Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flort

0 bejegyzést írt és 1543 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     "A kormány ezerötszáz milliárd forintot fektet be az egyetemekbe. (Magyar Nemzet, január 29.)"    Jóságos Stumpf István a Hazafias Népfront utolsó alelnöke, Horváth belügyminiszter elvtárs veje az európai értelemben vett Bayer Showban magyarázta el, hogy ezerötszázmilliárd forintot fognak a…..
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
flort 2021.04.23 04:53:13
@Kettes: "ki kell vágni az alkotmányból és a sarkalatos törvényekből az Orbán kizárólagos hatalmát védő pontokat, a többi már megy" - de ehhez olyan parlamenti többség kellene, amire jelenleg nincs esély, pláne, hogy a versenyzők a jelek szerint meg sem célozzák ez.

Amúgy ha valami miatt mégis bekövetkezne, sokkal egyszerűbb lenne a teljes alaptörvényt eltörölni a véges de igen nagy számú kiegészítésekkel együtt és visszaállítani az alkotmányt. Akár azzal a kitétellel, hogy három év elteltével újat kell elfogadni, esetleg ügydöntő népszavazással szentesíteni. Majd az összes, a régi-új alkotmányhoz nem illeszkedő törvényi helyet módosítani, a jogharmonizáció nevében.

Nem lesznek életfogytig bebetonozott, semmilyen épeszű előírást nem teljesítő alkotmánybírák, kuratóriumi tagok.

De ez sohasem fog megtörténni.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
flort 2021.04.20 04:58:26
@WLaci: ühüm... volt egy CEU nevű jelenség Budapesten, teljesen elfogadható, helyi viszonyok között kimagasló eredményekkel.

Pusztán ideológiai okokból sikerült elzavarni, nem pusztán a jó ízlést, hanem a tételes jogi elveket is sértő megoldások bevetésével.

Elég, ha ezt látja az "ellenzék".

Valamint hogy egy teljesen fölösleges vasútvonal- (továbbmenve, mondjuk atomerőmű-) bővítéssel együtt úgy adósítja el az egész országot néhány generáción keresztül, hogy 1. semmi sem nyilvános belőle 2. kétséges, hogy léteznek-e bármilyen, akár Móricka szintű hatástanulmányok 3. bizonyosan nem folyt róluk sem szakmai sem társadalmi vita.

És ne haragudj, de ilyen kitételek mellett nyelvtudás hiányára hivatkozni minimum, khm, dőreség.
flort 2021.04.22 09:03:39
@CoolKoon: ?

Mit lehet tudni a szerződésekről? Mondjuk az előkészítésükről?
Te tudsz energetikai - nukleáris technológiai - környezetvédelmi - gazdaságossági - stb hatástanulmányokat? Hol érhetőek el?
Te tudsz olyan fórumot, ahol lehetőség volt a vélemények ütköztetésére? Mondjuk akár olyan szinten is, mint amit most (talán) a telex.hu művel a budavári egykori és sohasemvolt giccs-épületek építéséről vagy a budapesti hidak kapcsán?

Különösen a beruházás megtérülésről van adatod, ami nem azt sugallja, hogy ez olyan lesz mint a Concorde? Minden nap, amit tervezéssel, kivitelezéssel és működtetéssel töltöttek, csak növelte a veszteséget? Ilyen formán csak presztízs jellegű beruházásról van szó?
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
flort 2021.03.30 17:17:08
@white999: Nyunyóka egy szánalomra méltó kesztyűbáb, aki a kontraszelekció miatt kerülhetett és maradhatott az előtérben.

Ha nem lenne szenilis, nem mondana olyanokat, hogy a sofőr üljön előre, hypóval mossuk le a húsvéti tojást, vagy képes lenne teljesen egyedül elküldeni egy e-mail-t.
flort 2021.04.02 21:44:31
@Podvinecz Marsall: azt hiszem, pszichopata az az ember, akit teljesen hidegen hagynak mások szempontjai és nehézségei
Jelen esetben kb arról lehet szó, hogy 1) miért ne keressünk sokat a botrányosan túlárazott kínai vakcinán, egy obskurus céget közbeiktatva, ha már a lélegeztetőgépeknél olyan jól bejött. 2) lehet törleszteni az idegen kormányok felé összegyűltött tartozást mindenféle informális segítség fejében. 3) ha már mindenkit beoltottunk ezekkel a keleti izékkel, és marad egy csomó jófajta pfizer, el lehet adni, vagy szét lehet osztani kétes államoknak.

