Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moretta

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moretta blogja 23. A bosszú 2016.08.08 18:15:59
Egy sötét, nagy belmagasságú szobában vagyok. Körülöttem csak a csupasz falak- furcsa ez a hely. Be vagyok zárva, fogalmam sincs, hogy hol lehetek. Azt se tudom, hogy kerültem ide, csak egy pár napja történt borzasztó esetre emlékszem, amit most leírok nektek. Péter megtalált engem az általam…..
Egy pár hetes emlékemet szeretném megosztani Veletek. Életem legbizarrabb kihallgatása játszódott le az után, hogy megmenekültem Pétertől, és betörtem Irénkéhez. Ő egyszer már megszólított az utcán, amikor pedig legutóbb írtam róla, akkor egy széken ült, elkábultan, és bizonyítékom volt rá, hogy…..
Ha szerepel Kempis Róbert ebben a történetben, akkor nagyon figyel arra, hogy a háttérben maradjon. Az első hozzávezető lépcső a nő a fotón, akinek most talán a nyomára akadtam. Elkezdtem átnézni a képeket, amiket az iratok között és a pendriveon találtam, és úgy tűnik, megvan, hogy ki volt ez a nő…..
Moretta blogja 20. Műkincsmutyi 2016.04.28 13:10:28
 Újra a padlásszobámban élek. Irénke csak egy egyszerű öregasszony, aki álomvilágban él, és nem árt a légynek sem. Legalábbis, most így tűnik. Ezzel a magam részéről a történetet lezártam. Hetekkel ezelőtt írtam Nektek egy találkozóról a Gellért-hegyen. A beszélgetés során két valós ügyet említett…..
 Azt hittem, eltűnhetek, és titokban dolgozhatok a Dottore által rám hagyott ügyön. Most kiderült, hogy egy lépést sem tehettem mások tudta nélkül mindvégig megfigyelés alatt voltam. Csapnivaló hírszerző vagyok, aki nem alkalmas a feladatára. Itt ülök egy idegen nő lakásában, aki bármikor…..
Egyedüllétre vagyok kárhoztatva egy hideg padlásszobában. Egy barátom, munkatársam halála után otthagytam a Hivatalt, hogy rám hagyott ügyét befejezzem. Azóta az egyetlen ember, akivel őszintén tudok beszélni Péter. Bíztam benne, és mivel most már ő is kilépett a Hivatalból, egymást segítenénk a…..
 Ezt az emailt írta valaki nekem ma reggel: Szia Moretta, láttam, hogy írtál a Kézről. Érdekes összefoglaló, Te meg Dottore elég jól összeszedtetek néhány dolgot, néhány dologban meg rettentően mellényúltatok. Jófej leszek, néhány dolgot szívesen megosztok, hogy ne teljesen sötétben…..
 A héten volt egy nagyon fura találkozásom, ami még nagyobb óvatosságra késztet. Egy barátom már meghalt e miatt az ügy miatt, nem véletlen, hogy egyedül és védett helyen dolgozom, és a lehető legkevesebb kapcsolatra törekszem a külvilággal. Az utóbbi időszakban esős idő volt, így az utak szélén…..
amit a mellékelt dokumentumban találsz. Mielőtt eljöttem a Hivatalból, sikerült bejutnom egy BF-es ismerős gépébe, és lemásoltam egy pár fontosnak tűnő mappát. Néhány napja megfejtettem a napi kód algoritmusát - igazából az aktuális dátum egy-két csavarral - így tudtam ezt is elolvasni. Azt hiszem,…..
Elkezdtem szervezni a találkozókat azok alapján az adatok alapján, amit Dottore küldött Péter által. Egyelőre nem mondhatok sokat, de jó, ha tudjátok, hogy folyik a munka. Van viszont a már elért mappában egy olyan irat, amiről úgy döntöttem, hogy nyilvánosságra hozom, mert – eddigi tapasztalataim…..
 Köszönöm a segítséget, eddig ez a legnagyobb fogás: az egész mappa a Kéz-ről szól. Ha valóban létezik ez a szervezet, akkor már évszázadok óta fennáll, de titoktartás közepette működik. Mindent nem akarok és nem is tudok közzétenni, de a bejegyzés végére a lényeget érteni fogjátok – bár még én is…..
