Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karikásostor - Sírásók naplója

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan vannak, akiktől hallottam, hogy nem nagyon tanultak meg alkudni. Egyiptomi látogatásunk során pedig ez tulajdonképpen kötelező, hacsak nem Krőzus a vezetéknevünk. A legjobban talán úgy fogalmazható meg a dolog, hogy pofátlanul alkudni kell, hiszen az utcai árusok, taxisok is…..
Nem reméltem, hogy ilyesmire is eljutok, de meghívást kaptam egy igazi japán esküvőre! Szorgalmasabbik japán tanárnőm ugyanis augusztus végén férjhez megy, s a mi 4 fős csoportunkat is meghívta mind a szertartásra, mind az utána következő partyba, ami persze cseppet sem fog…..
Aurelianus által veretett érme Palmyra legyőzése után Történetünket ott hagytuk abba, hogy az első római - Szasszanida összecsapás is döntetlennel zárult. A konfliktust lezáró Lucius Domitius Aurelianus kr. u. 270-275 közötti uralma már a birodalom 235-284 közötti…..
Babakocsival vonaton nem semmi dolog. Igaz a Nyugatiban tényleg lehetett volna jegyet venni, és így jogos a 2200 pótdíjas dolog. A jv saját zsebbe akarta azt a 300 forintot. Persze, hogy nem ad jegyet, meg nem fog rendőrt hívni... Tanulság: mindig időben vedd meg a jegyed... A retúr meg…..
1552. július 9-ről esne szó. Drégely ostromáról és Szondi György haláláról.Maga Drégely vára szemben Nagyoroszival, a Drégelypalánk néven lévő mai településtől délre, előbbihez közelebb, erdős területen található. Jól ellenőrizte a Börzsöny keleti oldalán…..
Természetesen Vajdahunyad várához is kapcsolódik egy-két legenda; ezek közül ma a várudvaron látható kút köré font történetet meséljük el nektek. Persze garancia nincs, hogy minden száz százalékig úgy történt volna, ahogyan itt alant olvashatjátok, de a lényeg változatlan.…..
Karikásostor - Sírásók naplója 2008.07.15 11:28:37
 1513. október 17-én, a Vicenza melletti csatamezőn Joachim Löw Georg von Frundsberg, a sváb kisnemesből lett ladsknecht-kapitány, zsoldosai élén végigtekintett a velenceiek sokszoros túlerőben lévő seregén, és a kétkedőkhöz imígyen szólott: Viel Feind, viel Ehr'…..
Karikásostor - Sírásók naplója 2008.06.27 10:15:26
www.youtube.com/watch?v=UszRRCFCW1w

