Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keresztesi Dóri

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kupac karácsony várja gazdáját... á, vicceltem, ezeknek már van gazdájuk Ha Te is szeretnél könyvet rendelni, íme a módozatok:- tőlem: írj a Facebookon üzenetet: https://www.facebook.com/keresztesidorottya- megint tőlem: írj a dori.keresztesi@gmail.com címre- Nádasi Krisz oldaláról:…..
(a negyedik rész itt) A SZAVAZÁS FOLYTATÓDIK! 5. rész   – Tényleg nem emlékszel, Padre? Keira vagyok, a körzet boszorkánya… tényleg nem emlékszel? – kérdezi a nő, és te csodálkozva nézel rá. – Pap vagyok? – kérdezed. – Nem egészen… – feleli, de nem fejezi be a mondatot, hanem int a kezével,…..
(a harmadik rész itt) A SZAVAZÁS FOLYTATÓDIK! 4. rész   A nő egy szamurájkardot tart a kezében, s fejével int, hogy siessetek arra. Vallejo gondolkodás nélkül irányt változtat, hatalmas léptekkel iramodik a nő háza felé az ikrekkel a karjában. Te kissé lassabban haladsz, mivel – ahogy azt már…..
  REJTELMES KARÁCSONYOK KERESZTESI DOROTTYA: FÉLBETÉPVE 1. részlet Nem tud a szemükbe nézni. Látszik, hogy gyűlöli mindet, amelyik szembe jön vele, nemtől, kortól függetlenül. Eddig sem volt mestere a szembe jövő gyalogossal való szemkontaktusnak, de amióta a Rossz Dolog történt, kifejezetten…..
Dobpergés! Giling-galang! Csingiling! Néhány sort kihúzhattok a karácsonyi listáról, mert ahogy ígértem: idén sem maradtok izgalmas olvasnivaló nélkül: a legújabb karácsonyi kötetünk, a Rejtelmes karácsonyok életre kelt, és pályára állt! Az írók: Szűcs Erika, Szabó Péter , Krisztina Németh, Krisz…..
(a második rész ITT) A SZAVAZÁS FOLYTATÓDIK! 3. rész   Mikor utoljára hátranézel, még épp látod, ahogy rohan utánatok… nem hiszel a szemednek: négy kétévesforma kisgyerek, három kislány, és egy kisfiú. A kisfiú egy koszos macit szorongat, a kislányok közül kettő ikerpár, náluk egy-egy babarongy…..
(az első rész ITT) A SZAVAZÁS FOLYTATÓDIK! 2. rész   A tükörből visszanéz rád egy rémült, idős bácsi. Nem… ez nem te vagy, ez nem lehetsz te! Te bátor vagy és erős! Lehet, hogy a reflexeid és a gyorsaságod már nem a régi, de ez a gyáva arckifejezés nem rád vall. Kihúzod magad, amennyire a fájós…..
(a szavazásról részletesen ITT) SZAVAZÁS INDUL! 1.rész   Homályos szobában ébredsz. Egészen közelről idegesítő kaparászó hangot hallasz – talán ez ébresztett fel. Olyan, mintha egyenesen a falból jönne a hang. Fogalmad sincs, hol vagy. A Hold bevilágít egy alacsony, résnyi ablakon. Szemben…..
JÁTÉK! JÁTÉK! SZEREPJÁTÉK! Bizony! Ritkán szoktam időben nekiállni karácsonyi ajándékokat intézni, de idén megérdemlitek ezt a figyelmességet, hiszen lassan egy éve követitek az oldalam alakulását.A játék 10 héten át tart, és HOLNAP kezdődik.Azt mondják, a saját magunk által készített ajándék a…..
Jön... jön... jön! Idén karácsonykor sem maradhattok olvasnivaló nélkül, ezért Nádasi Krisz fellőtte a jelet az égre, s mi, írók, összeálltunk egy újabb könyvre! Már küzdünk a javításokkal - s hogy kik és mik lesznek? Kiderül szépen, lassan :D :D :D..
  VAKRANDI Befejezés   (Vissza az első részre) Cyberon sosem üt rögtön: megvárja a zavart, többé-kevésbé udvarias érdeklődést, miszerint hova a pokolba tartanak, hiszen az illető hölgyemény nem ezt a címet mondta. Cyberon akkor üt, mikor a lánynak kezd leesni a tantusz. De akkor…..
VAKRANDI 3. rész   (Vissza az 1. részre)(Vissza a 2. második részre) Mikor a bejárati ajtó feletti csengő diszkréten megszólal, Cyberon újra felkapja a fejét, ahogy elmúlt félórában már annyiszor. Az előtérben zavartan feszengő nő pontosan olyan, mint a képen, amelyet a férfi pár napja kapott…..
