Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onmagam

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
onmagam 2020.08.04 09:32:24
@Willkommenskultur: Mészáros nem lehet a világ legostobább embere, hiszen nagyon is jól járt. Még ha nyilván nem is a saját érdeméből. Ezért a címért azok versengenek akik csakazért is azokra szavaznak akikről napnál is világosabb látják, hogy hogyan lopják szét a közös vagyonukat. (Pl. olyan lehetetlen, cseppet sem erőltetett érvekkel, hogy "Szivesen fizetek a sleppnek meg tobbet, ha megved a lippsi elmebetegektol.")És még büszkék is rá, hogy Mészáros olyan fizetést tud adni amit piaci körülmények között lényegében lehetetlen lenne, ezzel is nehezítve a korrekt piaci szereplők helyzetét. (Gyengébbek kedvéért: egy olyan cégvezető aki nem az adófizetők lopott pénzéből él nem fog tudni olyan fizetést kigazdálkodni mint a fidesz maffia, vagyis nehezebben talál embert)
Egy ideje folyamatos téma a közéletben a propagandasajtó ügye. A képviselők bántalmazása és ennek kínos kezelése, a hatalom párbeszédképtelensége, a folyamatos hazudozásra építő műsorokkal kapcsolatos hírek napi szinten jelen vannak a közéletben. Egyre több ember számára egyre nyilvánvalóbb, hogy a…..
onmagam 2019.02.09 22:00:45
@nick papagiorgo: szerintem te is tudod, hogy miért nem úgy van ahogy írtad, csak tetteted a tudatlant.
Eddig csak a Fideszt tartották hatalomban. Mostanra annyira kontraszelektált lett a rendszer, hogy a magyar társadalom ellen fordultak...
onmagam 2019.01.30 03:49:30
@látjátok feleim szümtükkel:
"Továbbá egy lyukat hogyan lehet kijátszani?"
fantáziádra bízom... :)
Felröppent a hír, hogy a kormány meg akarja szüntetni a lakástakarékpénztári megtakarítások után járó 30 százalékos állami támogatást. Az ok: túl sok extra profitra tettek szert a szolgáltatók. Van egy ember Magyarországon, aki 2006-ban még egy egyszerű gázszerelő volt, mára azonban az ország…..
onmagam 2018.10.16 03:47:04
@mindbender2:
lehet, hogy a támogatotthoz nem jut el, pont ezért rohamozták meg az LTPket, mert mindenki szeretne rosszul járni.

