Adatok
OregamiAnnamari
9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Sosem voltam nagy rajongója a piskótatekercsnek, mert szerintem a legtöbb borzasztóan száraz és unalmas, sőt magát a piskótát sem szerettem, de mára már ez a kedvenc süti/torta alapom. A fehércsokoládéval biztosra mentem, mert azt amúgy is mindenféle formában imádom, legfőképpen a Chili&Vanilia…..
Profiterole-t először 10 évvel ezelőtt ettem, amikor Budapestre költöztem, majd 5 évre rá készítettem először, amikor az unokatesóm szülinapjára, valami különlegesebb, de sokak által közkedvelt ízvilágú (csoki :) sütit akartam sütni. Így találtam ki a számomra leginkább kézenfekvő…..
Mongol családi barátainknál ettem először ilyet még gyermekkoromban, és nagyon ízlett (nem csak nekem). Mivel ők a töltött káposztát szerették, ezért néha „cseréltünk”, aminek mindig mindenki nagyon örült. Ízhatásra kifejezetten összetettnek tűnik, de valójában egy rendkívül egyszerű étel. A…..
Az egyik budapesti pasta-evő helyen ettem egy hasonló ételt, de túl hígnak találtam, ezért gondoltam megcsinálom
a saját verziómat ebben a kategóriában. Jól sikerült a próbálkozás, érdemes kipróbálni!:)
Hozzávalók:
- 8-10 dkg Mandula
- 5-10 dkg Parmezán
- 10 dkg nagylyukú sajt
- 4-5 dl…..
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- 15 dkg vaj/margarin
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 kk. sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek. friss levendula, vagy két ek. szárított levendula
- házi eperlekvár
Elkészítés:
1.) A lisztet és a cukrot kimérjük és egy nagyobb tálba tesszük, ehhez hozzáadjuk a…..
Hozzávalók:
6 dl habtejszín
6 evőkanál cukor
1 vaníliarúd
6 zselatinlap
Eperszósz:
friss eper
frissen facsart citromlé
kristálycukor
Elkészítés:
1.) Az eperszószhoz vágjuk négybe az epreket, ízlés szerinti cukorral szórjuk meg és csavarjuk rá friss citromlevet. Jól keverjük össze és…..
Ez az egyik kedvenc gyerekkori ételem. Egy időben minden vendégségben ez volt nálunk a menü, és tényleg végtelen mennyiséget meg tudok belőle enni, de csak ebből és nem abból, amit a rosszabb kínai büfékben Gong bao néven árulnak és kígyóuborkával(!) szervíroznak. Tehát ez nagyjából a kínai recept…..
Ezt a receptet a középiskolai tornatanárnőmtől kaptam a szerenádunk alkalmával, és sajnos már nem tudom, hogy pontosan melyik észak-európai nemzet mondhatja magáénak ezt a nagyon egyszerű és nagyon furcsa mértékegységekben megadott receptet, de biztos, hogy azok is imádni fogják, akik csak a…..
Hozzávalók:
200 g magas kakaótartalmú étcsoki (mostanában átverős, ezért én csak 180 g-t használtam)
24 kocka adventi kalendárium tejcsoki (ennek hiányában 100 g tejcsoki)
4 dl 30%-os habtejszín
150 g Rama margarin (persze a vaj még jobb lenne)
3 tojás
180 g kristálycukor (vaníliarúddal…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz