Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Debóra_mama

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baseballütőkkel, viperákkal, késsel felfegyverkezett nyolc maszkos férfi egy helybéli nyomozó instrukciói szerint vert össze cigány közmunkásokat egy kis falu közelében. Mindezt „megdöglötök büdös cigányok” szavak kíséretében, hogy motívumaik felől senkinek se legyenek kétségei. Csak a bírónak. Neki…..
Debóra_mama 2017.02.06 17:00:36
@metax: "De akár rasszizmus, akár valami korábbi sérelem...tökmindegy."

Azért téged se az eszedért fognak elrabolni... a cikk pont azt taglalja, hogy nemmindegy...
Pont azon siránkozik, miért nem kapták a súlyosabb ítéletet. Az igazság persze, hogy ez személyes leszámolás volt, mert nem az összes ottlévő romát verték, csak azokat, akikre haragudtak, az nem zavarta a posztolót, vagy hogy gyurcsányosan mondjuk, nem bontotta ki az igazság minden részletét.
Na végre, már épp nem igazán hittem, hogy jönnek új és értelmes jelentkezők Viktor megdöntésére, amikor a nagy büdös semmiből előbukkant a Momentum. Lehet őket hasonlítgatni a Millához, meg a Tanítanékhoz, a leghülyébbek még Sándor Máriát is felemlegetik, csak baromság. Eddig senki nem tudott…..
Debóra_mama 2017.02.01 15:32:08
@Hakapeszi Miki: "a kommentfolyam színvonalát"

Tekintve, hogy Hakapeszi Miki annak a mgyargyűlölő Tacskó Mukinak a reinkarnációja, aki szerint a Tüskevár című Fekete István-regény tulképpen egy homoszexuális orgia leírása, annyira nem kéne a "színvonalért" aggódni.
Hacsak amiatt nem, hogy túl magas lesz.
Debóra_mama 2017.02.02 08:48:32
@metax: " rájuk uszítaná az összes sajtóhiénáját"
"rájuk szabadítanák a nyomozó szerveket"
"Ezek bármit kitalálnának és véghez is vinnének. Semmitől sem riadnak vissza."

Hát ezt mindet élőben láthattuk/láthatjuk épp abban az országban, ahonnan téged is fizetnek, a Trump-Klintonné-harc során. Trump-Putyin-pisiszex Moszkvában, az FBI-igazgató Klintonnéról a legjobb időpontban "kitálal", keresztbe-kasba hallgatnak le mindenkit bel- és külföldön egyaránt, Trumpnak ma is és tegnap is nekiesett az összes celeb, akit meg tudtak venni, és az összes újság, amelyiknek közös a gazdája Klintonnéval. De mondhatnám a németeket, akiknél tilos a kölni helyzetről, a migránsokról írni, vagy a briteket, akiknél egy komplett település asszonyainak megerőszakolásához asszisztáltak a hatóságok évekig, nehogy le kelljen az összes bevándorlót tartóztatni, mert még felrótta volna nekik valaki. Orbán g.ci, persze, de csak másol. Van kitől tanulnia. Itthon például a magadfajtáktól, akiket azok ott kintről fizetnek, hogy hazudozz arról, hogy ez csak itt, Mo-on folyik, máshol nem.

"Magyarország nem demokrácia többé"

Máshol se az van. A demokrácia halott, a XXI. századra mindenhol megszűnt, legnagyobb mértékben épp a "polkorrekt" országokban. Ha nem hiszed, olvass utána egy bizonyos Sznóden nevű mukinak ott az usákoknál. Hallhatsz a gazdáidról érdekes dolgokat.
Az a sz.r nektek, hogy hosszan kell rágódnotok minden szón, eléggé fröcsög-e a magyargyűlölettől, nem írhattok bármit csak úgy, ahogy jön, mert jobbik esetben csak nem érkezik meg a heti fizu, rosszabbik esetben meg futhattok Moszkva vagy valamelyik dél-amerikai nagykövetség felé, ahol nem ér utol a gazdátok keze.
Na ferdíts még valamit, mi nincs az usákoknál, ami nálunk van!
Legolvasottabb vállalkozásom a Lefülelt mondatok című válogatás. Hétfőnként jelenik meg az egyik televízió portálján, és az elmúlt hét legütősebb mondatait tartalmazza. Akadt már olyan összeállítás, amelyet 85 ezren kísértek figyelemmel, és 1470 lájkolásra emlékszem (azt azonban elfelejtettem, vajon…..
Debóra_mama 2017.02.01 15:35:50
@je suis chauve: személyeskedő köcsög.
Ezt érted?
Debóra_mama 2017.02.01 17:50:30
@metax: "Nem tudok olyan liberális irányzatról, se itthon, se külföldön, amely úgy általában ne fogadná el a kapitalista szabadpiaci viszonyokat."