Bocs ezt nem hagyhattam ki...
A Holt tengerre néző, egyetlen gigantikus, 200-300 méter magas, 550 méter hosszú és 300 méter széles sziklára épült Maszada erődje a zsidó hazaszeretet megnyilvánulásának egyik emblematikus helyszíne. Olyan ez nekik, mintha nekünk valaki összegyúrta volna Szigetvárt Buda…..
Shapur síremléke: Shapur és Valerianus, az előbbi a lovon.Ebben a postunkban a nép követelésének teszünk eleget, és folytatjuk a sorozatunkat a második szériával (az első népszerűsége megütötte a megfelelő szintet, ezért a cég a folytatás mellett döntött). Sorozatunk első…..
A rómaiak a Krisztus születése körüli időkben jelentek meg a Dunánál, s uralmuk Budapest területén közel fél évezreden át tartott. A Római Birodalom határát jelentő Duna stratégiailag tette fontossá Aquincum városát. A 2. század elején Alsó-Pannónia (Pannonia Inferior)…..
A Hajógyári-szigeten megvalósuló „Álomsziget”-projekt keretében a Hadrianus római császár korabeli, egyedülállónak számító helytartói palotakomplexum melletti egyéb régészeti lelőhelyek feltárását készítik elő. A próbafeltárások a beruházáshoz tartozó…..
Karikásostor - Sírásók naplója 2008.06.11 18:57:00
Ahogyan azt tapasztalhattátok, blogunk az ismeretterjesztés, a szórakoztatás és a közszolgálatiság hármas béklyójában vergődik. Úgy gondoljuk, most induló minisorozatunk a romániai közúti közlekedésről mindhárom elvárásnak maradéktalanul megfelel. Május végén abban a…..
  Itt olvasható az ukrán békefenntartó 2004-es iraki kalandjait taglaló személyes beszámoló ötödik része. Folytatás két hét múlva. *** A koalíció áttekintette, hogy általánosságban hogyan is "harcolunk", s az elemzés eredményeként Moszulból hozzánk vezényelték az…..
 Aki csak egyszer is látta Ilja Repin Rettegett Iván megöli fiát c. (eredetileg Rettegett Iván és fia, Iván - Иван Грозный и сын его Иван 16 ноября 1581 года - című) képét, az nem felejti azt a rémült tekintetet, amely minden oroszok cárjának -…..
Karikásostor - Sírásók naplója 2008.05.30 14:59:20
Minden katona álmai közé tartoznak az olyan feladatok, amikor kis csapatban, valami a helyőrségtől - és a szemléző elöljáróktól - távolabb eső helyen, komolyabb tevékenység nélkül lehet eltölteni egy kis időt. Ilyenkor nincs ébresztő, az ember csak heverészik, némi szerencsével megismerkedhet a…..
A béka marad Elefántok 2008.05.25 22:13:00
A természettudományok a köztudatban az objektivitással és az egzakt pontossággal társulnak. Valójában azonban sok olyan része van a természettudományoknak, ami a legkevésbé sem objektív és mégannyira sem egzakt. A természettudományok családjának legkisebb és éppen ezért…..
Budapesti városi rendezvénysorozat, éljen! Urbitális majális a böcsületes neve neki. Hát ez olyan magas labda, hogy azt se tudom, hol csapjam le. Van ugye az orbitalis szó, amely az orbis -is m (kör; orbis terrarum: földkerekség) szóból származik, jelentése: "valamely égitest…..
   A haditengerészetről szóló történeti összefoglaló könyvek azon része, amelyekkel én találkoztam, csak az előszóban emlékeznek meg az ókori kollégákról, majd ugranak is a késő-középkori európai flottákhoz. “A haditengerészeteket a 15. Század végével…..
Karikásostor - Sírásók naplója 2008.05.23 17:29:03
Ezek Mersa Gawasis-ról szóló előzetes jelentések:

projects.imrd.org/wadigawasis.htm


Én a hajózási részletekhez nem igazán értek, de nagyon-nagyon izgalmasnak találtam az előadáson, hogy a helyi (egyiptomi) kerámia mellett sikerült elkülöníteniük dél-arábiai cserepeket + még egy valószínűleg Szudán - Eritrea partvidékéhez köthető leletcsoportot, azt mutathatja, hogy ez a terület lehetett azonos Punttal.
Itt olvasható az ukrán békefenntartó 2004-es iraki kalandjait taglaló személyes beszámoló ötödik része. Folytatás két hét múlva. *** A csata után sokszor feltettem magamnak a kérdést; miként történhetett meg az, hogy bár egész nap harcban álltunk a városban nálunk…..
Karikásostor - Sírásók naplója 2008.05.22 21:03:22
Magát az utazást megelőzően az ember értelemszerűen gondoskodik a szállítóeszközről. Az, hogy repülni fogunk, nyilvánvaló volt; sem a rendelkezésünkre álló idő, sem a pénztárcánk nem tette volna lehetővé, hogy a hajót, illetve a szárazföldi közlekedést válasszuk, arról…..
>Minden katonai egység, minden hadsereg története szervesen összefonódik az anyaországgal, illetve a nemzettel, melyből táplálkozik, s különösen igaz ez a zsidó állam 170 ezer főnyi fegyveres erejére (melynek ejtőernyőseiről úgy fél évvel ezelőtt már született poszt). Az…..
Karikásostor - Sírásók naplója 2008.05.22 08:34:41