Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gapinthebreath

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a Ténytár blogján újra terítékre kerül a migrációs helyzet, amellyel már többször is foglalkoztunk. Korábbi blogunkban írtunk róla, hogy a szigetországban az adószámkérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe a 2011 áprilisától 2012…..
Akinek nincs aktív profilja Facebookon vagy más jelentősebb közösségi oldalakon, az jóformán nem is létezik, de legalábbis nincs benne a világ körforgásában – halljuk sokszor a vicceskedő kijelentést, de tudjuk: minden poénnak van alapja. Ennek ellenére a legnépszerűbb social…..
gapinthebreath 2012.08.18 19:28:26
@Nűnű:
"én komoly telefonszámlát spórolok azon, hogy FB-on keresztül tartom a kapcsolatot.
10 embert elhívni egy esti kocsmázásra, nem kevés telefonszámla."

Félve kérdem: email? ha lusta vagy sokat gépelni, levelező lista? vagy Skype?

Miért jó mindig úgy kapcsolatba lépni, hogy be kell loggolni egy oldalra (FB)?
Vagy van olyan lúzer, aki ki se lép soha? Privacy teljesen leszarva?
„A Facebook és a hozzá hasonló véleménylerakatok olyan helyek, ahol a hétköznapi ember – akinek véleményére egyébként senki sem kíváncsi, aki tudja, mi a szellem – kitombolhatja magát.” (Végh Attila: Alsó-értelmiség; Magyar Hírlap)   Az olyan…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
gapinthebreath 2010.04.11 20:25:34
@antigonosz:
"AZ IGAZOLÁSSAL SZAVAZÓKNÁL NEM AZ A PROBLÉMA, HOGY VÁLASZTÓKERÜLETENKÉNT CSAK EGY HELYEN SZAVAZHATNAK, HANEM AZ HOGY NEM VETTÉK ŐKET FEL AUTOMATIKUSAN A NÉVJEGYZÉKBE."

You're right!
Welcome to Tirpákbokrétás!
  Bokros Lajos kommunistázta le már néhányszor az LMP-t, elsősorban azért, mert a neoliberalizmussal szemben határozták meg magukat. Aztán a párt programját olvasgatva olyan részre bukkantunk, amitől összerándult az európai értelemben véve konzervatív gyomrunk: ha…..
gapinthebreath 2010.03.27 23:33:52
@is: "ha az állam megbízik a munkásban, meg a vállalkozban, akkor azok kitalálják az eltűnős tintát."

Jaj, a rohadt vállalkozók, akkor dobjuk ki az egész rendszert.
Esetleg mi lenne akkor, hogy ha színes papírból állna az a füzetke?
Az "eltüntetett" tinta fehér nyomot hagyna a színes lapon.

Nem kell nagy ész hozzá, és bevezetése kevés pénzből kijön.
A múlt heti első részben röviden felvázoltuk a szabadkőművesek vélt (vagy valós?) genézisének több forgatókönyvét és megismerkedhettük a két nagy áramlattal (az angolszász és a kontinentális, vagyis a reguláris és az irreguláris közötti különbségekkel). Nézzük meg…..
Dalí: Délután az európai történelem külső övezetében   Győztek az igenek hétvégén Írországban, a legnagyobb akadály elhárult a Lisszaboni Szerződés életbe lépése elől. Mink pedig ezen tűnődünk egy lusta őszi délutánon, amikor a leszedált Nap még nyarat színlelne…..
 Bár a szervezők és a csatlakozó szervezetek képviselői közül nem túl sok akad, akivel szívesen mutatkozunk együtt, mégis ott leszünk ma délután az előrehozott választásokért rendezett tüntetésen.  Nem, nem szoptuk be ezt a „civil összefogás” szöveget:…..
gapinthebreath 2009.04.05 12:17:41
@calam:
A tojás és rohadtzöldség-dobálás a legősibb demokratikus hagyomány. Amikor az istenadta nép megnyilvánul, az ilyen.

Én nem is értem a demokrácia barátait, hogy mehetnek a népfelség e magasztos megnyilvánulása ellen. Biztos valami tévedés az egész. Mi lesz így az európai értelemben vett baloldallal, ha saját gyökereit tépi ki??
Mandiner blog Bolond-e Ön? 2009.03.31 11:01:00
Ne kerteljünk, közélet iránt érdeklődő ismerőseink és kommentelőink körében végzett megfigyeléseink szerint kis hazánkban egyre többen kezdenek megbolondulni. Talán Gyurcsány a hibás, talán a globális felmelegedés, talán a zsidó-etruszk összeesküvés, mindenesetre…..
gapinthebreath 2009.03.31 14:32:34
@Őrnagy Őrnagy:
"23. Ön nem tudja megállni, hogy testi vágyat érezzen Vadai Ágnes gyönyörű idomai láttán."

