Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norman Nailer

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte közhely az a szomorú tény, hogy a 2. Világháború milyen sok technikai újítást hozott az emberiség életébe. A háború hat éve alatt a technikai fejlődés elképesztő volt, elég ha csak a repülésre gondolunk: 1939-ben még voltak rendszerben kétfedelű vadászgépek (A Magyar Királyi Honvéd Légierő…..
Norman Nailer 2018.12.05 12:05:41
@mnandy: Ahogy nézegettem, nagyon ismerősnek tűnt: Tizenkét ​halálos perc címen könyvben is megjelent, a legendás Delfin Könyvek sorozatban.
“De szép kis szőrös! - Ugye? Ma tömték.” - harminc éve, hogy az első nézők beleprüszkölhettek az italukba a moziban, hiszen 1988. december másodikán mutatták be Leslie Nielsen legendás filmtrilógiájának első részét, a Csupasz pisztolyt. Ezzel, és az után következő még két filmmel Nielsen beírta…..
Amióta csatlakoztam a blog szerkesztőségéhez, hatványozottan több időt töltök szinkronnal kapcsolatos tartalmak böngészésével, mint azelőtt tettem. Az azóta eltelt pár hónapban rendszeresen találkoztam két olyan témával, amik igazán megosztóak a magyar filmnézők, kritikusok, kommentelők körében. Ez…..
Zseniális marketinghúzással vezetik fel a House of Cards május 31-én érkező ötödik évadát: az a Pete Souza dokumentálta a sorozat Frank Underwood elnökének egy napját, aki az Obama-féle Fehér Ház hivatalos fotósa is volt (és ő fényképezhette Ronald Reagant is, nem mellesleg). A Netflix nem először…..
Norman Nailer 2017.05.29 13:53:01
@indeksz isis al kaida mind CIA projekt: Eleve gyanús, hogy az általad belinkelt cikk nem hivatkozik pontosan, visszakereshetően (netalántán linkkel, ha már az interneten vagyunk) a tanulmányra, csak úgy, hogy "a Harvard" adta ki. Kis utánanézéssel kikövetkeztethető, hogy valószínűleg arra gondoltak, amit a Harvard Kennedy School’s Shorenstein Center on Media, Politics and Public Policy adott ki Trump első 100 napjának sajtómegjelenéséről, május közepén. Az összefoglaló itt van: shorensteincenter.org/news-coverage-donald-trumps-first-100-days/ , ebben viszont egy büdös szó nem esik a hagyományos média 66%-os elutasítottságáról, ami az általad hivatkozott cikk állít. Akkor most melyik is a fake news?
Mit is kell venni a boltban? Van otthon tészta? A gyerekeknek van még zabpehely? Mosóporral hogy állunk? Gyakran marad ki valami még akkor is, ha bevásárlólistát vezetünk. De sokszor az is előfordul, hogy valamit feleslegesen vásárolunk be. Ezekre a helyzetekre van megoldás. A GeniCan egy innovatív…..
Az amerikai late night showk készítőinek az év legtöbb hétköznapján össze kell rakniuk legalább egy monológot az aktuális hírekből. A műsorok készítői leginkább a demokrata párthoz húznak, ezért Obama 8 évében nem is tudtak olyan viccesek, belemenősek vagy nélkülözhetetlenek lenni, mint előtte,…..
Mindig kíváncsian követem egy-egy podcastadásunk utóéletét, de ezúttal kicsit tartok is tőle - ugyanis a Philosról lesz szó, ami érzékeny pont a magyar játékfejlesztésben. Beszéltünk már a Checkpointban volt novotrade-esekkel, Digital Reality-alkalmazottakkal, magányos C64-hősökkel, éppen…..
Norman Nailer 2017.03.27 15:24:54
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Pro tipp: házimunka mellé figyelemelterelésnek kiváló.
Az egyik kedves Olvasó vetett fel egy kérdést nemrégiben egy, valószínűleg mindennapos Exceles formula problémával kapcsolatban, úgyhogy a következő posztban ezen kérdéskör körül fogok ötletelni. A példa a következő kis táblán egyszerűen bemutatható: Hogy érjük el azt, hogy a H4-es cellában lévő…..
A Saturday Night Live, ahogy a címében is ígéri, élőben jelentkező szkeccsműsor az NBC-n, szombat este 11:30-tól. Mármint a keleti parton. A többi időzónában is 1130-tól ment, csak épen nem élőben, mert időeltolódás ugye. Szóval Los Angelesben nem nagyon láttak az SNL-rajongók valóban élő epizódot,…..
A Világegyetemben Mindenkinek Utat Mutató Hírműsor, a Valaha Készített, Legmodernebb és Legjobb Híradó, azaz a TV2 Tények című műsorára ha minden igaz, 340 millió forintot költött a tévé, de tegyék, ha fussa, én a helyükben a kihasználatlan stúdióterületre kiszórnék pár gyémántot is, vagy kiraknám a…..
IDDQD Checkpoint 3x03: A BioWare 2017.02.26 22:52:54
Ti már várjátok a Mass Effect: Andromedát? Igen? Ez azt jelenti, hogy megbocsátottátok a haramdik rész végét? Ez is szóba került a legújabb podcastadásban, ugyanis a játék megjelenése kapcsán végigvettük a BioWare játékait és a hozzájuk kapcsolódó élményeinket, Baldur's Gate-től a SW: KotOR-on át a…..
