Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kontent

817 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Gondoltad volna, hogy hüvelyflórád olyan egyedi és összetett, mint az ujjlenyomatod? Abban viszont minden nő közös, hogy egyes életmódbeli szokások hozzájárulhatnak a hüvelyflóra egyensúlyának a fenntartásához. Az egyedi hüvelyflóra A hüvelyflóra egyedi mivolta csodálatos példa arra, hogy…..
Az egészséges hüvelyflóra elengedhetetlen a női reproduktív rendszer megfelelő működéséhez, ezért jó megtanulni, hogyan tehetünk érte. Ez különösen igaz a terhesség alatt, amikor az anya és a magzat egészsége kiemelten fontos a zavartalan várandósság érdekében. Az egészséges hüvelyflórában élő…..
A halogatás sokunkra jellemző tulajdonság, de ha az egészségünkről van szó, jobban járunk, ha azonnal cselekszünk. Az egyik leggyakoribb hüvelyi fertőzésre, a bakteriális vaginózisra különösen igaz ez. Egy friss fertőzés nem okoz nagy problémát, ám kezelés nélkül hosszú távon súlyos szövődményekhez…..
A női test rendkívül összetett, érzékeny rendszer. Vajon hogyan kapcsolódik össze a bakteriális vaginózis és a hormonális egyensúly változása, különös tekintettel a havi ciklus, a terhesség és menopauza időszakaira? Ha valaha is tapasztaltál PMS-t, tisztában vagy azzal, hogy a hormonszint…..
A bakteriális vaginózissal kapcsolatban számos tévhit létezik, ezért jó tisztában lenni azzal, hogyan kezeljük ezt a sokszor félreértett állapotot. A bakteriális vaginózis (röviden: BV) rendkívül gyakori fertőzés a nők körében, amely akkor alakul ki, ha a hüvelyi mikrobiom egyensúlya megbomlik.…..
Nem mondunk azzal újat, hogy az életmódunk nagy hatással van a testi-lelki egészségünkre, ez alól pedig az intim zónánk sem kivétel. Bizonyos rutinok beépítésével nemcsak tudatosabban élhetünk, de az egészségmegőrzésért és a vaginánk boldogságáért is sokat tehetünk. Ha már találkoztál bakteriális…..
A hüvely érzékeny terület, baktériumflórájának egyensúlya könnyen felborul, ami kellemetlen fertőzések kialakulásához, kezeletlenül pedig szövődményekhez vezethet. Ne várd meg, amíg nagyobb lesz a baj, figyeld a tested jelzéseit, és az egészséged megőrzése érdekében rendszeres szűrővizsgálatokra is…..
Ma már teljesen természetes, hogy beszélünk a menopauzáról, ebben sokat segítettek olyan ikonok, mint Jane Fonda vagy Angelina Jolie, akik a nőiességüket nem az évek számában mérik, és nem hajlandók meghajolni olyan társadalmi elvárások előtt, amelyek a változókorban érő nőket arra kényszerítenék,…..
Ma már fantasztikus és viszonylag könnyen elérhető kozmetikai kezelések tárháza várja azokat a nőket, akik inkább a megelőzésben hisznek. Számos öregedésgátló terápia, termék közül választhatunk, és ezek a megoldások nem csak az arcra vonatkoznak. Az idő és a hormonális változások ugyanis a…..
Az élet minden szakaszában változik a testünk, és ezek a változások természetes részei a korosodás folyamatának: ahogy jönnek a szarkalábak és az ősz hajszálak, ugyanúgy nyomot hagy az idő a vaginánkon is. Ismerd meg a női intim terület természetes stációit és azt, hogy miként határozzák meg ezek az…..
Tegyünk rendet a hüvelyi problémák között: mik a hüvelyfertőzések és hüvelyszárazság okai? Nem mindegy ugyanis, melyikkel van dolgunk, főleg a kezelés szempontjából. Két gyakori probléma, a hüvelyfertőzések és hüvelyszárazság sok nőt érint, és bár a tüneteik hasonlóak lehetnek, a kettő közötti…..
Még pár évtizeddel ezelőtt is pironkodva beszéltek, vagy mélyen hallgattak a nők a hüvelyszárazságról, de ma már egyre felszabadultabban kommunikálunk a testünk változásairól. Sokat segít az is, hogy napjainkban sokféle módon tehetünk a kellemetlen, olykor fájdalmas intim problémák ellen.…..
