Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gumo

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ultrakönnyű, kényelmes és kiválóan irányítható, legalábbis a tervezők szerint. Aki nem elégszik meg a barkácsáruházakban hegybehordott faszánkókkal, avagy ezt a tárgyat is a kifinomult életstílus részének/eszközének tekinti, vásároljon 260 dollárért szánkót a Porsche…..
Ezen a blogon többnyire pozitív élményekről számolunk be, előfordul azonban, hogy különösen indokolt esetben itt vezetjük le a feszültséget is. Ha túl hosszan kell sorban állni a Ferihegyi repülőtéren, vagy ügyetlenül összehangolt útfelújításokba, esetleg hazudós…..
gumo 2010.10.10 15:55:35
Nekem a Broadway-hez volt "szerencsém". Írtam is nekik, de nem válaszoltak.

Tisztelt Broadway jegyiroda!

Önöknél vásároltam a neten VIP jegyet a Dalai Láma tanítására. Az egy kicsit meglepett, hogy az impozáns 3100 forintos kezelési költség ellenében (vagy legalább extra felárért) nem volt lehetőség a jegyek postázására, mint más tisztességes jegyirodák esetében, de a Magyar Posta ismeretében érteni véltem a dolgot.

Az már kicsit jobban zavart, hogy a jegyet pont a pesti dugó közepén, a lezárt Margit-híd szomszédságában, Budapest egyik legzsúfoltabb parkolási övezetében lehet átvenni, azonban épp volt 2 szabad órám, felírtam hát az emailben kapott azonosítót és rendelési adatokat, és ezzel elmentem a Hollán Ernő utcába.

Próbálkozásomat sikeresen visszaverték az ön munkatársai. A nevem, email címem, személyi igazolványom, útlevelem, jogosítványom, a rendeléshez használt bankkártyám, az emailben kapott kódom, a telefonszámom és minden egyéb azonosítóm együttvéve is hiábavalónak bizonyult, őket nem hatotta meg. Szívesen felajánlottam volna még az ujjlenyomatomat és a harapásmintámat is, de a munkatársai monomániásan a teljes visszaigazoló emailt akarták látni, KINYOMTATVA.

Hát így esett, hogy önök két órát fölöslegesen elvettek az életemből, plusz amennyit majd a rendezvény helyszínén kell sorbaállnom a jegyért. És csak remélni merem, hogy a helyszínen flexibilisebbek lesznek valamivel, mert a nyomtatómat nem hoztam magammal Magyarországra.

Üdvözlettel,
egy volt ügyfelük
Minden valamirevaló gasztroblogger bokánrúgna, ha elárulnám neki, hogy zacskós tésztaszószhoz nyúlok. A gasztronómiai tudatosság alapköve a természetes anyagokhoz való ragaszkodás és a nagyiparitól való óvakodás. Akkor jöhetnek a rúgások.Az olaszok meg a fejükhöz kapnának,…..
- avagy amikor a feltörhetetlen kód találkozik a bevehetetlen blöffel -Az Index-címlapján szerepel hancu beszámolója az Ekönyv napról - vagyis a Txtr és az Adobe ingyenes termékbemutatójáról.Hancu írása látszólag szkeptikus, ám ennek ellenére szépen visszamondja a…..
gumo 2010.07.05 19:40:42
@flimo13: "miért kéne fél napot szenvedni? Torrentet kikeresni, betölteni max 5 perc"

Népszerű anyag esetén 5 perc, de ha valami olyan kell, ami nem tipikus, azzal vért lehet izzadni.
gumo 2010.07.05 20:02:28
@ehran: "Nem azt mondtam, hogy hulladék a játék, mert azért végigjátszom, mondjuk épp nincs kedvem wowozni, vagy a másikkal játszani. Tehát használtam, így úgy gondolnám, jár érte a pénz a létrehozójának."

Persze, de ez számszerűsíthető. Ha azt mondják, hogy 50Ft-ért legálisan, minden macera nélkül a tiéd, nyilván annyit adnál érte. Talán 100-at is. Vagy akár 300-at. De nem 6000-et, mert nem az a kategória, annyiért tartsák meg maguknak.

Magyarán az árazást kellene jól csinálni, és akkor mindenki boldog lenne. A feszültség abból van, hogy nulla közeli piaci értékű dolgokat is drágán akarnak adni, és a tetejébe még szívatják is a vevőt a DRM-mel.
gumo 2010.07.05 21:06:38
@ehran: Az önkéntes fizetés is működik többnyire, ha van kialakult kultúrája. Magyarországon ez egyelőre gyenge, a sok szívatás miatt mindenki reflexből letölt, és Paypal meg itunes sem volt sokáig, amitől kényelmes az egész.

