Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mosolyszem

133 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval megszerettünk és családtag lett...2 covid hullám között lett egy kis utcai szabadság...ekkor kerestünk fel egy új kutyakiképzőt, aki nem Pesten van, hanem itt Pécs mellett. Egy kedves barátnőm ajánlotta, ráadásul terápiás kutyákkal is foglalkozik.Elmentünk párommal és Pepével...elmondtunk,…..
Tehát 2 év kutyamentes èlet után újból kutyás lettem. Első 1-2 hét kicsit nem tesztett önmagamnak. Fura volt Pepének az új hely. Előéletről azt kell tudni, hogy 1 évig láncon volt, aztán 1 évig menhelyen. Ezek után jött neki a lakási élet, két igazi gazdával. Talán depressziós lett a változás miatt,…..
- Nem is beszéltél Pepéről a blogban... - szólt önmagam - pedig nagyon életed része lett mám - Igazad van. – állapítottam meg, miközben ránéztem cuki alvós szőrös társamra. Történet egy kutyáról Na szóval 2020 őszén nem éreztem magam jól...elő jöttek Bellás gondolatok önmagamnál. “- Milyen jó volt…..
Legszívesebben aludnék egy nagyot – olvastam ki önmagam szavaiból.De takarítani kell...de felmosni is kell...tornát be kéne pótolni (ezt mondjuk szívesen csinálnám - vágta hozzá közben önmagam)...és már mindjárt este van...  Néha nem tetszik ez az élet. Néha visszavágyok egyedülálló élethez, aztán…..
Régen írtam…igen, mivel több szerepben is bekerültem.. Van egy társ szerep, van kutya gazdi szerep és nem vagyok most már bármikor szabad. Embereknek is ritkán tudok írni, mivel ritkán ülök órákat gép előtt. Néha hiányzik is önmagam társasága is…séta közben inkább Pepe kutyával vagyok jelen, mint…..
mosolyszem 2022.08.09 22:30:54
@olahtamas-:
Vigyázok, vigyázok. :)
Elmúlt másfél hónapban nem is voltunk..a 35-40 fokban. Legutóbb június végén kellemes 28 fokban voltunk. :)
Halál...Megváltozás...Szeretet...Társsá válás...Emberi tulajdonság... - Jobb meghalni, mint megváltozni?- Kiért érdemes megváltozni? - kezdte elővenni az agyát önmagam - Szerintem ez a jó kérdés. - Én nem tudok társsá válni...így nem lehetek jó nő, társ és későbbekben anya- De nem tudod megölni…..
Percek...Sírások...Érzések...Harc magamban... Sokféle gondolatok voltak/vannak elmúlt hetekben, viszont időt nem találtam, hogy leírjam.(most eljött az idő). Nem értem önmagamat...- Mi a bajod velem? - bele szólt máris önmagam.- Nyugil..szeretlek téged.. - én meg elkezdtem válaszolni. - Jöjjön…..
Hétfő hajnal....Kimentem Tüskésréti tó felé, a futópályára...Ahogy sétáltam pálya felé, mellettem jött még hold is, lassú séta után csodás pára látvány várt a kis fák közt...aztán tó felett is...közben távolból látszott a napfény is...Aztán amikor elindult a futás, égen madarak repülnek velem...Csak…..
- Hűhaaa...február óta nem írtunk!! - vágta önmagam hozzám.- Jézusom...de sok minden történt azóta.... Félelem elszánt, viszont új világba kerültem azáltal, hogy élettársam lett és önmagam is élettársává vált egy Férfinak..ami csupa jó, örömteli perceket hozott magával. Ráadásul "szeretlek" szó is…..
mosolyszem 2020.05.12 21:01:39
@olahtamas-:
Jól mondod...boldogságosság! :D
És eltaláltad...épp holnap megyek át Balatonhoz, önmagam társaságával sétálok egyet, aztán szokásos helyen kiélvezem a naplementét. Kell néha "én" idő is :)
Legközelebb meg megmutatom társamnak is a kedvenc helyemet...akkor meg naplementés romantikus est lesz belőle. :)
Amúgy te is jól vagy? :)
Érdekes a "félelem"... de még érdekesebb a bátorság...   Félni, de ezzel együtt meglépni a lépést...ami után nem tudunk mi hoz szívünknek az út... Életet viszont élni kell! Ha csak ülünk, mert az kényelmesebb mint meglépni a lépést...az ám nem Élet!   Élet az, amikor…..
Ma félelem helyett inkább szeretetről beszélnék önmagammal...- Mennyivel jobb lenne nem félelemmel nézni a kapcsolatot, hanem szeretettel.Nem félni, hanem csak szeretni. - kezdte bölcsen összeszedni gondolatait önmagam.- Szeretet adni és kapni... - folytattam én.- Miért félünk, ha tudunk, hogy…..
mosolyszem 2020.01.11 21:02:03
@olahtamas-: Jól jött ez idézet is. :)
Apró Dolgok:- Ölelések..- Közös percek..- Séta és közben kéz a kézben van...- Elalvás egy mellkas mellett, amit kezem átölel...és érzik a szív hangját..- Nevetések...Több mint 4 évet kellett várnom rá, hogy ezek Apró Dolgok újból jelen legyenek az életemben.Jó volt egyedül...Egyedül is meg kell…..
Egy keddi napon...amikor nyári napfény már átalakulóban lett őszi levegővel..Önmagam randira indult..Nagy készülődést nem csinált. Keresett egy kényelmes, de nem sportos pulóvert meg farmert aztán nézte az időt, hogy mikor induljon...Önmagam nem is várakozott nagyon előtte. Nem várt nagy csodát.-…..