A női reproduktív egészség megőrzése szorosan összefügg az életmódunkkal és az étkezési szokásainkkal. Vagyis a hüvelyflóra egészségének fenntartása is számos tényezőtől függ, beleértve az étrendet, az életmódot és a stresszkezelést. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan óvhatjuk az intimzónánkat a…..
A hormonháztartás egy nagyon komplex rendszer, amelynek kényes egyensúlya számos életmódbeli és pszichés tényezőtől függ, legyen szó a túlzott stresszről, étkezési zavarról vagy olyan, természetes élethelyzetekről, mint a szülés vagy a menopauza. Gondoltad volna, hogy amikor sanyargatjuk a…..
A szex nem csupán testi kielégülés, ennél sokkal mélyebb és összetettebb dolog, amire számos tényező hatással van. A stressz, az időjárás, az életmód és a lelkiállapot mind-mind olyan elemek, amelyek a hálószobai életünket befolyásolhatják. A szexuális életünk összetett kölcsönhatások eredménye,…..
Ki ne szeretne télen meleg fürdőbe menni, megmártózni a forró gőzben, izzadni egy jót a szaunában? De vajon tényleg több veszélyforrás leselkedik az intimzónánkra ezeken a kényeztető helyeken? A hideg évszakok beköszöntével sokan keresik a kényeztetés örömeit a wellness szolgáltatásokban. A téli,…..
  Nőként gyakran halljuk még ma is a féltő tanácsot: télen vigyázzunk a derekunkra, és ne üljünk le a hideg kőre, mert felfázás lesz a vége. De az igazság az, hogy valójában a hideg nem az oka, csak egy „segítő” tényezője lehet a kellemetlen hólyaghurut kialakulásának. Érzékeny területünk, a…..
A hólyaghurut gyakori egészségügyi probléma, nemcsak Magyarországon, hanem számos más országban is, ezért egyre fontosabb, hogy tisztában legyünk az okaival és a megelőzésével. A hólyaghurut a világszerte legalább 250 milliós évenkénti esetszámmal a leggyakoribb fertőzések közé tartozik, és…..
A cisztitisz, vagyis a húgyhólyag gyulladása az egyik leggyakoribb húgyúti megbetegedés, különösen a nők körében. Valószínűleg te is szenvedtél már alhasi görcstől és kínzó, csípő érzéstől, ami pisiléskor jelentkezett. És azt tudod, hogy mik a hólyaghurut fő rizikófaktorai? A statisztikák szerint a…..
Az orvostudomány egyik sürgető kérdése napjainkban az antimikrobiális rezisztencia. Ez az a jelenség, amikor az antibiotikumok a baktériumokkal szemben hatástalanokká válnak. Nem ritka ez a köznyelvben gyakran felfázásként emlegetett hólyaghurut kezelésére használt gyógyszerek esetében sem.…..
Sokszor halljuk, hogy az egészségünk védelmében a tisztaság alapvető fontosságú, és a higiénia kulcsszerepet játszik a fertőzések megelőzésében. Ez így is van, ugyanakkor túlzásokba sem szabad esnünk, hiszen egyre több bizonyíték támasztja alá azt a tényt, hogy az intimzónánk természetes védelme…..
A női életciklusban a klimax olyan természetes folyamat, amely számos fizikai és érzelmi változással jár. Nem véletlen, hogy ez a fázis a felfázásként ismert hólyaghurut gyakoribb előfordulásának rizikófaktora. A menopauza, vagyis a legutolsó menstruáció általában 51 éves korban következik be. A…..
A visszatérő hólyaghurut, amely ismétlődő akut epizódokból áll, számos rizikótényező hatására alakulhat ki. A hatékony kezelés érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani az érintett betegek megfelelő oktatására, mert az életmódbeli tanácsok segíthetnek megelőzni a bajt. Bár ma már jól ismert tény,…..
A karácsonyi ünnepek egy sor elvárást is hoznak magukkal, amelyek örömteli várakozás helyett bizony szorongást okozhatnak. Olvasd el a tippjeinket, hogyan emelkedj felül azon a megterhelő elváráson, hogy muszáj jókedvűnek lenned. A karácsonyi időszakot megelőzően mindenhonnan, a tévéből, a…..
  A magány a depresszió, a szorongás és más krónikus betegségek kialakulásának egyik rizikófaktora. Mutatjuk, mit tehetsz ellene. A társas kapcsolatok kiemelkedő fontosságúak az emberi jóllét szempontjából, a megfelelő támogatás és a pozitív közösségi kapcsolatok megerősítése pedig segíthet abban,…..