 VAKRANDI 2. rész (első rész) Lassítás nélkül hajt el az olasz étterem előtt, amelyben asztalt foglalt. Pontosan tudja, hol akar parkolni, kinézte előre a neten. Magabiztosan hajt be a sötét kis mellékutcába, amelyről már tudja, hogy nincs bekamerázva. Nem csípi a kamerákat, beletipornak a…..
  VAKRANDI 1. rész Cyberon idegesen hajtott a randira. Pedig nem ez lesz az első netes randija, sőt az eddigiek alapján valószínűleg nem is az utolsó – de a nagy számok törvénye azt súgja, hogy előbb-utóbb meglesz az a lány, akit keres. Ez a mai például elég ígéretesnek tűnik, a lány nagy…..
http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/dorah-vikatha-lathium-remenye-1-reszlet-7899.html A Lathium reménye c. regényem bekerült az Aranymosás Irodalmi Magazin pályázatán az első körbe. Még sok izzasztó hét vár rám, de addig is az alábbi linken megjelent hosszabb részletet elolvashatjátok, és…..
Dorah Vikatha Lathium reménye     A Lathium-sorozatot másfél éve kezdtem el írni. Egy álmatlan éjszakán lepett meg az ötlet, még néhány álmatlan éjszakát gondolkodtam rajta, aztán úgy döntöttem, ideje papírra vetni életem első regényét. Olyannyira rákaptam az ízére, hogy nem egész egy hónap…..
   2. Hogyan is történt? Nem emlékszem semmire, semmi alagút fénnyel, vagy ilyesmi. Ronda őszi reggel volt, a gyerkőcök nem nagyok akartak felébredni, úgyhogy ígértem nekik egy tonna palacsintát – bezony, és még komolyan is gondoltam! Azon a tízperces úton a Központig kétszer is majdnem…..
  1. Nem tud a szemükbe nézni. Gyűlöli mindet, amelyik szembe jön vele, nemtől, kortól függetlenül. Eddig sem volt mestere a szembe jövő gyalogossal való szemkontaktusnak, de mióta a Rossz Dolog történt, kifejezetten kerüli a gondtalan tekinteteket. Először azt hitte, azért, hogy nehogy az idegen…..
    Bemutatkozást írni egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy azt először gondoltam. Általános iskolában könnyű volt: „Írj magadról egy ötvenszavas fogalmazást! Vigyázz, hogy az „f” betű szára egyenes legyen!” Gimnáziumban már bonyolódott a dolog, dagadt a terjedelem. Felnőttként pedig?…..
Az Írnom kell! blog oldaláról letölthető a Miért?-pályázat nyertes novelláiból összeállított gyűjtemény az alábbi linken: http://irnom-kell.blogspot.hu/2016/01/megjelent-legujabb-e-konyvunk.html..
Keresztesi Dóri fiókja Masni mese 2016.01.30 17:31:00
Masni mese   Idén karácsonykor is nagy halom ajándékos doboz gyűlt össze a gyerekeknek a városban. A kedves, rendes gyerekek összegyűjtötték régi, megunt játékaikat egy dobozba, hogy majd odaajándékozzák olyan gyerekeknek, akiknek kevés játékuk van, és nagyon örülnek majd az újaknak.Viki, a…..
Köszönöm a zsűri megtisztelő döntését! Az Eredményes játék című novella 3. helyezést ért el a Miért?-pályázaton. A feladat szerint az egyik szereplő csak annyit kérdezhetett, hogy miért - mindezt minimum hússzor. http://irnom-kell.blogspot.hu/2016/01/keresztesi-dorottya-eredmenyes-jatek.html..
Első könyvbemutatónk a Kildara rendezvényén Nádasi Krisszel és Posta Gáborral 2015. december 5-én:      ..
Keresztesi Dorottya: A Grincs szerelme - részlet   SIMON   Kérsz még egyet? – intek a csaj felé az üres pohárral. Hangos a zene, meg kell ismételnem a kérdést még egyszer. Már benne van három koktél, de azért csábosnak szánt, kába mosollyal bólogat. Ő még azt hiszi, nem részeg. Amíg rendelek…..
GYERMEKPERCEK VIKI ORVOSNÁL   Anya szándékát nem értem én, nyárnak eme szép reggelén.Valami felsejlik bennem, tegnap este fürcsi közbenösszedugtuk az orrunk; azt mondta, van valami fontos dolgunk.Erről mesél itt nekem, mert azt hiszi,az öltöztetést így szó nélkül engedem.Harisnyát… köszi, azt nem…..