Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cardiobascuralis 6

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan sok mindenre mondjuk, hogy a szemem fénye, azonban ez a kifejezés talán legjobban a sárgafoltra illik igazán. A szemünk - más néven - makulának nevezett része ugyanis amilyen kicsi, olyan fontos szerepet játszik a látásunkban.  A nagyjából egy milliméter nagyságú szervünk a szemfenék…..
A Chuwi eddig elsődlegesen tabletjeiről volt híres. Kevesen tudják, hogy az igen sikeres iLife robotporszívó család is a céghez tartozik, ezekről mi is több cikket írtunk a blogon. A laptopok nagyon hasonlóak a többi okos eszközhöz, és ebben már alapvetően otthon van a cég, ezért ugyanazt a…..
Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. Azóta (és előtte is) persze már rengeteg fotót láthattatok ebből a csaknem az egész századot átívelő és…..
cardiobascuralis 6 2017.01.19 18:04:00
@vino-et-veritas:
Miért, 56-ban milyen szerepet töltött be a Petőfi-szobor?
Ő vezette a rádió vagy a pártszékház ostromát? Vagy a felkelők élére állt?

Egyébként nem kérdőjeleztem meg semmit.
Mindenki úgy meséli, hogy ő volt ott, most az ő hitelességüket vonjam kétségbe?
Nyilván volt vagy 200 ezer ember a Lenin-szobornál, aki meg nem fért oda, annak a néhány tízezernek meg csináltak egy kenyeret a Petőfi-szoborhoz is.
Én nem voltam ellenálló, nekem tetszett az a rendszer. A mostaninál kevesebbet loptak.
Mondjuk megfigyeltek, legalábbis papírt adtak róla 2 éve, mikor rákérdeztem. Pedig nem is csináltam semmit, csak gyanús helyekre jártam (punkklubok). Meg néha bevittek a rendőrök, mert éjszaka a téren bort ittunk más punkokkal.
cardiobascuralis 6 2017.01.19 18:06:47
@gigabursch:
És sokkal több kormot termel, ami miatt nagyobb a szmog.
A szmogot ugyanis nem a személyautók okozzák.
cardiobascuralis 6 2017.01.19 23:21:51
@gigabursch:
Hát ez most nagyon szíven ütött.
Nem is tudom, túlélem-e valahogy.

Hogy a magyar világsztár szavaival éljek: Mé kell ezt csinányi e?
Egyetlen vöröshagymát felszeletelni is általában könnyfakasztó dolog, arról ne is beszéljünk, ha nagyobb mennyiség kell a főzéshez. Nagyon sokféle módszerről hallottunk már, hogy megúszhassuk szárazon a feladatot: befogott orral, szemüvegben (nem hatásos), víz alatt, stb. Most találtam egy olyat,…..
cardiobascuralis 6 2017.01.18 13:38:07
@Éva1946:
Ez tényleg egyszerű, csak kár, hogy semmi hatása.

A klipben látott módszer viszont totál baromság, nem működik, ugyanis ha már szeleteled a hagymát, az illó olaj bizony a levegőbe kerül, és a nyálkahártyán át hat.

A megoldás: összefogod szeletelés közben a hagymát, és nem fog könnyeztetni. Némi gyakorlást persze igényel, de legalább működik.
A szabadszájú twitteres csipogásáról elhíresült politikus a valóságra reflektáló (!) digitális fejlesztési stratégiát dolgozott ki, amiben ténylegesen előremutató (!) javaslatokat fogalmazott meg és bírálta a kormány oktatáspolitikáját...
cardiobascuralis 6 2017.01.17 21:01:26
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"a roaming díjakat éppen eltörlik, vehetsz amelyik országban akarsz"
Ez sem igaz. Talán 60 nap lesz az a határ, amíg használhatod az adott számot más országból. Szóval gondoltak ám arra, hogy ne menj át Romániába, aztán egy román Digi-kártyával telefonáltass Magyarországon havi 3000-ért rogyásig.

@morph on deer:
"csak azokat érintette, akik nem munkából, - ennyit a 'munkaalapú társadalom eszményéről - hanem kamatokból tettek szert jövedelemre. "
Mindenkit érintett, akinek bármekkora megtakarított pénze van.
Szóval ez bizony Gyurcsány szara.

