Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avalon Car(e) Services

46 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor hallani öreg szakiktól, hogy régen sem cserélgettük a gumikat, ma is csak egy marketingfogás a téli és nyári gumi, nincs értelme cserélgetni. Ráadásul a gyártók is több fórumon hangsúlyozzák, hogy nekik is elegük van a cserélgetésből, mert logisztikai és gyártási többletköltséget okoz; nekik…..
Sokszor feltevődik bennünk a kérdés, hogy vajon milyen időközönként kell szervizbe vinni az autót? Ha szerintünk, nincs is semmi baj, akkor is érdemes lenne? Mi történik, ha az ember elsiklik e fölött és nem viszi szervizbe a négykerekűt? Érdemes odafigyelni autónk időszakos karbantartására, mert,…..
Amerika egyik államában megállítottak egy autóst, mert túl lassan haladt, a járdához igen közel. Ez azokra a sofőrökre jellemző, akik ittasan próbálnak épségben hazaérni egy buliról. Az adott államban nincs nulla tolerancia, de a rendőrök meg szoktak bizonyosodni arról, hogy az illető valóban képes…..
  A különböző fővárosi felújítások egyáltalán nem könnyítik meg a nyári autózást Budapesten. Egyre több a sávlezárás, a lassítás, a buszsávok bevezetése és még folytathatnánk, hiszen a felsorolás végtelennek tűnik. Hoztunk Nektek egy pár fontos tudnivalót, amit érdemes figyelembe venni a fővárosban…..
  Végre itt a nyár és nagyon meleg az idő. Sőt, egyre melegebb lesz kint és ez kihatással lesz a vezetésünkre is. A jó időnek köszönhetően, sokat nyaralni indultok, rendszerint autóval. Hoztunk Nektek pár hasznos tippet, hogy mit érdemes figyelembe venni egy egy hosszabb kirándulás előtt. Vagy, ha…..
Az autó témája senkitől sem idegen, a négykerekűkről megjelent tények naponta szembe jönnek velünk a világhálón. Mi igyekeztünk összegyűjteni 10 érdekességet az autókról, amelyek mosolyt csalnak az arcokra. Íme: 1. Évente körülbelül 60 millió autót gyártanak. Ez naponta 165.000, óránként 6.875,…..
               2018 a késések éve lenne? A tavaszi napsütés szépen megvárakoztatott minket, de ez nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetünk autónk tavaszi felkészítéséről. Mindannyian örülünk a jó időnek, téli ruháinkat a szekrény mélyére rejtjük és kirándulásokat tervezgetünk, hogy maximális…..
Magyarországon volt egy szavazás, amelyen bárki részt vehetett, akinek volt pár perce leadni voksát a kedvenc autójára. A versenyen tizenegy kategória, összesen 385 modell vett részt, amelyekből mindenki kiválaszthatta tapasztalatai, vagy vágyálma szerint a számára leginkább tetszőbbet. Íme a…..
Rengeteg autóhirdetést olvasunk nap, mint nap. Amikor vásárolni szeretnénk, már már tudjuk, hogy mely információkat a hányadik sorban találjuk, annyira egyformák a leírások. Viszont vannak kreatívabb személyek, akik – mivel az autójukkal nehéz lenne – a hirdetés szövegével próbálnak megfogni. Ha meg…..
Megtanulni vezetni nem mindenkinek könnyű. Bár manapság már rengeteg autós játék van számítógépen, mindenhol akarva akaratlan találkozunk a kresz szabályaival, mégsem lehet megtanulni egyik percről a másikra jól vezetni. Összegyűjtöttünk egy pár vicces aranyköpést tanuló vezetőktől: 1. 30-as…..
Szeptemberben tetőződik a forgalom. Megkezdődik az iskola és a reggeli közlekedés kibírhatatlanná válik Budapesten. Összegyűjtöttünk hét (+1) dolgot, amit jobb, ha nem próbálsz ki, ha véletlenül(?) dugóba kerülsz a fővárosban. 1. Ne keresd az okát, hogy miért nem haladnak az előtted levők.…..
Mindenki ragaszkodik az autójához, főleg, ha ő kereste meg rá a pénzt, gyermekkorában arról az autóról álmodott és elérte a kitűzött célt. Ilyenkor büszkék vagyunk rá és felértékelődik a szemünkben. De le tudnánk élni egy teljes életet az autóban? Persze, tudom, ez kicsit sarkított kérdés, de…..