mellesleg ki az a "ti" aki "ezeket" váltani akarja?
A poszt írója és felesége? Vagy mégis kicsoda?
És honnan tudod, hogy politikai ambíciói vannak?
onmagam 2018.10.16 03:52:52
@Sir Galahad: Azért ezeket a számokat jó lenne ellenőrizni.
Mellesleg régebben, amíg voltak látható kamatok addig tényleg a pénztárak jártak nagyon jól, mivel ltp-re az állami támogatáson felül kb nulla kamatot adtak, a többit lenyúlták. (Szabályozó volt a hülye, hogy ezt hagyta)
De most amikor a kamat amúgy is 0%, már nincs mit lenyúlni.
Forrás: @lilmiquela instagram 2016-ban jelent meg Instagramon a 19 éves modell, Lil Miquela, aki sok más kortársához hasonlóan elindította influenceri karrierjét a szociális médiában. Mindezt akkora sikerrel, hogy ma már fotóin olyan divatházak ruháit viseli, mint a Prada, a Proenza Shouler, vagy a…..
Nyugat-Európa nem egységes, az egyes országok maguk sem egységesek, nem látják egymást nagy barátoknak, mégis, ha közéjük lép egy kelet-európai, akkor valahogy mintába rendeződnek. Ez nem törvényszerű, különösen az új generációnál, de azért van egy ilyen tendencia. Orbán ambíciója, hogy európai…..
Hamarosan jönnek a propaganda beszámolói a hajléktalan-bűnözésről, az otthontalanok okozta járványokról és a fedél nélküliek nemzetbiztonsági kockázatáról. A kormány megint a leggyengébbekből, legvédtelenebbekből kreál virtuális ellenséget...
onmagam 2018.06.20 06:26:34
@fillérbaszó vadász:
na egy zseniális következtetés!
egy csöves egy kamu dumával akart pénzt kihúzni, vagyis basszák meg a libsi tahók!
Értem én, hogy van benned egy frusztráció a "libsi tahók"iránt, bárkik is legyenek azok, de nem tudtál volna valami olyat írni amiből nem egyértelmű, hogy csak valami nagyon rossz ürügyet keresel, hogy kiéld ezt a frusztrációt ?
onmagam 2018.06.20 06:30:10
@$pi$: ha a hajléktalan rossz helyen áll az autóval, vagy nem fizet parkolási díjat akkor őt nem büntetik? Én nem hallottam ilyen esetről, persze lehet.
A  milliárdos üzletembernek a Fidesz elnökével történt szakítás óta 4 éve, a rossz viszony elfajulása óta 3 éve, 2 hónapja és 1 napja lett volna, hogy puszító információkat hozzon nyilvánosságra egykori barátjáról és szövetségeséről...
A harsogó idegengyűlölőpropaganda miatt nem tudják, kinek higgyenek: Orbánnak vagy Ferenc pápának...
onmagam 2017.08.17 03:48:06
@Index isis alkaida mind CIA termék:
pedig egyszerű a válasz: Soros!
jobban kéne figyelni, akkor tudnád!
Mondjuk ki végre: "Soros-terv" nem létezik. Akkor sem, ha ezt Orbán után ezer fideszes tízezerszer elharsogja. Nincs ilyen. Ugyanis ha lenne, már rég szolgáltattak volna rá bizonyítékot is. Anélkül viszont csak uszító, gyűlöletkeltő propagandáról beszélhetünk...
Aki nemcsak Zuckerbergnél okosabb, hanem a brazil futballistánál is...
onmagam 2017.08.07 07:52:28
@teéjesenmindegy: ok, tegyük fel, hogy így van.
és?
onmagam 2017.08.07 08:03:35
@teéjesenmindegy: nézem itt ezt a nagy erőlködést és nem tudom eldönteni, hogy téged ezért fizetnek, hogy másokat próbálj meggyőzni, vagy csak az önátverésről van szó, hogy ne, hogy be kelljen ismerned, hogy a Fidesz nem más mint egy maffia?

azért gondolom, hogy az utóbbi, mert fideszéknél már rég rájöttek, hogy elég a csordát egybentartani, a nem elvakult hívők meggyőzése úgyis esélytelen, arra nem kell energiát pazarolni.

azt meg eldöntheted, hogy magadnak meddig és mennyit akarsz hazudni.
onmagam 2017.08.07 08:11:51
@1ghost: ők nem fideszes bérkommentelők, mert nem követik a hivatalos irányelvet. egyszer sem írták le, hogy Soros!
Ma délután maga Orbán Viktor miniszterelnök fogja ünnepélyes keretek között bemutatni az ún. nemzeti konzultáció eredményeit. Ez lesz a Fidesz-frakció a nemzeti konzultációt kísérő "Álljunk ki Magyarországért!" országjáró rendezvénysorozatának záróeseménye. A rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor…..
         Nem hiszem, hogy a speciális magyar "konzervativizmusnak" a közeljövőben alternatívája lesz Magyarországon. Ez a konzervativizmus alig hasonlít a nyugati konzervativizmusra,  etatista, nacionalista, reakcionárius és enyhén bumburnyák, de...        Ha a választók többsége egy elviselhetően…..
- Tisztelt Választóim! Az elmúlt hat évben 415 milliárd forintot loptunk basztunk el TAO-támogatás címén úgynevezett látványsportokra. Azért úgynevezett, mert a focit, kézilabdát, stb. a faszom se nézi, bárki utánajárhat. Na, az a 415 milliárd hat év alatt, az aszongyahogy havi 5,76 milliárd. Ebből…..
onmagam 2017.03.18 16:10:34
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: gratulálok, ez aztán frappáns válasz!
de a feltételezett szándékoddal ellentétben csak téged minősít és lássuk be, nem túl jól.
De ha az a célod, hogy mindenki valami kényszeres örültnek tartson akinek rögtön kommentálnia kell ha valami nem illik a világképébe akkor jó úton jársz!
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
onmagam 2017.03.05 04:27:49
@Graveling: ja és az ember ne csodálkozzon, hogy hullafáradt, ha hajnalban nem alszik :)
onmagam 2017.03.05 04:31:50
@Graveling: lehet, hogy nem igaz az első fele, de erről nem volt szó az előbbi hozzászólásban amire én reagáltam.

