Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bryan

24 bejegyzést írt és 2508 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bezár a blog, vége. Meguntam.Klónék alatt könnyű volt a dolgom, a heti egy-két balhén jókat lehetett röhögni, vicc volt az élet, aztán valahogy tavaly tavasz óta elment a humorérzékem, és mivel dolgoznom is kell, időm sincs elég. Ha meg nem röhög az ember az egészen, nincs…..
Archiregnum Helyzetjelentés 2011.03.10 21:23:00
Kedves olvasóink! Elnézést kérünk a hosszas hallgatásért, ennek több oka is van. Az egyik, hogy habár 1 millió új munkahely még nincs, az Archiregnum csapata igazi úttörőként megteszi a magáét ezen a fronton is. A másik, valóban súlyos indok az, hogy teljességgel…..
bryan 2011.03.14 15:18:18
@TaTa86.:
Féltem, hogy nem fogod érteni a poént, ezért kezdtem a következő mondatot úgy, hogy "félre a tréfát", legközelebb igyekszem majd több szmájlit használni. :(
"a pláza ugyanis sokkal izgalmasabb mint a templom."
Akkor itt az ideje az egyházaknak valamit újítania, vonzóvá tenni magukat a tömegek szemében, hajrá. Nem az a megoldás, hogy a materializmus után most a kereszténység általuk tisztelt verzióját próbálnák oktrojálni.
"Mikor utoljára szabadok voltuk, a saját rendszerünkben, akkor a kereszténység igenis meghatározó volt."
Csökkenő tendenciával. De ennek nincs igazi jelentősége, a mai magyarok nagy része nem is élt akkor.
"Szóval én nem vízionálnék itt ilyen egyértelműen ateista nyugatot."
Ateista nyugat és szekuláris államok között nagyon erős különbség van. Én az utóbbit tartom jónak, ateista állam az mondjuk Kína, vagy Kuba, egyik sem példaképem semmilyen szempontból.
"Másrészről a nyugati országok fele monarchia, aminek a feje a király aki a hatalmát Istentől kapja, az USÁban pedig a dollárra van ráírva, hogy "In God, we trust."'
Ezek tradíciók, amik megmaradtak és legfeljebb szimbolikus jelentőségűek. Ezzel nincs baj, csak nálunk _ezek_ a tradíciók már nincsenek. Visszahozni őket pedig ugyanolyan erőltetés lenne, mint amilyen a régiek lebontása volt.
bryan 2011.03.14 15:53:42
@TaTa86.:
"Vagyis te azt várod az egyházaktól, hogy süllyedjen le a csőcselék szintjére, hogy népszerűbb legyen?"
Ha jobban ismerném az Újszövetséget, akkor erre biztos lenne valami találó idézetem. Kicsit túlságosan lenézed az embereket, meg ha keresztény vagy, annyi hited sincs, mint egy mustármagnak. Ha az egyházak nem tudnak híveket szerezni maguknak, a törvényekkel sem fognak. Vagy kitalálnak valamit, vagy maradnak periferiális jelenség.
"Itt semmi más nem történne, mint a normalitás visszaállítása. Ami mellesleg működött. "
Hangsúly a múltidőn, meg azon, hogy aztán pedig összeomlott, és nem csak a szovjet megszállás miatt. Már negyvenötben sem merült fel, hogy az "Úri Magyarországot", a keresztény királyságot állítsák vissza. A normalitás nem örök. Nekem a nagyszüleim, dédszüleim normalitása már nem normalitás, nem tudnék aszerint élni. Akár beismered, akár nem, te sem tudnál.