Ennyire nem kéne elvakultnak lenni.
cardiobascuralis 6 2017.01.18 00:11:39
@Janossz:
A 13 cent az kb. 40 forint, ami kicsit azért sok, ennél már vannak jóval kedvezőbbek itthon (Voda 19 Ft/perc, Telenor 9 Ft/perc).
Én is használok WebCallDirectet (VOIP, fut több néven is ugyanez a cég), de csak ritkán. A minimális 10 eurós feltöltéssel 2 hónapig hívhatsz ingyen vonalas számokat, aztán meg 2,5 centért, illetve mobilt 7,5 centért (áfával). Utóbbinál a Voda már kedvezőbb.
Külföldre viszont még olcsóbb a WCD.

@morph on deer:
Az egykulcsos adót én is, de én a kamatadót is. Kurva kevés embernek van félretett pénze, és ha még az az után járó 2% körüli kamat 15-20%-át is elveszik, az geciség.
nem a milliárdosokkal basznak ki, mert azok nem itt tartják a pénzüket, hanem Svájcban, de legalábbis Ausztriában, svájci frankban vagy euróban. Azokkal, akik a kis keresetükből próbálnának valamit kuporgatni öreg napjaikra vagy a franc tudja, mire.

Szóval nem jobb itt egyik kormány sem a másiknál, max. annyival, hogy Gyurcsányék nem raboltak, csak loptak.

Gyurcsány akkor filantróp, ha az antroposzt saját családjára korlátozzuk. De akkor Orbán is az.
Téged meg engem meg mindenki mást elég magasról leszarnak mind a ketten.
(És én ismerem mindkettőt személyesen még a 80-as évekből. Gyurcsány akkor legalább még szimpatikus volt, Orbánt már akkor is leginkább az akarnok kis geci jelzővel jellemeztem volna. Rendszerváltás óta csak Gyurcsánnyal találkoztam, de csak mert egy csajom az Altusnál dolgozott, és néha elkísértem vagy érte mentem a melóhelyre. Akkor még nem politizált, de meg már nem ismert, viszont legalább köszönt. :-)
cardiobascuralis 6 2017.01.18 03:06:29
@felső határ nincs:
Hülye gyerek, esetleg ha számolnál a 8 év alatti inflációval is...
Hozzávalók: 1 szűzpecsenye 25 dkg csiperke gomba 10-12 szelet serrano sonka 4-6 db aszalt paradicsom 6-8 gerezd fokhagyma kömény bazsalikom oregánó só és bors oliva olaj 1 dl fehér vagy rozé bor A gombákat megmosom, majd apró darabokra vagdosom. Egy nagyobb serpenyőben olajon…..
A város tele van telefonzombikkal. Egy metrón, buszon várakozva, ücsörögve pedig különösen igaz az, hogy mindenki a telefonjába temetkezik. A Buger King felismerte, hogy így bizony nem könnyű hatásos üzenetet eljuttatni a célközönséghez, pedig egyik legnépszerűbb terméküknek, a grill burgernek…..
Van olyan, hogy egy 9 ezer forintos repjegyfoglalásért 29 ezret von le a számláról a légitársaság? Van. És hogy ezután hetekig oda se bagózik a jogos reklamációra? Van. A Wizz Airnél, 2016 végén. Horrorsztori, a rendszerhibát elismerték, bárkivel megtörténhet. (FRISSÍTÉS: egy olvasónak több mint 100…..
cardiobascuralis 6 2017.01.18 01:15:23
cardiobascuralis 6 2017.01.18 01:15:58
@szcsongor:
Még az, bazmeg, de a szomszédok macskáit.
"Amíg élsz fizetsz, ha megdöglesz, majd örökölnek utánad!" - sziszegte fogai között az alperes, miután feljegyezte felperes vagyontárgyait a bírósági tárgyaláson. S ugyan a gyerekeket már régen elidegenítette apjuktól, meg ezt a hitvallását beléjük ültette, minden erejével azon volt, hogy a bíróság…..
cardiobascuralis 6 2016.02.05 02:17:00
@Mr. Waszabi:
Baromság.
Ha a gyerek le sem szar, akkor a tartást sem érdemli meg.
1988 tavaszán – mindössze hatéves voltam – gyermeki bájjal kérdeztem apámtól: „A csúcstalálkozón két hegycsúcs találkozik?” Nem értettem ezt a metaforát, viszont a televízió Panoráma című külpolitikai műsorában láttam a két „hegycsúcsot”, két kivételes férfiút, amint Moszkvában találkoznak és kezet…..
Pablo Picasso: Avignoni kisasszonyok, 1906-1907 New York, Museum of Modern Art "Sokadszor válik egyértelművé, hogy Martin Schulznak teljesen indokolatlan és megalapozatlan felsőbbrendűség-tudata van a közép- és kelet-európai országokkal szemben. Ezt hívhatjuk egyszerűen pökhendiségnek is."…..
cardiobascuralis 6 2016.02.05 01:53:03
@krferi:
Vicc akar lenni.
Az a baj, hogy Picasso festményei tényleg túlértékelt szarok, csak aki ilyet mond róluk, azt a sok sznob fasz azonnal lefikázz, úgyhogy a többség nem mer ilyet mondani..
(Pedig ő úgy lett avantgarde, hogy tudott festeni, vannak olyan festményei, amelyek mondhatni fotorealistán élethűek.)

