Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bayard

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De tényleg: az első perctől az utolsóig tökéletes, úgy ahogy van. A kis falvak Nógrádban, ahol a nép, az istenadta nép bukolikus nyugalomban éli mindennapjait, migráns- és erőszakmentesen, tehát boldogan ugye, de jaj, veszély van, nagy, migránsok jöhetnek, igaz nem a faluba, mert miért pont oda…..
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
bayard 2015.01.03 13:51:33
Maksát védő kedves kommentelők, akik nem értitek, miért a felháborodás: mindennel lehet viccelni, csak az a baj, hogy amit Maksa itt "viccként" felböfögött, azt sokan komolyan úgy is gondolják (azazhogy az áldozatok valójában akarták az erőszakot, nem is volt ott igazából erőszak stb.).
Ráadásul hozzáköti egy valós helyzethez (egyetem, jogi kar).
Ráadásul külön kiemeli, hogy kétszáz magányos nő, szép nagy szám (mondjuk mondhatta volna, hogy az összes nő kurva, végül is "csak" kétszáz az).
Ráadásul egy polgárinak mondott tévében, egy elvileg kultúrával foglalkozó műsorban.
Ezért más ez, mint bármilyen szexuális témájú vicc, (pl. a piroska és a farkasos erőszakolós, vagy a rőzsehordó nénikés viccek, amiket fentebb példaként idéztetek). Maksa "humoros" álhíre a fentiek miatt inkább véleményként jön le, mint viccként. Miközben a legtöbb áldozat még mindig attól fél, hogy a társadalom őt fogja elítélni, amiért "hagyta magát" megerőszakolni, szerintem elég ízléstelen azon poénkodni, hogy egy csomó nő kifejezetten arra vágyik, hogy megerőszakolják.

Ja, és szó nincs demokratikus jogok meg szólásszabadság korlátozásáról, felőlem a Maksa és mások is olyan viccet mondanak és olyan helyen, ahol szeretnének, én meg, élve a ugyanezen szabad véleménynyilvánítással, elmondom, hogy szerintem überbunkó és érzéketlen faszkalap, aki ilyet csinál.
bayard 2015.01.04 02:41:36
röviden: @pythonozok: ha nem érted, nem érted, sajnos nem tudok segíteni...valószínűleg szocializációs különbségek. Megpróbáltam elmagyarázni, miért gondolják sokan, hogy az ilyen humor nem való a tévéképernyőre, mert azon kívül, hogy "jaj, nem értitek, ez csak vicc...", vagy "van benne egy kis igazság...", meg "úristen, beakarják tiltani a szavakat", mást nem nagyon tudott a Maksát védő tábor írni.

Véleménye a viccről és a vicc mesélőjéről mindenkinek lehet. Csak ismételni tudom magam, felőlem bárki azt mond, amit akar, ott, ahol akar, csak vállalja aztán a xart, amit felkavar, ne tegye szét a kezét mártír pózban, hogy jaj, engem bántanak, meg szegény szólásszabadság... Amúgy meg, aki képes feljelentést tenni humoristák ellen, az ugyanolyan hülye, mint az, aki azt gondolta, hogy jó ötlet viccet összekapcsolni konkrét erőszakolós eseményekkel, és azt a tévében elmondani :D
bayard 2015.01.04 02:45:17
@Vitez Belizar: egyetértek, tök fölösleges jogi úton büntetni ilyesmit, csak ellenszenvet kelt. Hagyni kell, hogy a társadalom lerendezze és hogy a többség eldöntse, belefér-e, vagy sem az adott kor ízlésébe
Zol nagyon rendesen, Homárolvasó-barát módon egy rövid és egy hosszú verzióban is megírta a Samsung világában zajló történetét. A hosszú tényleg hosszú lett, de azt javaslom olvasásra inkább, mert a részletek és a tanulságok szokás szerint ott rejtőznek, és tök magyarul…..
bayard 2014.09.02 13:03:14
Köszönöm mindenkinek, aki a témához szólt, tanulságos volt (enyém a fenti sztori).
Pár dolgot helyretennék azért.
A bolt kiválasztásánál nem csak az olcsóság számított; interneten természetesen tájékozódtam, jó véleménnyel voltak a vásárlók, nem pusztán webshop volt, hanem szép bemutatótermes bolttal, stb. Ilyen drága terméknél azért igyekszem tudatosan vásárolni. Azt persze elismerem, hogy akkoriban fogalmam se volt, hogy ennyit számít az, hogy "márkakereskedő"; ezt legalább megtanultam egy életre. Ahogy a doboz vs. a termék hátulján lévő sorozatszám közötti különbséget is. Mondjuk az jó kérdés, hogy ha a számlára a dobozról írják fel általában a sorozatszámot, és hiányzik egy szám, akkor érvényes-e a garancia?