Ehhez képest néhányan pampognak, és? Majd törvényt módosítunk, és miniszter ad szakhatósági engedélyt, ö úgyis többet tud dekázni. Aztán ha lesz valami gubanc, meghalnak néhány százan pár hónap alatt, legfeljebb később valljuk be, mint a keddi halottak egy jelentős részét, szerdán. Mivhs ugrinugri, kiosztunk pár sallert stb, stb, stb.
flort 2021.04.10 06:34:12
@Vakmacska: "az állami eü elugrál a tesztelés elől ahol csak tud" - szerintem meg nem tud mást csinálni, mert katonásdit játszó idióták és egy szülinapi zsúr megszervezését sem képes inkompetens majmok ülnek felettük.

Nekem is ajánlották, hogy saját kocsival fáradjak be teszteltetni magam Ferihegyre, ami alig 65 km tőlünk. Azt sem tudom, hol lehet megállni, ki kell-e fizetni a szokásos parkolási díjat a helyi maffiának, sőt, azt sem, hogy akkor éppen volt-e 130 km-re elég benzin a kocsiban. Akkor a Kútvölgyibe - jött a következő ötlet.

Úgyhogy pár nap múlva házhoz jöttek szkafanderben, az egész utca őket bámulta, hogy na, vajon hova mennek be. Pedig van a városban egy szép nagy kórház, de az nyilván fel sem merült, hogy egy fél megyényi területtet ellátó helyen is kéne tesztelni. Pedig akkor a házakhoz kijárókat tényleg csak oda kellene küldeni, ahol képtelenség megoldani a személyes befáradást.

De amíg a vezetés annyira komolytalan, hogy csak nyunyókázásra futja a szakmai vonal részéről is, kár bármi komoly segítséget várni.
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
flort 2021.04.09 13:17:41
@cleantone: és kiesik egy nemzetközi profi (és a legrégebb óta igen magas szintem teljesítő) játékos a válogatottból.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
flort 2021.04.08 16:49:46
@Vakmacska: hogy stílszerű legyek, mi a tököm az, hogy női művészet? Egy festmény vagy jó, vagy nem, de ez nemtöl független, nem?
flort 2021.04.08 16:58:52
@ámbátor: söt, forditva is.
flort 2021.04.08 19:03:57
@Vakmacska: de azért biztos voltak hímneműek is pemzli nélkül. Ráadásul az, hogy (némely) férfiú sikeresebb festő lett, mint (néhány) nö, nem igazolja, hogy létezik "női művészet".
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
flort 2021.04.07 05:55:42
@kemény keleti kommentelő: 2014-ben úgy lett világbajnok a német válogatott, hogy a döntőben Argentína ellen játszott a színes bőrű Jerome Boateng, a török származású, muzulmán Mesut Özil és az a Miroslav Klose, aki az edzőtáborokban lengyelül beszélgetett a szintén kerettag Lukasz Podolskival. Eredetileg a szintén török származású Sami Khedira is kezdő lett volna, de a bemelegítéskor jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot.

Fontos adalék, hogy egy csapatban legfeljebb 11-en lehetnek egyszerre a pályán. Ha ezeket összerakod, kevés kétség maradat, hogy mi a hozzáállás a német labdarúgás közegében. Tizeniksz év után azért sejthette volna, és a magyarázkodásából nyilvánvaló, hogy igen hamar, de már túl későn rá is jött, hogy amit mondott, minden elemében ellentétes az ott elfogadott nézetekkel. Ráadásul, ha úgy jelenik meg, mint a Hertha kapusedzőjének a véleménye (nem tudom, nem olvastam), akkor a klubra vet nagyon rossz fényt.

Valamelyik fiatal focista mesélt arról, hogy mikor kikerült az akadémiára, kapott egy 70 oldalas leírást, hogy a magánéletében hogyan kell viselkednie az FC Liverpool játékosaként. Mert ő már nem csak saját magát képviseli.

