Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisss Katalin

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Oberzelli Ferences Nővérek rendfőnöknője szerint a németországi egyház "éjfél után öt perccel" jár a nők pappá szentelésének kérdésében, utalva arra, hogy egy ilyen esetleges újítás az Egyházban Németországon belül már most is megkésett lenne. "Az egyházunkon belüli nemi egyenlőség eléréséhez…..
A Katolikus Válasz 2017. februárjában vált Szerdahelyi Miklós egyszemélyes blogjából közösségi platformmá. A "KV" azóta a blogspot.hu-ról a blog.hu-ra költözött, a Facebook oldalunkon pedig önálló plusztartalmakkal is jelentkezünk. Az alábbi pontok mindegyikét a februári elindulásunk óta valljuk és…..
1982 márciusában a magyar püspöki kar elítélte a "Bokor bázisközösségek" alapítója, Bulányi György tanításait, és eltiltották őt a nyilvános misézéstől. A kifogásolt tanításait Rómába, a Hittani Kongregációnak terjesztették fel, amelynek prefektusa Joseph Ratzinger, a későbbi XVI. Benedek pápa…..
Rubicont lépett át a magát a magyar püspöki konferencia "félhivatalos" hírportáljaként aposztrofáló híroldal, a Magyar Kurír. A Kuzmányi István főszerkesztésével évek óta egyre "liberálisabb" és színvonaltalanabb, a katolikus olvasótáborral szemben pedig egyre durvább cenzúrát alkalmazó portál…..
Meghökkentő közleményben cáfolja Greg Burke, a szentszék sajtóhivatalának vezetője Zen bíboros tegnapi állításait, amelyek szerint a kínai egyházban jelenleg zajló botrányos püspökcserék ellentétesek lennének Ferenc pápa szándékaival. Mint ismeretes, tegnap Joseph Zen bíboros, Hong Kong emeritusz…..
Kisss Katalin 2018.10.25 23:02:21
@Tapsihapsi: Hát én az ilyen tartalmú hozzászóláson, valamint az ilyen minősíthetetlen ítélkezésen. Ha már megkérdezte.
Olyanoknak érdemes prédikálni, mint Szőnyi Szilárd, aki talán egy évtized múlva is idéz az igehirdetésemből: „katolikus ember nemcsak azért ellenzi a halálbüntetést, mert az élet dolgában Istené a végső szó, hanem mert a kivégzendő bűnös lelke valószínűleg még nincs kész az örök életre.” KV…..
Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, Rino Fisichella érsek szerint nem hűek a katolikus egyház hagyományához azok, akik korábbi tanítóhivatali dokumentumok alapján vitatják Ferenc pápa tanítását. Az érsek augusztus 6-án, II. János Pál Veritatis Splendor enciklikája kiadásának 15.…..
Kisss Katalin 2018.08.11 13:26:47
@Gratia Copiosa: És hű és engedelmes-e az a pap, aki kivágja a szembemiséző oltárt önkényesen, engedély nélkül?
Kisss Katalin 2018.08.11 13:28:50
@Imre Zakarias: Ön összekeveri a magán kinyiltakoztatást, meg a hivatalos tanítást.
Magyarázó levelet adott ki a Hittani Kongregáció a világ püspökei számára, amelyben a Kongregáció prefektusa, Luis Ladaria bíboros, az átírt KEK 2267 pontban közölt tanítás folytonosságát próbálja bizonygatni az Egyház eddigi tanítóhivatali megnyilatkozásaival. [A levél magyar nyelvű fordítását nem…..
Az alábbiakban Barsi Balázs OFM atya gondolatait tesszük közzé, amelyekkel az "Övék a mennyek országa" című új dokumentumfilmre, valamint az újraházasodott elvált hívek áldoztatásának vitájára reflektál. A filmet Siklósi Beatrix és Marossy Géza készítették, Böjte Csaba ferences testvér, Hölvényi…..
erregondoltam Szomorú Budapest 2008.08.26 22:21:00
Szép jó estét midenkinek!   Ma végiggondoltam, merre jártunk a vakáció alatt. Elkeseredtem, mert rájöttem, hogy lakóhelyemnél, Budapestnél csak jobb helyeken jártam. Nem külföldön, csak belföldön voltunk.  Szívem szerint elrohannék innen. Vajon, hogy lehetne Budapestet…..
Az oktatási tüntetés kockásinges kampánya, megtámogatva a nyilvánosságipartól (itt, meg itt), bizonyítja, hogy ez egy professzionális akció, professzionális médiatámogatással. Pukli István Bowie-es videója is a médiához értő készítők keze nyomát mutatja, jól aknázza ki a nemrég elhunyt zenész…..