" a kereszténység a nyugaton nagyon is élő dolog. "
Nem vitatom, és bajom sincs ezzel. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol van Szent Jobb körmenet, meg melegfelvonulás is, és egyiket sem érik atrocitások.
bryan 2011.03.14 16:55:05
Konkrét dolgok amiket nem szeretném, ha a KDNP megvalósítana a célkitűzéseiből:
- A civil szervezetek háttérbe szorítása támogatásaik döntő részének egyházi szervezetekhez juttatása. Ez már van. Nem az a bajom, hogy az egyházak is kapnak támogatást, amikor társadalmilag hasznos munkát végeznek (nem, a térítés nem ilyen), hanem, hogy privilegizált helyzetbe kerülnek, olyan témákban is, amikhez egyszerűen nem értenek, illetve vannak civilek, akik jobban értenek hozzá, szóval egy szekuláris állam esetében a vallásnak sem pro, sem kontra nem kéne szerepet játszani a támogatások odaítélésénél, most pedig játszik.
- Az oktatás túl nagy részének kiszervezése egyházi kézbe. Tudom, hogy ez régen milyen jó volt, most viszont ez már inkább káros hatással lenne.
-Az abortusz túlzott szigorítása. Ezt nem is nagyon magyarázom, mert túl bonyolult kérdés, legyen elég annyi, hogy nagyrészt betarthatatlan és káros rendelkezés lenne.
-Gyerek után járó szavazójog. Ez az arányos választás megcsúfolása lenne.
-Határon túliak szavazójoga. Ez is nagyon idegesítene.
-Egyáltalán a szekuláris állam és a vallásszabadság bármilyen korlátozása. Ebbe nálam beletartozik az is, hogy ne kelljen semmilyen vallást felvennem, sőt tisztelnem sem, ha nem akarom.

"a buzivonulás szabadságjogi kérdés, a körmenet pedig a magyar identitás része."
Én a melegfelvonulást egy nagy buliként képzelem el az ideális országomban, nem feltétlenül mint az egyetlen ilyet az évben. Szerintem a nagyvárosok tradícióihoz mindenhol hozzá tartoznak évente többször az utcán bulizások események, legyen az tűzijáték, melegfelvonulás, kerületi napokon koncertek, még akár a tahó Budapest Parádé is. A nyugati melegfelvonulások teljesen jól illeszkednek a Saturnaliák, a farsangok, karneválok és más hagyományos bulik sorába, ilyenkor bizony botrányos dolgokat csinálnak az emberek, előtérbe kerül az az az énjük, amit normál esetben nem akarnak felvállalni, illetve nagy tömegben jelennek meg a különcök, még a politikusnak is illendő legalább egy lila kalapot, vagy valami rikítót magára vennie (ezen is látszik, hogy mennyire bénák voltak a saját ballib politikusaink a hagyományos öltözékükkel). Szerintem az utóbbi évek politikatúlsúlyos prideja a tévút, ami később remélhetőleg visszaáll bulizósra.
killtheradical Béralku 2011.02.16 11:41:00
"Olyanok írhatták a kormányfő beszédének e részét, akik nem ismerik a magyar bérrendszer és béralku folyamatait – mondta a lapnak Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára." És közben nem baszta senki tarkón egy szívlapáttal. Értem én, hogy nehéz a Szijjártó száján…..
bryan 2011.02.16 14:45:42
@bs395:
Ezen nagyon felröhögtem. :D
Egyébként jó poszt, multinál ugyanez egy kicsit bonyolultabb, de két alapvető eset van. Az egyik szerint leépítés, a másik szerint pedig fejcsóválás és kormány hülyének nézése a vége.
Mivel az utóbbi időben igencsak megszaporodtak a Lemilblog posztjait ért, khm, virtuális inzultusok, a Szerkesztőség úgy látja, hogy eljött az idő ejteni pár szót a szerzői és szomszédos jogokról. Nem szaporítjuk a szót, és pillanatnyilag még nem hozunk fel példákat sem, mert…..
bryan 2011.02.15 22:48:58
Szerintem egy cc logó linkként kitétele barátságosabb és a bloghoz illőbb lenne, mint a szerzői jogi törvénnyel fenyegetni egy bejegyzésben.
creativecommons.hu/
Csak egy javaslat, de lehet, hogy hatékonyabb, mint az egy szem blogbejegyzés, amit lehet, hogy újra kell írni.
