Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olix

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban úgy jött ki a lépés, hogy taxival kellett kimennem a reptérre. Nem sűrűn fordul elő ilyesmi, általában megoldom autóval és/vagy tömegközlekedve, de ha már így alakult, megszólítottam a sofőrt, hitetlenkedve, hogy a Kia Cee’d kombi kétszázezer kilométer után…..
Váczi János blogja Come on Kumin! 2011.06.30 08:09:00
Rég értettem annyira egyet írással, mint Kumin Feri tegnapi blogbejegyzésével. A nemzetközi sajtó tényleg kettős mércével méri a jobb, illetve baloldali politikusokat. George Busht például komplett idiótának állították be éveken keresztül, Barack Obamát pedig szinte…..
A Fidesz nem látja, hogy így Brüsszelben harmadik világbeli viccállamok szintjén fognak minket kezelni. Most nem magyarázkodásra, hanem bocsánatkérésre és azonnali lemondásokra lenne szükség. Úgy tűnik, a Fidesz-kormány képtelen tanulni még a legelképesztőbb hibáiból is:…..
olix 2011.03.30 17:34:04
@Secnir: az a durva, hogy az első 2-3 sor után rákerestem az MTI honlapján...
aztán láttam, a dátumot. oda akarok kilukadni, hogy a legnagyobb baromságot is elképzelhetőnek tartom már, azért hittem el hogy akár írhat is ilyet az MTI.
sick
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
  Nemrég Azerbajdzsán ellen játszott a magyar válogatott Dubaiban. Dzsudzsákék ellenfele a rendszerváltás idején sokat szerepelt a hírekben a karabahi konfliktus kapcsán, aminek a rövid lényege annyi, hogy a szovjet időkben azeri területnek számító, de jórészt örmények…..
Harcba kezdtek az új-zélandi rendőrök a drifttrájk-őrülettel. A közúti downhillezés újabb válfaja miatt rengeteg lakossági panasz érkezett a hatóságokhoz. A háromkerekű, direkt farolásra tervezett járművek ugyanis köz-, és a használóra nézve önveszélyesek, valamint…..
Subba Subba szív iWiW: Tele 2010.11.26 08:34:00
Franszisz MercédeszVariációk egy témáraLatexloverFotosop Artista JuniorFotosop Artista, van bajFotosop Artista, fényFotosop Artista, legjobb képeimKommentChola A hozzászólások között Eszteranyu kommentjeiben folytatódik a móka.  ..
olix 2010.11.26 11:22:27
Kíméletlen a verseny a megtisztelő „Európa legelbaszottabb állama” címért. Ha a Balkán és a keleti peremvidék nem játszana, Magyarország simán vinné a díjat, így viszont lenyomják a dobogóról olyan országok és egyéb kétes entitások, mint Moldova és…..
olix 2010.11.10 10:26:01
Sziasztok

Én kétszer jártam Albániában. Nagyrészt egyetértek Dani-val, qrva elbaszott helyek vannak, de összességében egy nagyon faszás kis ország. Szerintem (régóta olvasgatva más utazós blogjait is, ő is így érthette)

Nekem két flashem volt, olvasgatva, az egyik Korca-Voskopolje, amit mi is érdeklődve vártunk, de akkor letargikus, Sztálin díjas romhalmazt azóta sem láttam mint az a város. Ott láttunk olyat is, hogy 10-12 éves kölyök utcán sétáltatta a medvét!!!
A másik Leskovac (LEskovik), meg úgy általában az egész út Leskovac-Korce között. Ott volt olyan amikor reggel tízkor ült az öt rendőr a buszmegálló kocsmájában, 1-1 deci rakiva mellettük öreg parasztok hordták szamárháton a rőzsét, nyereg mellé akasztott puskával. Ez kemény volt.

1-2 egyéb megjegyzés az országhoz:

- szemét főleg északon volt elképesztő, a Montenegrói határtól (Hani-i-Hoti) Skodráig végig szeméttelep. A vasúti töltéseknek kiemelten örültek, ugyanis azokról sokkal több szemetet lehetett az út mellé borítani, lévén nem csak fél-egy méter mély árok volt, hanem 3-5 méter. Sokkal több szemét fér belé
- kaja nagyon finom és olcsó volt mindehol. Javaslom kipróbálni a spenótos Bukreket Beratban a Katedrális előtti kis piacon és a Kukurec-et Korce-ban (Korce-i fügelekvár I. osztály)
- utazás kalandos, de leküzdhető. Lassú és fárasztó haladásra kell felkészülni, de van utazás élménye az embernek, amit Európában egyre kevésbé tapasztalni
- Berat csodálatos

Mindenképp vissza fogok menni, és másnak is javaslom!
olix 2010.11.10 10:27:24
@tükörfúró: szép, kerek, okos hozzászólás volt, kiforrott gondolatokkal. Gratulálok!
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
Büszkén jelenthetem ki, Camptourist-tulajdonos lettem. Mi az a Camptourist ? Sátras utánfutó. Összecsukva úgy fest, mint a fenti képen, kinyitva pedig valahogy így: Egyelőre friss a dolog, majd a próbafelállításnál fotózok, videózok. Addig is, hogy el tudjátok képzelni,…..
A dróton túl Afgánok 2010.02.05 09:19:00
Ezek a képek Now Zadban és Garmsirban készültek, mind a kettő Helmand tartomány, Afganisztán...
Brijuni szigetére menet az út utolsó 25 kilométerét eléggé nagy vágtában tettük meg, hogy elérjük a "kompot". Nem tudom, miért beszéltünk állandóan kompról, mikor pedig tudtuk, hogy a szigetre nem mehet fel autó, na de mindegy is - el akartuk kapni a hajót, mert a…..
Bolyongásaik során Csurtusék már találkoztak egy-két folyóval, patakkal, tóval és forrással, de viszonylag rövid tanakodást követően egyhangúlag (egészen pontosan 2:0 arányban) megszavazták, hogy a dél-albániai Syri i Kaltër (Kék Szem) ott tanyázik az élmezőnyben, s ezen a…..
Megint egy olyan téma került elő Ádámnak köszönhetően, ami az egyébként többnyire rövid memóriám szerint még nem nagyon került elő, ki tudja miért. Érdekes módon mostanában kevesebb stoppost látok, mint gyerekkoromban, talán azért, mert azóta tejjel-mézzel folyó Kánaán…..
A hétfői bevezető után kezdjük tehát albániai alapinformációkat (is) tartalmazó beszámoló-sorozatunkat az előkészületekkel és az alap-tudnivalókkal. Megpróbálunk majd egy többé-kevésbé kronológiai sorrendet tartani a posztok kapcsán, de vagyunk annyira formabontók, hogy ha…..
Amikor 14 hónappal ezelőtt Albert Laci barátunk vendégposztban számolt be az Albániában eltöltött pár órájáról, Csurtusékban felhorgadt a kíváncsiság. Több, mint egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy minden összejöjjön egy szkiptáriai utazáshoz, de (nem utolsósorban…..
Három kedvenc íróm van. Asimov. Lem. És Clarke. Ma meghalt Arthur C. Clarke is. Nem állítom, hogy minden esetben szeretem az elmúlást. Nagyon kis gyerekként olvastam már a könyveit, és meghatározó volt szinte minden írása. Talán kettőt emelnék ki: A város és a csillagok a…..