Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molekulapályamunkás

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlagfű (latin nevén Ambrosia artemisiifolia) évről évre sok százezer ember életminőségét rontja a növény virágzásának idején, mivel virágpora a jelentős allergének közé tartozik. A mintegy 100 évvel ezelőtt, Észak-Amerikából behurcolt parlagfű agresszíven terjeszkedik, és ennek a folyamatnak az…..
molekulapályamunkás 2018.02.15 02:38:54
@Jordy Nelson: Fene alapos magyarázat.
Holnap délben Ferenc pápa átlépi a fénysebességet. "Vélhetően".
molekulapályamunkás 2018.02.21 09:46:40
@Jordy Nelson:
"...de szerintem ez nem igényel több bizonyítást."
Jó hogy odakerült az a 'szerintem'. Ez a Wikipédiával nyakonöntött eszmefuttatás a kérdést illetően semmi komolyan vehető tudományos tényközlést nem tartalmaz. Ha már válaszra szánja magát, hivatkozzon agrártudományi/mezőgazdasági szakmunkákra a Wikipédia és a saját feltételezései helyett.
Továbbra is homályos, miben tér el (ha egyáltalán) a kecske májának méregtelenítő képessége az emberétől. És itt nem az emésztőenzimek az érdekesek, hanem a májenzimek. Előbbiek a növényi toxinok jelentős hányadát kitevő szerves kismolekulákkal (pl. alkaloidok, illóolajok) semmit nem tudnak kezdeni.
Továbbá a kecske csak egy példa volt, legelnek ott még más haszonállatok is (birka, szarvasmarha, ló, szamár), a vadon élőkről nem is beszélve.
Fenntartom, hogy az ilyen állatokra vonatkozó táplálkozástoxikológiai megfigyelések humán vonatkozásban is értékesek.
molekulapályamunkás 2018.02.24 07:54:48
@fordulo_bogyo:
Ez hasznos megjegyzés, kiváltképp hogy a fenti poszt éppen a parlagfű fogyasztásával foglalkozik.
Azt hittem, a nonihullám már lecsengőben van, aztán tessék, itt az apropó, hogy újra beszéljünk róla: az egyik neves egyetem prominens oktatójáról azt írják, nonival házal. Miért baj ez? Szégyen lenne, ha valaki egy kis mellékessel egészíti ki közalkalmazotti bérét?…..
molekulapályamunkás 2018.02.18 18:02:03
@Jordy Nelson:
"Az emberiség túlélése szempontjából egy nagyon hasznos előítélet, hogy semmit sem eszünk meg szívesen, ami kék. Ez nem tanult dolog, genetikai. A kék dolgok általában meg vannak romolva, az az ember, aki előítéletből nem eszik kék dolgokat, jobb eséllyel életben marad, mint aki kipróbálja a kék pudingot."

Szilva, szőlő, szeder, áfonya... Az emberiség napjai meg vannak számlálva.
:D
Az értéktelen egészségügyi tanácsokat osztogató weboldalaknak se szeri, se száma. A stupiditási lista élén nagy a tolongás, de egy viszonylag új versenyző nagy lendülettel tör élre: a ripost.hu Medicina rovatát szerkesztők olyan szintű dilettantizmussal írják a cikkeiket, hogy az már felveti a…..
molekulapályamunkás 2017.12.13 09:20:40
@Karmica:
Ja igen, és nem beszélve a szöveg egyéb problémás részeiről.
Pl.: "By increasing a cancer patients body pH and making it more alkaline, alternative cancer treatments such as intravenous vitamin C and ozone therapy becomes much more effective."
A rákbeteg lúgosított szervezetébe a savas karakterű C-vitamint injekciózzák. Persze itt megint az egész test lúgos, nemcsak a daganat. Csiki-csuki.
molekulapályamunkás 2017.12.13 13:20:31
@Karmica:
Érdemi választ a kifogásomra nem kaptam.
Én nem tettem összehasonlítást semmiféle "komoly kezelési mód"-dal, jelentsen ez bármit is. Tehát nem értem, miért hoztad ezt fel.
Az, hogy Te meggyógyultál nagyon jó. De talán másokra sem ártana gondolni. Tudod mit hiányolok rettentően? Hogy ezek a derék, emberi életek megmentésére felesküdött mexikói doktorok miért is nem tárják a legszélesebb szakmai/laikus közvélemény elé ezeket a kiváló eredményeket. Pl. Rád vonatkozóan egy ún. esettanulmány formájában. Más orvosok tollából számos ilyet lehet olvasni daganetkezeléssel foglalkozó folyóiratokban. A páciensek személyes adatait anonimizálva részletesen leírják a betegség diagnosztizálását, a kezelést és annak hatását, továbbá a közben elvégzett vizsgálatok eredményeit.
Nem az lenne a cél, hogy eljárásuk hatékonyságáról a lehető legszélesebb körben meggyőzzék kollégáikat elősegítve ezzel még több rákbeteg életbenmaradását? Erre irányuló tevékenységnek azonban nyomát nem találom a honlapjukon (azt a néhány betegvideót nem tudom ide sorolni). Nem találod ezt (is) kissé különösnek?
molekulapályamunkás 2017.12.14 08:50:59
@Karmica:
"...elmondaná laikus nyelven, mi történik a szervezetben napi 3 kanál szódabikarbona szájon át történő bevitelekor? Kiváncsi lennék, van e nektek egyszerű magyarázatotok, vagy csak tudományos szókinccsel tudjátok ezt előadni. Mert úgy biztos, hogy az átlagember nem figyel oda rátok. Ők ugyanis egyszerű emberek akik egyszerű magyarázatot várnak. "