Gondolom, ha nem üzleti alapon működtetett helyen jelenik meg a szövegetek, akkor a hivatkozás a lényeg, nem a megkérdezés.
Pl a Kettős Mérce ilyen cc-t használ:
creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/hu/
Csak egy ötlet.
A dróton túl Firkászok Kairóban 2011.02.06 14:50:00
Az újságírók szerencsétlenkedése amúgy mindig külön showműsor az ilyen helyzetekben. Tegnapelőtt nagy nehezen bekönyörögtem magam egy, pont a frontvonal szélén álló üres épületbe, hogy egy kicsit jobban rálássak a másik oldalra. Amikor végül beengedtek az ajtón, akkor…..
Mandiner blog Így kértek ti 2011.02.05 14:01:00
  Lezárult a Mandiner kérdőíve, amiben olvasóinkat kérdeztük meg portálunkról, politikai nézeteikről és társadalmi helyzetükről. Az eredmény értékelését természetesen közzétesszük majd a blogon, előzetesként lássuk az egyik kérdésünkre adott válaszokat, amelyeket…..
Mandiner blog Gyalulnak 2011.02.02 12:15:00
  Lecsengett a kommunista diktatúra ikonjairól (Schönherz Zoltán, Szamuely Tibor, Münnich Ferenc, Sallai Imre, Fürst Sándor, stb.) elnevezett utcanév táblák lecserélése a ’90-es évek elején Budapesten. Aki ott volt, nem csak a létrán balanszírozó Krassó György…..
Archiregnum Milyen Feri? 2011.01.28 17:00:00
"Gyere vissza, Feri, segíteni kell!", hangzott el tegnap Kardos-Horváth János művészúr, a Kafkáz együttes frontembere, nem mellesleg az LMP politikusa (veróki magatartás lenne nem politikusnak hívni egy EP képviselőjelöltet) szájából tegnap, a sajtószabadságért…..
  Nem látszanak csillapodni a kedélyek az új médiaszabályozásról szóló vita kapcsán - még a szakmaiak sem. Bár a kormány azt állítja, hogy a vita most már kezd normális - professzionális? - mederbe terelődni, érdekes módon a több éves szakmai tapasztalattal rendelkezők…..
bryan 2011.01.22 03:39:33
@vargánya:
" Hát hogy "ellenőrizze a hatalmat. Naháát ! És erre ki jogosította fel? "
Mi, amikor megvesszük az újságot, odakapcsolunk a tévén, vagy rákattintunk a linkjére. Ahogy mi is tudjuk elvenni a hatalmat tőle, azzal, hogy ezek ellenkezőjét tesszük.
"Nem azért raktuk oda, hogy megvédjen minket és gyerekeinket a - többek között - a tőke által uralt manipulatív szellemi hatalomtól ?"
Ha te az állam által akarod védeni a gyerekeidet a médiától, az a te bajod. Ez az érvelés egyébként 1965-ban meg is állta volna a helyét egy pártkongresszuson kb. egy az egyben.
Kíváncsi voltam, hogy hányan és kik mennek ki a tegnapi médiatörvény-ellenes/sajtószabadságért összehívott tüntetésen, amelyen a  Klub rádiós független Bakács Tibor, az igazi forradalmár nevű Fölkel Róbert Facebook-os szervező, egy Bakács által igen kedvelt rapper, Busa…..
bryan 2011.01.17 00:09:10
@Ezt a népet sajnáljam?:
Nem akarom, hogy azért hozzanak törvényt, mert egyébként azt a két percet rá kéne szánnom arra, hogy nekem tetsző/ engem érdeklő dolgot találjak.
Ez egy nagyon kényelmes út a diktatúra felé. A diktatúrában meg nyolc éves tapasztalatom alapján soha nem olyan jó a műsor. :)
bryan 2011.01.18 02:37:44
@TaTa86.: "hogy privilegizált milliárdos (USDban) tőkéjű médiacézárok kibérlik a vályút, és ők öntik a moslékot, amit bizony esznek az emberek, mert épp az van előttük."
