Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CSL

0 bejegyzést írt és 907 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta és fotózta: Pandur Zsanett   Az élet alapja a víz. Sokat hallott, már-már közhelynek tűnő megállapítás ez. Tudjuk, tudjuk, hogyne tudnánk, mégis milyen rácsodálkozással tudatosul bennünk a valós tartalma, amikor a saját bőrünkön (kertünkben) érezzük a hatásokat. A cikk első része itt…..
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
CSL 2020.11.10 10:40:00
@CSL: a viszonyt Észak-Koreával, kínát visszább szorította, nem élezte a viszonyt itt a szomszédos ukrajnában! Obama, már békenobeldíjat kapott amikor elnök sem lett aztán indított 5 háborút, szétbarmolta líbiát és egy rahedli menekültet szabadított európára majd kijelentette, hogy a közelkelet túlértékelt és magára hagyta a szövetségeseit, na most ennek az obamának az alelnöke lesz az elnök egy demens öreg aki a saját nevére nem emlékszik aki majd a fegyvergyártók meg a giga cégek bábja lesz! Tök jó!
CSL 2020.11.10 10:56:03
@chrisred:
Líbia, Szíria, Egyiptom, Ukrajna.. mindhez köze volt a CIA -nak! Irakban a kivonulással felfegyverezte az Isist, majd szétbombázta Líbiát, ahol a szélsőségesek jutottak hatalmora, utána, Szíriában is elkezdett bombázni, illetve terrorszervezeteket támogatott az állam hatalom ellen pl an Núszra front!
CSL 2020.11.10 12:02:30
@chrisred:
Az oroszok sem szentek, ők ukrajnát saját befolyási övezetként kezelik, már csak a hadiiparuk jelentős része miatt is. Az amerikaiak(obamáék) krímre akartak légibázist ezt nyílván nem engedhették.
index.hu/kulfold/2015/09/26/amerikai_hadi_felszereleshez_jutott_az_an-nuszra_front/amp
De akkoriban erről több cikk is szólt, meghát az arabok is usa támogatással tevékenykedtek a térségben és a törökök is akim konkrétan az isist támogatták a kurdok ellen és ne csináljunk már úgy mintha hülyék lennénk, amikor az usa merkel telefonjába belelát akkor nem tudják kiket támogatnak a törökök? Ez tényleg igaz?líbiában Nato csapatok voltak amerikai vezetéssel és a polgárháborút vagyhát az egész arab tavaszt a cia szervezte..
Sajtószoba Miért jobb Biden? 2020.11.07 11:34:58
Előrebocsátom: nálam Trump akkor vágta el magát végérvényesen, amikor 2017 június elsején bejelentette az Egyesült Államok kiléptetését a nemzetközi klímaegyezményből. Eddig a bizonyos napig szimplán csak ellenszenves volt számomra, mint egy milliárdos családba született, öntelt és ostoba…..
CSL 2020.11.08 09:14:04
@élveteg:
Már bocs, csak kérdés, minek kell még több autót gyártani, nincs elég így is? Nem lenne jobb a már legyártott autókat karbantartani és használni, ahelyett, hogy újakat gyártanak? Nem lenne jobb élhetőbb világot teremteni, természetközelibben élni? Mert én nem érzem boldogabbnak, meg teljesebbnek az életem attól, hogy győrben vagy ingolstadtban az audi százezerszám gyárt autót.
CSL 2020.11.08 09:17:42
Az egy nagyon elfogult írás!
- Trump lehet, hogy bunkó, de egyetlen haborút sem indított, Jimi Carter óta ő az első ilyen elnök Obama azt hiszem 5 háborút indított, és rászabadított európára többmillió menekültet, szétbaszta Líbiát, Szíriát, egyetlen célt sem ért el ezekben az államokban a káoszon kívül, illetve az Isis megerősödésén és az orosz/ iráni befolyás növekedését a térségben ennek a hazárdőr politikának köszönhetjük
- A párizsi egyezmény azon kívül, hogy szép számok vannak leírva egyetlen konkrétumot sem tartalmaz, amit pl az eu a klíma célok érdekében előirányzott pl akkumulátorokat szeretne gyártani, csak növelik a co2 kibocsájtást 1kwh litiumos akku 150kg co2 lábnyomot hordoz, a közlekedésben tudnak a legkevesebb széndioxidot megspórolni a legtöbb pénzből, de mondjuk átfogó lakásszigetelési programok nem indulnak, ahogy a lakosság épületeinek passzívvá tételét sem támogatják! Ellenben Trump kilépett a TTIP ből amivel óriási széndioxid spórolást hajtott végre. A párizsi egyezmény nem foglalkozik a talaj szétbarmolásával, a víz megóvással, hosszabb életciklusú, jacítható termékek gyártásával, ezek kellenének ahhoz, a termelés csökkentésével, csak így tudnánk a természeti erőforrásainkkal okosan bánni..