Norman Nailer 2017.02.27 16:55:39
@KongFan: Az 1. rész minden hibája ellenére nagy élmény volt, a 2. részt emiatt előrendeltem fullextrás változatban, az már nagy csalódás volt, a harmadikhoz ezért óvatosan nyúltam, aztán a rossz kritikák miatt halogattam is sokáig. Tavaly aztán végignyomtam a teljes trilógiát back-to-back, minden DLC-vel és a harmadik nem volt lényegesen rosszabb a másodiknál (na jó, a végén, amikor választani kell, én is csak pislogtam, nem igazán értékeltem "lezárásként" a nettó több hetes erőfeszítés után).
Ha a játékok nem is tökéletesek, a ME univerzum eszméletlen jól ki van találva, kár, hogy az Andromédával kukázzák a jó részét.
Ja, és azért kezdtem el az egész újrajátszás projektet, mert meghallottam az 1. rész bevezető zenéjét (ezt: www.youtube.com/watch?v=yVm_ljDSdwA ), és teljesen visszarántott...
Volt a The Walking Dead hatodik évadának zárórészéban, annak is a legvégén egy jelenet, amiben Negan, a sorozat új főgonosza egy mondókával döntötte el, hogy a főhősök közül kinek a fejéát veri szét egy szögesdróttal betekert fejű baseballütővel. A mondóka angolul az Eeny, Meeny, Miny, Moe, amit mi…..
Norman Nailer 2017.02.27 16:37:10
@Giggsy: már amikor a Redskins maga végzi a közvéleménykutatást, a megfelelő kérdést feltéve... Mert egyébként a National Congress of American Indians, a legnagyobb (1,2 milliós tagságú) indián érdekvédelmi szervezet, számtalan törzs (a cserokik, komancsok, oneidák, sziúk, navahók), stb. stb. kérik, külső szemmel ez eléggé reprezentatívnak tűnik.
Sokan nem szeretik a Valentin-napot, mert erőltetett, fölösleges, képmutató ünnepnek, a párkapcsolat problémáinak tradicionálisan szentesített szőnyeg alá söprési időszakának tartják. Valóban az lehet az érzésünk, hogy egy jól működő szerelmi viszonyban a február 14-i…..
Az egyik legegyszerűbb faldekorálási ötlet, hogy képeket teszünk a falra. Igen ám, de ez nem ilyen egyszerű. Ezek a képekkel teli falak olyan lezseren elegánsnak tűnnek, de az az igazság, hogy nagy meló van mögöttük.   Emlékszem, gyerekkoromban "ahogy esik úgy puffan" alapon…..
Emberek vagyunk és halandók. Ergo a hibák kiszámíthatatlan forgatókönyve mindig ott lebeg fejünk felett akár Damoklész kardja és a legváratlanabb pillanatokban képes végzetes és mély sebet ütni érzékeny lelkünkön. A számítástechnika területére vetítve ezt a rémisztő árnyékot, azzal kell…..
A mai posztban ismét kicsit elszakadunk az Exceltől és visszatérünk a szívemnek oly kedves Powerpointos szerkesztgetéshez, ezúttal egy kilométeróra-kezdeményt fogunk pillanatok alatt összedobni, ami jelenleg egy elég népszerű forma, ha projektek állapotát, megoldandó esetek számát stb. szeretnénk…..
Majna-Frankfurtban (mielőtt valaki beleköt, hogy ilyet le mertem írni: egy időben így hívták magyarul Frankfurt am Maint, amit annyira viccesnek találtam kiskoromban, hogy rászoktam) '89-ben jártam először. Három dolog maradt meg a városból: itt láttam először kutyáját a járdára kakáltató, majd…..
A minap belefutottam egy felvételbe a 2008-as Grammy díjátadóról, ahol Beyoncé Tina Turnerrel énekelhette a Proud Mary-t. Eléggé megindító dolog két korszak díváit egymás mellett látni, ráadásul úgy, hogy az ember tisztában van vele, hogy Turner olyan előadó, aki nem csak simán odatette magát jóval…..
comment:com Mennyország turiszt 2016.09.22 09:00:00
A NBC úgy ment neki az idei tévés évadnak, hogy berendelt egy egykamerás, azaz nem élő közönség előtt felvett sitcomot attól a Michael Schurtól, aki 1998 és 2004 között a Saturday Night Live-nak írt, aztán az Office egyik producere és szereplője (Mose kuzin!) volt, majd melózott…..
Norman Nailer 2016.09.22 14:23:05
@Flankerr: Ezt szúrtam ki én is, meg a "be a commissioner of professional football league (American): -824.55" -öt :D
Fillion nem tűnik el az ABC-ről, hálistennek, a Modern családban kapott többepizódos szerepet. Egy Rainer Shine nevű (kurvajó név) tévés meteorológust alakít majd. Rajta kívül Martin Short is beszáll a többszörös Emmy-díjas sorozatba, amit ismét nézni fogok, mert megint lesz…..
Norman Nailer 2016.08.10 13:12:07
 Mivel az új Star Trekre csak hétvégén jutok el és mivel a héten néztem újra 2014 legjobb filmjét (szerintem) úgy gondoltam írok róla egy ömlengést, hogy aki még esetleg nem látta volna mindenképp pótolja. A fent látható plakát volt az első hivatalos kép ami kikerült és azért választottam ezt a…..
Bizonyos szemszögből az emberiség két jól elkülöníthető csoportra oszlik: programozókra és nem programozókra. Hogy jobban megérthessük a programozók különleges és mások számára nehezen érthető lelkivilágát (mert igen, lelkük bizony nekik is van), összegyűjtöttük azt a top 10 dolgot a…..