Nyilván a németeknél sem véletlenül kellett volna egyeztetni a nyilatkozatot. Nem tette meg, hibázott, ez van.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
flort 2021.03.17 05:39:15
@eszti.....: Ha hinni lehet a sajtóhíreknek, elképesztően drágán sikerült beszerezni olyan löttyöket, amiknek a felhasználása a szakmai protokollok szerint nem volt biztonságos. Kb. mint a raktárban hegyekben álló lélegeztetőgépek, nem? AZ is sikerörténet volt.

És ahogy az orvosok elszólásaiból tudni - sejteni lehet, a beadást nem sikerült valami fényesen megszervezni.

Mert bár vannak töküres iskolák, sportcsarnokok, stadionok, ahol lehetne "egyik ajtón bemegy - lázat mér, kezet fertőtlenít - papírokat kitölt egy teremben, jókora távolságra a többiektől, nyitott ablakok mellett - várakozik egy másikban, jókora távolságra a többiektől, nyitott ablakok mellett - oltakozik egy harmadikban - fél órát felügyelet alatt ücsörög egy negyedikben, jókora távolságra a többiektől, nyitott ablakok mellett - kimegy egy másik ajtón" sorrendben végigoltani mindenkit, a gyakorlatban valamiért a kis orvosi rendelőket részesítik előnyben, ahol van egy egyterű váró 2-3 különböző rendelőhöz, amiket egyébként beteg embereknek találtak ki.
flort 2021.03.19 14:46:36
@Podvinecz Marsall: ez bizony így megy, nekem is akkor állították ki a karanténról szóló hivatalos papírt, amikor kértem a feloldó határozatot, hogy mehessen a gyermek közösségbe. Megegyeztünk a hölggyel, hogy akkor nem küldi a piros matricát.

Az a tény, hogy bejelentett mind a háziorvos, mind a munkahely, kétszer beszéltem különböző hölgyeményekkel a tesztelés előtt telefonon, aminek nyilván ugyanúgy nyoma lett, mint a pozitív tesztemnek, szóval ez az egész érintetlenül hagyta a járványügyi kérdésekben is eljárni hivatott kormányizét. Ha nem hívom fel a háziorvost, aki megnézte a rendszerben, hogy mi lett a teszt eredménye, nekem sem szólt volna senki, hogy a kis családdal együtt maradjak veszteg, bent a lakásban.

Úgyhogy én tényleg el tudom képzelni, hogy nincs meg sehol, hogy hány beteg vagy halott volt bárhol az országban, mert a rendszer úgy ahogy van, szar. Viszont, aki ezt kitalálta és hagyja így működni, az vagy közveszélyes idióta vagy egyszerűen bűnöző.
flort 2021.03.19 17:55:13
@labrys: nem. Csak volt, aki azt hitte, mi tagadás, én is, hogy az operatív törzs vagy mi a fene, titkolja az adatokat. Most már azt hiszem, ennél rosszabb a helyzet: ők sincsenek tisztában velük.

Az, hogy egy kettyent Nyunyóka nyanya és tökhülye Kásler a fő arcok járványügyben, önmagában botrányos. De hogy nincs mögöttük olyan stáb, aki legalább a lehetőségekhez mérten képben lenne, és működtetné a rendszert, amíg a miniszter királyok porhüvelyeivel puzzle-zik, mindent képzeletet alulmúlt.
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
flort 2021.03.06 19:40:23
@white999: "Rákövetkező héttől meg mindenkinek könyörögnek majd, hogy ne mozduljon ki a lakásból."

Ez az amit már egy hónapja hiányolok. Ma is elvetett rossz-sorsom a helyi élelmiszer-multihoz, nyitásra már tele volt a parkoló vérben forgó szemű nyugdíjas házaspárokkal, kisgyermekes családokkal. Úgy vásárolták a két karton tartós tejet, mintha 2 héten át közért sem lenne.

Pedig ha valami, az emberek egy tető alá terelése - engedése, a sorok között lecseszett raklapokkal és az extra méretű bevásárló kocsikkal biztosan nem tesz jót a vírus megfékezésének.
flort 2021.03.09 05:23:49
@Barkalot: nem akarlak lelombozni de néhány hete én is produkáltam egy negatív gyorstesztet, ám az ugyanaznap levett labor-teszt eredménye napokkal később pozitív lett.