Abból az derült ki, hogy kb ha nem tetszik ne csináld!
onmagam 2017.03.05 04:35:55
@desw: hát igen. csak ennyi erővel az egész ország elmehetne külföldre.

de amúgy létező dilemma, hogy aki itt akar javítani, (nem csak egy blogpost erejéig persze) az egy bolond vagy egy hős? talán mindkettő egyszerre. vagy talán attól függ, hogy sikerül-e neki.
A költségérzékeny utas gyakran érzi úgy, hogy valaminek az árazásával kimondottan a lehúzására törnek, vagy az életét kívánják megnehezíteni. Ez sajnos teljesen ellentétes az ultra fillérbaszó fapados turista életfelfogásával, aki megpróbál tenni ellene ideológiai…..
onmagam 2015.07.30 23:02:53
@firg_firg: Tudod itt arról van szó, (legjobb példa a reptéri víz esete), hogy itt van egy piaci monopól helyzettel való visszaélés. Hogy a boltosok kartelleznek vagy a reptér kér tőlük pofátlanul magas díjat és azért kénytelen ilyen árakat alkalmazni azt nem tudom. De mindenesetre nem szabadpiaci alapon megy az árazás. Azt sem zárom ki, hogy ez az agyatlan "nem szabad vizet felvinni" szabályt is csak a boltosok támogatják. Továbbá visszaélnek azzal is, hogy vizet inni alapvető szükséglet.

No engem pl. az ilyen nagyon dühít és ha tehetem nem vagyok hajlandó engedni a zsarolásnak. Nem arról van szó, hogy az a pár száz forint nagyon megdobná az utazás költségvetését.

Hasonlóan ahhoz, hogy pl. ha csak lehet nem vagyok hajlandó parkolási díjat fizetni a parkolási maffiának. Inkább választok egyéb megoldást.

Az meg külön jó, hogy kiosztod az észt itten, miért ne akarhatna utazni akinek kevés pénze van, vagy pl. csak egyszerűen másra akarja költeni? Fogadd el, hogy vannak a tiedtől különböző hozzáállások is. Senki nem kényszeríti rád ezt.
Se aviátor-napszemüvege, se kigyúrt teste, se huszonötezer forintos bermuda-nadrágja nem volt, valaki mégis jegyet adott el neki. A szervezők sokáig próbálták eltitkolni, de ma reggel kikerült egy fénykép egy fesztiválozóról, aki úgy ment el a Balaton Soundra, hogy nem…..
Érkezik lassan a kormányspam, lehet egyéni vérmérséklet alapján kitölteni és visszaküldeni, cetlikre tépni, bosszankodni vagy örvendezni. A Helsinki Bizottság szerint az is megoldás lenne, ha üres boríték visszaküldésével meghekkelnénk az egészet. Jó, utóbbi Orbánék…..
onmagam 2015.05.17 00:40:13
Az RTL kiszámolta, a lehető legjobban rájuk szabott különadó után mennyi az annyi. Lássuk be, a szopcsi nem kicsi, 15 millió eurós összeg a tavaly 15 millió eurós adózás előtti nyereséget termelő csatornának. Biztosan megteccettek érteni ezt, ugye? Ha nem akkor mondom magyarul: a…..
onmagam 2014.07.08 11:23:15
@32FNewYork: Jajj, ne!

Hányszor kell még ezzel az érveléssel találkozni?
Miszerint az illető vállalkozás adócsaló (amit persze a kommentelő sokkal jobban
tud mint bármely hatóság, hiszen mondta a Józsi) ezért különadót sózunk rá, hog
y a végösszeg stimmeljen.
Persze, ez a kultúrált megoldás, minek bírósággal meg adóhatósággal egyebekkel b
ajlódni, az csak viszi a pénzt és a végén még kiderülhet, hogy nincs is igazunk.

