Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReceptParadicsom

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Every Day Hygge Tornádó krumpli 2017.09.11 15:42:31
Igazi vendégváró étel, mert nagyon látványos a végeredmény, ezen kívül isteni finom és gyorsan elkészíthető (a látszat ellenére). Ne várj vele a következő vendégségig, kényeztesd magad ezzel a finomsággal. Recept fotóval, leírással és videóval. A krumplit megmossuk, majd egy hurkapálcát átszórunk…..
Egy gyorsan elkészíthető nyár végi halas vacsorát ajánlok. Az eredeti receptben lazacfilével készítik, de bármilyen halfiléből elkészíthető. Nagyobb alufólia darabokat téptem, az egyik felét kicsit behajlítgattam, hogy legyen pereme, ahol majd összegyűlhet a lé. Az alufólia aljára egy kis…..
Egy sorozatot indítok, pár naponta kihívás elé állítalak. Kihívásnak nevezem, de némiképp ironikusan, hiszen ezek igazából nem is kihívások, sőt. Persze lehet, hogy első körben annak fogod érezni. Tarts velem és új, érdekes élményekben lehet részed. Fotó forrása Az…..
Furcsának tűnhet annak, aki minimum velem korabeli, hogy új élménynek nevezem a képeslapküldést, de gondolj bele, mikor küldtél utoljára képeslapot valakinek? Kép forrása   Adekvát kérdés, hogy miért is küldenél 2017-ben képeslapot, amikor ott a telefon, az e-mail, vagy a Facebbok és egy…..
Egy ringó függőfotelban igazán élvezetes a pihenés és ahhoz, hogy neked is legyen egy még teraszra sincs szükséged, ahogy a mellékelt képeken is látszik. Ráadásul sokféle stílusú lakásban megtalálhatja a helyét. Még nincs vége!..
Ebben a borzalmas hőségben étvágya sincs az embernek, mégis muszáj valamit legyűrni, mert még a végén nem csak a melegtől, de az éhségtől is szédelgünk. Az egyetlen dolog, ami jól eshet ilyenkor az a nyers zöldség és gyümölcs, lehetőleg hidegen, ezért javaslom, hogy próbáld ki a héten valamikor a…..
Na de mi a fene az a hygge? Röviden és tömören: a mindennapok ünneplése. Bővebben: egy életstílus, ami azon alapszik, hogy észrevesszük az élet apró örömeit, és ezek felismerése és megélése juttat el minket a hőn áhított boldogsághoz. Senkit sem akarok arról lebeszélni, hogy legyenek céljai és…..
ReceptParadicsom Spárga saláta 2017.05.04 07:30:00
Könnyű majonézes saláta kétféle spárgából paradicsommal és meleg félbarna, magos pirítóssal ebédre vagy vacsorára. A fehér spárgát fejétől a végéig megpucoljuk, mindkét spárga fás végét levágjuk,  3 cm-es darabokra vágjuk és sós, cukros vízben főni tesszük.…..
Érdemes kihasználni a spárga szezont, mert nem tart túl sokáig, de ha már unod a spárga levest, dobd fel baconos grissinivel. Fehér spárgát vettem, levágtam a fás végeit, megpucoltam krumpli pucolóval, majd 3 cm-es darabokra vágtam és kevés vajon megpároltam, majd vízzel öntöttem fel, sóztam.…..
Ezeket te is könnyen elkészítheted, de egy szív alakú sütikiszúrót nem árt beszerezned. A fotók forrását és a recepteket a képekre kattintva nézheted meg...
Ha szereted a tejszínes csirkét, ezt a receptet feltétlenül próbáld ki. Aszalt paradicsomot kapsz a piacon a magosnál, de szupermarketekben is kapható üvegben, olajban eltéve. Hozzávalók 2 fő részére: fél kg csirkemellvaj vagy olívaolajsó, bors10 dkg spenót250 ml tejszín1-2 gerezd…..
Fázol? Készítsd el vacsorára ezt a laktató és melegítő levest.   Kevés zsiradékon (kókuszolajat használtam) a karikákra vágott kolbászokat megsütöttem, majd kivettem a zsiradékból és félre raktam. A kolbászos zsiradékban a hagymát megdinszteltem, majd hozzá adtam a kockákra vágott cukkinit,…..
Nézegess képeket ehető "karácsonyfákról"! A fotók forrását a képekre kattintva nézheted meg.  ..