Most halasztották el a digitális átállást, ami a helyzetet megváltoztatta volna. Aztán az mégsem volt olyan sürgős.
Archiregnum O tempora, o mores! 2011.01.19 08:00:00
A mainstream témák zászlóshajója a magyar médiában még mindig a médiatörvény, amellyel kapcsolatban számos kritikát fogalmaztak meg. Ami szerintem a legproblematikusabb az új szabályozással kapcsolatban, az a Médiatanács összetétele, de ez nem a törvény részét képezi. Az…..
bryan 2011.01.20 21:39:30
"Mellékes szál ugyan, de amit a törvényben az egyik legaggályosabbnak tartok, az a halasztó hatály hiánya, éppen a fent elmondottak miatt."
A halasztó hatályt belerakták a végén, de a bíróságnak harminc nap alatt kell döntést hoznia.
"Egy kisebb településen annak idején maga a közösség kényszerítette ki az általa felállított erkölcsi normák betartását."
Most is megvannak a kisebb közösségek, csak nem azonos normák szerint működnek. A biblia körben és az átlag gimnáziumban is más normák vannak, amelyek ugyanolyan kényszerítő erejűek. Egy modern, városiasodott társadalomban többféle norma is kialakul, ha az egyik kör normái nem tetszenek, átmész egy másikba. A normákat nem az államnak, nem az igazságszolgáltatásnak kell betartatnia, ezeknek csak a törvények betartása a feladata. A társadalom jóval differenciáltabb most, mint akkor, de ha belegondolsz, a nemességben ezek a paraszti, kisközösségi normák/erkölcsök, már akkor sem voltak olyan szigorúan véve.
"(gondoljunk csak a garázdaság tényállásának a "kirívóan közösségellenes" vagy a "megbotránkozás" szavaira),"
"(gondoljunk csak a garázdaság tényállásának a "kirívóan közösségellenes" vagy a "megbotránkozás" szavaira),"
Ezek szintén nem tetszenek. Biztos vagyok benne, hogy lehetne ennél jobb szövegezés is.
"Joggal fogalmazódott hát meg az igény, hogy az állam rákényszerítse a médiát egy magasabb erkölcsi szint meghatározására. "
Nem. Az állam semmit sem tud tenni azzal, ha erre van igény, kivéve az oktatás fejlesztését. Már a kommerek sem tudtak mit tenni a "nyugati szennyel" szemben, miért pont az internet elterjedése és a határok megnyitása után sikerülne ez? Rossz az egész megközelítése. Nem a kínálati, hanem inkább a keresleti oldalon kell és lehet változásokat elérni. Különösen úgy, hogy megjelent egy jelenleg szabályozhatatlannak tűnő médium.
"Gondoljunk csak a XIX. század munkajogi jogviszonyaira, amikor a szerződésben kikötött feltételeken külső beavatkozással akartak változtatni."
Ez szép példa, tényleg ügyes, elgondolkoztatott. De azért ne tegyünk már úgy, mintha a kettő egy súlycsoportban lenne.
Ha nem akart valaki akkoriban dolgozni egy gyárban, akkor elköltözhetett, kereshetett más munkát, abban a korban pedig leginkább elmehetett koldulni a családjával együtt. Ha nem akarsz nézni egy neked nem tetsző csatornát, akkor átkapcsolsz egy másikra. Nem egy szint a kettő.
Alapvetően nem szeretem a szabályokat, szükséges rossznak tekintem azokat, szerintem ez egy egészséges hozzáállás. Ha valami nem működik szabályozás nélkül, akkor végső esetben szabályozzunk, de vegyük figyelembe, hogy a szabályok és a törvények hajlamosak elburjánzani és olyankor már nehezebb megint rendet vágni közöttük. Lásd: magyar jogrendszer.
