Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TothLali

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudtam ellenállni Laurie R. King Rejtély a Riviérán című könyvének, főként azért, mert az alcím (Sherlock Holmes és Mary Russell nyomoz) igazi hiánypótlást ígért. Önök is kedvelik a klasszikus detektívtörténeteket, de unják már Sherlock Holmes-t? Vagy nem is unják, inkább csak sokallják a…..
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
TothLali 2021.03.07 01:23:58
@white999: ráadásul az online oktatáshoz szükséges cuccokat árusító boltokat bezárják
Habár Magellánhoz kötjük a Föld első megkerülését, ő maga csak az út feléig jutott el. Az expedíció során minden olyan dolog megtörtént, ami egy vérbeli hajós- vagy kalóztörténetben megtörténhet: volt lázadás, lakatlan sziget, kannibálok, éhezések és viharok. Hallgassátok meg adásunkat, hogy…..
TothLali 2021.02.25 19:19:18
@bioLarzen: nem is állította senki
A kérdésben a válasz: érzelmi alapon ítélkezünk, már az a szó, hogy „multi” zavar minket, pedig a szó eredetileg csak annyit jelent, hogy sok, tehát sok országban vannak jelen a vállalatai. (A legtöbb „multi” cég valójában transznacionális, mert egy országban van a székhelye, valamilyen országhoz…..
A Pixar eredetiségével alakulása óta kitűnik az animációs stúdiók soraiból. Nemcsak látványban hoztak újat a műfajba, de történeteik is újszerűnek érződtek, hiszen csak és kizárólag eredeti filmekkel álltak elő – szemben a korábbi animációs stúdiók nagyrészével, például a Disneyvel, ami addig szinte…..
  Mese beszéd avagy milyen szövegezésű mesék, milyen lelkületű, hangulatú mesék mennek mostanában a Tv-ben, illetve nézzen-e a gyerek TV-t?Akár ez a hosszú szöveget is választhattam volna címként. Rengeteget olvasok, felolvasok a gyerekeimnek, de bizony igénylik a TV beli meséket is. Nem ördögtől…..
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
BLGBlog Milyen nyelv a magyar? 2020.12.16 11:29:49
Imádom a magyar nyelvet. Nem csak azért, mert látszólag nem hasonlít semmilyen más nyelvhez, hanem mert... Igazából nem is tudom, miért. Ez az anyanyelvem. Magyarul beszélek, magyarul gondolkodom, magyarul álmodom. Imádom, amikor a kortárs költők-írók játszanak vele, puhítják, változtatják, kihozzák…..
Téli szünetes, felnövő, barátos, vadászatos. Tutajos és Bütyök az elmúlt hónapokban sokat komolyodtak és alakult az életük: mindkettejük szerelmes, és a jövőt tervezik. Bütyök a gazdaságban, Tutajos kutatóként képzeli el a jövőt a szeretett lány oldalán. A téli szünetet pedig szeretnék a berekben…..
Miközben a művelt európai társadalom bevándorlással, költségvetéssel és csatornán lemászó politikusokkal volt elfoglalva az új évezred elején történt valami tényleg hatalmas, tényleg fontos, tényleg történelmi jelentőségű dolog is. Rájöttünk, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben... Nos,…..
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
TothLali 2020.10.22 17:01:25
TothLali 2020.10.22 22:47:28
@jotunder: Értem, hogy te sok ilyet láttál, de itt a Kárpát-medencében kevesen ilyen tájékozottak
Egy régebbi videóm után sokan írták, hogy ők torrent oldalak használnak. Erre reagálok a videóban. Ez csak az én véleményem, írjátok meg, ha máshogy gondoljátok! :)..
TothLali 2020.07.31 23:41:19
           Az amerikai hotelszobák nélkülözhetetlen tartozéka a Biblia az éjjeliszekrény fiókjában. A barcelonai egyetem szállodájában a Biblia helyén Josep Trueta The Spirit of Catalunya című könyvét találtam és éjjelenként azt olvastam.  A kis boltra is emlékszem, ahol a hűtőben volt Judas sör,…..
Az emberiség tisztálkodáshoz kapcsolódó – meglehetősen hullámzó – viszonyát taglaló egyik bejegyzéshez egy olvasóm igen érdekes kommentet fűzött, miszerint el sem tudja képzelni, hogy szájhigiénia hiányában, miért nem veszett ki a csókolózás szokása a korábbi évszázadok során… Már akkor eldöntöttem,…..
