Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deejayy

1 bejegyzést írt és 295 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha most kezdesz programozást tanulni, akkor nagy fejtörést okozhat az a kérdés, hogy melyik programozási nyelvet is válaszd a tanuláshoz. Van ugyanis sokféle: Java, C++, Python, Javascript, C#, PHP - hogy csak néhányat említsek a rendelkezésre 100-nál is több nyelvből. Ha már tanulsz valamit, akkor…..
deejayy 2018.03.07 09:53:18
@Zak: nemcsak a kézi és automata váltót akarod kihagyatni, hanem egyből önvezető autóra küldöd? :)
Vállalati, munkahelyi közegben mostanában terjednek mindenféle zavaros tanok asszertív kommunikációról, meg konstruktív, támogató kritikáról, amelyek állítólag hatékonyabbá és pozitívabbá teszik a munkavégzést. Mindez baromság! Sokkal jobban tesszük, ha bebizonyítjuk a környezetünknek azt, ami…..
A következőkben közkinccsé tesszük a 2017. június 15-én tartott Derrick és Harry meetup-unk bevezető beszédét, amely felvezetésként szolgált a bullshit természetrajzát elemző vidám, játékos és mély tanulságokkal szolgáló találkozónkhoz...
deejayy 2017.06.19 10:38:58
Ha valaki úgy döntött, hogy vesz egy Apple okostelefont vagy tabletet, bizonyára szembesült már a kellékek szintén túlárazott kínálatával. A következő nem túl reprezentatív teszt a töltéshez és adatátvitelhez is használatos utángyártott, leginkább ugye kínai lightning kábelekről…..
deejayy 2017.03.10 21:26:06
@zsolaxxx2: en.wikipedia.org/wiki/Lightning_(connector) itt írják, hogyaszondja,
"Official Lightning connectors contain an authentication chip that was intended to make it difficult for third-party manufacturers to produce compatible accessories without being approved by Apple"
deejayy 2017.03.11 00:00:03
@Szilágyi Zsolt: némiképp megtisztelő, hogy több, mint 4 év alatt az első kommentedet nekem szentelted (de: Eleanor Rooseveltnek tulajdonítják a mondást, ami úgy végződik, hogy "... small minds discuss people").
Amúgy a kábelekről mi a véleményed? Te csak gyárit használsz az Apple termékeid töltésére?
deejayy 2017.03.12 14:21:56
@zsoci: tudom, hogy felületes, nemrég óta van iPhone-om, de hasonló tesztet sehol nem találtam. Az infótartalom, ha kevés is, több, mint a nulla.
A kábel nem csak egy darab drót, erről meggyőződhetsz megannyi cikkben, képben, vagy egyszerűen szétszedhetsz egy gyári kábelt is. Az, hogy amitől több, mint egy drót, szükséges-e, azt senki nem tudja (talán ő jár a legközelebb hozzá: ramtin-amin.fr/#tristar).

Pontos méréseket nem végeztem, megfigyelésem alapján úgy kb 1%/perc sebességgel tölt laptop USB-ről és ugyanígy a hálózati adapterről.
iPad-del nem próbáltam, sajnos nincs.
Minden alkalommal feltöltött 100%-ra.
A toktól függ, hogy be tudsz-e dugni kábelt, a képek sok támpontot adnak, az általam használt tokon van akkora luk, hogy tudjam tölteni.
Csak iPhone SE-vel próbáltam.
Van egy jelenség, amely egyidős magával az emberiséggel. Soha, senki nem akarta, hogy létrejöjjön, mégis ott volt a piramisok megépítésénél, Amerika felfedezésénél, kísértett, amikor az első rádióüzenet recsegve útjára indult, és amikor ember lépett a Holdra. És ott van minden nap a híradóban, a…..