  Megírta a blogger, már vasárnap reggel. Tudjuk, miről beszélek: amiről mindenki. A három lányról, akiket először még megkéseltek, másnapra azonban kiderült, hogy tömegpánik áldozatai voltak szombat este. Mára tény: három ember életébe került a pénzéhes…..
bryan 2011.01.16 17:10:59
@Paranoid Android2:
:DDDDDDDD
Lószar szabályozás volt itt a kilencvenes években, meg a kétezres évek elején is, de még azt sem tartotta be senki.
bryan 2011.01.16 19:22:45
@Vicomte de Boundoise:
Elég hülyén csinálják. A Mancs cikkben amit calam linkelt azt nyilatkozza az egyik tulaj
"Ez a szám a "valódi" nyitást követően könnyedén megduplázódhat: a most már véglegesnek tekinthető tervek szerint összesen 1500-an férnek majd el egyszerre a bulik helyszínein."
"Arató Gábor építész, a West-Balkán (WB) egyik tulajdonosa"
bryan 2011.01.18 03:00:03
@Vicomte de Boundoise:
Nem akarom elvinni a kommenteket, de a korrupció pont a szabadság hiányától, a túlszabályozottságtól, a központosítástól szokott virulni. A nyilvános vizelés szabálysértés, büntethető, pénzbírság jár érte. Nyilván te is tudod, hogy a csökkentése nem a szabályok szigorításával, hanem mondjuk nyilvános vécék üzembehelyezésével és hasonlókkal érhető el. Az átgondolatlan szigorítás nagyon ritkán hasznos.
  2011. január 16-án tragédiába fulladt egy budapesti elektróparti. Tény az, hogy nem tudunk semmit. Viszont majdnem minden furcsa. Viccelni ezzel elég ótvar. Önigazolásként felhasználni pedig undorító. Úgyis minden kiderül. A megmondással talán várni kellene egy…..
bryan 2011.01.16 16:45:19
@Kozmokrator:
Vagy azért mert az emberek szoktak pánikba esni, amikor össze vannak zsúfolva egy legfeljebb fele annyi embernek elég helyen?
Gondolom a Love Parade-on, meg Kambodzsában is cigányok bújtak el a bokrok között. Nyilván.

ka-steve.tumblr.com/post/2776232533/van-egy-regi-elmeletem-miszerint-a-hiszekenyseg
Az eredetileg 1 millióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű Facebook-profilon, amely holnap este 6 órára tüntetést szervez a Kossuth tér elé a médiatörvény elítélésének hangot adni, feltűnt Verók István is, alább olvasható eszmecserénk arról, hogy az ősszel megbukott…..
"Ne rejtsük véka alá, hogy vannak, akik életmódszerűen űzik a rágalmazást" - virít Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár nyilatkozata a Magyar Hírlap címlapján. Mert meg kell magyarázni, mitől ilyen ellenséges velük a sajtó. És az ember, aki kritizálta eleget a…..
bryan 2011.01.11 02:28:10
@LEG X:
Baszki ez az idézet Szolzsenyicin rágalmazása. Mondd meg őszintén, olvastál tőle egy betűt is életedben?
Én nem hiszem.
 A január első napjával hatályossá vált új Médiatörvényről hosszú-hosszú oldalakat lehetne írni, de úgy gondolom felesleges elejétől a végéig elemezni. Nem azért mert ezt már az elmúlt napokban annyian megtették - épp ellenkezőleg: egyedül ez maradt el, véleményezés…..
bryan 2011.01.09 23:02:03
www.facebook.com/pages/Szamizdat/133378390055001
Itt egy gyűjtés, van itt minden, jobbos balos, liberális, ami csak kell. Egyébként nehéz Magyarországot a nyugati bal-jobb térképen elhelyezni. Orbán elég sok lépését pont a balos sajtó támogatta ott, míg a jobbosok inkább a veszélyekre hívták fel a figyelmet.
