Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rhajdu92

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 8-án, az ELTE PPK-n tartottuk az Életrevalók második felvonását. Témának a függőségeket választottuk. Meghívott előadónk dr. Kapitány-Fövény Máté, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogambulanciájának szakembere, és a Semmelweis Egyetem ETK Addiktológia Tanszékének oktatója volt. Sztárvendégnek…..
Gyönyörű Öregkor 2016 február 25. – Csütörtök       „Magukat a Jóisten küldte ide!” /Botos Anikó/ A korábbi telefonbeszélgetések során sikerült megegyeznünk Anikóval egy találkozási időpontban. Egy hónap erejéig a pesti Napsugár Idősek Otthonából a…..
Elindultunk! Egy kellemes péntek délutánon, annyi tervezgetés után végre tényleges formát öltött programsorozatunk első alkalma, a pénzügyek. Március 11-én sor került az első foglalkozásunk megrendezésére a PwC központjában, akik nagylelkűen felajánlották az impozáns…..
Gyönyörű Öregkor 2015. november 04. - Szerda        „Nincs olyan, hogy öregedés, csak éretté válás és tudás.” /Céline Dion/ Az idősügyi projektterv a 2015-ös HaKöSz bevonótáborban merült fel ismét. Közös ötletelésünk során szóba kerültek olyan mindennapi…..
Miért pont a Corvinus főépületében található a HaKöSz irodája, ha a diákszervezet tevékenysége több egyetemre is kiterjed? Egy kérdés, ami valószínűleg eddig senkit sem foglalkoztatott. A kérdés viszont nem alaptalan, és az utóbbi hónapokban ezt a kérdést az Élet Nagy…..
Gyönyörű Öregkor 2008 - 2015     „A fiatal szem élesebben lát, az idős szem mélyebbre.” /I. Erzsébet/ Az idősekkel való időtöltés hosszú évekre nyúlik vissza a HaKöSz történelmében. Az alapítók a szervezet létrehozásakor megfogalmazták, hogy minél több…..
Hogyan válhatsz állatvédő és környezetvédő aktivistává, miközben csak eszel és beszélgetsz? Az Impulzus projektet - a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Egyesületének egyik legkomplexebb projektjét – 2014-ben indítottuk az útjára. Komplexitását az adja, hogy egyaránt…..
Szervezetünk 2015 szeptembere óta működik együtt a Budapest XI. kerületében, a Breznó közben található gyermekotthonnal, mely a mentorprogramunkban szintén részt vevő Bólyai Gyermekotthon szakmai alegységeként működik. Az otthon szép, zöld környezetben, a Sas-hegy lábánál…..
A Bólyai Gyermekotthon a Rózsadomb alján található egyik legszebb épület. Mind építészetileg, mind fekvés szempontjából kiváló a kis gyerkőcök számára. Az otthonban körülbelül 30 gyermek éli  a mindennapjait, három elkülönült, családias csoportban.  Ezek a Tigris, a…..
A Budapest II. kerületében, több mint 50 éves múltra visszatekintő Cseppkő Gyermekotthon békés környezetben nyújt otthont bentlakó gyermekeinek és fiataljainak. A közel 150 férőhelyes intézmény célja, hogy otthont nyújtó ellátást biztosítson és családi nevelést pótló…..
A felnőtté válás nem egyszerű dolog. Sokunknak teljesen természetes, hogy a „nagybetűs” ÉLET-ről alkotott gondolatainkat egy erős, támogató rendszer, a család formálja. Azonban mi a helyzet azokkal a gyerekekkel, akiknek ez a személyre szóló figyelem és támogatás nem feltétlen adatik meg? Ők kihez…..
A MeGyek - Gyermekmentor program a Hallgatók a Közösség Szolgálatában egyik legpörgősebb projektje. Legtöbbünknek, akik hozzá vagyunk szokva, hogy megfelelő taníttatásban, szülői gondoskodásban részesülünk, fel sem tűnik, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyunk. Azonban…..
Nemcsak folytatjuk, hanem el is kezdjük. Hiszen eddig nem volt blogunk, amit folytathattunk volna - most már van. Mint ahogy a Facebook oldalunkat, Instagramunkat, YouTube csatornánkat, LinkedIn felületünket is folytatjuk, elkezdjük, vagy épp újra felfedezzük, úgy alakul át a honlapunk is. Alig…..