Másrészt az árak is relatívak, nyugati fizetésből 10$ az kb. olyan, mint magyar fizetésből 300Ft. Ezt kéne érvényesíteni az árazásban, a globális piac miatt viszont nem lehetnek országonként lényegesen eltérő árak.

Ha a magyar fizetések egyszer beérik a nyugatot, akkor megoldódik ez majd. Már most is sokkal tisztább a helyzet, mint a '90-es években. Zenére/szoftverre/könyvre akkor költenek az emberek, ha van miből.
A kézbesítési vélelem előnytelen helyzetbe hozza a hatóságokkal szemben az állampolgárt, ez számos esetben kiderült már. Ha komolyabban belegondolunk, tényleg érint néhány alkotmányos alapjogot. Szia Zugügyvéd,Keresem végre azt a „tökös” jogászt aki hajlandó…..
ProgBlog Hurrá! - vagy Basszameg? 2010.06.10 22:44:00
Tisztelt Orbán Viktor úr!Ön az ország miniszterelnöke, döntenie kell tudnia tehát súlyos kérdésekben. Ezért én most a saját súlyos dilemmáimat is Ön elé tárom – annál is inkább, mert leginkább Ön okozza azokat! Mielőtt belekezdenék, hangsúlyoznom kell, hogy amit le…..
Imába foglaljuk Szedrencs fedőnevű kommentelőnk (amúgy a CD Projekt forgalmazócég egyik főembere) nevét, amiért németről lefordította nekünk a 20 Minuten című svájci napilap honlapján levő interjút Evi Allemann-nal. Róla már írtunk pár hete: ő az a szocialista képviselő,…..
Varánusz Házasság reverendában 2010.03.13 08:00:00
"...ne paráználkodjatok többet mint ami jól esik, -mondá az Úr- és megteremté az álszentséget az ő igen nagy kegyelmében...."Egymást érik a különböző katolikus iskolákból kipattanó szexbotrányok. Nem kivétel ez alól a jelenlegi pápa, XVI. Benedek egykori müncheni…..
gumo 2010.03.13 19:03:04
@szabidoki: Talán még emlékszel rá, mikor Lupus személyesen ment körbe kihirdetni a piárban, hogy Dragon tanár úr megerőszakolt néhány diákot, és ezért áthelyezik Pestre.

Az meg szerintem is minimum furcsa, hogy az ügyek soha nem kerülnek ki. Tenni kéne már valamit, hogy be merjenek és be tudjanak avatkozni a hatóságok, és az egyházra is vonatkozzanak a törvények. Írországban pl. már több tízezer felderített és bizonyított ügy van, de a Christian Brothers talált egy jogi kiskaput, ami miatt nem lehet nyilvánosan megnevezni az elkövetőket, és ezért nem perelhetők:
www.childabusecommission.com/rpt/04-06.php

A rendszer korrupt. Innentől az egyszeri áldozatnak kb. olyan esélyei vannak, mintha Sztálint akarta volna perelni a Szovjetunióban. Jobban jár, ha hallgat.
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
gumo 2010.03.07 15:47:54
@maxt: Abba belegondoltál már esetleg, hogy miért alakult ez így?

Elég egyszerű a magyarázata: Magyarországon orvosként lassanként már csak az tud megmaradni, akinek van mellékes bevétele. Ez pedig többnyire a hálapénz vagy az állami rendelőben folyó magánrendelés. Ők viszont mennyiség után kapják a pénzt, értsd: az eredmény másodlagos.

Azok az orvosok, akik nem fogadnak el hálapénzt, vagy szakosodásukból kifolyólag nem kapnak, esetleg nem fizetőképes térségben dolgoznak, azok nem sokáig fognak a helyükön maradni, mert hát enni nekik is kell.

Ha nagyon nem akarnak kivándorolni, akkor maradnak Magyarországon, csak éppen gyógyszerügynökként, titkárként, szakfordítóként, vagy akár hómunkásként, mert az is jobban fizet kevesebb munkával, mint az orvosi pálya.

A másik lehetőség pedig a kivándorlás. Ettől persze legtöbben ódzkodnak, senkinek nincs kedve otthagyni a családját/barátait, ezért sokan halogatják. De akik túl vannak rajta, azok tudják, hogy igazából nem olyan nagy ügy. Pár hét alatt jobb egzisztenciát lehet teremteni, mint otthon évek alatt, és sokkal könnyebb az élet. Kapcsolattartáshoz meg van telefon, van repülő, van pénz a repülőre, és van idő meglátogatni a barátokat. Erre egyre többen rájönnek, és egyre kevesebben maradnak otthon.

Aki pedig orvosként otthon marad és a pályán marad, azon ne lepődj meg, ha tartja a markát és/vagy nincs ideje a betegre. Ez több évtizedes kontraszelekció eredménye. Tetszettek volna rendes fizetést adni az orvosoknak és normális munkakörülményeket teremteni...
Hogy lesz valaki apáca? És apátnő? Nem feltétlen a hatalmas hivatástudat vezeti erre a pályára, ahogy Letícia nővér blogjából is tudjuk. Nem volt ez másképp a középkorban sem, sőt, akkor még sokkal különösebb indokok is kolostorba irányíthattak egy lányt, mint…..
Szokásunktól eltérően ezúttal nem mitológiai hősök vagy regényszereplők izgalmas erotikus történetei egyikét fogjuk elregélni nektek, hanem a nem kevésbé érdekfeszítő valóságból merítünk ihletet. Bár ez a valóság is olyan messzinek tűnik, mint a legendák … Volt…..
gumo 2010.01.11 23:36:46
Megmagyarázom.

Egyrészt ugye egyházi esküvőn 3 dolgot kell megígérni: 1. örök hűség, 2. elfogadják a gyerekeket Istentől, 3. katolikus hitre nevelik azokat.

Ezek közül a második azt jelenti magyarra fordítva, hogy nem próbálják érdemben akadályozni a fogamzást, nincs mesterséges fogamzásgátlás.

A második és a harmadik együttesen azt eredményezi, hogy szaporodnak, mint a nyulak, és minden gyerek a katolikus egyházba lesz beterelve, vagyis exponenciálisan gyarapodik az egyház. Vö. "azé az ország, aki teleszüli".

A másik, dogmatikai oldala a dolognak azért érdekes, mert a II. vatikáni zsinaton (1964-65.) alapvető előírások változtak meg gyökeresen. Előtte szexelni szigorúan csak gyereknemzés céljából lehetett, csak arra alkalmas időben és módon, és természetesen csak házasság keretében, minden más halálos bűnnek számított (értsd: "pokolra jutsz, megdöglesz").

Utána viszont egészen fellazultak az erkölcsök, házasságon belül a dugás most már megengedett (örömszerzés céljából is!), csak a fogamzásgátlás tilos. Márminthogy hivatalosan a fogamzásgátlás módszere az önmegtartóztatás. Ezzel lehet ügyeskedni (értsd: szelektív önmegtartóztatás), úgymint naptármódszer, hőmérőzés, nyákvizsgálat és ezek kombinációi. De erről többet tudna mesélne az az ismerősöm, akinek 4 éve alatt született 3 gyereke.

Most már halálos bűnnek "csak" a házasságon kívüli szex (annak minden formája) és a mesterséges fogamzásgátlás számít.
gumo 2010.01.12 10:53:14
@Gloria Mundi: Természetesen, a gyónás után tiszta lappal indulnak, meg az utolsó kenet feladásakor is elviszi a cica az összes bűnt, és az a bizonyos megbánás is elfogadott jelenleg, ahogy írod. Mindenre van magyarázat, mindenből van kibúvó.
Llew brékingje (ha nem akarod végigkattintgatni a linkeket, csak a szöveget olvasd, a végén meg összefoglalom):Nem tudom, hogy igazán félrefordítás-e, tekintve, hogy a nemzetközi források is keverték, így lehet, hogy a blikknél csak rossz alapanyaggal dolgoztak, mindenesetre náluk…..
KZ a mértékegységek fordításában talált több hibát:Az én kedvenceim a Discovery-n és hasonló csatornákon látható ismeretterjesztő filmek. Sok ilyen filmet nem a metrikus rendszert használó országokban készítenek, így a fordítónak meg kell birkóznia a…..
Időrendben nem ez a beküldött anyag következne, de előrébb vettem, mivel nekem is évek óta fáj a címben olvasható félrefordítás. Az érdem Póké, hogy emlékeztetett rá:Nagyon szeretném, ha megemlítenéd kedvenc ordas félrefordításomat, amit azért is gyűlölök, mert még…..
w Az élet napos oldala 2008.06.24 07:00:00
Buzi meleg van, amiről mindjárt eszébe jut a tájékozott állampolgárnak a globális felmelegedés. Az egy nagyon csúnya, rossz dolog, utáljuk. A multik… meg a corporationök, azok csinálják ezt, őket kell szidni, amikor a madarasteszkóba menet átkozódva, prüszkölve…..
Mennyire jó arc a Wizzair ügyfélszolgálata, hogy fapados létére utánatelefonál az utasainak és közli, hogy a gép 2 órával később indul? Tamás esetében a probléma abból adódott, hogy 2 órával később kiderült, az összes aznapi járatot törölték. A másnap reggeli járatra…..
Engedjétek meg, hogy tekintettel az ünnepre ma kicsit személyesebb postokat eregessek. Mindenekelőtt a DROD-ot szeretném megemlíteni, ez a játék ugyanis annyira elkapott engem 2-3 éve, hogy kirúgtak miatta. Oké, ez így kicsit túlzás, mert nagyon jól tudtam, hogy az akkori…..