A rögzült mítosz, miszerint a balos megmondók teljesen félretájékoztatják a nyugati sajtót, már baromira nem működik. A fiatalok között már minden oldalon elég nyelveket beszélő, nyugaton járt, ottani kommunikációs szokásokat ismerő ember van. A nyugati újságírókat el lehet érni, ők is szeretnek kormányközelibb forrásokat hallgatni, a régi motorosok meg mondják a magukét az már elég érdektelen. A Mandiner egyébként szervezett médiatörvény ügyben nyugati tudósítóknak konferenciát, ott is volt mindenki aki számít, csak úgy tűnik nem voltak elég meggyőzőek. Persze én nem igazán értem, hogy ezt miért egy hírportálnak kell szerveznie.
A médiatörvény hiányos fordítása ciki, egyébként ha jól emlékszem a digitális átállást elhalasztó rész, ami az EU szabályozással szembe megy pont kimaradt belőle.
bryan 2011.01.10 01:32:52
@Omár:
Kicsit helyezzük kontextusba a dolgokat. Lehet, hogy tévedek, és volt olyan fontosabb poszt, ami az elmúlt időben megüresedett és nem pártkatonát/egykori Fidesz képviselőjelöltet, mostani képviselőt ültettek be, ha valamelyik intézmény beszólt a Fidesznek, azt nem számolták fel (Nemzeti Bank nem ér), vezetőjét nem mozdították el, stb, de nem emlékszem.
Ilyen helyzetben kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy az egyszínű médiatanács a sajtó megregulázásának szándékához asszisztálni fog. És itt most nem a gyermekek megvédésére gondolok a veszélyes meztelennőktől. (Ami egyébként szintén agyament hülyeség szerintem, de tudom, hogy ezzel sajnos én vagyok kisebbségben.) Mi a garancia, hogy a Magyar Nemzettel ugyanúgy fognak eljárni, mint mondjuk a Népszabadsággal szemben? Ki felügyeli a médiatanácsot? Egyébként a jogászok azt szokták mondani, hogy Magyarországon nincs precedensjog, tehát a bíróknak csak a törvény betűjét kell figyelembe venniük, ahhoz képest borzasztó pongyola törvényeink vannak (beterjesztőtől függetlenül).
A '96-os médiatörvényt nem akarom védeni, a legjobb, amit el tudok mondani róla, az az, hogy annyira rossz volt, hogy gyakran a saját hülyeségei akadályozták más hülyeségei végrehajtásában. Most ez az impotencia, meg kompromisszumkényszer nem lesz.
"Ezért egyszerűbb volt a kormányközeli, de azért mégsem hivatalos emberek szájába adva kicsit lazítani a szoros ölelésen"'
Teljesen hivatalos emberek voltak. Szijjártó is beleszaladt ebbe, külön szólni kellett neki, hogy igen, ez a német kormány hivatalos álláspontja volt és nem tetszik nekik a törvény. De ez tényleg mellékszál, igazából ha nagyon boncolgatjuk a németek indokait, erre érdemes még keresgélni:
www.komment.hu/tartalom/20101229-velemeny-az-uj-mediatorvenyt-ert-nemzetkozi-kritikakrol.html?cmnt_page=1
Orbán azt bírta mondani a Magyar Hírlapban (?), hogy a "A médiatörvény nem a szólásszabadságról szól. Arról van szó, hogy az emberi méltóságot és a gyermekeink védelmét biztosítani kell." engem ez aggaszt.
A sajtószabadság nem a jogállam és a jogbiztonság kategóriája, ami már szintén kapott pár pofont az utóbbi fél évben, hanem kimondottan a legszűkebb demokrácia veszélyeztetéséhez tartozik.
Mielőtt válaszolnál, ezt olvasd el légyszi, ha még nem tetted meg:
mediaalkotmany.tumblr.com/post/2481442586/mi-a-gond-a-mediatorvennyel-2-valasz-devenyi
Emellett a másik szintén alapos cucc:
mediaalkotmany.tumblr.com/post/2481442586/mi-a-gond-a-mediatorvennyel-2-valasz-devenyi
Meg itt van egy kis hangulatfestés:
antagon.blog.hu/2010/12/29/a_mediatorveny_kritikak_es_az_alternativ_valosagok
Az Antagon remélem nem esik a balos blogok kategóriájába :)
bryan 2011.01.11 02:15:39
@Mj:
Ez ugyanaz, mint az első médiaalkotmány poszt, amit már belinkeltem. A poszt születése után módosították a törvényt, tehát néhány dolog nem stimmel, de az alapvető aggályok nagy része maradt.
