Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Janka.Schafer

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Felhasznált zöldségek: jégsaláta alapnak, ehhez uborka. madársaláta vagy borsmustár (avagy rukkola), retek és/vagy répa, aszalt paradicsom. Citromos olívaolajjal locsoltam meg, pici sóval ízesítettem. Ha nincs otthon citromos olaj, a hagyományos is megteszi, de ebben az esetben egy kevés…..
Egy vastagabb fenekű edényben olívaolajat öntök, erre szórom a kimért mennyiségű kuszkuszt. Ezt lepirítom, sózom és fűszerezem, majd kb. ugyanennyi hideg vízzel leöntöm. Azonnal el kell zárni alatta a hőt, fedő alatt megszívja magát pont annyi nedvességgel, hogy pörgős maradjon. Egy serpenyőben…..
Olívaolajon megpirítok egy szál póréhagymát karikákra vágva, 2-2 fej lilahagymát és vöröshagymát. Izzasztom kb. 10 percig, majd köménymagot szórok rá, és azzal is pirítom. Felöntöm 2-3-szoros vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, majd 2-3 kanál vöröshagymaporral főzöm. Mielőtt kész, csorgatok bele egy…..
Olajra vöröshagymát és fokhagymát teszek, megpárolom, majd rá a savanyú káposztát.Bele köménymagot, babérlevelet, és így párolom. Majd egy kanál őrölt paprikát teszek bele, öntök rá egy kevés vizet, és tovább párolom. Barna rizst főztem hozzá, ezzel rétegezem, illetve gabonakolbásszal. Tetejére jofu…..