Kettő, és ez a legfontosabb: ha anno regisztrálásnál kiderül mindez, befogom a számat, kicsit szívom a fogam, de így jártam, az ember tanul a hibájából és továbblép. De amikor még az ügyfélszolgálat oktat ki téged, hogy ők nem tehetnek semmiről, mert nem az a lényeg, hogy az ő honlapjuk volt xar anno, meg nem az, hogy adtak igazoló lapot, meg hogy utána sem szóltak,hogy bocsi, vissza az egész, nem dehogy... rossz a sorozatszám, és kész. Aztán a fogyasztóvédelem emlegetése után egy hónapig húzzák-halasztják a döntést, majd hozzád vágnak egy olyat, hogy "megnézzük, ha nem túl drága a javítás, akkor majd döntünk", szóval igazából ez a magyar hozzáállás, a felelősség eltolása, a mismásolás, ez idegesít. Még azzal is beértem volna, ha simán beismerik és elnézést kérnek, hogy igen, anno xar volt a honlap, kiküldik a szerelőt és osztozunk a javítás költségén.

Amúgy FRISSÍTVE: A problémám kezdetén telefonon hívtam az Ügyfélszolgálatot (adtak egy VIP Ügyfél kártyát a tévéhez, hogy azt kell hívni, ha baj van, utólag már csak röhögni tudok ezen is). De a honlapon volt egy link a regisztrált tévém mellett, hogy "Helyszíni javítás igénylése"... Úgy gondoltam, az ügyfélszolgálat hamar dönt az ügyben és beismerik, hogy hibáztak, ráadásul azt hittem, hogy ha ezt az internetes segítségkérést választom, az is náluk köt ki, szóval eltelt pár hét, mire mérgemben kipróbáltam ezt az opciót. Mentegetem magam, de valójában hülye voltam, hogy nem néztem meg hamarább, nem volt evidens, hogy ezzel ki tudom kerülni az Ügyfélszolgálatot. Katt a linkre, Samsung oldalán kitölt egy űrlapot, másnap már hívott a szerviz, hogy jönnek, mi a baj. Már vágták is, hogy wifikártya, kértek pár nap türelmet, amíg megrendelik a cserét.
Most végzett a szerelő, TV megjavítva, garanciát rendben találta. Remélem a Samsung Ügyfélszolgálat olvas homárt, mert én ezek után biztos nem szólok nekik, hogy probléma megoldva, bekaphatják.
És ezer köszönet a Samsung szerviznek, így is lehet!
bayard 2014.09.02 15:50:26
@McZozo: ez legyen az ő gondjuk, gyanítom, a szerviz könnyebben megvédi magát, mint én, egy egyszerű user. Plusz ők nem tehetnek semmiről, a Samsungnál a TV regisztrált, a garancia vége hivatalosan 2015. Mindkét garanciáról papírom volt, a honlapon sem lett volna látható a bejelentő opció, ha nem lenne érvényes garancia. Bevallom, elégtétellel töltene el, ha most az Ügyfélszolgálatnak kéne magyarázkodnia a szerviznek, hogy miért nem volt jogos a kiszállás :)
Előrebocsátom, nem vagyok LMP-szakértő. A párt szakadásáról általam olvasott cikkek nagy többsége egy irányba húzott: magasztalta a maradó részt, és szidta a távozót. Szerintem ez - mint ahogy szinte semmi - nem ennyire egyértelmű, nem "az" igazság, inkább azt érzem, hogy a…..
1000 leütés Volt egyszer egy LMP 2013.01.16 15:43:12
Az a fő baja az LMP-seknek, hogy valamiért még mindig nem döbbentek rá, a 2010-es vihar, amely érdemeiken felül (kb. az SZDSZ érdemtelenségének arányában) jutalmazta és beröpítette őket a parlamentbe, már rég elült: különösebb érdemeik viszont változatlanul nincsenek, és az…..
bayard 2013.01.16 22:58:05
A kedves polgártársak azon keseregnek, hogy "nem látszik" az LMP.... Talán nem nyitjátok ki a szemeteket rendesen. Ez nem a párt hibája, hanem a buta, politikai analfabéta, manipulálható, alzheimeres magyar választópolgáré.

Nézz bele egy parlamenti közvetítésbe és számold össze,hányan ülnek ott az egyes pártokból. Látni fogod, hogy az LMP-s politikusok ott vannak, próbálnak dolgozni.