Bizony, hiába közeledik a karácsony, a hullámok csak nem akarnak mérséklődni. Lex Mal, magánnyugdíjtörvény, médiatörvény... Mi jöhet még? Mondjuk előre eredményhirdetés az első negyedről. Magyarországon még holnap is fel fog kelni a nap, bármennyire is vizionálják…..
bryan 2011.01.09 19:53:55
@Mj:
Sajnos tudom, hogy vannak, sőt, láttam kampányidőszakban a CBA hirdetéseit is. Ettől még nem látok jobb módszert.
"legtöbb rabszolgának kiszámíthatóbb és jobb volt az élete azoknál a szabadoknál, akik bár nem voltak rabszolgák, a társadalom legalján vegetáltak."
Viszont a szabadoknak hosszútávon sokkal több kitörési lehetőségük volt mindig. A rabszolgának először szabaddá kell válnia ahhoz, hogy sorsának változtatására egyáltalán lehetősége legyen. A Kádár-rendszerben sokaknak "kiszámíthatóbb és jobb volt az élete", mégis többre vágytak, mert az ember így működik. Még azok között a kádergyerekek között is rengeteg ilyen volt, akiknek a rendszeren belül bármire lehetőségük lett volna, mégis sokan a szamizdatot, és az állandó rendőri megfigyelést választották.
"A probléma továbbra sem abból adódik, hogy nem lesz ezentúl kompetencia alapú oktatás - eddig is volt, csak tanára válogatta, hogy milyen arányban -, hanem abból, hogy még mindig silány színvonalú a tanárképzés, a tanítóképzés meg még inkább"
A tanárképzésben nem veszek részt, de amit kívülről látok, az alátámasztja, amit mondasz. A tanárképzés és a már végzett tanárok pályán tartása az egyik legjobb befektetés lenne az ország számára. Sajnos úgy tűnik, ennek prioritása nem változik. Pedig mindent itt kéne elkezdeni. De ez nem négyéves program, meg nem lehet az "azonnali" "rendkívüli" és hasonló jól eladható kifejezéseket elsütni ennek kapcsán. Meg drága is.
Folyt. köv. később.
bryan 2011.01.11 01:22:33
@Mj:
Az a baj, hogy szerintem a műveltségi cenzus gyakorlatilag megoldhatatlan, filozófiailag minimum necces. Korábban én is gondoltam ilyesmire, aztán úgy gondoltam, hogy a tájékozottsági cenzus lenne a jó módszer, de végül be kellett látnom, hogy ez a rendszer csak a csalóknak és a tisztességteleneknek kedvezhet. (Másrészt ki fogalmazná meg az ellenőrzőkérdéseket, mi akadályozná a választót, hogy előre bemagolja a választ?
Az előzetes regisztráció érdekes kérdés, de mivel akadályozná meg a fogalmatlanok szavazását? Azok az USA-ban is elmennek, pedig ott van regisztráció.
"földművelő szabadoknak még annyi kitörési lehetőségük sem volt, mint egy hűséges rabszolgának, hiszen ura miatt utóbbinak jóval több értékes kapcsolata lehetett."
A földművelő szabad elmehetett a gyakorlatban egy jó darabig még Werbőczy után is pont nemrég olvastam, hátha még nem volt meg:
toriblog.blog.hu/2008/05/07/a_jobbagyok_szabad_koltozeserol
A rabszolgáknak csak a nagyon felső és a nagyon alsó rétege adott kölcsön a gazdájának szerintem. A diktatúrában nyilvánul meg a szabadság értéke, "hiánya mondja el mennyit ér".
