Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RaidX

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
A 48-as verzióban több kisebb horderejű fejlesztés is történt, amik kényelmesebbé teszik a böngészést. Bemutatkozik a képernyőmentés eszköz, amit a rögzített a oldalsávon, a menüben és a Ctrl+Shift+5 billentyűkombinációval is be tudunk kapcsolni. Az elkészített képet tudjuk PNG formátumba menteni…..
RaidX 2017.10.19 19:26:22
A béta csatornára átkerült fejlesztések Mértékegység és időzóna átváltó (támogatott mértékegységek a deskop blogon) Képernyőmentés eszköz Profil importálás Edge és Yandex böngészőkből A Lap menüben a nemrég bezárt oldalak listája nem törlődik a böngésző bezárásakor A címsávban egy…..
RaidX 2017.09.26 17:23:36
A 46-os verzióban a Turbo kapcsolója átkerült a menüből a Beállításokba. Folyamatosan ment a könyörgés, hogy tegyék vissza, de a fejlesztők még arra sem vették a fáradságot, hogy megmagyarázzák, miért vették ki a menüből. Abból a szempontból érhető a döntés, hogy nincs már olyan sokszor szükség rá,…..
Az előző verzióval ellentétben, a 45-ös igen vaskos változáslistával rendelkezik. A leglátványosabb a Reborn kódnéven futó fejlesztés, ami magában hordozza a felhasználói felület jelentős átszabását. Új ikonok, animációk, megújult dizájn és opcionális, sötét színséma jellemzi az új felületet. Ami…..
A béta csatornára került fejlesztések A teljes Reborn projekt az új oldalsávval és minden egyéb módosítással a felhasználói felületen A kissé átalakított könyvjelző popup A kissé átalakított tartalomblokkoló beállítások Az űrlapokon belül megjelenő biztonsági figyelmeztetések A Reborn…..
A Reborn projekt miatt értelemszerűen nem sok más fejlesztésre jutott idő az elmúlt hetekben. A 44-es verzió leglátványosabb újdonsága az Apple Touch Bar technológiájának támogatása. Ezzel az Opera az első olyan böngésző a Safarin kívül, ami használni tudja ezt a felületet. Ami a motorháztető…..
Magyar Opera Opera Neon 2017.01.12 19:56:22
Talán emlékeztek még rá, hogy kb. egy éve a Desktop blogon megjelent néhány információ azzal kapcsolatban, hogy az Opera egy merőben új elveken alapuló böngészőt fog fejleszteni. Azóta síri csend volt a téma körül, mígnem a mai napon hivatalosan is megjelent a Neon, az Opera koncepció…..
Fontosabb újdonságok Az RSS olvasó a navigációs sávon jelzi, ha új tartalom érhető el. További újdonságok Push üzenet támogatás Teljes változáslista Letöltés: Windows, Mac, Linux..
A béta csatornára átkerült fejlesztések A 41-es verzióban főleg olyan motorháztető alatti újítások vannak, amik az erőforrásigényt csökkentik. A korábbi "lazy loading" funkció átdolgozásával lehetővé tették, hogy a böngésző közel 50%-kal gyorsabban induljon, ha az előző munkamenetet folytatja,…..
Ez már ugye a negyedik fejlesztői kiadás a 41-es verzióból, de az elmúlt három hétben csak hibajavításokat és kisebb újdonságokat kaptunk. Így a nyári szünet végén foglaljuk össze az eddigi főbb híreket. Fontosabb újdonságok A beöngésző indításakor automatikusan megnyíló lapok betöltése egy…..
Az Opera szerver adminjai a mai nap során közzétettek egy bejegyzést, amiben leírják a támadás részleteit. A hét elején behatolásra utaló jeleket fedeztek fel a szinkronizációs szervereken. A támadást gyorsan semlegesítették, a károk felmérése viszont még folyamatban van. Nem kizárt, hogy az Opera…..
Kezdjük rögtön egy szomorú hírrel: a VPN szolgáltatás nem került be a stabil kiadásba. A flags-ben természetesen engedélyezhető, és többé-kevésbé működik is, de bugok megjelenhetnek. Valószínűleg szerver oldali fejlesztésekre van még szükség. Bekerült viszont az angolul "search popup"-nak nevezett…..
A 37-es verzió legnagyobb dobása kétség kívül a beépített tartalomblokkoló. Ezt a Beállításokban be kell kapcsolni, hiszen alapértelmezetten nincsen. Az Alapbeállítások illetve az Adatvédelem és biztonság oldalon is megtaláljátok. Bekapcsolás után a címsáv jobb szélén egy kis pajzs alakú ikon…..
Főbb újdonságok Beépített, ingyenes VPN szolgáltatás (Az Adatvédekem és biztonság lapon lehet bekapcsolni a Beállításokban) Lebegő videó ablak (a múlt heti bétából) Saját adblock listák importálása (Haladó beállítás) További újdonságok A gyorshívó elemeit mostantól nem lehet véletlenül…..
A stabil kiadás előtt elsősorban a magasabb prioritást élvező hibákat semlegesítik. Könnyen elképzelhető, hogy már jövő hét kedden elkészül az 1.0-s verzió, ugyanis a Vivaldi alapítói közül ketten (Jon és Tatsuki) reggelivel összekötött beszélgetésre hívják a nagyérdeműt – az összejövetel Palo…..
Az idei első új kiadásban több hasznos fejlesztést is kaptunk. A legnagyobb horderejű ezek közül a böngészőlapok némításának lehetősége. A böngésző nem csak jelzi, ha egy lap hangot ad ki, de a lapfülön lévő ikonra kattintva meg is vonhatjuk tőle ezt a jogot. A lapfülek helyi menüjében pedig az…..
Főbb újdonságok A kezdőlap tartalmát szabályozó panel teljesen működik. A jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikonra kattintva lehet megnyitni. Ha a Beállításokban a "Haladó beállítások megjelenítése" ki van pipálva, akkor a Témák és a Hírek mellett a keresődoboz és a Gyorshívó kapcsolója is…..
RaidX 2016.02.02 15:06:36
@sBc: Kösz! Ezt kipróbálom. Nem igen szoktam mobilon netezni de tegnap rákényszerültem és agybajt kaptam a rengeteg reklámtól!
Főbb újdonságok Megbütykölték a szinkronizálás gombját az eszköztáron. Csak akkor fog megjelenni, ha valami gond van. (opera:flags#hide-sync-login-button) További újdonságok A gyorshívóban megjelent néhány eszköztipp, illetve a + gomb nem tűnt el, de legalább…..