Akik kijöttek, azt mondták, ha negatív az első gyorsteszt, az lényegében a pénzfeldobással azonos értékű infó.

Viszont nyilván jól mutat a statisztikában. Majd ha a hétvégén gyűjtött hosszabb értékelést igénylő teszteket is közlik, tisztulhat a kép.
    GFG egyik rímhingyója, bizonyos Bohár Dániel kezdte mocskolni az SZFE diákjait, a prostisrácok.hu-n. Az SZFE Facebook oldalát kezelő új egyetemi vezetés, végtelen konzervatív értékrendűsége okán, megosztotta ezt a primitív, aljas, gusztustalanságot. Mára már levették.    A Mandiner verőemberei…..
flort 2021.01.26 18:03:00
@fellegajtó: ne csigázz, kérlek: volt PhD hallgatója vagy nem?
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
flort 2021.01.17 13:11:25
@Igéző: Nézd, az entrée-d az volt, hogy ismered O.G.-t és mindenki higyjen neked, hogy milyen klassz csávó, tehetséges, blabla. Most kiderült, hogy személyesen katonákat is ismersz, ez váratlan fordulat.

De nem magyarázza meg, hogy az említett ifjú miért lett focista és miért hagyta ott, noha amikor életében először fellépett az nbI megszentelt gyepére, 26 (kb, lehet hogy több) fotót készített róla az mti kiküldöttje. Ami összesen kb 12 perc alatt történt, miközben labdához is alig ért.

Tehetséges? Nem, mert akkor most legalább a Salzburgban játszana. Igaz, a vb döntőig csak eljutott, bár csak a díszpáholyba, a fater mellé.

Volt hittérítő / próféta, úgy tudom, abból nem szoktak kigyógyulni, csak mártíromság útján, neki mégis sikerült kilépnie a szerepből.

Lett katona, villámgyorsan és most ez van.

Én úgy gondolom, mindegyik szerepét gyermekkorban kell megalapozni, de a focisuliban nem későbbi katonákra fókuszálnak, a hittanon sem a focistákat szeretnék felnevelni. Gera Zoltán neve mond valamit?

Szóval, mégha igaz is, hogy tényleg ismered O.G.-t, szinte kizárt, hogy e három területen bármit is magától ért volna el, mert egyhez is éveken át rengeteg energiabefektetés kell azoknak, akiknek nincs erőteljes hátterük.

Visszatérve az ösztöndíjára: nyilván voltak objektív pályázati szempontok, talán közzé kellene tenni a bírálati eredményeket. Ha valóban benne volt a három legjobban, akkor csak ízléstelen hogy ő pályázott és neki ítélték ezt a pénzt.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
flort 2021.01.14 08:15:58
@naebneerG: a társadalomtudományok kapcsán: egy erősen speciális esetben pl az ösztöndíjas PhD hallgató úgy keletkezik, hogy már évekkel korábban bizonyítja alkalmasságát, azaz minden szart elvégez az oktató helyett és nem különösebben okos (ekkor potenciális konkurencia lehetne). Ennek megfelelően orakat tart, de nem a saját neve alatt, kulimunkát végez, éveken át. A témájában ezek és többé-kevésbé a tehetség hiánya miatt nem nagyon halad, de nem is kell aggódnia, mivel a summa cím Laude boritékolva van.

Az egyik üdvöske mondjuk 2 éve védett, 2 tavalyi, a legszűkebb témájába vágó nemzetközi konferencia közül egyre sem jelentkezett be, noha otka-pénzen bent tartották a tanszéken. Én úgy gondolom, nem tudna megtartani egy angol nyelvű előadást. És nem ö a kivétel, hanem inkább az általános eset.