Augusztus a hagyományos nyaraló szezon Magyarországon, így hétvégén az M7 pl zsúfolva van – mindenki a Balcsit veszi célba. Ilyenkor sokkal nagyobb a balesetek esélye is, mert az autóvezetők sem sokkal bírják jobban a hőséget, mint más halandó, ráadásul a tömeg miatt akár ingerültebbek is lehetnek.…..
Mivel nyáron szinte minden hétre jut valamilyen veterán autós esemény, nem árt, ha tisztában vagyunk az ezzel kapcsolatos fogalmakkal...
A fenti címről az emberek többségének a legdrágább luxusautók jutnak eszébe, de most nézzünk néhány különlegesebb „leg-et”...
Mindenkinek van kedvenc színe, de az eltérő lehet attól függően, hogy azt milyen anyag testesíti meg. Ezért beszélhetünk tárgytól/kontextustól független, illetve attól függő szín-preferenciáról. Például általában szerethetjük a bordó színt, de ilyen ruhát nem vennénk fel, mert az inkább az idősebb…..
Nagyon rég nem vártunk ennyire semmit, mint most a tavaszt! Meg is van rá az okunk, cudar kemény téltől búcsúzunk idén… Remélhetőleg most már tényleg. Na de az első szívet melengető napsugarak erősödésével egyenes arányosan nő a vérnyomásunk és az egy főre jutó autóban töltött káromkodások és egyéb…..
Sokszor úgy viselkednek az emberek az autóban, mintha egy gumiszobában lennének, és senki nem látná-hallaná őket. Talán pont Te is néha elfeledkezel magadról? Nézzünk pár dolgot, ami az autók átlátszó üvegén belül történik!..
Nem ritka jelenség még felnőttek körében sem, hogy valaki elnevezi a használati tárgyait. Általában azokat, amik hasznot is hoznak: a mosogatógép valakinél Teri, a fűnyíró valakinél Jocó, pedig csak egyszerű tárgyakról van szó, amiket mi irányítunk, mi kapcsolunk be, de mégis: szolgálják a…..
Az megvan, hogy Fitti és Paldi gondol egyet a hideg eljövetelekor és bepattan a fűtött verdába? Ilyenkor számos vezetőtársunk lehozza a szenteket az égből és sajnos a mentőszolgálat képviselői is lépten-nyomon szívstoppot kapnak az önjelölt autóversenyzőktől.Igen, télen hideg van, ha hideg van akkor…..
Remélhetőleg előző írásunk óta már túl vagytok a szezon egyik legnagyobb beruházásán, a téligumi vásárláson. De ezen kívül vannak ám még más dolgok is, amik télen nélkülözhetetlenek. Ha mégsem készülsz ezekkel, akkor lehet, hogy pár napig az autódat kell majd nélkülöznöd. Kis kiadás, nagy haszon!…..
…tartja a mondás, ha nem is teljesen így, de valahogy nagyon hasonlóan. Ezen gondolat által vezérelve döntöttünk úgy, hogy idén ősszel a nemzetközi Bosch Car Service előírásainak és szabványainak megfelelően átalakítjuk az ügyfélvárónkat...
A nők mindig valami különlegeset akarnak. A férfiak (sokszor) nem szeretnek tervezni, szervezni, kreatívkodni. És ha randiról van szó: kiszakadni a világból, elkocsikázni valahova, egy finomat vacsorázni, meg persze inni hozzá egy kis bort. Kapizsgáljuk, nem? Ha a problémát igen, akkor most jöjjön a…..
De szó szerint! Teljesen felvillanyozódtunk a VW e Golf és a Nissan Leaf autók tesztelésekor. De vajon minden téren zöld utat kap az elektromos autók térhódítása? Százalékok, amperek, működés és/vagy nem működés, teljesítmények… helyett igyekszünk a közérthetőség keretein belül körbejárni az új…..
A nyári gumit télire cserélni általában égetőbb kérdés, mint fordítva, mert ugye az autó nem hószán… jó esetben, és mi sem tervezünk advanced szinten lavírozni autóstársaink között a havas-jeges utakon. Nem, ezt szerintem Ők sem szeretnék. Tehát jól tesszük, ha időben gondoskodunk a gumicseréről…..