Más, hogy elfogadja (nem a kapitalizmust, csak annak szabadpiaci részét), vagy hogy mindenek fölé emeli a (hiéna/libertárius/karvaly-) kapitalizmust.
Pl. a (balos) szociálliberalizmus nem akarja spekulatív módszerekkel kizsigerelni a népet, ellentétben Soros és a Wall Street-i (jobb)libertárius juppik értéket nem teremtő, csupán másokat lehúzó, spekulatív politikájával (akik Clintonnét akarták betolni a hatalomba).
Ami kint Clintonné, az itthon a Kuncze-SZDSZ volt, meg a DK most. Igen, a Gyurcsány-féle pszichopata agymenés, a túltolt, önzetlenül a konyhába is befogadott tíz migránssal, de közben a privatizált javak (MOTIM) tetejéről osztva az álbalos észt és eladva "befektetőknek" bagóért az országot.
A jobblibertáriusok csalhatatlan ismérve a hazugság, ferdítés, kétszínű, túljátszott "szociálisan érzékeny bankárkapitalizmus", a túltolt polkorrektség, a megmentett kiskutyusok (mögött a Föld kiszipolyozott természeti erőforrásai), egy-egy afrikai gyermek kiemelése a nyomorból Andzselinadzsoli-módra a luxusba (miközben Afrikának eladják a világ többi részéről 50 éve kitiltott DDT-t ezertonnaszám). Az álhumanista "világ csendőre" szerepben tetszelgés, a "demokráciaexport" által felborított közel-keleti egyensúly.
A legmocskosabb és leghazugabb rendszer, na.
Debóra_mama 2017.02.01 17:54:31
@HaCS: "a szerkesztőség egy megfelelően képzett alkalmazottjának"

De ha nincs olyan?!

"Ha az olvasók jelentős része egy sajtóterméknél a mondanivalót félreérti"

...akkor, mint a viccben:
"Egy őrült szembemegy az autópályán...
-Egy? Mind!"
Nemrégiben egy HR-es cikkét tettem közzé erről a fajta interjúzásról, majd alig rá egy hétre egy mentoráltam pont találkozott is e „remek” módszerrel. Írt is egy beszámolót, ami élő tapasztalatokkal szolgál a módszer árnyoldalairól és nehézségeiről. Láthatólag kiforratlan technológiai háttér és…..
Debóra_mama 2017.01.31 10:06:17
@IT Knight: megritkítani igen. Kérdés, hogy ez a ritkítás mennyire eredményes.
Nem az, ha épp a legjobb embereket ejti ki a rendszer, csakmert nem tudnak hirtelen helyzeteket jól kezelni (addmeg hamar eztmegezt, különben kib.szunk). Attól, hogy a delikvens hajlamos a lefagyásra, vagy túl sokszor gyömködték az agyát azzal, hogy "neten nem adunk meg releváns adatot, kivéve a bankunk", még lehet tökjó munkaerő egy kevésbé stresszes poszton. Kiváló épületeket tervezhet, hetekig a monitor előtt molyolva - attól még, hogy ha amúgy ráordítanak, megijed.
Sokat panaszkodnak nekem az ismerős lányok, hogy nagyon bunkók a fiúk, vagyis nem mindig bunkóság ez, inkább a kifejező készségük fejletlenségéről van szó, nem tudják közvetíteni az érzéseiket, de lehet, hogy nem is akarják, hisz' a haverok is ilyenek. A lányok elkezdenek engedni az igényekből,…..
Debóra_mama 2017.01.27 15:28:50
@para_noir: "Mi a péniszről akar szólni ez a betűhalmaz?"