Andi csaj ma hajnalban fél-5 kor célba ért! Tegnap este megnéztem az időjárás előrejelzés és azt írta, hogy pont éjszaka nem lesz eső...hajnal 4 órától viszont már igen. Így hát úgy döntöttem, hogy utolsó éjszakámat sétával töltöm. Ez szakaszt úgyis már 100-szor megjártam már..(mivel kerékpáros…..
mosolyszem 2019.05.28 18:56:25
@hev53: Köszönöm!
Meg lesz. :)
mosolyszem 2019.05.28 18:59:13
@olahtamas-: Hűű "csavargó" nagyon találó szó..tetszik :D
Na meg is van, hogy pihenésképpen mit is nézek. :)

Amúgy köszönöm szépen!
Haza út közben gondoltam veszek üzenetes topjoy-t. Kíváncsi voltam, hogy angyalok mit mondanak, miután beértem a célba és véget ért az út...Hát ezt kaptam: Önmagam jó nagyot nevetett ezen.. :DBölcs mondatot adnak az angyalok...ennél jobbat nem is kaphattam volna....
Nagy bejelentés!! Délután 3 órakor meg lett Siójut, mai célom...viszont sötétség még messze van.Mi jelent ez?Azt, hogy utolsó szakaszomat már ma elkezdem!! (bár égnek lehet nem tetszik az ötlet)Nehezen hiszem el, hogy holnap ilyenkor már úton leszek az kádam és ágyam felé...de ezt el kell…..
mosolyszem 2019.05.28 10:27:52
@hev53: Hát füzetben két út van, egyik piros jelzésen megy át, másik meg jelzés nélküli. Én meg pirosat válaszoltam.
Aligát elég jól ismerem, 4 éve itt is lett egy helyem. :) Nagyon, nagyon szép tud lenni ez a hely.
Már Balatonendréd is megvan... Előző este, amikor beértem Földvárra láttam büfét az állomáson. Megnéztem az étlapot és hát tök olcsón lehet reggelit kérni..Így reggelit itt kértem tükörtojást pirítóssal. Nagyon jól esett. Tescoban is beugrottam, mivel tudtam vasárnap kis boltok nincsenek nyitva.…..
mosolyszem 2019.05.27 18:29:28
@olahtamas-: Na azért örülök, hogy jó lett a hétvége neked is.
Örömtánc így is, úgy is lesz..hiszen megkaptam úttól amire vártam . :)
Ma már jól is esett a kis eső. ;)
Annyira nem is volt rossz nap a mai/tegnapi... Reggel Szemesen lementem partra egy kis pihenőre. Gondoltam eleget siettem az elmúlt napokban, hagyj élvezem kicsit a víz társaságát is. Pihenés közben olvasta, blogot írtam és reggelimet is megettem. Elég sok idő elrepült...De most kivételesen nem…..
"- Mindannak, amit idáig tanultál, csak akkor van értelme, ha alkalmazod valamire. Emlékezz csak vissza: azt mondtam neked, hogy Szent Jakab Útja az átlagemberek útja. Több ezerszer elismételtem már neked. Szent Jakab Útján, de az életben is, a bölcsességnek csak akkor van értéke,ha segít az…..
Tegnap nem, de ma reggel 8-ra beérkeztem Balatonszemesre. Egyébként meg lett volna már tegnap is, csak bajaim lettek az úttal...összevisszaság lett.Gömbkilátó könnyen megtalálható volt és nem is volt messze. (más kilátó nincs itt, szóval gondolom Xantus kilátó ez az).Lefelé út is meg volt és ki…..
Hát most majdnem azt, mondtam volna önmagamnak:- Megcsináltad! Ügyes vagy!...Meg lesz Aliga még hétfőn! De inkább nem mondom, mivel dél volt, mire ide értem Boglárra. Ha így is meg lesz ma a Balatonszemes, akkor majd mondom és mellé megjegyzem, hogy "Büszke lehetsz...!". Na jöjjön egy kis mese..…..
Már déli partokat járom...Tegnap nem írtam, mivel este 7-kor értem be a szállásra, eléggé fáradtan, szóval ettem aztán 12 órás alvás jött.Tegnapelőtt se írtam, pedig tudtam volna, csak az nap nem sikerült nagy utat megtenni. Miért?Szóval Vonyarcvashegynél volt éjszakám, hajnalban felkeltem szokásos…..
mosolyszem 2019.05.24 13:37:12
@olahtamas-: Remélünk meg is lesz... :D
Na majdnem meg lett Tapolca is... Reggel természetesen kiélveztem az alvást. Lassú voltam, de meg lett fürdés is és zabálás is.Kaja közben már láttam, hogy korábbi járatot nem fogom elérni, így hát későbbivel mentem. Fenyvesen voltam amúgy...azért voltunk ott, mert előre le volt foglalva és ugye ha…..
mosolyszem 2019.05.21 06:46:01
@olahtamas-: Hát elmúlt két napban nagyon szerencsém volt ezen téren.. :D
Mindig máshol mellettem esett, de pont fejem felett nem. Én napjaim lettek. :)
Hát tegnap Andi csaj lesétált több 30km-t is...ezt nem gondolta volna ő se, hogy ennyi is lesz.. Mi is volt ebben 30 km-ben?Azt hiszem minden, szó szerint minden. - Ez nem igaz! Szivárvány például nem volt. - szólt bele önmagam. Oké, akkor nem minden, de azért sok minden történt.Hajnalba indulás…..