Kb. az a vicc illik ide, amikor két avantgarde művész beszélget a koncert közben:
- Te, beleszarjak a zongorába?
- Á, hagyd, úgysem értenék.
cardiobascuralis 6 2016.02.05 01:54:51
@Hóhér az utolsó barátod:
Dali festményei elképesztően jók, azokban van fantázia és látásmód.
A szobrai is (merthogy azokat is csinált).
(A rajzai ellenben neki is elég szarok, láttam rajzkiállítását is, a festményei alapján sokkal jobbra számítottam.)
Az ember azt gondolná, hogy fiatalon boldogabb, ám egy friss felmérés szerint erről szó sincs, életünk legboldogabb korszaka a 65 és 79 éves korunk közötti időszak...
cardiobascuralis 6 2016.02.05 01:47:22
Tavaly ősszel a szerzőtársak kilenc részes cikksorozatban vizsgálták meg Budapest tömegközlekedésének lehetséges fejlesztési irányait. Akkor a repülőtér és környéke kimaradt, hiszen ez önmagában egy komolyabb elemzést igénylő téma. A budapesti nemzetközi repülőtér kiszolgálása és tömegközlekedési…..
cardiobascuralis 6 2016.02.05 00:34:38
@Mt:
A repülőtérre járó utasok közé érdemes lenne beszámolni az ott dolgozókat is, ez napi kb. 2500 ember, jelentős részük műszakozva, azaz mindennap jár, hétvégén is. Az oda-vissza nagyjából 1,5 millió utas évente.
És akkor a XVIII-XIX. kerületi meg vecsési lakosokkal nem is számoltunk, akik jelentős része ekkor busz helyett metróval menne (persze ehhez megállókat is kellene építeni).

Mindenképpen megérné metrót vinni a reptérre, lehetőleg mindkét terminálon megállóval (mert hátha az 1-esből is lesz még valami valamikor).
A FortaRock szervezőgárdája jó alaposan megtárgyalta mitévők legyenek azok után, hogy Phil Anselmo egy januári rendezvényen karlengetett és white powerezett. Arra jutottak, hogy hiába kért bocsánatot, nem kell az énekes zenekara, a Down a fesztiválra. A szervezők kijelentették, hogy nincs helye…..
cardiobascuralis 6 2016.02.04 14:04:18
@Dr.Démonmac1:
Hallottál már a szólásszabadság névre hallgató elméletről?

Nos, az pont azt jelenti, hogy bárki nyilvánosan is elmondhatja, amit gondol. Vállalva annak ódiumát, hogy esetleg hülyének nézik, vagy hogy másoknak nem tetszik.

Tudod, a szólásszabadság annak is jár, aki veled ellentétesen gondolkodik.
Persze a mai hamis liberálisok szerint a szólásszabadság csak nekik jár, ha az ő pofájukat befogják, akkor óbégatnak, de ha ők fogják be más pofáját, az teljesen rendben van. Szerintük.

És ez messze nem azt jelenti, hogy egyetértenék az ipsével.