     A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről lesz szó, amit még nem neveztek át Wass Albert Nemzetvédelmi Egyetemnek, de ami késik, az nem.       Orbán Viktor emberei (tehát Orbán Viktor) kitalálták, hogy 2023-tól csak az tölthet be magas közfunkciót Magyarországon, aki elvégzi az Nemzeti Közszolgálati…..
TothLali 2017.09.01 19:11:15
@parti_giano: Ja, mint Kovács Zoltán kormányszóvivő
Számos biztató jel mellett tegnap azért kiütköztek a Momentum mai "tudásának" korlátai is. Az esemény jó szervezettsége, jó dizájnja, a nem megvetendő méretű tömeg, a kiegyensúlyozott és a mai valóságunkhoz mérten különösen jó színvonalú beszédek mellett a gondolat még nagyon nincs…..
TothLali 2017.05.02 20:32:15
@Nincs közöttünk csicska: Biztos nincs 70% jobboldali. Különben nem csupa baloldali párt lenne a Parlamentben. (A Fidesz a legbaloldalibb.)
Közös várakozásunkat, hogy 2010-től az Orbán-kormány nemcsak véget vet a Medgyessy és Gyurcsány nevekhez fűződő kormányzati tehetetlenségnek, hanem a hatalmas parlamenti többségével elindítja Magyarországot a polgári modernizáció útján, mára végképp a csalódás váltotta fel. Ahelyett, hogy megmutatta…..
TothLali 2017.04.12 23:33:26
@TothLali: Úgyhogy a csalódott (és nem csalódott) Fidesz szavazók sem jobboldaliak.
A Brexit miatt egyre feszültebb a helyzet Skócia és a brit kormány között, így tulajdonképpen nem csoda, hogy egészen vad ötletek is felmerülnek. Skócia kiválása Nagy-Britanniából elég érdekes helyzetet teremtene, de még ezt is megfejelné egy friss javaslat. Ken McGoogan, az…..
Tételezzük föl, hogy Orbán Viktor jövőre elveszíti az országgyűlési választást. Vajon kinek adhatná át a kormányrudat? Vona Gábort ezúttal kizárnám a tűnődésből, hogy a Jobbik nélküli ellenzéket járhassam körül. A szocialisták minden idegszálukkal arra törekednek, hogy az MSZP-t állítsák be a…..
TothLali 2017.04.01 18:15:02
@Bikkfanfutyulo: Tudsz mondani szociálisan érzékeny (volt) miniszterelnököt?
Szmogriadó - január végén napokra korlátozták ennek okán egyes, alacsonyabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek közlekedését Budapesten, okozva ezzel bosszúságot több ezer ember számára. Ugyanakkor nem feltétlenül a gépjárműforgalom volt a legfőbb okozója a levegőminőség jelentős…..
TothLali 2017.03.11 10:43:53
@Tesztelo.hu: nézz körül: 50-es évek London
A hologramot leginkább a sci-fikből ismerjük a Supermantől az Űrszekerekig. Hozzászoktunk emberek, űrhajók, mindenféle földönkívüli hologramjához, de azt nem tudtuk volna elképzelni, hogy a világegyetem is egyetlen hatalmas hologram. Pedig erre a feltételezésre jutott újabban egy…..
TothLali 2017.03.05 19:13:50
Fontos könyv jelent meg egy sokakat érdeklő témában, amely papoknak is szól, de mindazok haszonnal forgathatják, akik tudni vélik a megfejtést a címbeli kérdésre...
TothLali 2017.03.04 14:03:14
@rianas7: "Istentől ihletett módon" : a Bibliában minden pap nős!
       Péntek este hétkor Washingtonban is bejön a sábesz. Trump lánya, Yael (eredeti nevén Ivanka), hívő zsidó asszonyként nem ülhet autóba sábeszkor. Ezért  elment a rabbihoz és kért tőle pikuach nefesh-t, azaz felmentést a sábesz szabályai alól, hiszen gyalog hazamenni Washington külvárosába…..
TothLali 2017.01.21 13:14:16
@elismert felhasználó: vécésnéni
Az édes lépes méz a legtöbb ember számára ínyenc finomság, folyékony arany, azonban ezért a finomságért a méhek fizetik meg a valódi árat, hiszen munkájuk gyümölcsét elveszik tőlük...