Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arany Sakál

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gluténmentes diéta elengedhetetlen a gluténérzékenyek számára, de egyre kedveltebben folytatott diéta azok számára is akik nem rendelkeznek ezzel a betegséggel. Általában a gluténmentes diétának csupán a pozitívumairól hallunk. Azonban fontos megemlíteni a gluténmentes diétáról, ha nem figyelünk…..
Morgómedve Tepertőt sütök 2017.03.12 12:51:13
Azért ez a 2.500 forint egy kiló tepertőért túlzás. Bár kétségtelen, hogy a tepertő könnyű dolog, sok fér egy kilóra, de akkor is. Szóval sok az a 2.500 forint. Valamikor a közalkalmazott, vagy ahogy akkoriban mondtuk a hivatalnok ebédidőben csak kiszaladt a hivatalból, vett az ABC-ben 20 deka…..
Arany Sakál 2017.03.13 13:45:28
@WinstonSmith: Teljesen igazad van.
Sőt!
Aki egy kicsit is ért a táplálkozás-élettanhoz és/vagy a takarmányozáshoz, annak evidens hogy az állati zsír a "legértékesebb" része az állatnak.

ha a takarmányozás oldalról nézzük, egységnyi mennyiségű zsír előállításához 4x annyi takarmány kell mint a fehérjéhez. Ezért a sertéshizlaldákból kikerülő disznók szalonnamentesek, és alkalmatlanok kolbász-szalámigyártásra is...
Másrészt az érkezési oldala: 2 akkora a kalóriatartalma mint a fehérjéknek, a zsírban oldódó vitaminokhoz, és at egészséges életvitelhez elengedhetetlenek.
A zsírra alapozott energiabevitel tünetmentessé teszi a diabéteszt, nem okoz inzulinválaszt és megelőzi az epekövet, sok más kórsággal egyetemben amit "civilizációs tünetegyüttesnek" becézünk.
Éljen a friss tepertő!
ha a hitvány csirkemell 1500 akkor a tepertő 2500 ért is méltányos...
tegnap sütöttem ki 1,5kg bőrős libahájat, a mellékterméke szintén tepertő...
Még ez év végéig megszűnik a letelepedési kötvény – közölte nagy mellénnyel Lázár János hetekkel ezelőtt. Még Vona Gábort is leszólta, mondván: ezt megígérte Orbán Viktor is, és akinek a miniszterelnök szava kevés, az menthetetlen. Most már látjuk, mennyit ér pontosan az orbáni szó...
Valójában létezik olyan étrend, amivel akár savasabbá tehetjük vérünk pH-ját egy rövid időre. Három nőnek ezt már sikerült is bemutatnia. Napi 20 grammnál kevesebb szénhidrátot ettek, lecsökkent a vérük pH-ja, ketoacidózist is kaptak. De lefogytak, az igaz...
Arany Sakál 2016.12.03 07:51:09
@Epikus SZTK:

Hú ez durva, most olvastam.

drámai hogy azok szólnak hozzá akik nem tudnak (nem karnak különbséget tenni a ketózis és ketoacidózis között...

azon több ezer embernek egyike vagyok akik napi szénhidrát bevitele 30-40 g alatt van, néha 0.
Mi vagyunk azok akik vagy elhagyták a krónikus betegségeiket fenntartó konzervatív orvosi ajánlásokat és a maroknyi gyógyszert, a túlsúlyunkkla együtt, vagy ezek el sem értek bennünket..
Ha lesz időm akkor leírom azt is hogy ez miért van. De lagálább összegyűjtöm a cikk és azt elfogadó hozzászólásokból a "gyöngyszemeket"...