Számold össze, hány felszólalásuk, törvényjavaslatuk,indítványuk, figyelemfelhívó akciójuk volt a többiekhez képest. Látni fogod, hogy -annak ellenére, hogy első pillanattól tudják, senki nem fogja őket meghallgatni - mégis próbálnak dolgozni.

Nézd meg, hogy ütik mindkét oldalról...ATV, HIRTV, stb... mert ebben az országban nem lehet középen állni, mást mondani anélkül, hogy árulóvá ne válj a fele ország szemében; látni fogod, hogy ők mégis megteszik.

Menj be a munkahelyedre évekig úgy, hogy xart se tudsz csinálni, mert vezetőség magasról lexar, és mindenki másnak meg hiába kiabálsz, hogy rossz felé mennek a dolgok, mert mindenki behúzza a nyakát, kussol és azon rimánkodik, hogy a holnap ne legyen sokkal rosszabb. Ilyen világban, politikai környezetben és kultúrában mi a túrót vársz egy törpepárttól?

Mondom mindezt úgy, hogy naiv, valóságtól elrugaszkodott őrültnek tartom a legtöbbjüket (a gazdaságpolitikájuk pl. egy vicc). De ott tartunk, hogy már azt is tisztelni becsülni kell, ha valaki bemegy a parlamentbe kicsit dolgozni,az eredmény legkisebb reménye nélkül, nem csak mereszti a se*gét.

Majd ha felnő a kedves magyar választópolgár és elküldi a pi-ba a kétharmados miniducét, az egymásraborulós maszkabált játszó "demokratikus baloldalt" és a sok megélhetési szélsőjobbost, akkor lehet majd panaszkodni, számon kérni, hogy mi a faxt csinál az LMP a parlamentben...
IDDQD Közösség elleni izgatás 2013.01.11 13:57:03
Kedves olvasók! Veszélyes dolog jön, aki nincs oda az ötletért, hogy kommandósok törjék rá az ajtót, az jobb, ha most elnavigál valahova máshova. A velem maradó tökös legények (és az amúgy sem széles női közönség tagjai) először is tekintsék meg ezt a videót: Hagyok…..
bayard 2013.01.11 16:27:41
Egy raklapnyi promónk van mára, köztük három sitcommal (már ha a Weeds az), a jelenleg látható legjobb drámával, Aaron Sorkin kissé demagóg sorozatával és Spielberg szépen talpra álló scifijével, aminek ugyan a legutóbbi része a sorozat egyik mélypontja volt, de az évad eddig…..
A San Franciscói öbölben fekvő Alcatraz-t 1775-ben spanyol hajósok fedezték fel az öböllel együtt. A felfedező Juan Manuel de Ayala “La Isla de los Alcatraces”, Pelikánok szigetének nevezte el.   1846-ban itt épült a nyugati part első világítótornya a Lighthouse Rock,…..
bayard 2012.04.20 10:58:26
@Ronald: ezek szerint kőhajításban is olyan jó vagy, mint földrajzban :) Csak 400 mérföld a távolság. És igen, Friscóban teljesen más az idő, mint Los Angelesben (amivel gondolom kevered), hidegebb és szelesebb is. Ha már kötekedünk ;)
Mint megírtuk a Showder Klubban megpróbálják meghonosítani a Roast műfaját. A Comedy Centralon ’98 óta évente egyszer-kétszer jelentkező műsorban egy-egy igazi hírességet égetnek le a pályatársak és a humoristák, ráadásul úgy, hogy az ünnepelt a főhelyről…..
bayard 2012.04.03 13:42:32
@spontan: majdnem igaz. Gyakran előfordult, hogy 1-1 témát vagy személyt az "áldozat" életéből nem érinthettek (pl. egy elhunyt rokont vagy egy családtagot) - tehát volt már példa, hogy vagy nem beszélhettek róla, vagy kivágták a végén a műsorból. De amúgy tényleg az lenne az értelme, hogy nincs tabu, és ismerve a magyar "celebek" (khmm) törékeny lelkivilágát, hát elég kevés esély van a műsor honosítására...nagyon szeretném, ha tévednék
Az HBO új munkahelyi sitcomja az alelnöki hivatalban játszódik, ahol Julia-Louis Dreyfus egy olyan politikust alakít, aki egykoron még az elnöki posztra is esélyes volt, de be kellett érnie az alelnökével. A pilot nagyon vicces lett, de ha a valós politikai életben akár csak egy olyan…..
Nem értem, hogy miről beszél Jávor Benedek.Miért ragaszkodik az LMP az önleszalámizáshoz? „A stratégiáról az LMP kongresszus dönt majd, de abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban”.A nemrég rendezett…..
bayard 2012.01.19 14:11:17
ilyen 20 év után kicsit nehéz megmozgatni a szavazókat, főleg a magyart, amely ugyanolyan örömmel tolta a hatalomba a kommunista-szdsz szövetséget mint a fidesz-fkgp-t vagy a fidesz-kdnp-t. És mindig ugyanazzal az örömmel ünnepelte az előző rezsim bukását. Nem értem, mit vártok. Kíváncsi vagyok, hogy azok közül, akik itt hörögnek az összefogásról meg az lmp gyengeségéről, hányan voltak kint tüntetni a fidesz ellen és hányan várják, hogy majd pár ember megoldja nekik az ország problémáját, 350-el szemben. Magyarországon egyszerűen nincs politikai kultúra, állampolgári felelősségérzet, vagy hívjuk bárhogy, csak hörögni tudunk, tenni nem. Egy csomó ismerősöm van, aki szidja a fideszt meg mindent, ami csinálnak, de mikor rákérdezek, hogy mi a faxért nem mész ki tüntetni, csak vonogatja a vállát, hogy minek, úgysem éri meg, plussz hideg is van, meg ugye 7kor pont programom van, megyek kondizni, stb... Ez is egy politikai hozzáállás, el tudom fogadni, de rühellem, pont ezek az emberek osztják a legjobban azokat,kik tenni is próbálnak valamit, még akkor is, ha nem mindig jól.