Félre ne érts Trump egy ökológiai bűnöző, de a párizsi egyezmény, hogy innen áttelepítsük a termelést egy másik helyre csak ront a helyzetünkön mert olyan helyen fognak gyártani, ahol szarnak a klímára, megmég ide is kell szállítani sik sok co2 lábnyommal.
- A faji ellentéteket nem Trump élezte, hanem a progresszívek! Trump alatt nőtt a szegény feketék bére a legnagyobb arànyban az elmúlt 40 évben, de a demokraták által vezetett államokban a járványt úgy kezelték, hogy pont ezek az emberek lehetetlenültek el és a mérgüket Trumpon meg a fehéreken akarták kitölteni a média agymosásának hatására!
- nem tudom miért lesz jó a demokrácia export láttuk milyen sikeres volt az elmúlt években is, de azért kíváncsi vagyok mit értesz ez alatt? Pl háborút indítanak Kína ellen? Vagy Oroszország ellen? Trump visszább szorította a kínai gazdasági nyomulást, de a demokraták, hogyan kívánnak fellépni? Vagy ha ők csinálják jó, ha Trump akkor rossz?
HC Nové Zámky–DVTK Jegesmedvék 5-0..
CSL 2020.11.01 01:33:07
Sétálok az utcán, előttem egy férfi megy, inge hol betűrve a nadrágjába, hol nem. „Hogy lehet valaki ennyire pacuha!” gondolom magamban. Oldalt, a játszótéren, a gyerekek boldogan lipityókáznak, kicsit arrébb, egy építkezésen a munkások furikkal hordják a sittet. A szép nyári idő egy-kettőre…..
CSL 2016.04.21 12:05:01
CSL 2020.07.03 15:51:37
@Fermentátor:
Azért írtam, hogy kisrésze! ;)
DVTK Jegesmedvék–HC Nové Zámky 4-1 Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Jól kezdtük a mérkőzést, és ami mindig fontos, mi lőttük az első gólt. Később néha túlkomplikáltuk a játékot, fegyelmezetlenek lettünk, úgy tűnt számomra, a játékosok azt gondolják, ez a meccs már megvan. Az Érsekújvár…..
Ha van egy igazán jellegzetes anyaga a legutolsó, emberek által uralt földtörténeti korszaknak, az biztosan a beton, írja az Anthropocene Magazin. A beton a leggyakrabban előforduló ember által gyártott anyag. Épületeket, felhőkarcolókat hidakat, emlékműveket építünk belőle, az ebből készült utakon…..
CSL 2019.11.09 19:50:14
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Eleve a vasérc kb 6% szenet tartalmaz azt is kb 2% körülre kell redukálni, meg ugye koksszal fűtik a berendezéseket! Kb 1 tonna CO2 keletkezik egy tonna acél gyártásakor.
Ahogy az alumínium elektrolízisét is grafittal végzik ott is CO2 /CO keletkezik kb az alumínium is 1/1 be termeli a CO2-t.
CSL 2019.11.10 20:45:15
@rdos:
Csakhogy a vízgőz pl állandó mennyiségű a CO2 meg 200ppm ről 400ppm re nőtt 200 év alatt! Az emberi tevékenység a metán koncentrációt is növeli illetve a nitrogén oxidokét. A szántással nitrogén műtrágyázással a N2O koncentrációt szintén.
CSL 2019.11.10 20:49:26
@rdos:
Nem melegszenek a tengerek, vagyis sokkal lassabban. A víz akkumulálja a hőt kb 1000 év egy víz só ciklus amikor a sarkokon kifagy a vízből a só és a sűrű sókoncentrátum lemerül a tengerfenékre és lassan az egyenlítő felé áramolva hűti az óceánt.
Legalábbis addig nem, amíg Elon Musk nem kezd el a Marson kobaltot bányászni, és Jeff Bezos nem szállít ritkaföldfémeket a Plutóról, írta Robert Bryce a Manhattan Intézet főtanácsadója a Hill cikkében. Forrás: pinterest.com A vezető demokrata elnökjelöltek mindegyike szereti az elektromos autókat.…..
CSL 2019.10.07 22:21:38
@Goyo:
Gazdaságos anyagilag, vagy a környezetre nézve?
Eddig tudtommal egyetlen kóreai cég foglalkozik újrahasznosítással mert eléggé macerás folyamat
CSL 2019.10.07 23:23:35
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Igazad van! Ráadásul szégyen, hogy anyagmérnöknek tanultam, és ilyen faszságokat írok. :(
CSL 2019.10.08 06:26:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De az megvan, hogy senki sem pont annyit eszik, amennyi éppen elég a létfenntartáshoz?