Egyszerű, közérthető magyarázatot vársz, miközben korábbi válaszaidból az látszik, hogy a mexikói oázis honlapján olvasható, a hétköznapi racionalitás (=józan ész) szintjén megbukó zagyva szöveg számodra nem probléma. És nem, ennek az észrevételéhez nem kell orvosi vagy egyéb természettudományos végzettség, csupán figyelmes, kritikus olvasás. Még a pH fogalmával sem kell tisztában lenni, elég annyit felismerni, hogy először valamiről azt állítják hogy az növekszik, majd meg azt, hogy nem változik. Vagy ez éppen megfelel az "egyszerű emberek egyszerű magyarázatot várnak" elvednek?
De azon a kérdéskörön is lazán túllépsz, hogy miért nem teszik közzé szakmai fórumokon (és közérthető formában egyszerű emberek számára is!) részletesen dokumentált kezelési eredményeiket.

"Talán ha felveszed velük a kapcsolatot, szerintem adnak választ a kérdéseidre."
Te felvennéd a kapcsolatot egy olyan óvodával, amelyik pl. ilyesfajta ismertetővel rukkol elő?
Óvodánkban különleges hangsúlyt helyezünk a magatartászavarokkal küzdő és egészséges gyermekek vegyes csoportokban történő nevelésére, mert ez kedvező hatást gyakorol előbbiek szociális és kommunikációs készségeire.
...(majd később ugyanitt)
Tapasztalataink szerint magatartászavarokkal küzdő és egészséges gyermekek közös nevelése semmiféle előnnyel nem jár.
De miből és mit? Szülőként természetesen laikusnak számítok, amikor általános iskolás gyermekeim könyveit nézegetem: nem rendelkezem azzal a tudással és tapasztalattal, amely alapján meg tudnám ítélni, mennyire jó (tartalmilag, módszertanilag) egy tankönyv. Egyetlen szűk terület van, amihez hozzá…..
Egyáltalán: jó-e valamire a grépfrút (azon kívül, hogy kellemes ízű, értékes összetételű gyümölcs)? Ha igen, melyik részét érdemes felhasználni? Mit érdemes tudni a tucatszámra forgalomban lévő grépfrútcseppekről? A hazánkban bejegyzett étrend-kiegészítők listáján az Országos Élelmezés- és…..
Quantum woo: kísérlet az irracionális hiedelmek és a kvantumfizika összeegyeztetésére; áltudományos állítások alátámasztása kissé misztikusan csengő kvantumfizikai fogalmakkal. A következő írásban egy olyan, erősen vitatható módszert elemzünk, ahol szívesen dobálóznak…..
molekulapályamunkás 2017.09.11 12:24:25
@kodpiszkalo:
Egyértelmű, világos fogalmazást ajánlok.
Pl. "Milliméteres hullámhosszt (30-300 GHz-es frekvenciát) a távközlésben használják: ezen sugároznak például a WiFi modemek. Emellett radarok is üzemelnek ezen a hullámhosszon. Az emberi test ilyen tartományban sugárzást nem bocsát ki, ahogyan más élőlények sem."
ködpiszkáló az élet iskolája 2017.02.05 21:12:42
Mi értelme van iskolába járni? Az életnek tanulunk, nem a tanárok kedvéért - elméletileg. A valóság persze néha ennek szöges ellentétét mutatja: előfordul, hogy olyan emberek, akikről feltételezhető, hogy kémiából legalább kettest kaptak az általános iskolában és a középiskolában, épp a lényeget nem…..
molekulapályamunkás 2017.03.03 10:49:02
@fordulo_bogyo:
"Nincs olyan elelmiszer, egyetlen sem, ami ONMAGABAN az ember számára ideális."
De van: az anyatej.
ködpiszkáló jog és józan ész 2016.12.16 11:40:55
A blogon többször volt már szó a homeopátiáról. A jelenlegi írás vendégposzt, Deák Ferenc írása - elgondolkodtató és tanulságos történet a jog és józan ész útvesztőjében: 2016 februárjától várt elbírálásra az a törvényességi vizsgálati kérelem, melyet az Alapvető Jogok Biztosi Hivatalánál…..
molekulapályamunkás 2017.02.01 11:10:01
@fordulo_bogyo:
"Az elmult negyven evben DNS-sel dolgozo kutato voltam, egy csoppet ertek hozza... A DNS nem sugaroz, nem elektromagneses, es termeszetesen nem is merheto ez a nem letezo sugarzas."