Én az "ellenzéki összefogás" hívein nagyokat tudok derülni, majd pont azokkal összefogni, azokat segíteni vissza hatalomba, akik miatt ennek a garnitúrának 2/3-a van...Nehogy azt higgyétek, hogy ha egy ellenzéki összefogás leváltja Orbánt, nem kezdődik újra a töketlenkedés, helyezkedés, kompromisszumkeresés, passzivitás... Majd ha szépen beismerték (újra), hogy elkúrták, majd ha félreállnak az mszp/dk éléről az előző hatalom elkúrói, akkor lehet tárgyalni közös célokról. Addig minek?
Szerintem az LMP folytassa csak egyedül, még akkor is, ha emiatt Orbán nyer 10 évet. Legalább a következő generációnak lesz egy tiszta pártja, és nem kell a legkisebb rossz közül választani, mint ahogy mi tesszük már 20 éve.
Tipikus kultúrák közötti párbeszéd. A berlini főpolgármester, aki mintegy teljesen mellékesen homoszexuális, és egyáltalán nem mellékesen ezt nyíltan felvállalja, szóval ez a Klaus Wowereit levelet írt Tarlós Istvánnak. Eddig tart a közös értelmezési keret. Innen már…..
bayard 2011.12.30 02:25:36
nem értem mi a gond ezzel a levéllel. Szerintem ha Tarlós rühelli a melegeket, akkor szíve joga ezt kinyilatkozni, akár polgármesterként is. Mondom ezt úgy, hogy egyébként egy korlátolt, maradi, arrogáns pöcsnek tartom.
1. Demokrácia van, hacsak nem buzdítasz másokat kirekesztésre,erőszakra, felőlem a tibeti szerzeteseket vagy a vöröskeresztet is utálhatod.
2. Kit érdekel, hogy egy koros öreg csóka nem szereti a melegeket?
3. Ki az a hülye, aki egy politikus véleménye alapján dönti el, hogy milyen az adott város/ország többi polgára? És ki az a hülye, aki attól fél, hogy úristen mit szólnak a zemberek a magyarokról, mert az egyik polgármesterük utálja a buzikat?
4. az a legnagyobb álszentség, hogy látens buzinak neveznek valakit, csak mert az nem szereti a homokosokat. Ez ugyanolyan korlátolt, kirekesztő általánosítás, mint amit sok hetero gondol a melegekről. Mondhatnánk például a blogíróról, hogy a zsarnok apja iránt érzett elfojtott dühét éli ki ezen a szerencsétlen vén idiótán, vagy lehet az bántja, hogy homokos barátai - ha egyáltalán vannak neki - nem ismerik el az ő nyugati-felvilágosult-toleráns-társadalom érdekében tett védelmező munkáját.
Értem én, úgy érzed kedves blogíró, hogy most nekimentél egy "nagyúrnak", megvéded a szabadságot, embertársaid stb, de véleményem szerint ilyen felesleges posztokkal többet ártasz a melegeknek, a demokráciának és a többi toleranciát hirdető szemléletnek, amibe érzésem szerint hiszel. Aztán persze lehet, hogy én vagyok a naiv, és valójában csak egy sok kommentet hozó értelmetlen posztot akartál, amihez ebben az esetben gratulálok ;)
Nívó Kabaré - Best of 2011 2011.12.29 07:47:00
Akkor vágjunk bele: aki követi blogunkat, bizonyára ismeri "vasárnapi kabaré" sorozatunkat, mely arról szól, hogy minden vasárnap válogatunk a kabarétörténelem és a kortárs kabaré legjobb számaiból.  Tavaly év végén csináltam egy összesítést a 2010-es év…..