A gendernácizmusról.
Az ugyanis épp ilyen. "A nő okos, aranyos, szeretnivaló, de a férfi sajnos mind hülye."
Ez tipikusan a "savanyúaszóló"-nők vagy a manginák (ez megvan, ugye? man+vagina, vagyis magát önként kasztráló férfi) kedvenc mantrája, pedig a valóság az, hogy a nők és férfiak az adott korokban nagyon hasonlóak, egy-egy generációban a hülyék aránya nőknél és férfiaknál pont azonos.
Nem csoda. Emberből van mindegyik, mégha az egyik nem időnként -merő nagyképűségből - többnek is érzi magát annál.
Debóra_mama 2017.01.27 15:42:34
@conchita wurst: "- tehát akkor mégiscsak bunkókra van igény..."

Persze! Evolúciós okokból, amióta világ a világ! Hiszen a fajbunkó alfahímeknek a legrátermettebb a genetikai állományuk! (Csak szopás velük párkapcsolatban élni, de amúgy tényleg mocskosul g.ci, önző, egoista, törtető, tehát "életrevaló", sikeres utódokat nemzenek!)
A Pareto-elv itt is érvényes: évezredek óta a bunkó-macsó alfahímektől (a férfiak kb. 20 %-a) nedvesedik a nők 80 %-a a legjobban. Az alfák csinálják a nőnek az utódot, és a béták nevelik azokat fel. Csak a legutóbbi idők kavartak be a jó öreg evolúciónak, amióta a bétahím egy genetikai vizsgálattal simán rájöhet, hogy átkúrták a palánkon, aszt onnantól b.szik a nőt eltartani. Ez azért összekavarja a jólkitervelt kihasználós-játszmát. Ilyenkor szokott a nők 80 %-a sírni, hogy "hovalettekarendes" (értsd: kihasználható bétahím)-férfiak?
Nem is olyan régen fiatal barátom arról kérdezett, hogyan viselkedjen, ha egy hölgyet étterembe hív. A legnagyobb problémája az volt, ki lépjen be az étterem ajtaján először. Engedje előre udvariasan a nőt? Vagy vágjon elé, és ő lépjen be? Igencsak csodálkozott, amikor azt válaszoltam, hogy…..
Debóra_mama 2017.01.24 08:10:03
@Void Bunkoid: :-))))))))
Debóra_mama 2017.01.24 08:14:05
@dtamas80: "Debóra_mama biztos nem nő."

Akinek egy blogon nemcsak az számít, amit a másik ír, hanem számít a másik neme is, az gendernáci.
Vagy ahogy a régi netes közmondás szól: "Ne velem vitatkozz, hanem az érveimmel!"

"Nő egyszerűen nem lehet ekkora troll :)."

A trollnak a troll=nem ért vele egyet.
Na ülj le ide és mesélj, melyik másik nickeden gázoltam beléd:-)
Debóra_mama 2017.01.24 08:24:20
@a nemzet fogatlan provokátora: "de azt már valszeg nem fogja kiérni magának ,ha egy haverral felcipeljük a mosógépét a harmadikra"

Persze, de ennek nem a nőisége az oka, hanem mert ő nem bírja el...
Nem kell szexizmust belelátni abba, aminek egyszerűbb magyarázata is van, lásd még Occam borotváját.

"Magyarországon a fiatal csajok nem is értik hogy miért akarom átadni a helyet."

Mert nem is kell.
Mint fennebb már valaki leírta, Mo-on nem szokás közlekedési eszközön csak azért átadni valakinek a helyet, mert az nő, csak a valóban rászorulónak (terhes, idős, beteg). Ha megszeged a szokásjogot, furcsán néznek rád a többiek. Ezt hívják úgy, hogy társadalom. Ebben élünk egy ideje.

"Ők általában első blattra tudják, hogy szex vagy keksz."
"Viszont ha egy egyébként bejövős férfi bunkó és udvariatlan, azzal valóban elvághatja magát.."