Az étkezési ketózisban lévők (nap 20-30-40-50g szénhidrát) vércukorszintje ideális, 5 alatti még közvetlenül étkezés után is... azaz ideális állapot az agynak.
Áldás a "cukorbetegeknek" akiket felesleges ilyen étrend mellett gyógyszerezni. ezzel több mindentől is megóvjuk magunkat, pl a gabonafehérjéktől amiknek élettani hasznosságáról egyetlen tanulmány sem szól, de az autoimmun eredetű panaszokkal ezernyi hozza összefüggésbe... etc etc...
És ami talán még elképesztőbb, már megint lebukott vele: az ember, akit közpénzből fizetünk azért, hogy Orbán Viktor választást nyerjen, egy olyan cégnél vette a táskáját, ahol nem is árulnak táskát...
Szénhidrát. Egy szó, aminek hallatán sok emberen kitör a frász. Te vajon képben vagy a szénhidrátokkal kapcsolatban? Vajon mi is az a glükóz? "Keményebb" egy testépítő? Cukormentes egy tál répa? Töltsd ki ezt a 15 rövid kérdésből álló tesztet, és most megtudhatod! Mindenhol csak egyetlen helyes…..
Arany Sakál 2016.12.02 15:37:48
@Arany Sakál: Breastfeeding is ketogenic
The medical focus in the 20th century was heavily influenced by the discovery of micronutrients, and because of this, we have been looking for the secret of the healthfulness of breast milk by examining what nutrients it contains. However, one significant difference between breastfeeding infants and those drinking formula is that they are in deeper ketosis [16]. It is not known why. It could be a property of the milk, or something else about the feeding. In any case, regardless of mechanism, the fact is that breastfeeding is more ketogenic. It is possible that the reason that longer breastfeeding is generally associated with better health, is because it represents a longer time in ketosis.
Szénhidrátok? Legyünk hálásak, hogy léteznek! Valójában nem a „gyilkos cukor” ellen kellene küzdenünk, hanem a mértéktelenség és lustaság ellen. A régész is válaszol, hogy a korai elődeink tudatosan éltek-e alacsony szénhidráttartalmú étrenden. Valamint olvashattok pár saját tapasztalatos tippet, ha…..
Arany Sakál 2016.12.02 13:54:27
@Epikus SZTK:

ha mondjuk az energiáid/időd 1/10 ét fordítottad volna az általam írtak megrtésére és nem a megcáfolásom lett volna az írásaid egyetlen célja akkor nem alázod meg magad ekkora ottrombasággal:

" "ketózis" nem csak magas vércukorszintnél fordul elő, hanem "

Látható hogy a ketózist és a ketoacidózist nem tudod megklülönböztetni, és nem is akarod.
Az átlag olvasó kedvéért azért leírom, hogy a ketózis az az élettani állapot amikor az egészséges emberi szervezet energianyerés céljából zsírt hasznosít és a zsírbontás eredményeként zsírsavak és ketontestek kerülnek a véráramba.

A ketózis az antagonista hormonális szabályozás miatt egészséges egyéneknél csak alacsony vércukorszint mellett állhat be. Ugyanis a magas vércukorszint inzulinválaszt generál, az inzulin pedig blokkolja a zsírbontást.

ha ezt nem tudod megérteni akkor kicsit korai "oktatóként" hivatkozni élettanra, biokémiára egyebekre... Inkább pótolnod kellene az igen hiányos alapokat.
Miután a legostobább diktatúrákat idéző módon Orbán Viktor megteremtette az állami művészet akadémiai kereteit, most a tudomány van soros. Januárt elsejétől új köztestülete alakul a magyar tudományos életnek – természetesen csak olyan tudósokból, akik kulturáltan tudnak a…..
Arany Sakál 2016.11.18 17:02:43
@Andras J Fazekas: igen, folytatni kell a regnáló Lenin-fiúknak apáik és így Rákosi pajtás bolondériáját!
Még érdem lesz Vezérlő Fényes Csillagunk és B.neje besúgó múltja ami az egyetlen kohéziója együtt(egymás mellett)élésüknek.
Arany Sakál 2016.11.14 21:24:45
@Willkommenskultur:
kicsit azért -gondolom- izgultok, hogy VezérlőFényesCsillagunk újraválasztása napján a hazai nyuggerek mind hazajöjjenek a floridai-, LasVegasi- Bahamai, Maláj etc, nyaralásaikról... Mert már akkora itt a jólét, hogy csak külföldön tudnak nyakára vágni a lóvéságuknak... Speciel aktív füldugókkal tudok elaludni mert a gazdaság még éccaka is annyira dübörög, hogy még a Cilikopter hangját is elnyomja, így nehezen tudok elaludni nélkülük...
Az a pár százezer szegény megtévesztett aki tévedésből Londonban meg máshol európában dolgozik, nem is érdemli meg, hogy szavazhassanak!