Csak az egyértelműség kedvéért: ez úgy értendő, hogy kísérletesen vizsgáltad a DNS sugárzásának kérdését?
ködpiszkáló magyar nanocsoda 2014.12.12 07:50:26
Bullshit. A szó jelentése: hülyeség, süketelés, buta beszéd, blöff. Nem tudom, miért, de ez jutott eszembe, amikor a blog több olvasójának javaslata alapján elkezdtem utánanézni a Lavylites terméknek. Néhány oldal átolvasása után pedig rájöttem, nem is a termék a lényeg:…..
molekulapályamunkás 2016.03.24 13:23:45
@Broad: Csatlakozom. Több hónapja húzódik, emiatt kérdés, meg lehet-e még egyáltalán csak az emlékekre hagyatkozva írni.
Egy fokkal jobb a helyzet, ha készült hangfelvétel vagy jegyzetek.
Pedig éppen erre készültem, hiszen holnap vízkereszt napja... Szerencsére pont ma jött a hír, amelyből megtudtam: a funkcióját vesztett karácsonyfa igazi csodaszer! Gyűjtsd össze a fenyő tű­le­ve­leit! A leg­jobb vi­ta­min­bom­bát ké­szít­he­ted el be­lőle. Bár az indiánok évszázadok óta…..
molekulapályamunkás 2016.02.22 16:46:00
@fordulo_bogyo:
2016.02.17. 04:30:39
"Addig nema csond. Szerenyen meglapul."
molekulapályamunkás 2016.02.27 14:28:09
@fordulo_bogyo:
Azt próbáltam, úgy néz ki kevés sikerrel, többször is kifejezni, hogy azzal a móddal van bajom, ahogyan a bejegyzés szerzője egyes szakmai kérdéseket elintéz (lásd indiánok, nyomnyi C-vitamin). Csak hosszas huzavona után jutottunk el oda, hogy Csupor úr végül leírta: utánanézett ezeknek és nem talált adatot (2016.02.18. 18:16:26).
Mindez elkerülhető lett volna, ha ez (=utánanéztem, nem találtam) már eleve szerepelt volna az eredeti írásában.
Tehát itt egyáltalán nem arról szól, hogy én ilyen vagy olyan adatok birtokában vitatok egyes állításokat. Azt a felületes, számomra nem meggyőző módot kifogásoltam, ahogyan véleményét a szakértő kifejezésre juttatta. És egyúttal ez az oka annak, miért nem regáltam az általad idézett szakirodalomra.
molekulapályamunkás 2016.03.11 08:57:32
@kodpiszkalo:
Egyébként fellelhető néhány tudományos közlemény, amely a fenyőtea gyógyhatásával foglalkozik, sőt olyan is, ahol meghatározták a fenyőtűfőzet C-vitamin tartalmát. A cikkek tartalmát nem minősítem, a létezésüket állítom.
Nem túl nehéz rájuk lelni és én szurkolok, hogy ez sikerüljön Önnek is.
Elvégre Ön a szakértő.
"A Boiron Laboratórium az Oscillococcinumot a világ mintegy 80 országában forgalmazza, ez az egyik legismertebb terméke. Alkalmas az influenzás tünetek (hidegrázás, fájdalom, láz, orrfolyás, köhögés) enyhítésére. Alkalmazását az influenza kezdeti tüneteinek jelentkezésekor meg…..
molekulapályamunkás 2016.03.08 10:32:00
@kodpiszkalo:
Ez 'bogyo' úr inge, ne vegye magára (MagdalenaM 2016.03.08. 00:34:09).
molekulapályamunkás 2016.03.10 09:43:27
@fordulo_bogyo:
Parancsolsz?
Annyit írtam, hogy 'MagdalenaM' bejegyzése rád vonatkozik.
Mást nem.
molekulapályamunkás 2016.03.11 08:43:06
@fordulo_bogyo:
Ebben az értelemben:
Rád vonatkozik = Neked írta
Anyanyelvünk jelentésárnyalatokban gazdag.