Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szelídgesztenye

10 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk azt állítja, hogy a szolgáltató egy egyszerű véleménygyűjtő- elégedettségkutató  hívás örvén valójában a hűségideje lejárta előtt új szerződés kötött vele, anélkül, hogy ő ezt akarta volna vagy világos lett volna neki, hogy mi történik. Ha tényleg így jár ez a UPC, az nagyon gáz.…..
szelídgesztenye 2017.05.31 14:08:33
@Bankotsu Mester: azért egy hónap múlva megkérdezném Diát, hogy az UPC szerint mi a szerződése kezdő dátuma...
Az amerikai matematikus Andrew Granville, a számelmélet neves tudora és sokan mások is meglepődtek a Stanford egyetem két kutatója által márciusban közzétett eredményen. „Lebénultam” – mondja Ken Ono, aki már számos számelméleti sejtést bizonyított be. „Valóban gyönyörű eredmény” – kommentálja James…..
szelídgesztenye 2017.02.02 16:46:19
@gigabursch: pl. 2-es számrendszerben "elég nagy" valószínűséggel végződnek 1-re... :)
Letsdosthg! Ásotthalom 2016.11.29 17:23:33
Honfitársamnak, Toroczkai Lászlónak! Tegeződve írok, nem tiszteletlenségből, hanem egyszerűségből, közvetlenségből, könnyedségből. Sokféle véleményed lehet a menekültválságról, ami Európát is érinti. Sokféle véleményed lehet a terrorizmusról, kultúráról, vallásról, szexuális orientációról.…..
Miközben Budapesten a Lövölde téri Lidlbe a házirend szerint csak kifogástalan öltözékben szabad belépni, egy San Francisco-i székesegyház komplett öntözőrendszerrel hívta fel magára nemrég a figyelmet, azzal próbálják távol tartani a hajléktalanokat a…..
Ha a világ Svédország kívüli részén születtél és feszengeni kezdesz, amikor az IKEA bútorok mássalhangzó-torlódásos neveit kell kimondanod, nem vagy egyedül. A bútorboltban például, ha azt kellene kérdeznem, hogy merre találom az ISFJORDEN állótükröt, hamarabb kezdeném…..
Koczy blogja Meleg helyzet 2014.07.05 14:32:55
Szögezzük le, a szexuális beállítottsága mindenkinek a magánügye. Mind a heteroknak, mind a homoszexuálisoknak. És ezen csúszik el ez az egész meleg öntudat felvonulás, és ezért érti…..
I. Ha kihíztad az öltönyt, szabd át és megint jól mutat majd Habár a közvélemény kutatások szerint a kormánypárt a népesség felét győzte meg, mégis Kunhalmi Ágnes pár szavazatán múlik, hogy meg kell-e győzniük egy ellenzékit a döntéshez (azért gondoljunk bele, hogy ez…..
szelídgesztenye 2014.04.07 15:55:38
@KoNor_engineer: Ha már Neked is feltűnt...
Magyarázd már el, milyen szavazatszámlálálási technika szükségeltetik ahhoz, hogy egy bizonyos feldolgozottság után minden újabb csomagban több legyen az LMP és kevesebb a Jobbik?
N.b.: ez 2010-ben is így volt.
szelídgesztenye 2014.04.07 16:59:16
@odamondó: "elkezdenek bejönni a budapesti eredmények", ezt már hallottam. Már csak az a kérdés, hogy Budapesten miért nehezebb összeszámolni 7-800 szavazatot egy szavazókörben mint vidéken. Mert ha nem lenne nehezebb, akkor vegyesen érkezne a bp-i és a vidéki szavazóköri eredmény és meglenne a kiegyensúlyozottság.
