Regisztráció Blogot indítok
Adatok
APU JÓL KIFŐZTE!

31 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csirkés pad thai tészta. Autentikus ázsiai tésztaétel a saját konyhátokban. Bármelyik konyhában könnyen elkészíthető és egészséges alapanyagokból sincs benne hiány, a friss chili pedig felmelegít egy zord, hideg téli estén. És ilyen jót ritkán kapsz a hazai Távol-keleti éttermekben. Különleges…..
APU JÓL KIFŐZTE! 2019.08.15 23:37:13
@takacsveca93: Örülünk, hogy tetszettek a képek és a recept. Sikerült elkészítened? Próbáld ki a többi receptemet is! ;)
Alkoss házi készítésű croissant reggelire vagy egy jó buliba! Már gyermekkoromban is az egyik kedvencem volt ez a francia eredetű péksütemény. Iskolába menet gyakran befordultunk a pékségbe és vettünk valamit reggelire vagy tízóraira. Emlékeimet felidézve bemutatok egy könnyen elkészíthető leveles…..
Garfield kedvence. Természetesen mi is imádjuk ezt az olasz eredetű nagyszerű ételt. Nem egy ötperces recept, de megéri elkészíteni, mivel kiadós, laktató étel, így pénztárca barát is. Az én trükköm, hogy belecsempészek néhány zöldséget is, amik dúsabbá, izgalmasabbá teszik a lasagnét. Gyermekeink…..
Fagyi, meggy, leveles tészta - ez csak jó lehet!  A forró és a jéghideg találkozása egy tányéron, illetve az édes és a savanykás íz együtt majdnem egy kozmikus robbanáshoz vezet. Csupán egyetlen hibája van ennek a desszertnek: azonnal el kell fogyasztani belőle minél többet!! Az elkészítése kb. 30…..
Itt a fröccsszezon! Egy forró, tikkasztó nap után mindenkinek jól esik a egy jéghideg fröccs, különösképpen, ha italunkat friss gyümölcsökkel is feldobjuk.  Összetevők: rozé (1 üveg -0,7 dl- félédes, behűtve)  szódavíz (1 üveg - 1,5 liter) málna (egy kis doboz) citrom (1 db) jókedv és egy…..
Uborkás-citrusos málnaszörp. Az uborka kitűnő frissítő, hát még egy kis menta, citrom és lime társaságában... Különösen hangzik, de érdemes kipróbálni, mert valóban kellemes ital.  Alapanyagok: kígyóuborka (1 db) lime (1 db) citrom (1 db) szóda málnaszörp menta Elkészítés: Egy…..
Málnaszörp dinnyével, mentával és citrussal. A forróbb nyári napokon biztosan mindenki valami hideg üdítőre vágyik, de egy idő után unalmassá válhat a víz vagy a jeges teák. Készítsetek magatoknak egy jó kis málnafröccsöt a most elérhető idénygyümölcsökből! Nosztalgiával gondolok vissza a Nagyim…..
A mexikói chilis babra sokaknak van egy-egy tuti receptje. Én bemutatom az általam kedvelt változatot, ami nem csak könnyedén és gyorsan elkészíthető, hanem roppant ízlésesen tálalható is. És ha ez még nem lenne elég: laktató, finom és értékes rostokban gazdag fogás.    Alapanyagok (6…..
APU JÓL KIFŐZTE! 2017.06.04 17:02:24
@Marika Meszaros: Mi is nagyon szeretjük. Remélem, nektek is ízleni fog! Majd írd meg, hogy hogy sikerült!
APU JÓL KIFŐZTE! 2017.06.04 21:40:10
@Könyveslány: Köszönöm szépen! Örülök, hogy teszik a receptem. Mindenképp próbáld ki, ha bírod, akkor menjen a Trinidad Scorpion! ;) Várom a visszajelzésed, ha elkészítetted! :)
APU JÓL KIFŐZTE! 2017.06.05 13:51:40
@Krutzifix: Szia! Igazad van, leginkább 400 g-os kiszerelésben kapható. Én többféle babos ételt készítettem, amikor ez a poszt született és magam osztottam a mennyiségeket. Természetesen 400 g-os konzervvel is tökéletes lesz a recept, úgyhogy nyugodtan elkészítheted ennyi babbal is. Át is írom a mennyiségeket, köszönöm az észrevételedet! :)
APU JÓL KIFŐZTE! Tigrisburgonya 2017.05.14 13:35:42
A tigrisburgonya főételnek is kitűnő választás, de egy sült hús mellé köretnek is fantasztikus. Laktató és finom étel végtelen variációkkal. Vegetáriánusoknak is ajánlom ezt az egyszerű ételt, természetesen a húsfélék kiváltásával, lehet színes paprikákat vagy paradicsomkarikákat…..
APU JÓL KIFŐZTE! Rakott cukkini 2017.05.07 07:40:03
A rakott cukkini egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is kitűnő választás. Egyszerűen elkészíthető és mivel minimális a szénhidráttartalma, ezért kímélő étrendhez is passzol. A cukkini szezon kezdetével mindenkinek ajánlom ezt az egyszerű receptet. Hozzávalók (6 adag): cukkini (2-3 db) darált hús…..
Készíts tojáskrémes melegszendvicset a húsvéti alapanyagokból!  Húsvét után szinte minden háztartásban marad jó néhány tojás a hűtőben, ezért arra gondoltam, hogy használjuk most ezt az ezerarcú alapanyagot. Már többször kipróbáltam ezt a tojáskrémes receptemet, volt hogy reggelire ettük a…..