Ez a médiakérdés, ez olyan huszadrangú valami. Nem is érti az egyszeri politikai elemző, hogy a francba lehet ilyen pimf, huszadrangú dolgon úgy eltanyázni, ahogyan azt az aktuális magyar hatalom volt szíves bemutatni. Kedves Olvasó, jöjjön hát a szokásos példabeszéd! 1981. július…..
bryan 2011.01.09 17:31:52
www.komment.hu/tartalom/20101229-velemeny-az-uj-mediatorvenyt-ert-nemzetkozi-kritikakrol.html?cmnt_page=1
Ez is egy szép logikus levezetés arról, hogy miért pont a médiatörvény volt a felzúduláskeltő.
  Az új médiatörvény körüli viták egyik visszatérő kérdése, hogy mi a helyzet a blogokkal, vonatkozik-e rájuk a szabályozás. Egy külügyminisztériumi anyagban név szerint is említik a Mandinert, a tegnapi NMHH-s háttérbeszélgetésen is szóba kerültünk, no meg…..
bryan 2011.01.07 12:58:54
@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
Tumblr-en lehet. Az egy elég nehezen fogható koncepció, illetve nem is sok embert elérő blogot könnyű csinálni ott, de egy sztorit azért körbe lehet lőni elég hirtelen. Onnantól pedig a linkek elég könnyen körbemennek a blogszférán, azt meg nehéz megszabni, hogy ki milyen linket jelenít meg.
Szóval ez a rész foghatatlan.
bryan 2011.01.07 14:25:50
@cserepj:
Ha meg tudtad volna úszni az IP-k kiadását, és szerintem meg tudtad volna, és mégis kiadtad, akkor én a helyedben nem nagyon ugrálnék.
bryan 2011.01.07 14:48:38
@cserepj:
Ha megvan. Köteles vagy tárolni az IP-ket? Szerintem nem.
  2011 a jó hírek és a pozitív üzenetek éve lesz a Mandineren. Pandás cikkünk után lássuk, milyen videók és képek voltak szerkesztőségünk kedvencei, amiket a napi gürizés, a Konzervatív Kulturális Kánon bemagolása és két gengszterrap lemez meghallgatása között…..
Örülünk, Vincent? Feljelentés 2010.12.30 01:23:00
Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság!Mint átlagos rapnemhallgató eleddig nem ismertem Ice-T azon alkotását, melyet a Nemzeti Média-  és Hírközlési Hatóság az ő végtelen szellemi kapacitását latba vetve méltóztatik most kárhoztatni. Sajnálattal kell tudomásul…..
  December 17-én, pénteken rendeztünk egy rövid konferenciát a magyar országimázs és a média viszonyáról. Nick Thorpe, a BBC tudósítója arról beszélt, hogy a nemzetközi média nem egyszer indokolatlanul rosszindulatú jelzőket használ az országgal szemben, bizonyos…..
bryan 2010.12.28 23:15:09
@jotunder:
Applebaum természetesen nem szólt be a Fidesznek, ilyet egy antikommunista sosem tenne, nyilván hiányos az angoltudásod, a Heti Válasz minőségi ismertetőjét olvasva remélem önkritikát gyakorolsz:
hetivalasz.hu/itthon/orban-viktor-tulsagosan-nepszeru-34428/?orderby=novekvo&numPerpage=100&hozzaszolas_oldal=1
bryan 2010.12.29 00:09:17
@tewton:
Az internetes blogok egészében foghatatlanok, a professzionális sajtót lehet nagyon könnyen ellehetetleníteni. Esetleg még néhány bloggert is el lehet kapni, de a nagy fogás az a profi sajtó, aminek bevételre és cégszerű működésre van szüksége. Ez van veszélyben, nem a blogok.
Nem is csak a médiatörvény által egyébként, a médiatörvény amolyan jéghegy csúcsa, a hirdetőkön keresztül lehet ezen kívül igazán nagyon sok sajtóterméket ellehetetleníteni. Most a gazdasági szereplők eléggé be vannak fenyítve, valószínűleg nem annyira nehéz le, illetve rábeszélni őket konkrét sajtótermékben hirdetésre/ről.