Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Online Cégér

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában az egyesület - Önfeledt játék a felújított "Ötholdas Pagonyban" - pályázata a debreceni körzetben bejutott az első három közé. A Debreceni Nagyerdőért Egyesület a játszótér részleges felújítását szeretné finanszírozni az áruházlánc által…..
Mindig is szerettem a különleges programokat és igyekeztünk a szűk baráti társasággal hamar rátalálni ezekre. Természetesen kicsiny országunk gyönyörű fővárosában van erre a legnagyobb lehetőségünk. Így akadtunk rá a Rejtélyek Házára. Bár mi Budapesten találkoztunk a cég szolgáltatásaival,…..
A Regina kerékpárbolt szintén szerepel „Én és a Nagyerdő” irodalmi pályázat támogatói között. Felkeltette az érdeklődésemet, hogy mi motivál egy kerékpár szaküzletet az irodalmi pályázat támogatására és egyáltalán mit lehet tudni egy debreceni kerékpár szaküzletről. Megkérdeztem Gém János…..
Miért támogat egy budapesti vállalkozás egy a Nagyerdőhöz kapcsolódó irodalmi pályázatot? Merült föl bennem a kérdés, amikor megláttam a Debreceni Nagyerdőért Egyesület irodalmi pályázatának támogatói között a Balázs Building General Kft.-t. A cég fő profilja a régi polgári lakások felújítása…..
Nem elég szeretnünk a természetet, környezettudatosan használnunk kincseit, kötelességünk a felnövő nemzedékeket is erre nevelnünk, oktatnunk. Ez eddig szépen hangzik, de hogyan lehet a gyakorlatba is átültetnünk? Jó példa erre a Debreceni Nagyerdő, amely valamennyi debreceni lakosnak kedvenc…..
A fülemüle A fülemüle (csalogány) az egyik legszebb hangú énekesmadár. Szerencsénkre hazánkban is előfordul ez, a mintegy 16 centiméter hosszú, költőket és zeneszerzőket is megihlető madár. A tollazata barna a farok kivételével, ami vörösesbarna. Az irodalomnak hála nálunk mindenki hallott már a…..
A színjátszást kedvelő magyar társadalomnak sokáig nélkülöznie kellett a stabil háttérrel és fix épülettel rendelkező színházat. Az Alföld kapujának is nevezett Debrecenben időről időre felbukkantak ugyan különböző vándortársulatok, de nem voltak hosszú életűek, ezért jelentőségük is csekélyebb.…..
Mi más juthatna eszünkbe erről, ha nem a debreceni Nagyerdő. A természet adottsága valamint az idők folyamán, emberi kéz által alkotott létesítmények ötvözete adja napjainkra a varázslatos látványt. A legalkalmasabb hely arra, hogy testi-lelki fáradalmait kipihenje a látogató. Itt minden adott…..
Az ország szinte minden zugában, kisebb, nagyobb városaiban és településein is híres épületek, nevezetes emlékhelyek lelhetők fel, ahová szívesen elutazunk egy hétvégi kirándulás során. Örömmel látogatjuk meg a történelmi, nagy múlttal rendelkező intézményeket, szállókat is, ahol a sok érdekesség…..
A tavaszi hónapokban egyre többen kívánkoznak ki a szabadba, és töltik szabadidejüket a természetben. Hazánkban több arborétum és botanikus kert várja a kirándulókat, s közöttük előkelő helyet foglal el a Debreceni Botanikus kert. A füvészkert névre is hallgató komplexum több mint 190 éves múltra…..
Lassan ajánlatos egy-egy Nagyerdői sétát beiktatni a hétvégi programunkba! A Nagyerdő ilyenkor is szép! Az utak, sétányok tiszták és rendezettek. A jó levegőt, a megnyugtató csendet egy könnyű séta közben tudjuk a legjobban értékelni. Ha, egy kis látnivalóra is vágyik, akkor ne hagyja ki a…..
Debrecen talán legismertebb és természeti szempontból egyértelműen legszebb része a Nagyerdő. A hatalmas zöld terület a belváros közvetlen közelében fekszik, mégis, mintha óriási távolságok választanák el a városi nyüzsgéstől. A sétányok, a száz éves fák, a különböző szolgáltatások és…..
Egyik kedves olvasónk írta, hogy jó lenne egyet sétálni Debrecenben, de sajnos nem teheti meg. (Ezúton is jó egészséget kívánunk Neki!) Meghívjuk hát egy Piac utcai sétára képekben. Igaz volt ez Vörös Hadsereg útja is.(Az amatőr fotókért elnézést kérünk.) Kezdjük a sétánkat a Debreceni…..
A Nagyerdő nemcsak a debreceniek kedvenc kirándulóhelye, de a környékbeli településeken élők szívesen látogatják. A városba érkező turisták figyelmét inkább a Nagyerdő köré épült látványosságok, programok ragadják meg, de amikor megérkeznek, rendre felfedezik a sétányokat, a különleges növényeket,…..
Forrás: alfalink.hu „… a ma is álló épületben játszott többek között Blaha Lujza és Honthy Hanna, Latabár Kálmán és Csortos Gyula.” „A színház 1915-ben vette fel Csokonai nevét. Olyan tehetségek kezdték itt pályájukat, mint Soós Imre, Mensáros László, Márkus László, Latinovits Zoltán és Hofi Géza.”…..