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
CSL 2019.09.27 19:18:09
@uni-cum-laude:
A korral az ember íz érzékelése is változik! Tehát mondjuk gyerekkorban az emberek jobban szeretik az édesebb dolgokat mint később, így ez a faktor is bejátszhat
CSL 2019.09.27 19:49:05
@CSOKKI MÁLNA:
Az életmód is változott! Pl a 80 as években a vidéki paraszt gazdaságokban rengeteg kézi munkaerő volt jellemző, a háztáji gazdaságok kézzel kaszáltak kapáltak. Ma meg már szinte hiányzik a falvakból az állattartás a háztáji zöldség, gyümölcs termesztés!
CSL 2019.09.27 20:06:14
@arncht:
A cukor is mesterséges...
A világoszöld csoportban már többször előkerült a nagy kérdés, hogy a környezet szempontjából mikor teszünk jobbat, ha kínából rendeljük, vagy ha ugyanazt megvesszük egy magyar kereskedőtől drágábban? A kérdésnek nyilván van egy anyagi vonzata, erre majd a végén kitérek, de nekiálltam annak, hogy…..
CSL 2019.09.14 22:44:57
@Ferencz Monika:
CO2 Is jelentősen alacsonyabb lehet mivel a földgáz/ metán CH4 sokkal több hidrogént tartalmaz és az energia nagyobb részt nem szénből hanem hidrogénből keletkezik.
A finneknek lenne miért visszavágniuk Kanadának..
CSL 2019.05.26 22:41:21
Vay Ádám: Szakmailag kicsit egy helyben maradtam..
CSL 2019.05.21 02:42:21
@lbsz:
Sztem ez nem intelligencia kérdése! Ott van pl Kimi Räikkönen ő sem szereti a felhajtást maga körül, szerintem Ádám is így van ezzel! Ő a dolgát szeretné végezni 100% profin és mint púp a hátára hiányzik egy interjú!
Nem hiszem, hogy a magánéletben is így kommunikál szóval nem gondolnám, hogy intelligencia problémái lennének!
CSL 2019.05.21 22:09:58
@lbsz:
Hát persze! Ha valaki nem pc már hülye is!
Én nem ismerem Ádámot, de nem hinném, hogy egy nyilatkozat alapján kellene megítélni a szellemi képességeit!
Svédország–Svájc 4-3..
CSL 2019.05.19 12:25:17
Úgy tűnik ez alkalommal talán mindenki egy kicsit komolyabban veszi az Európai Parlamenti választásokat mint korábban. Valahogy ezeket a választásokat korábban az ember (vagy csak én?) nem annyira tartotta fontosnak, talán mert Európa messzinek tűnt, talán mert az EP munkáját senki sem ismerte vagy…..
CSL 2019.05.08 18:29:10
@Istencsászáralfakirály:
Minden szavaddal egyetértek!
Amíg szükség lesz rám, itt leszek – Vas János Majoross Gergely, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya: “Kazahsztán megérdemelte a feljutást, amihez gratulálunk. A meccs már nem befolyásolta a tabellát, de pont ezért jó teszt volt számunkra, hogy megmutassuk, több büszkeség van…..
CSL 2019.05.05 21:52:29
@noname222:
Hát kb 2 éve amikor Chernomazt elküldték..
Mindenképpen fontos lenne legyőzni Szlovéniát Vay (Bálizs)Szabó D., Stipsicz – Wehrs, Varga A. – Macaulay, Pozsgai – Szirányi B.Erdély Cs., Sarauer, Galló V. – Nagy K., Bartalis, Sofron – Nagy G., Vas J., Bodó – Benk, Terbócs ..
CSL 2019.05.03 17:10:06
@DominiKing:
A szlovéneknek nem vizes a jég?
CSL 2019.05.03 18:51:30
@alvering2:
Most komolyan!
Egy ilyen meccs után, meg egy ilyen vb szereplés után, Te még abban reménykedsz, hogy megfogjuk a kazahokat, otthon??
Bámulatos optimizmus! Ez aztán a pozitív szemlélet! Le a kalappal!
Litvánia-Magyarország 1-4..
CSL 2019.05.02 14:57:53
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
CSL 2019.04.22 15:16:04
@LondonBudapestMetro:
De azért a brexit viszonylatból nézve a migráncsozás mégis csak a Kelet Európaiakra volt értendő, mert az EU nem kényszerítette a briteket bangladesi munkások befogadására. Szóval ebből a kontextusból nézve is mi ellenünk uszították a közvéleményt..