Ez különösen rosszul esett, így ebéd után. Ha zöld billentyűzetet szeretnék, inkább beültetném fűvel, nem a spenótot szeretném viszontlátni.
Szégyellje magát!
 Gyurcsány Ferenc úgy ment, ahogy jött: a felszínen nagy csinnadrattával, heroikus gesztusokkal, médiabarát nagyjelenetekkel; a háttérben mutyizással, árulással, gyomorforgató hatalmi küzdelmekkel. Nemrég még az ország legnagyobb hatalmú emberének tűnt,…..
 A többi képviselővel együtt Gyurcsány Ferenc is közzétette 2008-as vagyonnyilatkozatát (és feleségéét is). Miniszterelnöki fizetése bruttó 18 millió forint volt tavaly, amit feltételezhetően továbbra is jótékonysági célokra fordít. Az Altus ZRt. egyszemélyes…..
 Némiképp felhúztam magam Hajós András legújabb interjúján. Pedig a kötelezően Hello tourist-rajongó iskolatársnőimen kívül én voltam az egyetlen ismerősöm, aki néhol egészen bírta, többnyire jóhiszemmel követte ennek a figurának a bohóckodásait. Most…..
 Egy sorozat első eseményeként kerekasztal-beszélgetést és közönségtalálkozót szervezünk a Jobbklikk, a Konzervatórium és a Reakció meghívott szerzőivel.  Ifjú konzervatívok? Jobboldali bloggerek? Szabadelvű-konzervatívok? Egyik sem és mindegyik. Sokfélék vagyunk,…..
  2006. október 23-a után az ember abba az illúzióba ringatta magát, hogy nemzeti ünnepeinken ezentúl a szokásos zászlófelvonáson, szónoklatversenyen és Bánk Bán-díszelőadáson kívül izgi dolgok is történnek majd. Egy ideig nem csalódtunk, de aztán a dolgok hamar…..
gapinthebreath 2008.10.22 17:47:35
A Hannibal Lektűr-attitűd · hannibal.blog.hu 2008.10.22. 13:15:12

mivel - gondolom - nem olvastok libsi mocskot, ezúton szeretném felhívni becses figyelmeteket egy remek, némileg meglepő, ám cseppet sem mulattságos cikksorozatra Nagy Imre ismeretlen életéről:
hannibal.blog.hu/2008/10/22/nagy_imre_ismeretlen_elete
____
Semmi meglepő nincs ebben, legalábbis számomra. Ha az ember veszi a fáradtságot, és nem nyeli be azt, amit a mainstream a szájába ad, hanem gondolkozik és utánanéz, akkor gyorsan kiderül, hogy szar van a palacsintában, amit le akarnak nyomni a torkokon.

56 ettől nem lett kisebb a szememben, Nagy Imre pedig már régen nem hero számomra. Hanem az, aki volt: egy meggyőződéses (emiatt idióta), majd sokszorosan képlékeny és alkalmazkodó kommunista, akinek a kezéhez vér tapadt.
Hogy gondolhatta bárki, hogy makulátlan ember az, aki a legaljasabb időkben volt belügyminiszter???
Mandiner blog Válassz, Ausztria! 2008.09.28 12:01:00
 Ausztria ma választ. Idén először öt évre választják képviselőiket a Nationalratba, és idén először - Európában egyedülálló módon - 16 éves kortól élhetnek választójogukkal a polgárok. A korábban felbonthatatlan kétpártrendszeréről elhíresült országban ma…..
Mandiner blog Wahorn panasza 2008.09.25 10:01:00
 „Kelet- Magyarországon más a helyzet, mint a II. kerületben.”  A Klubrádióban kedden műsort vezető Bakáts Tibor valószínűleg nem azt kapta, amire Wahorn András felhívásakor számított. Mint világlátott embert kérdezte a hétvégi zúzásról, ám elítélő…..
 Igen, ennek is el kellett jönnie, nem is lehetett másként. Megszületett a hiteles válasz a kétes hátterű, szélsőjobboldali Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg létére. A radikális jobboldali fiatalságnak ki más felelhetne, mint radikális baloldali idősek? Az Óbudai…..
Mandiner blog 168.info 2008.09.10 10:01:00
 Mi a furcsa ezen a képen?..
Javaslom, hogy lassan mindenki kotorja elő a szlovák korona apróját a fiókból és december 31-ig ugorjon át egy sztrapacskára a Felvidékre. A hír: augusztus 19-én ismét kettőskereszttel ellátott pénzérméket gyártanak a körmöcbányai pénzverdék. Nem, nem…..