Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gkakuk

150 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A török hadsereg további előrenyomulása Szíriában elvezethet egy közvetlen orosz-amerikai konfrontációhoz", mondja a Kurd Munkáspárt külügyi főnöke Riza Altun. Észak Irakban, a Kandil hegységben, a PKK katonai parancsnokságán találkoztunk. Riza Altun (60) a Kurdisztáni Közösségek Szövetségének…..
BalkanCamino A Kandil hegységben 2016.11.22 15:17:47
Észak Irakban a Kandil hegységben van a PKK, a Kurd Munkáspárt katonai parancsnoksága. Itt jártam nem olyan régen. Ez a rövid video erről szól. Mivel a Kandilt a török légierő rendszeresen bombázza ezért csak olyan felvételeket készíthettem, amelyeket nem segítik a bombák célba juttatását. Egy…..
Zajlik az Iszlám Állam kisöprése Irak területéről. A térség alapvető változások előtt áll, létrejöhet például az önálló Kurdisztán.    [megjelent a Magyart Narancs 2016.október 27-i számában]   Október 17-én hajnalban, nem sokkal azelőtt, hogy Hajder Al-Abadi iraki miniszterelnök hivatalosan is…..
BalkanCamino Ismered Maya Goldot? 2016.11.20 10:57:49
2016. nov. 09.,Erbil, Telskof, Iraki Kurdisztán Az Iszlám Állam napjai immár végesek Irakban, de a nagy kérdések még nem dőltek el. Helyi keresztény és kurd pesmerga harcosok a fronton, Törökország és Irán a háttérben. „Öt perc múlva idejön a tábornok, addig várni kell” – magyarázza a kurd…..
BalkanCamino In the Qandil 2016.11.20 10:46:32
Spent a few days in the Qandil Mountains in Northern Iraq. This is the place where PKK's military command is located. This is a short video on my visit.  ..
A Ninive síkság fölött a Bashir hegység fennsíkjáról rálátni a Moszultól keletre zajló hadműveletekre. A kurd Peshmerga erők az eddig elfoglalt településeket biztosítják. Moszulnak, Irak második legnagyobb városának a visszafoglalását az Iraki Hadseregre hagynák. Persze ez nem biztos, hogy így…..
  Egy éppen majdnem szétesett, de még valahogy üzemképes – Inshallah – Nissan mikrobuszban, a hiányzó ablak mellett, a hátsó ülésen ülve érkeztem meg az iskola udvarára. A tenyérnyi focipályán a kapu mögött egy göndör hajú fickó lépdelt, kimérten, méltósággal és egy skót dudát fújt. A focipálya…..
Ahogy a menekült tábort a felkelő nap első sugarai bevilágítják. Jó lett volna. De a nap észrevétlenül kelt fel. Nem voltak a hegyek fölül laposan bevilágító első sugarak. Nem volt semmi, mert az időjárás, gondolom, a nyári időszámításra való áttéréssel kart karba úgy döntött – ez a reggel a kutyáké…..
BalkanCamino Ha menekülni kell 2016.03.25 16:29:02
Néhány évvel ez előtt a szíriaiak álmukban sem gondolták, hogy egyszer neki kell indulni, mindent, pontosabban azt, ami maradt belőle, hátrahagyni és menekülni kell, mert a hely, ahol viszonylagos jólétben és biztonságban éltek egyik hónapról a másikra élhetetlenné válik. De aleppóiak és…..
BalkanCamino Indulási oldal 2016.03.24 09:06:24
  Ott ült a szálloda előtti parkban, ami nem is igazán volt park, inkább egy beugró, egy kis tér a szálloda és a templom között, az Agiosz Konsztantinosz sugárút mellett, Athén belvárosában, méterekre a Omoniától. Ahogy ült, olyan ülés nem is létezik. Negyvenöt fokba dőlt balra, mintha inkább a…..
BalkanCamino Brüsszel után 2016.03.22 12:00:50
  Már el is kezdődött. Még ki sem hűlt a brüsszeli robbantásban elhunyt áldozatok holtteste, a vér még meg sem alvadt a repülőtér padlóján, már elkezdődött a beteljesült jóslatok igazolásának írásba foglalása, az „ugye mi megmondtuk” sarlatánkodás, az mutogatás az egyetlen indokra, ami egy ilyen…..
BalkanCamino Csak emberek 2016.03.20 07:10:35
  Itt baktat előttem ez az öregember, vizes cipőjével tapossa a néha teljesen váratlanul süppedős parti kavicsot, a balból hiányzik a fűző, jobb karját mellette egy fiatalabb tartja, segít neki, amikor bizonytalanná válik a lépés a nagyobb köveken. Szürke szövetzakója majd szétpattan a hátán, de…..