Más munka mellett, ha a fönök eltűri, csinálják a doktorit. Mondjuk Nyíregyröl vagy Nagykanizsárol egy napot fent tölt Pesten. A mindennapi munka mellett így akkor sem tud haladni, ha a tanszéki PhD-sokkal szemben van önálló gondolata is. Hát így
flort 2021.01.15 08:26:00
@naebneerG: a létező világban azonban az adott doktori iskola csak a legvégső eset után kér fel külsősöket. Inkább kiosztják a hallgatókat olyan belsősöknek, akik bár nem értenek a témához, de kell valamiért az előmenetelükhöz.
flort 2021.01.15 11:09:49
@naebneerG: ez a bölcsészeknél nem jellemző. Az, hogy a témavezető nem ért csak alapszinten a témához, sokkal inkább
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
flort 2021.01.07 15:21:05
@Tamáspatrik: mondjuk biztos sokat segítene, ha gyakorló elmebetegek és kettyent Nyunyokák helyett Dr Horváth Ildikó, civilben pulmanologus, egészségügyi államtitkár szólalna meg.
flort 2021.01.08 08:51:10
@Tamáspatrik: "LEHETSÉGES persze nagyon is az oltás ellen érvelni:"

Én pl. 45 éves családos emberként úgy gondolom, hogy

- tömegek szorulnak rá nálam nagyságrendileg jobban az efféle oltásra és kifejezetten nem a focistákra gondolok.
- nagyon nem tetszik, amikor a személyes adataim teljesen felesleges kiszolgáltatásával zsarolnak
- a kormányzat részéről megszólalók között egyetlen embert sem találok, akiről elhinném, hogy egészségügyi kérdésekben hiteles amit mond
- de mit is várjunk egy olyan társaságtól, aki január 7-én, csütörtök délután nem tud egyenes választ adni arra a kérdésre, hogy 11-én, két (kettő, 2) munkanappal később újra indulnak-e a középiskolák vagy marad a távoktatás.
- nem vagyok rátapadva a hírekre, de valahogy hozzám nem ért el az orvosi kamara, orvosegyetemek, hasonlók ilyen irányú állásfoglalása, csak a kutatóorvosoké (de az is csak szőrmentén)

Ja, bölcsész vagyok...
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
flort 2020.12.31 05:42:44
@ärdulönsamidag: "A humaniórát nem tartom tudománynak. Nálam ahhoz, hogy vki tudományos igényességgel állítson vmit, minimális feltétel, hogy én meg tudjam ismételni azt a kísérletet, amire ö az állításait alapozta és pontosan ugyanarra az eredményre jussak. Különben filozófiáról beszélünk."

Kíváncsi lennék a véleményedre mondjuk az őslénytanról, illetve hogy pl. a jura Ammonitesek biozonációjával foglalkozó kutatás mennyiben különbözik egy igényes, a XIX. század társadalomtörténeti kérdéseit tárgyaló munkától.
flort 2020.12.31 16:31:09
@ärdulönsamidag: hát, most megfogtál, fogalmam sincs, hogy a mérhető cirkon csak törmelékszemcsékben fordul-e elő az üledékekben (azaz egy akár sokkal idősebb vulkáni területről lepusztult és a tengeri üledéksorba beágyazódott homokszemcse részeként), de úgy tudom, alapjában véve a valódi őslénytanosokat ez a kérdés teljesen hidegen hagyja. Őket sokkal inkább az ilyen-olyan szubzónák rétegsorban megfigyelt helyzete, az egymástól több száz kilométerre eső feltárások közti különbségek, fáciesviszonyok, a dögök morfológiai változatossága, rendszertani kérdések, ilyesmik érdeklik.
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
flort 2020.12.04 17:43:24
@netukki: azon gondolkoztam, ez tényleg igaz-e vagy valami álhír. Sajnos lehet, hogy OVI annyira elvesztette az önkontrollt, hogy igaz. A vége különösen hátborzongató.

Kérdés, hogy van-e valaki a környékén, aki megértően háttérbe szorítsa, vagy minden ilyen embert elmart maga mellől.
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
flort 2020.12.03 06:11:12
OFF

Azért kár lenne, ha elsikkadna ez a hír:

444.hu/2020/12/02/nagy-janos-helyettes-allamtitkart-bilincsben-vittek-el

vajh' kinek a lábujjára hághatott?