A közmunkás milliók szíve is egyszerre fog dobbani a csuti Krisztuséval...
Deansdale Update Norbi védelmében 2016.09.02 22:15:34
Schobert Norbert kolléga egy félig jóindulatú, félig pénzhajhász figura, aki próbál az emberek karcsúsításán meggazdagodni. Láttam már ennél nemtelenebb kezdeményezéseket bőven, úgyhogy nem tudom igazán elítélni a srácot - elvégre sokan lefogytak a segítségével, s még többen is fogyhatnak a jövőben,…..
Arany Sakál 2016.09.06 22:19:22
@DennisVT1:
"Na most, ha teljesen leviszed a CH-t, tehát akár közel nullára is, akkor valóban igaz lesz az, hogy a szervezeted kénytelen a "raktáraiból" energiát szerezni, csak ez sajnos nem a zsírpárna lesz, illetve nem elsősorban az. Hanem az izmaid. Azt ugyanis egyrészt sokkal könnyebb lebontani, mert a zsírszövettel ellentétben van benne érhálózat, másrészt pedig az izomszövet fenntartása kerül energiába, nem a zsírszöveté. És mivel diétázunk, ami azzal jár, hogy kevesebb kalóriát viszünk be a kelleténél, a szervezet okosan megpróbálja lenyomni a saját kalóriaigényét. Hogyan? Úgy, hogy izmot bont."

ez gondolom a saját elméleted, mert hibás, megalapozoatlan és komolytalan.

A ketózishoz való adaptálódás után (egy két nap) a szervezet átáll zsírbontásra. Ennek igazolása egyszerű, megjelennek a ketontestek a vizeletben. szó sincs a vázizomzat felélésről.

unalomig ismételt butaság azoktól akik nem ismerik, nem próbálták. De még csak nem is tanulták ennek élettanát, biokémiáját.

Ha a szervezet könnyebben férne hozzá a fehérjékhez energianyerésre akkor miért zsírt raktározna tartalékként?
Ráadásul egységnyi tömegű zsír 2x annyi energiát ad le mint a fehérjék (vagy a cukrok).
Felejtős téveszmerendszer, kár ezzel riogatni bárkit.

A rosszul tudásból fakadó ismeretterjesztés igen jellemző a CH-prédikátorokra.
Persze Te hihetsz ebben, nem akarlak meggyőzni csak az olvasás és tanulás fontosságáról.
Arany Sakál 2016.09.07 06:21:21
@DennisVT1: persze hogy nem hallgatok rád. 5 éve így kajálok. Az elején több min 35kg-t leadva.
Azóta napi 90perc edzéssel, ismerve a ketózis irodalmát, gyakorlatát
felismerem a hozzá nem értést.
Akit érint krónikus betegség és/vagy elhízás azoknak ez egy járható út. És a testmozgás nem is kötelező eleme...
Elérkeztünk tehát idáig, akik még mindig velem vannak, most megkapják megérdemelt jutalmukat, hogy eddig kitartottak, akik pedig most csatlakoznak azok itt és itt felvehetik a történet fonalát. Miről lesz szó ebben a posztban? Konkrétan diétánk alapját, a ketózis nevű élettani folyamatot fogjuk…..