Nirvana - Nevermind (Geffen) A ’89 novemberi Pecsás koncert után nem gondoltam volna, hogy ilyen jó kis poplemezzel áll elő ez a trió, bár ott nem is rájuk voltam igazán kíváncsi, hanem az akkor sokkal nyerőbb szériában utazó Tad-re, igaz végül a Nirvana jobban bejött, meg is…..
bayard 2011.09.25 02:16:29
@Zozi79: sztem keveri a filmet az albummal/számmal - mindkettő David Bowie. Vicces, mikor fölényeskedni próbáló bohócok hülyét csinálnak magukból
Steve O, te kibaszott isten!! Iron Mike továbbra is jó arc.  ..
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
bayard 2011.09.11 10:37:45
fogalmam sincs, hogy ez jó vagy rossz ötlet. Én speciel felfogadnék egy szakit, hogy kiszámolja nekem, hogy megérné-e előtörleszteni. Szóval óvatosan nyilatkozom,de azért azt tudom, hogy a válságot a pénzügyi szektor kapzsisága okozta. Azok, akik a felelősséget csak a hitelfelvevőre hárítják, tudatlanok, vagy ostobák, vagy csak simán rosszindulatúak. Annak idején legalább 10 bankot végigjártunk, mindenhol svájci frankhitelre akartak rábeszélni, mindenhol rózsás jövőt vázoltak fel nekünk a visszafizetéssel kapcsolatban. Mindenhol grafikonokat mutogattak, hogy nézzem már meg, milyen jó volt eddig az árfolyam, nincs esély arra, hogy nagyon megdráguljon. Én ugyan óvatos vagyok, de el tudom képzelni, hogy sokan simán bevették a szép szavakat, hiszen elvileg ért a pénzhez, azért bankos. Szóval fordítsuk meg kicsit a dolgot: igen, senki nem kényszerítette az embereket, hogy hitelt vegyenek fel, de a bankokat sem, hogy adjanak...Most meg mindenki nyögi ennek a terhét, csak a bankok nem. Látszatra felelősséget vállalnak, de ha jobban megnézzük, a bankadó egy nagy részét ráterhelték a lakósságra és vállalkozókra. Az a szomorú, hogy világszinten sem látszik, hogy valaki seggberúgta volna őket... Szóval kedves bankvédő kommentelők, értem én a felháborodást, de azért ne védjük már olyan vehemensen a bankokat, ugyanolyan sárosak, mint a hitelfelvevők (ha nem jobban). Mondom nem tudom, ez a lázárjavaslat ér-e valamit, de bosszantó, hogy ennyien sajnálják a bankokat
bayard 2011.09.11 11:03:38
@kovi1970: azt persze nem tudni, mi áll a lázárjavaslat mögött, de az igaz, hogy én még nem láttam bankokat szívni. Ja igen, pár szerencsétlent kirúgtak, pár fiókot bezártak, ennyi; minden megy tovább a maga útján.
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
1991. szeptember 24-én jelent meg a Nirvana Nevermind című második nagylemeze, amit azóta a könnyűzene történetének egyik legfontosabb albumának választottak meg világszerte, és amivel a grunge-korszakot fémjelezni szokták. A kerek évforduló alkalmából a Universal kiadó újra…..
bayard 2011.06.23 14:33:03
@shitgun: szerintem a Nirvana és a grunge nem nyírt ki semmit. Ezzel az erővel mondhatnád, hogy a metál kinyírta a bluest. Ez a "régen minden jobb volt" az öregedés első jele, olyan leszel mint a nagyszüleid, akik undorodtak a metálosoktól
bayard 2011.06.23 14:36:05
@l.x.: ez elég gyenge volt, de rendben, nagyon visszavágtál :) amúgy nem volt nehéz kiszűrni a szakértőket, csak keress rá a "túlértékelt", mérföldkő" és "alapból" kifejezésekre