Adatok
Sárga Diána_dietetikus
40 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Hozzávalók 4 főre
- 200 g édeskömény (kb. 2 db zsenge belső része)
- 100 g gránátalma (kb. 1 db)
- 150 g narancs (1 db közepes méretű)
- 120 g sárgarépa (kb. 2 db közepes méretű)
- 50 g póréhagyma
- olívaolaj, fahéj
Elkészítés:
Előszőr megtisztítjuk az édesköményt, amelynek a belső zsenge…..
Hozzávalók 12 db-hoz
- 80 g lencse (száraz)
- 100 g paradicsom
- 30 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál lenmagpehely
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
- 1 db tojás
- só, bors, babérlevél
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk, majd másnap…..
Hozzávalók 4 főre- 240 g kuszkusz (szárazon mérve)- 4 db közepes méretű paradicsom- 15-20 szem magozott fekete olívabogyó- 8 teáskanál zöld pesto- 8 teáskanál olívaolaj- 8 teáskanál reszelt parmezán sajt- Fűszerek: só, bors, pici citromlé, bazsalikom
ElkészítésA kuszkuszt…..
Hozzávalók 10 szelethez- 150 g zabpehelyliszt (gluténmentes)- 50 g mandulaliszt- 1 db tojás- 100 g vaj (laktózmentes)- 25 g negyedannyi édesítő- 1 tk. sütőpor (gluténmentes)- 1 csipetnyi só- 60 g mogyoró- 75 g cukormentes étcsokoládé+kevés liszt a nyújtáshoz
ElkészítésEgy edénybe kimérjük a…..
Hozzávalók 4 főre- 600 g érett paradicsom- 3 evőkanál olíva olaj- 3 teáskanál útifűmaghéj- 1 gerezd fokhagyma- só, bors
ElkészítésAz érett, szép piros paradicsomokat megmossuk, nagyobb darabokra vágva egy edénybe helyezzük, amelyben majd össze tudjuk turmixolni. Hozzáadjuk az olíva olajat,…..
Hozzávalók 4 főre:- 280 g bulgur (szárazon mérve)- 4 db közepes méretű paradicsom- 80 g fekete olíva bogyó- 40 g póréhagyma- 1 nagy maréknyi rukkola- 200 g feta sajt (laktózmentes)- 4 evőkanál olíva olaj- só, bors, citromlé- ízlés szerint: friss bazsalikom, koriander
ElkészítésA bulgurt kétszeres…..
Hozzávalók 12 szelet tortához
Torta alapjához
- 120 g korpovit keksz
- 90 g dió
- 20 g xilit
- 90 g vaj (laktózmentes)
Krémhez
- 60 g zsírszegény túró (laktózmentes)
- 150 g zsírszegény mascarpone (laktózmentes)
- 40 g natúr joghurt (laktózmentes)
- 3 db tojás
- 20 g xilit
- 40 g…..
Hozzávalók 4 személyre
Főzelékhez- 800 g zöldborsó- 250 g vöröshagyma- 4 gerezd fokhagyma- 4 maréknyi friss bazsalikom- 4 evőkanál tejföl 12%-os (tejmentes változathoz kerülendő)- só, bors- 1 evőkanál olaj
Vagdalthoz (4 db)- 100 g amaránt (szárazon mérve)- 200 g darált sertéslapocka- 2 gerezd…..
Hozzávalók 12 szelethez:- 100 g barnarizs liszt- 100 g köles liszt- 2 db tojás- 80 g light margarin (tejmentes)- 0,5 csomag sütőpor (gluténmentes)- 1 db nagyobb citrom leve és reszelt héja- kb. 25 db nagy levél bazsalikom- 50 g xilit- 20 g eritrit
ElkészítésElőször alaposan megtisztítjuk a…..
Hozzávalók 6 fagyihoz:- 100 g szeder- 100 g áfonya- 160 g kókuszkrém- 6 db fagyi forma
Elkészítés:Néhány alapanyagból egyszerűen készíthető házilag gyümölcsfagyi.Ahhoz, hogy különböző színűek legyenek, először a forma kb. feléig/ egy harmad részéig öntjük a kókuszkrémet, majd betesszük a…..
Hozzávalók 4 főre- 100 g nyers zöldborsó- 1 kis gerezd fokhagyma- 10 g vöröshagyma- 30 g natúr földimogyoró- 2 evőkanál olívaolaj- víz, citromlé- só, bors, friss bazsalikom
ElkészítésA zöldborsót szükség esetén kipirgáljuk és alaposan megmossuk. Egy olyan edénybe helyezzük az alapanyagokat, amelybe…..
Hozzávalók 4 főre- 350 g sovány túró- 175 g joghurt- 600 g eper- 20 g útifűmaghéj- 15 g szeletelt mandula
Elkészítés:Az epret megmossuk és eltávolítjuk a leveleit. A gyümölcs 2/3-át összeturmixoljuk az útifűmaghéjjal, majd négy pohár aljára egyenletesen eloszlatjuk. Amíg készül a desszert többi…..
Hozzávalók 25 db-hoz:- 350 g zabpehelyliszt (gluténmentes)- 150 g mandulaliszt- 100 g darált dió- 1 teáskanál sütőpor- 120 g eritrit- 60 g xilit- 250 g vaj (laktózmentes)- 3 evőkanál tejföl ( laktózmentes)- víz- 1 teáskanál lekvár/ischler (cukormentes)- 100 g étcsokoládé (cukormentes)- 50 g vaj…..
