Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OregamiAnnamari

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosem voltam nagy rajongója a piskótatekercsnek, mert szerintem a legtöbb borzasztóan száraz és unalmas, sőt magát a piskótát sem szerettem, de mára már ez a kedvenc süti/torta alapom. A fehércsokoládéval biztosra mentem, mert azt amúgy is mindenféle formában imádom, legfőképpen a Chili&Vanilia…..
oregami Profiterole 2017.02.22 12:54:19
    Profiterole-t először 10 évvel ezelőtt ettem, amikor Budapestre költöztem, majd 5 évre rá készítettem először, amikor az unokatesóm szülinapjára, valami különlegesebb, de sokak által közkedvelt ízvilágú (csoki :) sütit akartam sütni. Így találtam ki a számomra leginkább kézenfekvő…..
Mongol családi barátainknál ettem először ilyet még gyermekkoromban, és nagyon ízlett (nem csak nekem). Mivel ők a töltött káposztát szerették, ezért néha „cseréltünk”, aminek mindig mindenki nagyon örült. Ízhatásra kifejezetten összetettnek tűnik, de valójában egy rendkívül egyszerű étel. A…..
oregami Spagetti Ravanelli 2016.07.07 09:41:56
Az egyik budapesti pasta-evő helyen ettem egy hasonló ételt, de túl hígnak találtam, ezért gondoltam megcsinálom a saját verziómat ebben a kategóriában. Jól sikerült a próbálkozás, érdemes kipróbálni!:) Hozzávalók: - 8-10 dkg Mandula - 5-10 dkg Parmezán - 10 dkg nagylyukú sajt - 4-5 dl…..
  Hozzávalók: - 24 dkg liszt - 15 dkg vaj/margarin - 1 tojás - 10 dkg cukor - 1 kk. sütőpor - 1 csipet só - 1 ek. friss levendula, vagy két ek. szárított levendula - házi eperlekvár   Elkészítés: 1.) A lisztet és a cukrot kimérjük és egy nagyobb tálba tesszük, ehhez hozzáadjuk a…..
Hozzávalók: 6 dl habtejszín 6 evőkanál cukor 1 vaníliarúd 6 zselatinlap Eperszósz: friss eper frissen facsart citromlé kristálycukor   Elkészítés: 1.) Az eperszószhoz vágjuk négybe az epreket, ízlés szerinti cukorral szórjuk meg és csavarjuk rá friss citromlevet. Jól keverjük össze és…..
oregami Kung Pao csirke 2016.02.26 18:33:15
Ez az egyik kedvenc gyerekkori ételem. Egy időben minden vendégségben ez volt nálunk a menü, és tényleg végtelen mennyiséget meg tudok belőle enni, de csak ebből és nem abból, amit a rosszabb kínai büfékben Gong bao néven árulnak és kígyóuborkával(!) szervíroznak. Tehát ez nagyjából a kínai recept…..
oregami Skandináv répatorta 2016.02.01 21:17:45
Ezt a receptet a középiskolai tornatanárnőmtől kaptam a szerenádunk alkalmával, és sajnos már nem tudom, hogy pontosan melyik észak-európai nemzet mondhatja magáénak ezt a nagyon egyszerű és nagyon furcsa mértékegységekben megadott receptet, de biztos, hogy azok is imádni fogják, akik csak a…..
oregami Az eddigi legjobb brownie-m 2016.01.31 21:10:38
  Hozzávalók: 200 g magas kakaótartalmú étcsoki (mostanában átverős, ezért én csak 180 g-t használtam) 24 kocka adventi kalendárium tejcsoki (ennek hiányában 100 g tejcsoki) 4 dl 30%-os habtejszín 150 g Rama margarin (persze a vaj még jobb lenne) 3 tojás 180 g kristálycukor (vaníliarúddal…..