Ki gondolta volna, hogy az igen nehezen lemondható nemzetközi társkereső szolgáltatás kilépés után is számláz? Nemsokára megtudjuk, mennyire hatékony a német behajtócégük, akik már fenyegetőztek, hogy átadják a 4 euróról 25-re hízott tartozását egy magyar…..
deejayy 2016.05.30 16:41:11
@chloe queen: az első dolgom minden levelezőben kikapcsolni a visszaigazolás küldését. Ezt ugyanis én szabályozom, nem az a program, amelyikkel a levelemet olvasom.
A múltkori lámpaszámlálás előtt már írt a Kükü, hogy az OBB (Országos Balesetmegelőzési Bizottság) főtitkára előtt akar majd érvelni a statisztikai számokkal, hogy megelőzhető legyen a lakott területen belüli kötelező fényvisszaverő mellény használata. Kicsit csend van a témában, de összeszedtem ha…..
Az url alapján azt hittem, csak egy vicc, de nem. A kínaitelefonjavítás.hu szolgáltatója a yolo kft. Mégiscsak vicc.  Kedves Homár,  megosztanám veled a tapasztalataimat a kinaitelefonjavítas.hu oldallal kapcsolatban, hátha más nem szalad bele ebbe a zsákutcába.  Tavaly decemberben elrepedt az…..
deejayy 2016.03.24 17:34:58
1. Gyorsabb vagy, mint az átlag Ha a benned ketyegő processzor órajele lényegesen magasabb, mint a környezetedé, az abból látszik a legjobban, hogy gyorsabb vagy. Gyorsabban földolgozod a bejövő infókat, gyorsabban kinyered belőle a számodra hasznos részeket, és gyorsabban is…..
deejayy 2014.08.13 07:38:10
@Zsolti_83: a magas IQ nem jár együtt a szociális érzékenységgel, a jó helyzetfelismerő képességgel, jó emberismerettel, segítőkészséggel, stb. Amiről viszont te beszélsz, ahhoz ezek kellenek. A magas IQ egyszerűen csak magas IQ, nem több.
Meglepő módon az emberek többsége nem szeretne.  Te szeretnél-e egy profi cégnél dolgozni? Valószínűleg most bólogatsz, hogy hát persze, ez minden álmom. Egy profi cég, ahol minden adott a sikeres munkavégzéshez, ahol nem a félelmet tekintik a legfőbb motivátornak, és…..
Az Alaptörvény XVI. cikkének (4) pontja szerint „A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.” Ekkora baromságot! A szülő-gyerek kapcsolat, ez talán eléggé evidens, nem egyenrangú. A gyerekvállalás a szülő(k) egyoldalú döntése, szándéknyilatkozata…..
deejayy 2013.02.12 11:02:48
"Vigyázat csalok!" Ez lehetne a Youtube player mottója is. Zseniális, ahogy a leganagyobb videó megosztó lejátszója működik.  A player interakciói, sok esetben, jól megkomponált illúziók sorozata, ami hasonlóan az Apple spinneréhez vagy loading indikátórához, akár a white-lies…..
Igazából minél többet foglalkoztam ezzel a témával az elmúlt években, annál kevésbé vagyok biztos abban, hogy adott projektekhez milyen gridelést érdemes választani. Ugyanakkor komoly ember rendszerben gondolkodik. Rendszerben építkezik. És rendszerben módosít az építményén. A…..
deejayy 2012.08.31 11:59:29
@Leskó Norbert: jó nektek.

Betekintésem van néhány általános célú portál analitikájába, 15-20% között van az 1024x768-as felbontás... :\
Amikor először megszellőztette a BERG tavaly év végén, hogy egy olyan mininyomtatót fog piacra dobni, mely kinyomtatja nekem az érdeklődésemnek megfelelő cikkeket, híreket, eseményeket egy miniújságba, nagyon klassznak tűnt az egész koncepció. Elsősorban a kivitelezés finomsága…..