Hozzávalók 1 személyre:4 közepes méretű gombafej (kb. 120 g)10 g szárított paradicsom4 db mozarella golyó1 evőkanál olívaolaj120 g zöldborsó100 g sárgarépa40 g kefir2 teáskanál mustársó, bors, bazsalikom
Elkészítés:A gombafejek törzsét eltávolítjuk, majd a fejeket alaposan megmossuk. Ezt követen…..
Hozzávalók 6 szelethez- 6 db tojás- 6 evőkanál (90g) zabpehelyliszt (gluténmentes)- 3 evőkanál xilit- 3 evőkanál eritrit- 6 evőkanál víz- 150 g érett, puha avokádó- 150 g cukormentes fehércsokoládé- 150 g light túró- 30 g light margarin- Ehető ibolya kb. 40 db
ElkészítésA torta alapjához klasszikus…..
Hozzávalók 10 szelethez- 100 g zabpehelyliszt (gluténmentes)- 50 g barna rizsliszt- 200 g erdei gyümölcskeverék- 2 tojás- 100 g vaj (szükség esetén laktózmentes)- 1,5 dl tej (szükség esetén laktózmentes)- 1 csomag sütőpor (gluténmentes)- 100 g xilit- 60 g eritrit- csipetnyi só
ElkészítésA liszteket…..
Hozzávalók 4 személyre80 g natúr joghurt80 g light mascarpone100 g sovány túró100 g gránátalma60 g zabpehely (gluténmentes)4 csapott teáskanál xilitReszelt citromhéj
ElkészítésA joghurtot, mascarponet és a túrót kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, illetve az…..
Hozzávalók 6 db palacsintához:60 g hajdinaliszt60 g barna rizsliszt2 teáskanál útifűmaghéj1 mokkás kanál sütőpor4 teáskanál xilit2 „S” méretű tojás30 g vaj1 dl tej2 teáskanál kókuszzsír100 g ricotta100 g mangó
Elkészítés:Kimérjük és összekeverjük a liszteket. Hozzáadjuk az útifűmaghéjat, a sütőport…..
Hozzávalók 12 szelet pitéhez:
Tésztához: - 120 g zabpehelyliszt (gluténmentes)- 80 g barna rizsliszt- 100 g vaj- 60 g nyírfacukor- 40 g eritrit- 4 evőkanál víz- 1 evőkanál útifűmaghéj- 1 db tojás
Krémhez:- 300 g natúrjoghurt- 250 g light mascarpone- 250 g sovány túró- 20 g xilit- 1 citrom reszelt…..
Hozzávalók 20 db kekszhez:- 80 g cirokliszt- 80 g gesztenyeliszt- 10 g útifűmaghéj- 2 db „S” méretű tojás- 40 g vaj (laktózmentes)- 40 g xilit- 20 g eritrit- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék- + liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:Először mérjük ki és keverjük össze a száraz alkotókat, a liszteket,…..
Hozzávalók (10 szelethez):
Tésztához
- 100 g barna rizsliszt- 60 g cirokliszt -80 g margarin- 60 g nyírfacukor- 20 g eritrit- 1 db tojás- 4 evőkanál víz- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
Töltelékhez:
- 2 nagyobb darab alma- 1 evőkanál citromlé- 10 g nyírfacukor- 1 teáskanál mézeskalács…..
Hozzávalók 6 db muffinhoz:
- 60 g száraz quinoa- 1 cukkini (kockára vágott) kb. 200 g- 75 g zsírszegény túró (szükség esetén laktózmentes)- 2 egész tojás- 4 tojás fehérje- só, bors, zöldűszerek
Elkészítés:
Először a quinoát feltesszük főzni kétszeres mennyiségű sóval, borssal, zöldfűszerekkel…..
Hozzávalók (8 szelethez):
- 120 g zabpehelyliszt- 60 g búzaliszt- 1 csomag sütőpor- 50 g light margarin- 1 doboz natúr joghurt (125 g)- 2 evőkanál méz- 50 ml frissen facsart narancslé- 1 narancs reszelt héja- 1 db vanília rúd- 80 g áfonya- 50 ml 1,5%-os tehéntej- 1 csipetnyi só
Elkészítés:
Az…..
Hozzávalók 4 adaghoz:- 300 g cékla- 150 g natúrjoghurt (szükség esetén laktózmentes)- 2 evőkanál light majonéz- 4 szelet teljes kiőrlésű tortilla / gluténmentes tortilla- 20 g pirított tökmag- citromlé, só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A céklát hideg vízbe tesszük és héjával együtt addig főzzük,…..
Hozzávalók (4 személyre):
- 120 g sovány túró- 100 g light mascarpone- 1 doboz natúr joghurt (125 g)- 300 g bogyósgyümölcs keverék- 1 evőkanál xilit/nyírfacukor- 150 g teljes kiőrlésű keksz- 2 teáskanál útifűmaghéj- reszelt citromhéj, reszelt narancshéj- 1 rúd vanília bél- fahéj, kardamom-…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
2 egész tojás és 4 fehérje javasolt a receptbe.