Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GNora

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FizioKözpont McKenzie módszer 2020.04.20 23:33:41
  McKenzie módszer- Mechanikai Diagnózis és Terápia (MDT)   A módszer megalkotása Robin Anthony McKenzie (1931-2013) új zélandi fizioterapeuta nevéhez fűződik. 1952-ben diplomázott, 1953-ban magánrendelőt nyitott és a gerinc rendellenességeivel foglalkozott. Számos kitüntetést kapott, munkássága…..
Forrás: saját   Scheuermann-betegség: kétdimenziós deformitás a gerinc élettani görbületei fokozódnak a háti szakaszt érinti a leggyakrabban, annak teljes hosszára kiterjed a görbület csúcspontja lefelé csúszik, ezen a területen a bőr elszíneződhet, ahogy a pad/ szék támlája nyomja a…..
FizioKözpont Schroth-módszer 2020.04.18 22:05:26
Manapság ez a leghatékonyabb módszer scoliosis, Scheuermann kór, hanyag testtartás, tartási rendellenesség és lapos hát kezelésére. Megfelelő testhelyzetekkel, a megfelelő izmok működtetésével és irányított légzéssel korrigáljuk a gerincet.  Ezt a módszert Németországban a 20. század elején…..
Konduktív fejlesztés- Pető módszer   A Pető-féle konduktív pedagógiai módszer az idegrendszeri sérült gyerekek mozgás, értelmi, és érzelmi problémáit együtt figyelembe véve igyekszik fejleszteni. A ma már szellemi hungarikumként jegyzett, Pető András /1893 - 1967/ orvos-gyógypedagógus…..
Egyik kedvenc technikám a Pfaffenrot módszer: kiváló eredmények érhetők el   A szinergetikus reflexterápia (SzRT) módszerét Dr. Waldemar Pfaffenrot, ortopéd orvos dolgozta ki. Orosz származású, majd 1990-benNémetországban telepedett le és elismert gyermekrehabilitációs szakorvosként és ortopéd…..
Lower Crossed Syndrome   Az alsó keresztezett szindroma is Dr. Vladimir Janda nevéhez fűződik, ahogy a felső keresztezett szindroma is. Tünetek: ágyéki gerinc területére lokalizálódó fájdalom mely állás, járás során fokozódik, előre hajlásra enyhül fájdalom főleg a hosszas állás során…..
Upper Crossed Syndrome (Felső keresztezett szindróma)   előre helyezett fejtartás előre eső vállak fokozott háti domborulat lapocka tájéki fájdalom szédülés, fejfájás, fülzúgás fáradság érzet izom feszülések zsibbadás, bizsergés a karokban mellkasi fájdalom, szorító érzés nyak,…..
Sajnos manapság mindenki "tud" tape-elni! Áruházláncok árulják a szalagokat, használati útmutatóval.. az emberek interneten fellelhető videók alapján ragasztják magukat...Azonban ez ennél sokkal komolyabb technika, és a kívánt hatást akkor érhetjük el, ha megfelelő tudással rendelkező szakember…..
Sok minden történt az elmúlt 9 évben: rengeteg munka, idő, kitartás, sok-sok tanulás gyümölcse a 8 éve sikeresen működő FizioPont Mozgásszervi Rendelő. Ezzel a rövidke videóval szeretnénk kedveskedni a nálunk gyógyult/gyógyuló pácienseknek és ízelítőt mutatni az érdeklődő vendégeknek. Továbbra is…..
A fejlett országokban az ágyéki gerincszakasz degeneratív elváltozásai a leggyakoribb mozgásszervi betegségek közé tartoznak, mely mozgáskorlátozottsághoz vezet. A lakosság mintegy 70-80%-a élete során legalább egyszer átél egy derékfájással járó periódust...
FizioKözpont 2017.02.24 13:42:08
Végre útjára indítjuk blogunkat! Minden ami fizioterápia..minden ami mozgás.. minden ami egészség... Hamarosan érkezik az első cikk :)..