Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prima Medica1

118 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyos gyógyszereket reggel, másokat este, étkezés előtt, vagy étkezés után szedünk be. A gyógyszerszedés napirendje mellett az sem mindegy, milyen típusú készítményt, milyen folyadékkal, vagy egyéb készítményekkel társításunk, ez ugyanis akár az egész kezelés…..
Sajnálatos módon a „korszerűnek” nevezett orvoslás már-már elfelejteni látszik azokat a tüneteket, amelyek alapvetőek és azért is fontosak, mert a betegre történő rátekintéskor, meghallgatásakor és vizsgálata során azonnal útmutatást adnak a további kivizsgálásokhoz.…..
Pajzsmirigy betegségek esetén a kezelés gyakran a hiányzó hormon pótlásával történik. Honnan származnak valójában a terápiában használt hormonok? Hatásosabb-e a szintetikus készítmény? Prof. Balázs Csaba endokrinológust, a Budai Endokrinközpont orvosát kérdeztük. Állati…..
10 jel, mely pajzsmirigy betegségre utalhat Hazánk a közepesen jódhiányos területek közé tartozik, amely magában hordozza a pajzsmirigy betegségek kialakulásának kockázatát. A kevés jód fogyasztása sok esetben önmagában is kiválthatja a pajzsmirigy megnagyobbodását. Az…..
Komoly szövődmények Az influenzavírus biztosan őrzi vezető helyét a legtöbb megbetegedést okozó világméretű járványok képzeletbeli ranglistáján. Az influenzavírus egyedülálló képessége, hogy egy hónap alatt akár a világ népességének 30%-át képes megfertőzni –…..
Az őszi-téli időszakban gyakori vírusos eredetű megbetegedések megelőzése mellett több súlyos, népbetegségnek is számító kórkép megelőzésében és kezelésében is alkalmazható. A szelén gyógyászati jelentőségéről Prof. Balázs Csaba, a Budai Endokrinközpont…..
Kicsi, jelentéktelen, különösebb törődést nem igénylő szerv – gondolják sokan, pedig helytelen működése minden alapvető életfolyamatunkra, így az egész szervezetünkre kihat. A pajzsmirigy rendellenes működésére utaló jeleket Prof. Balázs Csaba endokrinolgógus, a Budai…..
Ritkán gondolnak a pajzsmirigyre A szem és a pajzsmirigy betegségei közötti kapcsolatról az orvostudomány már régóta tud. Az így kialakuló szembetegségek egy része nem csupán kellemetlen, de a látás elvesztéséhez is vezethet. Ennek ellenére a gyakorlatban erre ritkán gondolnak,…..
A pajzsmirigy bár egy parányi szerv, ennek ellenére szinte az egész szervezet működésére hatással van. Túlműködése – akárcsak alulműködése- számtalan problémát okozhat, azonban a legújabb tanulmányok szerint a bipoláris depresszióval és a szorongással is összefüggésbe…..
Ahogy hidegebbre fordul az idő, az sokaknál különböző egészségügyi problémákat von maga után. És itt sajnos nem csak az influenzára és a megfázásra kell gondolni, hanem az olyan betegségekre is, mint a pajzsmirigy túlműködés, ugyanis a téli hónapokban a benne szenvedők…..
Szerteágazó tünetek, téves diagnózis? Joggal tehetnék fel a kérdést, hogy mi az oka annak, hogy ezek a betegségek eddig rejtve maradtak?  Ez ugyanis annál is inkább meglepő, mert a pajzsmirigy hormonjai a szervezet működéséhez feltétlenül szükségesek.  Prof. Balázs Csaba…..
A mélyvénás trombózisnak számos oka lehet, ennek ellenére kevesen gondolnak arra, hogy pajzsmirigy túlműködés is állhat a probléma hátterében. Hogy milyen tünetek esetén érdemes a betegségre gyanakodni, arról dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa…..