Mindenesetre Demeter Sz. És Szájer J. után most ez, valahogy nem jön össze ez a hét a fidesznek

ON
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
flort 2020.11.17 09:55:29
@white999: "Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg"

24.hu/belfold/2020/11/17/koronavirus-5203-uj-fertozott-91-en-elhunytak/
flort 2020.11.25 19:01:01
@Grrr: lehet hogy a különbséget azok teszik ki, akiknek nem kellett volna meghalniuk és tavaly nem is haltak volna meg: az amúgy is lélegeztetőgépen levő nem-Covid betegek, akikre most nem jutott figyelem, szívinfarktussal, balesetben (stb., stb., stb.) az utcán meghalók, mert a mentő épp tesztelt és nem ért oda időben.

Vagy hasonlók.
        Mielőtt leukránoznák és hazaküldenék (annyira magyar, mint bármelyikünk, amúgy Demeter és Vidnyánszky is az, csak kettejük lelkében van valami az óromán, ószovjet  bolsiortodox világból) Trill Zsoltot, aki tényleg nagyon jó színész...       Ő úgy érzi, hogy Vidnyánszky nyitott ember, hát…..
flort 2020.10.22 12:20:57
@lüke: vagy ha mégis, a nemzeti büszkeség miatt nem válaszol, csak lesújtóan néz.

Nekem viszont készségesen próbált segíteni mindenki, mivel én olyan gyengén beszélek oroszul, hogy fel sem merült, hogy orosz elnnék.
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
    A kormánypárti elitértelmiség teljesítményéről szóló posztom zárolta az index/blog.hu.    Ebben a posztban egy árva mondat nem volt, ami érintőlegesen is sérthette volna bárkinek a jogos érzékenységét, jogi képviselőnk konkrétan elaludt az olvasása közben.    Ebben az országban bátran lehet…..
flort 2020.09.26 05:40:11
@Elan Morin Tedronai: azt hiszem, ugyanezen a listán a legmagasabbra sorolt (Q2) magyar folyóirat bevallottan és kifejezetten azért jött létre, hogy a pályázatok által generált publikációs kényszert ki lehessen elégíteni a friss adatok minél gyorsabb közlésével.

Az egész szimpla számmisztika, csak sokan nem annak tekintik.
        "Mottó:  Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak. (Alaptörvény X.cikk, (2)"      A kormányzat állítása szerint kilenc esetben fordult elő az, hogy megváltoztatták az OTKA kuratóriumok által…..
flort 2020.09.11 18:33:29
@harmadikszem: "Vannak az érdekeltek ők védik a bastyaikat..."

vannak, akik az érdekeltek emberei mindenféle bizottságokban - jórészt közös jellemzőjük, hogy a kontraszelekció miatt semmilyen veszélyt nem jelentenek az érdekelteknek és

vannak "a kitaszitottak akik többségükben rettentő gyávák ezért nem hallatjak a hangjukat"

Azért ez utóbbiak kapcsán említsük meg, hogy a fenti struktúra ellen nehéz tenni, mivel a 2. kategória nem annyira buta, hogy ne tudja, mikor kell végezni a dolgát. És a kitaszítottak még szerethetik a munkájukat.

De az igazán riasztó, hogy amiket én mondtam, hála az internetek, egy kávé elfogyasztása alatt összeszedhető információkon alapul, mégcsak leplezve sincs a dolog.

ON
flort 2020.09.12 13:19:00
@harmadikszem: megnéztem ezt a SciVal-t és furcsa módon benne vagyok, bár teljesen rossz intézménynél. Egy szál, az Akadémiai Kiadó Acta-jában tavaly megjelent cikkben szerepel, a korábbi 4 ugyanott megjelent viszont nem. Ebből 2-nek első, 2-nek egyetlen szerzője vagyok, az egyiknel van vagy 65 külföldi hivatkozás, úgyhogy nem értem. A külföldön megjelent q1, d1-es vackaimat sem látja a rendszer, biztos, hogy ez az üdvözítő megközelítés?
flort 2020.09.12 14:02:14
@harmadikszem: igazából semmit sem állítgattam, beírtam a nevemet és az intézményt, majd kiadta a nevemet és a tavalyi cikket azzal, hogy a hadtörténeti múzeumnak dolgozom. Ha jobban belegondolok, egy fél évet laktam a kollégiumban egy történésszel, akit egyszer a mondott intézmény munkatársaként láttam viszont a tv-ben, de összesen ennyi a kapcsolat. Szerintem utoljára 20 éve járhattam az épületben, talán a térképeik vagy a légifotoik miatt.
Megpróbálom amit mondasz.
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
flort 2020.08.31 08:32:03
@rnz: igen, merthogy ez egy vélemény, nem pedig a döntés.