BuheraBlog wifite v2 (r85) 2012.06.18 10:35:00
Reggel DrMcKay updatelt hogy megjött a wifite r85. Szeretjük mert wifi mass pwnage-re pentesztelésre olyan mint a nagy piros "hack everything" gomb, csak ez működik. Bekerült a reaver-wps, két új WEP támadás (cafe-latte, hirte), plusz egy zsák bugfix. Azt mondja az ember hogy powa lett a…..
A helyzet változott meg, nem mi – ezzel indokolta tavaly év végén egy emlékezetes interjújában a kormány IMF-politikájában bekövetkezett fordulatot Orbán Viktor. Politikai értelemben kétségtelenül kalandos hónapok teltek el azóta, és bár a tárgyalások órákon belül…..
deejayy 2012.07.17 07:05:49
@anonymand: TG politikai elemző, azzal foglalkozik. Az, hogy ennek milyen hatása van vagy lesz a társadalomra, az más elemzőkre tartozik. Természetesen nekem is azonnal az jutott eszembe, hogy 'jó-jó, hogy OV nyer, de ez nekünk pont a vesztes helyzet'.
Biztosan nagy hibát követtem el, amikor adóbevallás után, hót fáradtan azt gondoltam megnézem, hogy muzsikál a Google Drive. Mondjuk biztos én vagyok a hibás ezekért  a sorokért, és azért is, hogy szerintem majd feedback-et is kell írjak - már ha lesz még erőm hozzá. Szóval…..
Ez most egy tesztbejegyzés. Kénytelen vagyok kipróbálni a blog.hu új adminját, mert végleg bezárják a régit. Amikor először kipróbáltam, akkor még nagyon sok bajom volt vele. Aztán inkább bejegyzéseket írtam, nem foglalkoztam ezzel, használtam a régit. Eddig. És majd akkor…..
  A Modoros történetének legjobb (olvasói) posztja eddig. Hálaérzés tölti szívünk, ha meglátjuk jó Urban Gorillánkat. Köszönjük Neki.    A negatív sznobizmus „Gyakran járok elegáns és drága éttermekbe, amiknek legendás konyhája van, na de a menza a…..
deejayy 2012.04.27 20:40:48
Onlinemarketing blog Megéri? 2012.04.13 11:45:26
Kedves mindenféle cégek, akik kitartóan küldözgettek levelet a mindenféle info@-os email címekre!Megéri? Komolyan kérdezem: jönnek belőle a megrendelések? Én tudom, hogy ez a fajta spam küldés törvényileg megengedett, de ne legyenek illúzióitok, ez attól még spam. Éppen csak…..
deejayy 2012.04.16 07:33:39
Elsőre olvasásra az origo cikkét no comment taggel akartam felpostolni, de nem... idézet, aztán van comment. A számítógépes rendszerekkel kapcsolatos visszaélések jóval szigorúbb büntetését javasolja az Európai Unió illetékes szakbizottsága: ennek értelmében már az is…..
BuheraBlog Pszichológiai kutatás 2012.03.26 17:16:00
Hannibal Lecter kérését közvetítem :)  Kedves Hackerek!Néhányan emlékezhettek rám a Hacktivity rendezvényekről. Pszichológus hallgatóként, a hackerek személyiségjellemzőit szeretném vizsgálni, ehhez kérem szépen a segítségeteket. Kérlek, töltsétek ki…..
deejayy 2012.03.27 08:04:07
@theshadow: akkor a kiserlet.exe miert van ott? :)
Holnap egy konferencián beszélgetek pár emberrel arról, hogy mi történt az IRC-korszak kezdete és a lájkolás kultúra között. Az igazat megvallva, az IRC annyira régen volt, hogy nekem elsőre ez ugrott be a témáról:  Randall Munroe érdekes kísérletbe kezdett. Megfigyelte…..
Ma reggel küldte ddq kollega a chronozoomproject.org vizualizációs projekt linkjét, és bevallom negyon elvarázsolt. Még ha tudom is, hogy bármi kevés gyakorlati haszna lehet a közeli jövőben, azért látok benne fantáziát - csak úgy mint ahogy érdekes volt kb. 3 évvel ezelőtt a…..