Még mindig tele a hűtő ünnepi sonkával és zöldségekkel? Felejtsd el a sonkás tésztát és dobj össze egy húsvéti bucit! Alapanyagok: sonka (150 g) buci (2 db) jégsaláta  retek (2 kicsi) újhagyma (2 db) vegyes saláta  / rukkola, céklalevél, bébi spenót/ Ízesítők: majonéz (2 ek.) BBQ…..
Viva Mexiko! Éljen Mexikó! Éljenek a dél-amerikai ételek! Íme egy remek mexikói street food, amit számtalan módon lehet variálni. Gyorsan elkészül és meglehetősen laktató étek. Alapanyagok (4 személyre): tortilla lap  (1 csomag-6 lap) vörösbab konzerv (1 db) sok sajt (kb 500 g) színes…..
APU JÓL KIFŐZTE! Tojásmuffin 2017.03.24 22:56:29
Millióféleképpen variálható tojásos muffin Íme egy újabb tojásos recept, ami tökéletes reggelinek, de a húsvéti asztalon is remek kísérője lehet egy szelet sonkának. Bár, ha jobban belegondolok, ezeket a kiporciózott finomságokat bármikor képes lennék felfalni.  Sokféleképpen variálható. Húsosan…..
A sajtos-sonkás tekercsek kitűnő vendégváró falatkák vagy akár hétköznapi rágcsának is tökéletesek, hiszen roppant egyszerűen elkészíthetők. Mindössze 30 perc az egész és már kóstolhatjuk is a frissen kisült tekercseket.   Alapanyagok: leveles tészta (1 csomag -nem fagyasztott) sonka szeletek…..
Tükörtojás paprika köntösben. Ez az egyszerű trükk lenyűgözővé teszi és feldobja a reggeli tojásos szendvicsünket. Elkészítése mindössze 5-10 perc. Hétköznapokon is kényeztessük magunkat egy fenséges tojáskölteménnyel, ami bizonyosan bearanyozza napunkat. Alapanyagok: kaliforniai paprika (1…..
Avokádó mártogatós. Sokan ilyenkor egy avokádókrémre gondolnak, amibe zöldségeket mártogatunk vagy pirítósra kenjük. Ám most egy másik formában használjuk fel az avokádót. Szalonnába tekerjük a gyümölcsöt, megsütjük és tejfölös mártogatóval tálalva isteni partikaja.  Ez egy roppant egyszerű…..
APU JÓL KIFŐZTE! Töltött omlett 2017.02.10 23:12:12
Omlett megtöltve színes finomságokkal. Töltsük meg kedvenc reggeli tojásunkat az aktuálisan elérhető zöldségekkel! A tojás mellé mindig jól illik a gomba, a paprika, a sajt és a sonka. Persze nincs mindig ilyesmire időnk reggelente, ezért is várom a hétvégéket. Ilyenkor ráérősen tudunk reggelizni,…..
Tiramisu pohárban egyszerűen! Egy pohár olasz desszert könnyedén, egyszerűen bárhol bármikor mindössze 15 perc alatt! Az egyik kedvenc desszertem a kávé mellé. Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető változat, amihez nem kell sem tojás, sem rum. A mascarpone, a tejszín, egy kis kávé és a porcukor…..
  Csokis banános french toast. Próbáld ki és függő leszel! A hazai reggelik közül kevés az ehhez hasonló édes kényeztetés. A bundás kenyér hallatán azonnal a sós változat jut eszünkbe. A tengerentúlon vagy nyugaton édesen is készítik french toast néven. Mi pedig ezt az édes reggelit még több…..
APU JÓL KIFŐZTE! Marha(jó) taco 2016.11.26 13:40:12
Igazi partikaja a hétvégi bulikhoz gyorsan, egyszerűen.  A taco eredendően mexikói, de sokan mondják a magukénak ezt a remek, ezerarcú ősi street food-ot. Az általam elkészített taco alapanyagai is visszanyúlnak az eredetihez. Habanero paprika, marhahús, kukorica taco (ha lett volna). Sajnos nem…..
Rumos diós pohárdesszert. A hideg estéken biztos mosolyt csal az arcotokra, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. A karácsony közeledtével eszembe jutott a zserbó, mint klasszikus karácsonyi desszert. De tudom, hogy sokan nem szeretnek emiatt a konyhába beragadni, ezért leegyszerűsítve…..
Egy szuper egészséges saláta mindazoknak, akik ügyelnek testükre és vitalitásukra. Szuper könnyű és szuper egészséges, vitamindús saláta egy könnyebb vacsorára vagy akár edzés után is jóleshet. A sok színes saláta, zöldség és csirke telis-tele vannak nyomelemekkel, fehérjével, vitaminnal,…..
Kelkáposzta szuper egészségesen, nem a szokványos módon elkészítve. Ez most egy kicsit pepecselősebb, de nem nehéz recept. Most van a szezonja a különböző káposztaféléknek, ezért újragondoltam a közismert kelkáposzta főzeléket. Ma már könnyen elérhető, átlagos zöldségekkel és egy kis csavarral…..
Tonhalkrémes szendvics egyszerűen, pillanatok alatt. A halak nagyon egészségesek és télen is érdemes fogyasztani. Omega 3 zsírsavak (egészséges zsír) és sok fontos vitamin található benne. Tonhalat sajnos nálunk nem lehet horgászbottal fogni, ezért marad a páncélos (konzerv) változat. Mondjuk egy…..