Vagy az "idióták" a szavazatszámlálókra vonatkozott?
szelídgesztenye 2014.04.07 19:39:11
@odamondó: Csak a tisztázás és tisztás látás érdekében. Az új szavazókör méretek kialakítására az AB kényszerítette a parlamentet, hogy az egyes választókörök lélekszáma között ne legyen több 10% eltérés. Mivel ez az első választás az átszabás után, így azóta jelentősebb migrációt nem feltételezhetünk. Adott tehát a nagyjából 70+valahány ezres választókörzet. Ezt a választókörzetet nagyjából 1000-1200 fős választókörökre bontják, ahol a választási részvétel mondjuk 50 és 70 % között mozoghatott. Össze kell thát számolni 500-800 szavazatot egy egy bizottságnak. Véleményem szerint a vidéki(kistelepülési) választókörzetekben ráadásul kevesebb a pártdelegált is mint a fővárosban, tehát arányaiban több számlálni való is jut egy-egy bizottsági tagra.
Ezek alapján még mindig furcsállom a helyzetet.
    A hamvazószerdától húsvétvasárnapig tartó időszak a testi-lelki megtisztulás ideje. Hívták negyvenlőbűtnek és egyszerűen bűtnek is. Kezdetben a keresztelésre való felkészülési idő volt, ugyanis az ősegyházban évente mindössze kétszer kereszteltek: húsvétkor és pünkösdkor. A…..
Újra itt van velünk az őszödi beszéd meg az ő útja a néphez. Akit érdekel, hogy mi történt a felvétellel 2006. május 26., a beszéd őszödi elhangzása, és 2006. szeptember 17., a nyilvánosságra kerülés között, az egészen kitűnő politikai krimit élvezhet. Aki meg…..
szelídgesztenye 2014.03.01 23:17:02
@Ad Dio: "...és kivárt 2010-ig."
És ezáltal történelmi felelőssége van abban, hogy az ország addigra hova jutott!
A.T. egy rejtélyes anomáliát fedezett fel a számláján legutóbbi sparos vásárlása után. A végösszeg 1497 forintra jött ki, azaz 1495 forintot kellett volna fizetnie. Igenám, de megjelent egy SSH-kedvezmény tétel +1 forinttal, ami miatt 2000 lett a végösszeg. Sok kicsi sokra…..
szelídgesztenye 2014.01.05 18:22:45
@uraaam: A Rossmannban a kártyás fizetésnél is kerekítenek.
Karrier Café Örök második? 2013.08.26 23:20:44
Több olyan álláskeresővel találkoztam a munkám során, akik rendkívül jó készségekkel és nagy tudással rendelkeztek adott területen, a szakmai vezetők és HR-esek azonban az utolsó (sokszor 4.-5.) fordulókban mégsem mellettük tették le a voksukat. Ráadásul nem is ritka ezen…..
Sokat nem fűznék hozzá az alábbi videóhoz. Ha valaki nincs hozzászokva, hogy a motorjáról oldaldobozok lógnak két oldalra, ismételgesse az első pár napban: széles vagyok, széles vagyok. Én már fél éve használtam a rendőr Kawát, mikor sorok közti lavírozáskor megkaristoltam a…..
szelídgesztenye 2012.12.02 21:41:51
Van úgy, hogy az ember évekig, évtizedekig szilárdan hisz valamiben, s tévhitével békében eléldegél, mert nincs olyan élethelyzet, amelyben a tévhit lelepleződne. Amikor aztán ez megtörténik, annál kínosabb. Bizony így jártam én is. Íme, mit írtam egy korábbi posztban:…..
szelídgesztenye 2012.10.15 21:35:58
@G.d.Magister: Visszaolvasva már láttam, hogy félreértés lesz. Szóval aszongyák a jó nyelvészek, hogy nekik nem dolguk a szláv eredet után kutatni, mert ők (maguk) magyarok. Ez olyasfajta szakmai "igényesség", mintha egy ornitológus kijelentené, hogy a fecske délszláv eredetű.
No, így kellet volna írnom elsőre is.
Magyarország kétségkívül sikeres olimpián van túl. Kilencedik helyen zártunk az éremtáblázat, olyan nagy országokat megelőzve, mint például Japán vagy Ausztrália. A pekingi zökkenő után elmondható, hogy a magyar olimpikonok hozták megszokott formájukat. Ez szinte mindenkit…..
