, tejet, pisztáciát, mandulát és zellert is tartalmazhat. Az ember, sőt a rák is persze mindenféle rémtörténeteket hall a virsli…..
forumuser 2009.12.07 02:50:29
@Kisangyal: Mesélj. Nem szeretem az ilyen belengetéseket, mert a júzerek többégének nincs hentes ismerőse, és így sosem fogja megtudni - hacsak nem írod le, mitől kell annyira berzenkedni.
:)
Döbbenetes nyilatkozatot tettek a svájci óriás hadronütköztető vezető tudósai legutóbbi sajtótájékoztatójukon. Az egyéves kényszerpihenő után újraindított szerkezet közel két heti munka után nem várt eredményt hozott: semmit. A nemzetközi tudóscsoport arra a…..
forumuser 2009.11.30 03:08:12
@józan': "ebből még nem következik az, hogy akkor egy másban hívő embert automatikusan le lehet hányni"

Oszt' az ateistán miért sajnálkozik és ítélkezik a hívő - nem túlságosan sikeresen - titkolt felsőbbrendűség-tudattal?
Ez, kérlek, egy emberi tulajdonság... de nem minden hívőre és nem minden ateistára jellemző.

Ha nihilizmuson a következőket érted: "...a társadalmi normák és értékek teljes elvetése, a lét értelmetlenségének, a cselekvés hiábavalóságának hirdetése", akkor megint csak nincs igazad.
forumuser 2009.11.30 03:10:22
@endike: "bulizásnak élő"
Ehh. Script vagy?
Mielőtt bárki azt hiszi, hogy a Nők Lapja Caféra tévedt, közlöm, hogy ez egy férfias téma, a karácsonyfával kapcsolatos problémák ugyanis alapvetően minket érintenek!Na szóval mához egy hónapra szenteste, ennek apropóján szeretnék még időben eloszlatni egy témába vágó…..
forumuser 2009.11.29 20:36:36
@zulu: "Ennyi erővel jajonghatnátok a karalábé sorsa felett is."

Nem egészen, mert az étel, vagyis szükséges, a karácsonyfa pedig csak dísz, azaz nem szükséges.
forumuser 2009.11.29 20:38:49
@Bozdurgán: "Jóérzésű ember ilyet nem rak a nappaliba, mert önmagában igénytelen dolog lemásolni egy élő növényt fröccsönteni, dobozba tenni,és a legigénytelebb dolog pénzt adni érte és a praktikumra hivatkozva felállítani a nappaliban."

És 25-én kibaszni az erkélyről az "élő" fenyőfát nem igénytelen? Tele van nálunk a lakótelep ilyenekkel. (Igen, panelban lakom, de nem vagyok panelproli.)
Hát, itt van. Eddig kellett rá várnunk. Évek óta kongatják a pedagógusok a vészharangot, hogy baj van, gyorsan valamilyen megoldást találjunk ki, fékezzük  meg az erőszakot, ne engedjük be az életünkbe, a gyerekeink közelébe, de hiába. Lövések dördültek a Pécsi…..
forumuser 2009.11.26 19:02:52
@ZioN: Nem a pedagógusok a felelősek, hanem a SZÜLŐK.
Akik olyan gyereket "nevelnek", aki ötévesen ráordít a nagyanyjára, hogy "fogd be a pofád" (megtörtént).