Most akkor elsőre tudják vagy nem?
Amúgy igen, rögtön tudják. Csak ott "számít", ha bunkó, ahol külseje-státusza miatt valószínű úgyse rúgott volna labdába, és legalább van magyarázat, hogy miért nem.
Bejövős pasi esetén tökmindegy, milyen a modora, lásd a "mi" Endink esetét Timikével.
Egyetlen vöröshagymát felszeletelni is általában könnyfakasztó dolog, arról ne is beszéljünk, ha nagyobb mennyiség kell a főzéshez. Nagyon sokféle módszerről hallottunk már, hogy megúszhassuk szárazon a feladatot: befogott orral, szemüvegben (nem hatásos), víz alatt, stb. Most találtam egy olyat,…..
George Carlin, a stand-up komédia ikonikus alakja mondta, hogy az amerikaiak mindig hajlandóak feladni egy kicsit szabadságukból cserébe a biztonság illúziójáért. Carlin ezt pár évvel a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után mondta, amikor már látható volt, hogy a neokonzervatívok vezette…..
Debóra_mama 2017.01.12 12:00:51
@E.Katolnai: nyugi, láthatóan ez is egy bérblog:-) Nem tudatlanságból hajlítja az igazságot: ez a dolga... Ennyire tájékozatlannak lenni, ennyi marhaságot tudatlanságból összeírni egyszerűen NEM LEHET! Bár amott híresen ostoba emberek élnek, ami a bevándorlókra is ragadós, de akkor is...
Debóra_mama 2017.01.12 15:16:02
@Jakab.gipsz: a neoliberálisok nem liberálisok, hanem hazugok. Egy igazi liberális sose akarná a szólásszabadságot korlátozni! Alapvető...
Ajjaj! Úgy látszik, errefelé nemigen vevők a neoliberális maszlagra:-( nem fog ez a szépenkigondolt mondóka itt termékeny talajra hullani.
Talán máshol kéne próbálkozni, Germanében, Szomáliában, vagy a csigaevőknél:-o
14 gyakorlati tanács olyan pároknak, ahol az egyik partner autizmussal él. Mumbaiból származó Eva A. Mendes autizmus szakember és párterapeuta. Párkapcsolati és életvezetési tanácsokat ad autizmus spektrum zavaros (ASD) személyeknek és társaiknak, akik nem autisták. Életkor nem számít, fiataltól az…..
Debóra_mama 2016.03.24 16:29:44
@Alick: akkor az összes pszichológus is előítéletes!
Hiszen szabályokat állítanak fel, viselkedésekből!
Szintén érintett Kiskegyed? Hm.
Debóra_mama 2016.03.24 16:36:35
@nagybalfasz: valójában az nem igaz, amit te állítasz. Hiszen a helyzetkomikum egyik pillére épp arra épül, hogy egy aspie-t és egy normál embert hoznak össze, így generálnak konfliktusokat. Amynek, aki még legenyhébben se az (inkább egy Leonard2), épp ezért rengeteg lelki vívódása van a barátja érzéketlen viselkedése miatt. A sorozat készítői remek szakemberek tanácsadását vették-veszik igénybe Sheldon jellemábrázolásához.
Nos, láthatóan te nem vagy köztük.
Debóra_mama 2016.03.24 18:30:06
@nagybalfasz: "én olyan körökben mozgok, ahol pont azért népszerű a sorozat, mert az emberek látják, hogy ferde tükör"

Nos, a tükör, amire te gondolsz, inkább görbe. A hajlam ferde, de annak boncolásába, mi nálad ez a freudi elszólás, talán ne menjünk bele...
A körök azonban, amikben forogsz, nem igazán a Mensa HungarIQa-hoz állnak közel, és most finom voltam és nőies.
Szerintem ne erőltesd ezt a szellemi párbajt.
Kormányhírek szerint Orbán megvétózta Angela Merkel német kancellár és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök indítványát, ami a menekültválság megoldását célozta volna. Törökország azt javasolta, hogy akkor fogad vissza egy darab gazdasági bevándorlót, ha az EU befogad egy darab szíriai…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
Debóra_mama 2016.03.08 15:50:53
@Gavroche11: "kiszipolyozás alatt a nettó haszonélvező státuszt"

Ne beszélj mellé!
Azt mondd meg egyszerűen és őszintén, ez az uniós 12 év nettó gazdagodást vagy szegényedést hozott az országnak!
De jól gondold meg, mert a kivándorolt 600 ezer magyar valójában már válaszolt...

(Tudnék neked mesélni az uniós módszerekről - támogatás fejében a tízszer túlárazott sz.rjaikat vetetik meg velünk, cserébe tönkreverték teljes iparunkat és a szolgáltató szektor 3/4-ét, és kitalicskázták vagy 50 évnyi munkánk ellenértékét, de téged már megrágott a nyugatpénzelte agymosó média, így nem teszem:-( Csak sajnálom, hogy amúgy jóravaló emberek ennyire nem gondolkodnak:-( Te legalább nem látszol fizetett csicskának, viszont annál ijesztőbb, ha ezeket komolyan gondolod.)
Debóra_mama 2016.03.08 15:59:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Várt volna a kerítéssel máig? Avagy szerinted mikor kellett volna megépítenie a kerítést?"