Egy egész flotta parkol mitilini kikőtőjében. Lajstromjel egyiken sincs. Egy ilyen hajón való utazásért a csempészek a gumicsónakos átkelés árának háromszorást is elkérik. Ez 3000 amrikai dollár körüli összeg. Nézegessen embercsempész-hajókat. ..
BalkanCamino Jó reggelt Európa 9 2016.03.17 16:58:01
Elromlott csónakmotor, sodródás a tengeren. Kicsi izgalom, majd partotérés...
BalkanCamino Jó reggelt Európa 7 2016.03.15 18:40:47
BalkanCamino Idomeni sara 2016.03.14 07:27:39
 „...tudom, hogy gyűlölnöd kell, tudnál-e kicsit kevésbé?" L.C.   Öt napja esik. Pontosabban csütörtökön néhány órára kisütött a nap. De aztán gyorsan elmenekült. Azóta esik. A határon északról érkező Vardar már kilépett medréből. Ha tovább emelkedik a vízszint nem lesz ami megállítsa csak a…..
  Amikor éjszaka eláll az eső, hajnalban a hegyek fölé emelkedik a nap és a köd csak lenn a völgyben, a tábor felett tartja még magát, ott ragad még néhány órára, a vasúti kocsik, a sárba ragadt sátrak felett, ahonnan olyankor még nem hallatszik más csak a hurutos köhögés, olyankor még csak a korán…..
BalkanCamino A kapu zárva 2016.03.10 13:47:27
  A legváratlanabb helyzetekben, alattomosan érkezik és ott van és amikor már ott van, akkor nem lehet mit tenni. Akkor már kiesett az ember a szerepéből, a homlokráncolós megfigyelőéből, az objektív történet mesélőéből és a történet része lesz hirtelen, és sokszor, amikor azon igyekszik, hogy…..
 A Népi Teaház bejáratánál nincs jelentéktelenebb dolog Szulejmanija főutcáján. Még a felirat az ajtó felett, igen, ajtó egy keskeny faajtó, szóval még a felirat is alig észrevehető. Mögötte egy hosszú folyosó, ami olyan keskeny, hogy ha ketten szembetalálkoznak csak oldalazva férnek el egymás…..
A Ninivei Véderő (Niniveh Plain Force - NPF) az Észak Irakban élő asszíriai keresztényekből szerveződött. Az NPF a Moszultól északra lévő fronton harcol a Daesh ellen.  v              ..
BalkanCamino A kirkuki front 2016.02.15 10:23:32
  „Alamból, Tikrit mellől jöttünk” - mondta a legidősebb a négy férfi közül. Ott álltak a mérnöki precizitással ásott árok túloldalán. Öt gyerek szaladgált körülöttük, az asszonyok távolabb az út mellett ültek. „Azhaim Shahada Saleh vagyok.” A idős férfi bemutatkozott. - „A fiamat megölte a…..
BalkanCamino Csak egy pillantás 2016.02.07 16:04:26
Még nem volt reggel 10. Kávézni indultunk, mielőtt továbbrepültünk volna Athénban. Pedig nem így terveztük. Eredetileg hajóval mentünk volna, de a görög kikötői munkások sztrájkja átterveztet mindent. Repülőjegyet is csak pult alól, valójában teljesen érthetetlen módon sikerült vennünk. Leszboszra…..
BalkanCamino Greek drama 2016.02.07 16:04:21
Heydat from Afghanistan was the first person I met on Lesbos. He was sitting in front of the Blue Sea Hotel. His brother-in-law addressed me, asked for a light. That's how we started talking. Heydat's brother-in-law lives in Belgium. He flew to Greece the moment he heard what had happened. The…..
BalkanCamino Görög dráma 2016.02.07 15:57:17
Leszbosz északi oldalát mindössze tíz kilométer széles szoros választja el a török partoktól. Erre jönnek a menekültek, naponta ezrével, papírral kitömött mentőmellényben szorongva az ócska csónakokon. A hullámok magasak, s ha egy lélekvesztő felborul, sokan meghalnak – ilyen egyszerű itt a…..
- These around us are Arab villages. The people of Daesh (Islamic State) are there. After last year's autumn Peshmerga-offensive they disappeared, dispersed in these villages, - Dr. Kemal Kirkuki, former Speaker of the Kurdistan parliament uses a quite detailed presentation to introduce the…..