A napjainkban népbetegségnek számító pajzsmirigy problémák szerteágazó tünetek formájában jelentkezhetnek. A menstruációs zavarok is a betegség jelei lehetnek, ezért fontos, hogy vegyük komolyan a szokatlan tüneteket. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont…..
Az elváltozás hosszú ideig lappanghat, mire a panaszok megjelennek. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosának segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb tüneteket, melyek a pajzsmirigy rendellenes működésére utalhatnak. A nők betegsége A pajzsmirigy…..
Télen, a megfázásos időszakban az emberek többsége a torkában zavaró gombócérzésre panaszkodik, melyet csak nagy nehezen tud megszűntetni. Bár maga a tünet legtöbbször ártalmatlan, azonban van, hogy pajzsmirigyzavarra hívja fel a figyelmet. Dr. Koppány Viktória, a Budai…..
A tavasz a megújulás és a fogyókúrák időszaka, kalória csökkentett étrend pedig nem létezhet zöldségek nélkül. Pajzsmirigybetegség esetén azonban a rosszul összeválogatott diétával és nem megfelelő gyógyszerszedéssel stagnálás, sőt hízás is bekövetkezhet. Gyakran a…..
Várandósság alatt a nők a korábbinál jóval dúsabb hajkoronára is szert tehetnek, a szülés utáni hetekben-hónapokban kezdődő hajhullással azonban ez az időszak rendszerint véget is ér. Meddig tekinthető normálisnak és mikor gyanakodjunk, hogy az intenzív hajhullás nem csak a…..
A pajzsmirigydaganat tünetei Többségük jól kezelhető, a gyógyulási arány magasabb, mint más daganatos betegségek esetében. Rendszerint a nyelési nehézség, nyaki duzzanat és tartós rekedtség viszi orvoshoz a beteget. A betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Prof.…..
A gluténmentes étkezés elsősorban az arra érzékenyek kapcsán került a köztudatban, ám kutatások szerint a pajzsmirigy zavarok esetében is hatásosnak bizonyul. Hogy mi az összefüggés a kettő között, arról Varga Dórát, a Budai Endokrinközpont dietetikusát…..
Számtalan nő és férfi állandó, illetve vissza-visszatérő problémája a súlya, ugyanis bárhogy is igyekeznek, képtelenek megszabadulni a felesleges kilóktól. Sokszor hiába a divatos diéták és a mozgás, az álomalak elérése lehetetlen célnak tűnik. Dr. Koppány Viktória, a…..
A szülés utáni rossz közérzet gyakori probléma, melynek hátterében leggyakrabban a hormonális változások illetve a kimerültség áll. Azonban előfordulhat, hogy szülés utáni pajzsmirigyzavarról van szó. Hogy ez pontosan mit is jelent, miért alakul ki és miként lehet kezelni, azt…..
Ahogy hidegebbre fordul az idő, az sokaknál különböző egészségügyi problémákat von maga után. És itt sajnos nem csak az influenzára és a megfázásra kell gondolni, hanem az olyan betegségekre is, mint a pajzsmirigy túlműködés, ugyanis a téli hónapokban a benne szenvedők…..
A legtöbben csak legyintenek, ha a közelükben valaki a túl alacsony vérnyomásáról panaszkodik. Tény, hogy így lényegesen kisebb például a stroke kockázata, azonban a mindennapos kellemetlenségek mellett – szédülés, álmosság – az alacsony vérnyomás is komoly betegségekkel…..
A PCOS a belszervi gondok mellett nagyon kellemetlen külső tüneteket eredményez. Ezek között a szőrösödés és a pattanások keserítik meg leginkább a hölgyek életét, a hízásról nem is beszélve. Bár a problémát nem szünteti meg, de sok helyen olvashatjuk, hogy a…..
Hazánkban egyre több embernek van pajzsmirigy problémája, így sokan kezelésre szorulnak. Azonban sokan nem tudják, de több olyan nyomelem is van, melyek jelentősen befolyásolják a mirigy működését. Hogy pontosan melyek ezek, azokat dr. Molnár Jeannette, a Budai Endokrinközpont…..