Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZöldKeresztény

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsony lényege, ha igazán mélyen megéljük, nem szűnik meg, hanem továbbvihető.  Annak a megmaradt emberi életnek a kegyelme segítsen mindannyiunkat, akire, bár volt, aki el akarta volna vetetni, igent mondtak a szülei... Mennyire tudunk kiállni másokért, akik magukért nem…..
Bő hónap telt el a – szerintünk is felesleges és káros - népszavazás óta, és bár szinte "mindenki" győztesnek érezte magát, a propaganda és talán az indulatok is lassan elcsendesednek. Talán megkaptuk annak a reményét, hogy sokan megértsék, hogy nem a gyűlölet és az elutasítás a legjobb politikai…..
ZöldKeresztény Tolsztoj 2016.02.16 22:50:01
 Ha már ígértünk „ikonokat” legyen az első ikonunk az ikonok földjéről: Lev Nyikolajevics Tolsztoj. Ha bár több mint 100 évvel ezelőtti szellemi elődről van szó, két aktualitás miatt is érdemes felfrissíteni az emlékét: az egyik Ferenc pápa múlt heti találkozója a I. Kirill moszkvai pátriárkával. A…..
ZöldKeresztény Hitvallásunk 2016.02.13 23:34:52
Hisszük, hogy küldetésünk része gyógyítani a megsebzett Földet: békét vihetünk oda, ahol gyűlölet és ellenségeskedés tapasztalható. reményt, jövőt és táplálékot adhatunk azoknak, akik mély nélkülözésben, elhagyatottságban és kizsákmányolásban élnek. hagyhatunk életet, élő természetet, tiszta…..
Olyan keresztények vagyunk, akik erős szállal kötődünk a zöld-, alternatív vagy más néven ökopolitikai elvekhez és közösséghez. Ezen a blogon keresztül is szeretnénk párbeszédet folytatni mindenkivel, aki érdeklődik vagy fontosnak tartja a keresztény ökopolitikai szellemiséget,…..