Emlékeztek még a Wendy's nevű gyorsétteremre? Imádtam ott a héjában sült krumplikat. A napokban eszembe jutott a sajtos-brokkolis krumplijuk és úgy megkívántam, hogy azonnal neki is álltam valami hasonlónak. A krumplikat jól megmostam és egy hústűvel megszurkáltam. Még a hideg sütőbe tettem, majd…..
Laktató leves maradékokból. Amikor 1-2 szikkadt zsömlém van, általában hagymalevest készítek sajtos pirítóssal, mivel nagy sajtrajongóként mindig van valamilyen sajtból egy kis maradék, amit rá tudok reszelni a pirítósra. Általában vöröshagymából készítem, de most volt…..
Tejberizst készítünk, amibe felvert tejszínhabot forgatunk, és különféle gyümölcsökkel gazdagítjuk, így nagyon könnyű és finom gyümölcsrizst a végeredmény. Mindig a szezonnak megfelelő gyümölcsökkel készíthetjük, most így ősszel például körtével, őszibarackkal és szőlővel. Tejberizs 4…..
Nagyon gyorsan elkészíthető vacsora és még olajszag sem terjeng majd a lakásban, hiszen nem bő olajban, hanem sütőben süthető. Hozzávalók 1 főre 1 db közepes méretű salátacukkini1 db tojásliszt, amennyit felveszsóborsfokhagyma granulátum vagy friss fokhagymatejfölkevés olívaolaj Elkészítés A…..
Laktató vacsorával készültem nektek péntekre. A gnocchit paradicsommártásban, baconnal és mozzarellával sütöttem össze, nagyon-nagyon finom! Gnocchit vásárolhattok készen is, de magatok is megpróbálkozhattok vele. A bejegyzés végén találtok egy linket egy nagyon jó gnocchi recepthez, én ez…..
ReceptParadicsom Padlizsán tekercs 2016.07.11 07:30:00
Még utoljára szükségem volt arra, hogy nyári ízek kerüljenek az asztalra, így esett a választás a paradicsomszószban sült padlizsán tekercsre. A padlizsánt megmostam, két végét levágtam és kb. ujjnyi szeletekre vágtam (hosszában), besóztam és tésztaszűrőbe tettem egy…..
Tegnap vacsorára vegetáriánus töltött padlizsánt készítettem. A köret pedig olyan sült krumpli volt, amit sütőben készítettem és tökéletesen sikerült, sokkal jobban, mintha bő olajban készült volna. Az otthoni sült krumpli sütése nekem sosem sikerült eddig túl jól.…..
Mindig vadászom újabb és újabb cukkinis receptekre, mert nagyon szeretjük ezt a zöldséget és mivel szezonja van, ilyenkor kell enni, a bevált 2-3 fogást hamar meg tudjuk unni. A mostani egy tökéletes nyári tésztás étel, biztosan készíteni fogom még. 2 fő részére1 kisebb cukkini (vagy egy nagyobb…..
...de sosem merted megkérdezni. A saláták rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak, a különböző fajtákkal változatossá és színessé tudjuk varázsolni az étrendünket, a nyári nagy melegben pedig még jobban is esnek ezek a könnyedebb ételek. Hazánkban a terítékre kerülő kevés mennyiségű zöldségfélét…..
Nyáron, melegben valami könnyű, lehetőleg zöldséges fogásra vágyunk. Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő, könnyű nyári étel. Ráadásul nagyon finom. Kell hozzá cukkini, újkrumpli, paradicsom, tejszín és sajt. Semmi több. A zöldségeket karikázzuk fel és tegyük egy…..
Túrós palacsinta recept kicsit másképp, friss eperrel. Hozzávalók a palacsintához: 15 dkg liszt1 tojáscsipet só1 kk cukor3 dl tej1 dl szódavíz1 ek olaj a töltelékhez: 20 dkg eper20 dkg túrófél dl tejszín5 dkg porcukor sütéshez: olaj díszítéshez: porcukor, egész…..
ReceptParadicsom Spárga saláta 2016.05.19 07:30:00
Könnyű majonézes saláta kétféle spárgából paradicsommal és meleg félbarna, magos pirítóssal ebédre vagy vacsorára. Hozzávalók 15 dkg fehér spárga15 dkg zöld spárgasó, cukor, borsmajonéz3 dl tejfölmustárcitromlé1 fej saláta1-2 kemény paradicsommagos, félbarna…..