Ez egyértelmű. Szerinte sose.
Csak ezt igazából nem meri kimondani, mert még önmaga számára is furcsán hangzik.
Az emberek egyik része (az ösztönvezéreltek) érzelemből formál véleményt, értelmét csak utána kezdi használni, amikor a gombhoz keresi a kabátot, véleményéhez az azt alátámasztó érveket.
Az értelem-vezérelt ember persze megpróbálja meggyőzni, hogy azért gondolkodjon is ésszel, de nem lehet! Hiszen az ösztönlényen mindig felülkerekednek érzései, őt nem lehet józan gondolkodásra késztetni. Ez adottság. Az akol azt mondta, hogy a migráns jó, onnan elengedi a józan észt, és a migráns jó. Nem tudja, miért, de a tobbi társa ezt mondta, tehát igaz.
Akit ösztönvezérelt emberek vesznek körül értelem-vezérelt létére, annak pokollá tud válni az élete:-( Annyira illogikusak, hogy az már fáj...:-(
Debóra_mama 2016.03.08 16:24:38
@Gavroche11: "amikor Orbán kerítést húzott fel, igazán nagyvonalúan áttolta a probléma kezelését másokra"

Igen, dehát értsd meg, nem oldhatjuk meg a világ minden baját!!! Valóban, mondjuk ki, hogy az unió összes többi országának is meg kellett volna a kerítést építenie, hogy a harcképes szír polgárok OTTHON TEGYENEK RENDET ahelyett, hogy hátrahagyva asszonyaikat a GAZDAGSÁGBA SEGÉLYÉRT MENEKÜLNEK!!!
Köpedelem ezek az anyámasszony fiatal férfiak! Te nem így gondolod? Hogy fel kellett volna őket rázni, b.meg, menj harcolni otthon az ISIS ellen, ne hagyd otthon az anyádat-feleségedet nekik felkoncolni! Ez lett volna erkölcsi kötelességünk, nem befogadni pont azokat, akik kezében a megoldás kulcsa volt.

"közben egy kis uszítás hangulatú plakátkampánnyal megnyomta itthon kicsit az idegenellenességet"

Az valóban gusztustalan volt, dehát átlagembernek gusztustalan az egész politika!

" jobb életet tudjon biztosítani menekültek számára, csak annyi kell hozzá, hogy fogjunk össze és közösen osztozzunk a terheken és kötelezettségeken"

MESE, MESE, MESE!
Nemcsak szírek jönnek, de a világ összes túlszaporodott népe, és NEM FÉR IDE HÁROM-NÉGYMILLIÁRD EMBER, aki csak azt figyeli, hol fogadnák be őt és hol lóghatna a szociális hálón.
Mért nem tudod ezt megérteni?

"akkor arra gondolok, hogy megérdemlik a segítséget és nem kell tőlük félni."

Milyen segítséget, kinek az adójából, és hogy bír el majd ez az 500 milliós Európa (akikből valójában csak 150 millió dolgozik) egy 4 miliárdos ember-ballasztot, aki otthonában se boldogul, aki nem ismeri nyelvünket, akik 90%-a itteni beilleszkedésre teljesen képtelen diktatúrában szocializálódott HARCOS, és 60%-a nem akar európai értelemben véve DOLGOZNI, mert otthon a sivatagban/őserdőben se dolgozott sose, mert nem is lehetett mit, csak rabolt vagy koldult? Nekik ugyanis ott ez a "munka".
Erre válaszolj!
Nem tudsz:-(
Százötvenen - olvasom a Kisalföld online kiadásában. A tudósító is érezte, hogy ez kevés, mert hivatkozik a szemerkélő esőre. És talált egy szervezőt, aki ezzel vigasztalja: „Győrben utoljára tizenkét éve, iskolabezárások miatt tüntettek pedagógusok.” Annyi azért még kiderült, hogy Sopronban…..
Debóra_mama 2016.02.04 23:09:09
@rfbzs: csoda, hogy ennyien kint voltak.
Vajon készült róluk fotó meg lista?