Innen akkor a következő lépés, hogy ha pedig még nem csalt adót akkor majd úgyis fog.
onmagam 2014.07.08 11:28:13
@32FNewYork: Vagyis elismered, hogy az adót az RTLre szabták amit pedig mindenki igyekezett tagadni.

És ilyen országban szeretnél élni ahol a kormány rábök egy vállalatra, hogy na azott fizethetne több adót, mondjuk azért mert azt álmodtam, hogy nem fizet eleget? Ahol eleve lehetetlen sikeres vállalkozást létrehozni, hiszen amint sikeres lesz jön a maffia a védelmi pénzért.
Most éppen 400 milliárdra becsülik a "visszajáró" pénzt. Ez azt jelenti, hogy minden állampolgár 40 ezer forinttal támogatja a devizahiteleseket, az eddigi segítségen kívül. (Devizahitelesből kevesebb van, mint állampolgárból, vagyis minden hitelesre többször 40 ezer forint…..
onmagam 2014.06.22 06:43:26
@BigPi: Aha. Tehát úgy van jelzálog, hogy ha nem akarom akkor azért mégsem viheti a bank a házat. Ez nagyon jó, csak mi ebben a jelzálog?
onmagam 2014.06.22 09:34:56
@BigPi: kösz, így már érthető.
És valahol logikus is.
Másfelől pedig némileg ellentmond annak, hogy vannak nem jelzálogos hitelek is. Tehát ha pl. fel akarok venni a házamra 10 milliót de a bank csak 5-öt ad elsétálási joggal akkor utána felveszek még 5-öt jelzálog és elsétálás nélkül.
És akkor már ott vagyok összesen, hogy felvettem 10-et jelzáloggal és elsátálás nélkül.
Annyiban persze nem ugyanaz, hogy tisztább, átláthatóbb helyzetet teremtene.
A választási együttható kifejlesztéséért kaphatja meg a matematika Nobel-díját, a Field-érmet a Fidesz. A kormánypárt több éves munkával fejlesztette ki azt az állandót, ami az 1 Kubatov elnevezést kapta, rövidítése nagyon nagy K. Ezzel az együtthatóval megszorozva…..
onmagam 2014.06.02 10:44:39
@rozsomákidomár: A választási eredményeket elnézve ezért tényleg fölösleges fáradni.
Megismétlődhet-e a 2002-es bukás a Fidesz számára, tettük föl a kérdést néhány hete. Most ismét ez a kérdés, csak most abból az aspektusból, hogy a ron werberi taktika megint érvényesülhet-e, megint lehet-e manipulálni a szavazókörökben az eredményt. Nos, a hírek szerint…..
onmagam 2014.03.23 08:19:55
@Kim lr Szen: Vagy az, vagy pedig csak direkt hecceli a népet. A zindex meg kiteszi a címoldalra, hogy özönöljenek a kommentek.
(A többi írását nem olvastam, de ez is elég)

Vegyük rögtön ezt:

"40 ezer, a második fordulóban alig 1500 szavazat hiányzott a jobboldal számára ... átlagosan négy szavazatot kellett elcsalnia a baloldalnak"

Ja. Mert különben ippeg darabra egyenlő lett volna a szavazat. Majd ha a fidesz nyer akkor meg én számolom ki a szavazatkülönbségből, hogy átlag mennyit csaltak.
A csatorna műsoraiban is pártreklámnak látszó elemek jelentek meg. „A TV2 nem ért egyet a döntéssel, leginkább azért, mert a műsorai arculatát nem ellenőrzi, erre nincs kötelezettsége” - reagált a Kúria elmarasztalására hivatalos közleményben a TV2, miután a…..
onmagam 2014.03.19 10:08:33
@Vitéz.László:
Nekem nincs TVm, utoljára 2010 végén láttam TV2-t véletlenül.
Már akkor ledöbbentem a híradójuk fideszes elfogultságán.
TWA mester a "Félelem bére" c. értekezésében szépen össze is foglalta a helyzetet.
Szóval ezek után nem is csoda ha ilyen sok a fidesz szimpatizáns, ha egyszer ezt nyomják nekik.