 Azt hiszem, fordulóponthoz érkeztem, több szempontból is. Egyre inkább összeáll a kép, kezdem átlátni, hogy mivel foglalkozott Dottore. A pendrive egyik mappájában több olyan fájl is szerepel, aminek köze lehet a KÉZ-hez, bármi is legyen ez, de a mappa kibontásához újra a segítségeteket kérem. Most…..
Kezdek hozzászokni az egyedüli élethez. Pár hete még féltem, és nehezen viseltem az egyedüllétet, de az új év relatív nyugalmat hozott. A figyelmemet azért ébren tartom. Az előző, Krotónról szóló bejegyzésben említett iratban ez van a margóra írva: v. Pop. - v. App. Felmerült, hogy a „v.” a „via”…..
Moretta blogja 10. A krotóni csata 2015.12.31 21:12:17
Köszönöm a segítséget, sikerült megnyitni a fura nevű mappát! A megoldás egy férfinév, ami annyi betűből áll, ahány alulvonás van a névben. A Lukács név az evangélistára utal, aki tényleg ennek a személynek írt.   A beszélgetésben Arkhosz, akinek a naplójából már idéztem, összeveszik ezzel az…..
Moretta blogja 9. Karácsony 2015.12.25 17:35:04
  A védett mappát még nem sikerült megnyitni, de pár gondolatot szeretnék veletek (különösen Veled) megosztani. ..
  Sikerült találnom egy helyet, ami biztonságos, és minden megvan, amire tényleg szükségem van. A kint töltött időt próbálom minimálisra szorítani, csak a legszükségesebbekért megyek ki az utcára: ételért, vagy pedig internet-kávézóba. Azért kényszerültem rá arra, hogy írjak Nektek, mert újabb…..
Moretta blogja 7. Új élet 2015.12.18 21:50:27
Egy hete tűntem el. Felszámoltam azt, aki voltam, most már nem dolgozom magam ellen, teljesen Dottoréval vagyok. Múlt hét csütörtök reggel írtam nektek legutóbb. Akkor még úgy tűnt, hogy minden rendben van, lobogott a fekete zászló a Hivatalon, mi pedig keményen dolgoztunk. Pár nap alatt Péter…..
 Múlt szombaton és vasárnap délelőtt az F582/2014-es aktával foglalkoztam. Próbáltam kibogarászni, hogy mi történt, de nem igazán állt össze a kép: vannak hozzánk tartozó dokumentumok is, de egy jelentős része nem is magyar nyelvű, hanem angol, szlovák, cseh, német stb. Találtam viszont egy utalást…..
Sikerült megnyitni a mappát, amit a Dottorétől kapott nyaklánc rejtett! Egy lépéssel beljebb jutottam, most újabb védett fileok és mappák sorakoznak a képernyőn, de néhányhoz már hozzáférek. Úgy tűnik, hogy annak a nyomozásnak az anyagát kaptam meg, amin Dottore a halála előtt dolgozott. A feloldott…..
...elsőre fel kellett volna, hogy ismerjek: a nyaklánc, amit Dottorétől örököltem, egy apró adathordozót rejt. Itt van: Elég sok minden ráfér, dokumentumok, képek, videók is lehetnek rajta, de csak egy kép és egy jelszóval védett mappa elérhető. Úgy sejtem, hogy a képnek valahogy köze lehet a…..
  A kabinetszekrény körüli vitához találtam valamit, ami közelebb visz ahhoz, hogy mi is lehetett a vita mögött. Egy napló szerű füzet másolatát találtam a Dottorétől kapott iratok között, ami néhol utal a Bozda családra. Ezek közül teszek közzé néhány részletet. A fénymásolat margóján kívülre…..
  Az utóbbi két nap kétségek között telt. Péntekre szabadságot vettem ki, nem tudtam bemenni Dottore miatt, és a csütörtök esti bejegyzésem miatt sem. Még nem tudom, hogy hiba volt-e elindítani ezt a blogot, vagy sem, talán soha nem derül ki. Érzem, hogy egyre eltökéltebb vagyok, a rám váró…..
Moretta blogja 1. Fontos vagy 2015.11.19 20:03:00
 Az információ hatalom, a nyilvánosság eszköz. Soha nem gondoltam volna, hogy személyes blogot fogok vezetni – abban a körben, amiben mozgok, ez nem szokás. Most mégis Hozzátok fordulok, bár ez nem csak az én döntésem. Ne számítsatok rólam többre a legszükségesebb információknál. Csak porszemek…..