Balavány Poszt Jövök, érted 2012.07.09 14:27:00
Szeretet és vasököl. Balavány György enyhén szólva is anarchokrisztianisztikus köz- és magán(b)irodalma, csak gyűjtőknek. Coming soon!  ..
szelídgesztenye Egy elvetélt bocs 2010.02.17 22:53:00
Bencze József sünvezér a minap a HírTV kamerája elé merészkedett, hiszen kampány van.A nyilatkozat elején fényezni próbálta a közbiztonság állapotát mindenféle statisztikai adatok sorolásával, ahelyett hogy Horn Gyulát idézte volna 12 év távlatából, mikor az saját…..
szelídgesztenye Mentelmi jog 2010.02.08 20:13:00
Szeretettel hívom fel mindazon blogtulaj figyelmét, akinek ingerküszöbét végre elérte a mentelmi joggal élni kívánó Budaházy György és Szoboszlai Barna választásokon történő indulása, és nem átallanak hirtelenjében tömegeket felhorgasztó bejegyzéseket tenni, hogy…..
A hollandiai Utrchtben épült fel az Anansi Playground Building névre hallgató, minimalista jegyeket mutató játszótér és játszóház. A Mulders vandenBerk Architecten stúdió tervei szerint kivitelezett oblektum itthon valószínűleg csupán néhány építész szürreális álmaiban…..
szelídgesztenye 2010.01.28 22:46:23
@volánrulz: a kockák a magyar apukáknak vannak odakészítve, hogy föl tudjon mászni rajtuk a kis kék háromszöghöz, amit a művész 3 méter magasra tett, mert az lyó! A kisvonathoz pedig még az is pont kell.

A bennszülötteknek ez nyilván eszükbe sem jutna: "Játsszál inkább 3×3-as amőbát fiam!"
szelídgesztenye Vagyonadó nuku 2010.01.26 16:45:00
Friss hír: az Alkotmánybíróság elmeszelte az ingatlanokra vonatkozó vagyonadó rendelkezést.Bár egyes Napok ezt cáfolják, de tudjuk, a Nap is azért kel fel, mert a kakas kukorékol.Nem volt hát hiábavaló előző bejegyzésem! Miután a korábbi kedvező hírek után kezdett elterjedni…..
Biztos lesz, aki majd jól megmondja a monitor mögül, hogy Maestro helyében simán megállt volna, vagy kikerüli a piroson átszáguldó Opelt, mert csak reflexek kérdése az egész, a többiek számára viszont rávilágít a lenti történet arra, hogy lehetünk bármilyen profi…..
szelídgesztenye 2010.01.25 18:46:40
@kolbászoszsömle: ezexerint
(1) a sárga tkp. zöld, csak kevés benne a kék
(2) a piros tkp. egy erős sárga
(3) (1)-ből és (2)-ből következően a piros = zöld

Azok kedvéért, akik eddig a saját zöldjükön gyanútlanul haladtak át, sportszerűségből beírhatnád, milyen kocsival szoktál járni. Hátha észrevesznek.
szelídgesztenye 2010.01.25 19:43:31
@kolbászoszsömle: mondjuk a Frappáns Válaszok Királya azt válaszolta volna "Kombínóval vaze"...

Úgy látszik Te az öccse vagy.
A siketek is hallhatják, fölbőgtek a kampánymotorok, dübörögni kezdett a választási kampány. Elnyomva a gazdaság bántó nyifogását.Röhöghettünk/bosszankodhattunk már a Fidesz web-1-es plakátján, tehettük ugyanezt az MSZP-nek és a Fidesznek egyazon lapszámban megjelent —…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
Hír1 (a romagyilkosságok feltételezett elkövetőinek — 2009. augusztus 21-én történt — elfogásáról tartott sajtótájékoztatón hallhattuk augusztus 25-én):"...a rendőrségnek a kilenc támadás helyszínein DNS-nyomokat sikerült azonosítania, és gyanúsítottakon…..