"...olyan célokat fogalmazott meg", "...nem támogatandó az az elképzelés" ezek nem egyszerű karakterláncok, van jelentésük is.

Inkább örülni kellene hogy valamit, ami mindenkit érint, nem csak kitalálnak a fejünk felett, hanem tényleges vitára bocsátanak. És amiről mindenki elmondhatja a saját véleményét - bocs, nem a tiedet - tudod, ezt hívják vitának, ami a civilizált helyeken a XX-XXI. században alapvető lenne.

Van a bejegyzésben olyan dolog, amivel véletlenül sem értek egyet - a parkoló nem csak az áru kirakodása és a taxik megállása miatt szükséges, pl. - de megjelenít olyan szempontokat, amiket egy döntéshozónak érdemes legalább ismerni.

Persze, egyszerűbb lehülyézni mindenkit, mint Ménárd Atya tette fentebb, de talán nem csak ilyen okoskák vannak a világon.
flort 2020.08.31 09:59:10
@rnz: b+, te tényleg nem érted, hogy az épp most van? Tudod mit, röhögj hangosan, vagy dühöngj magadban, jó?
flort 2020.08.31 21:23:08
@Ménár Atya: durván fél éve megy az indexen egy sorozat a fészkesfőváros forgalomcsillapításáról. Gondolom, ez a bejegyzés is egy vetülete ennek.

Mivel a kelleténél többször kell arra vezetnem (kapaszkodj meg, van jogosítványom és nem csak a kukoricföldek között, a traktoron használom...) kb. sejtem, mi a cél, mégha a múltkor jól bele is futottunk egy lassítóba a Wesselényi utcában. Bár mintha az kerületi ötlet lett volna, de elég egyszerű aggyal könnyű egy kalap alá venni "azokat".

Ettől tök függetlenül: a belvárosi szűk utcákat úgy tervezték, hogy naponta jön egy autó a többi meg lovaskocsi és gyalogos. A körútról meg nézegess pár archív csúcsforgalmas metszetet itt: mrfoster.blog.hu/2016/04/14/12_latnivalo_az_iden_120_eves_nagykoruton

Úgy tűnik, az egész város szerkezete nem nagyon bírja el a jelenlegi terhelést. Pláne, hogy egy csomóan úgy gondolják, hogy a seggükhöz nőtt az autó, nekem is van olyan kollégám, aki képes volt az átszállás nélkül 7 buszmegállónyi távolságból kocsival munkába járni, az egyirányú utcák miatt 2,5-3x annyi idő alatt, mint amennyibe a busznak tart. És ha esett az eső, vagy a hó, esetleg túl meleg volt, szörnyülködve állapította meg, hogy ebben a városban nem lehet közlekedni. Szóval valamit tenni kellene, de elhiszem, hogy hőbörögni könnyebb, mint meghallgatni mást.
Örülünk, Vincent? 1975 vs. 2020 2020.08.22 13:33:29
       Pattognak itt a kedves kommentelők, hogy miért fogadta el a Szemerédi a díjat Orbán Viktortól, hiszen azzal csak fényezi a rezsimet. Bayer keménykedik, hogy 1975-ben Székely Gábor mondott valami  beszédet az MSZMP XI. kongresszusán. Az a Székely Gábor, aki egy teljesen random nyolcvanas…..
flort 2020.08.24 14:02:29
@resolution: és másoknak:

"A díj teljesen irreleváns számomra. Ha a bizonyítás jó, nincs szükség külön elismerésre."

Korábban már visszautasította az Európai Matematikai Társaság díját, állítólag azzal az indokkal, hogy a bírálóbizottság nem alkalmas az eredményei megítélésére, így egy pozitív döntés sem fogadható el.

Grigorij Perelman: hu.wikipedia.org/wiki/Grigorij_Jakovlevics_Perelman

haha